لیست اختراعات امین حاضروظیفه
مايكروويو يك موج الكترومغناطيسي در باند فركانسي MHz 300 تا GHz 300 مي¬باشد كه به ترتيب داراي طول موجي در محدوده¬ي m 1 تا mm 1 است در اين محدوده¬ي فركانسي انرژي مايكروويو نمي¬تواند در مدار سيمي انتقال يابد و بايد در فضا با استفاده از هادي امواج منتقل شود باند فركانسي كمتر از مايكروويو، امواج راديويي و بالاتر از آن امواج مادون قرمز ناميده مي-شوند. وقتي كه بذر تحت تأثير تشعشع مايكروويو قرار مي¬گيرد ميدان الكترومغناطيسي در داخل بذر ايجاد مي¬گردد كه اثر اين ميدان در نتيجه وجود رطوبت در داخل بذر بدليل پديده¬ي چرخش دو قطبي و هدايت يون¬ها به حرارت تبديل مي¬گرددايجاد حرارت در داخل بذر كه با انتقال انرژي كافي به پيوندهاي گليكوزيدي بين گلوكزهاي ساختار نشاسته سبب سست شدن آن¬ها در ساختار شبكه¬اي شده و سبب افزايش سرعت و مقدار تجزيه اندوختهي بذر ميگردد. همچنين ايجاد خلل و فرج در پوسته و آندوسپرم بذر در زمان تشعشع تسهيل در نفوذ آب به درون بذر شده و مناسبسازي بستر براي جوانهزني ميگردد. لازم بذكر است كه، افزايش قوه ناميه بذر در اثر افزايش سنتز آنزيمهاي جوانهزني همانند آلفا آميلاز و بتا آميلاز از ديگر نتايج بكارگيري تششعات مايكروويو ميباشد. افزايش در دسترس قرارگيري مواد آندوسپرم براي رويان، افزايش سرعت دسترسي به اندوخته بذور و افزايش كارايي مصرف اندوختهي از ديگر تغييرات ايجاد شده در شرايط كاربرد اين تششعات ميباشد. برآيند تمام اين موارد سبب مي¬گردد بذوري كه تحت تششع مايكروويو قرار گرفته¬اند نسبت به ساير بذور و بذور علف¬هاي هرز از سرعت و درصد بالاي جوانه زني بهرهمند گردند. براين اسا در اين تحقيق دستگاه تسريع جوانه زني بذور با استفاده از امواج ميكروفركانسي ساخته شد.
فرآيند خشككردن، عليرغم ظاهري ساده، نياز به كنترل دقيق و آگاهي از شرايط محصول در طول فرآيند را دارد و در صورت استفاده از روشهاي نامناسب در كنار افت شديد كيفيت محصول نهايي، توليدكننده دچار ضررهاي مالي نيز خواهد شد. امروزه در كشورهاي پيشرفته بهمنظور افزايش راندمان بهرهوري از انرژي همراه با صرف زمان كمتر و افزايش كيفيت محصول خشكشده، از فنّاوريهاي مدرنتر براي خشككردن محصولات كشاورزي استفاده ميگردد. ازجمله اين فنّاوريها ميتوان به استفاده از خشككنهاي ماكروويو و مادونقرمز اشاره نمود. استفاده از ماكروويو براي خشككردن مواد غذايي، به دليل برخي ويژگيها، ازجمله ايجاد گرمايش حجمي و سريع در محصول، كاهش زمان و مصرف انرژي و افزايش كيفيت محصول خشكشده سبب تسهيل و ارتقاء فرآيند خشككردن ميگردد اما گرمايش ماكروويو غيريكنواخت مي¬باشد و با ايجاد نقاط داغ و سرد در محصولي كه تحت تشعشع ماكروويو قرار دارد، كيفيت محصول خشك¬شده را كاهش مي¬دهد. لذا در اين تحقيق براي طراحي آب زداي ماكروويو صنعتي حبه قند با حداقل گرمايش غيريكنواخت، فرآيند گرمايش ماكروويو شبيه¬سازي شد و تأثير چهار عامل، اندازه محفظه ماكروويو، شكل محفظه ماكروويو، تعداد لامپ¬هاي مگنترون و محل قرارگيري لامپ¬ها بر گرمايش غيريكنواخت بررسي گرديد كه درنهايت منتج به ساخت دستگاه آبزداي كابينتي حبه قند با امواج ميكرو فركانسي شد.
سِس، گياهي انگلي و پيچنده ميباشد كه به دليل نداشتن كلروفيل بهصورت مهمان بر روي گياهان ميزبان ميپيچد و تمام يا مقداري از نياز غذايي خود را از گياهان زراعي ميزبان ميگيرد. مايكروويو يك موج الكترومغناطيسي در باند فركانسي MHz 300 تا GHz 300 مي باشد. وقتي كه بذر تحت تأثير تشعشع مايكروويو قرار مي گيرد ميدان الكترومغناطيسي در داخل بذر ايجاد مي گردد كه اثر اين ميدان در نتيجه وجود رطوبت در داخل بذر بدليل پديده ي چرخش دو قطبي و هدايت يون ها به حرارت حجمي و سريع تبديل مي گردد. براي ساخت دستگاه حذف بذور سس در يونجه با امواج ريزموج از ويژگي دوم و سوم امواج مايكروويو الهام گرفته شده است. براساس بررسي منابع و آزمايشات انجام شده دستگاه عقيم سازي بذور سس يونجه با مايكروويو ساخته شد. براي دست يابي به توان، نسبت پالسي و مدت زمان تشعشع مناسب به منظور عقيم سازي بذور سس موجود در ميان بذور يونجه آزمايشات در 3 سطح تواني و 2 نسبت پالسي و 3 مدت زمان انجام پذيرفت. نهايتا تيمار W500، نسبت پالسي 4 و مدت زمان فرآيند s15 بهعنوان تيمار برتر جهت عقيمسازي بذور سس پيشسنهاد گرديد.
موارد یافت شده: 5