لیست اختراعات بابك جهان آراي
ساخت نانوحسگر گازي بر پايه ي نانوكامپوزيت پليمري و نانولوله ي كربني جهت استفاده در آرايه ي بيني الكترونيكي با قابليت تشخيص گاز دي اكسيد كربن در غلظت هاي بسيار پايين گاز به روش سنجش رسانش فيلم نانوكامپوزيت پليمري به كمك الكترودهاي فلزي. كاربرد اين حسگر در صنايع مختلف از جمله صنايع بسته بندي هاي هوشمند، سنجش وضعيت مواد غذايي و انبارها، پتروشيمي، سلامت، پايش زيست محيطي و ... كه در آنها سنجش گاز دي اكسيد كربن اهميت دارد است كه البته مي توان با تركيب آن با آرايه اي از حسگرهاي ديگر آن را به عنوان حسگري براي تشخيص ساير گازها نيز مورد استفاده قرار داد. اين حسگر ارزان، پايدار و بسيار كم مصرف و كوچك است و مي توان آن را به سادگي با استفاده از روش هاي معمول توليد كرد و مورد سنجش قرار داد. اين حسگر به هيچ عنوان نمونه ي خارجي يا داخلي نداشته و براي اولين بار ساخته مي شود.
در اين اختراع آميزهي ترموپلاستيكي مشتمل بر حداقل يك جزء زيست تخريب پذير مورد ادعا قرار گرفته است كه ضمن كاهش وابستگي به نفت، خواص تخريب پذيري مناسبي مطابق با استانداردها دارد. آميزهي مورد ادعاي اين اختراع شامل پركننده، افزودنيها و اجزاي انتخابي ديگري است كه هر يك بسته به نياز مي توانند خواص مورد نياز محصول نهايي را تامين كنند. اين آميزه شامل نانو الياف زيست تخريب پذير سلولزي است كه ضمن تقويت خواص مكانيكي، ميزان جذب رطوبت درون آميزه را نيز كاهش ميدهد. اين آميزه ضمن پوشش گسترهي وسيعي از خواص فيزيكي، مكانيكي و شيميايي ميتواند در كاربردهاي بسياري از جمله بستهبندي مواد غذايي، انواع ظروف يكبارمصرف، كيسههاي حمل مواد، ساكهاي دستي، مالچ فيلم، اسباببازي، تجهيزات دوستدار محيطزيست براي كاربردهاي خودرو، تجهيزات ورزشي مانند پايۀ توپ گلف، بستهبنديهاي هوشمند، ادوات پزشكي، و ديگر كاربردهاي مشابه به كار گرفته شود و از لحاظ قيمت قابليت رقابت با پليمرهاي متداول در اين صنايع را دارد.
در اين اختراع با استفاده از شناسه هاي معمولي روشي جهت ساخت انواع حسگرها ارائه مي شود كه با استفاده از آن مي توان از انواع حسگرهاي ساخته شده مبتني منطق سنجش رسانشي به صورت بيسيم و با استفاده از خوانشگرهاي در دسترس به شيوه اي ساده و ارزان بهره برد. مواد فعالي (جوهرها) كه در اين پلتفرم قابل استفاده اند مواد فعال و حساس به محركي هستند كه با ورود محرك همچون نشستن مولكول گاز هدف بر روي آن ها دچار تغيير رسانش (افزايش يا كاهش مقاومت) مي شوند و اين تغيير مقاومت موجب تغيير ميزان اتلاف انرژي تگ شده و در نهايت اين تغيير رسانش به صورت خاموش يا روشن شدن يا مقدار عددي به دستگاه خوانشگر شناسه به صورت بيسيم گزارش مي شود و كاربر توسط نرم افزار مخصوص از آن مطلع مي شود. اين مواد فعال مي توانند جوهرها، محلول ها، نانومواد، مواد پرس شده به شكل مداد، كامپوزيت ها، پليمرهاي رسانا، ساختارهاي يك يا دوبعدي رسانا و ساير اشكال حسگرهاي رسانشي باشند.
آميزهي پليمري تقويتشده با خواص ويژه عايق صوتي جهت توليد لوله و اتصالات بيصدا و انواع پروفيل اين اختراع آميزهاي مشتمل بر چند جزء پركننده است كه يكي از اين اجزا نقش پركنندهي اصلي و دو جزء ديگر نقش تقويتكنندهي خواص ويژه را دارند كه به روش اكستروژن مخلوط شده و سپس بهوسيلهي خردكن به گرانول تبديل ميشوند. اين آميزه در صورت بهكارگيري به شيوهي مناسب در محصول نهايي ميتواند ميزان صوت عبوري از سيستم لولهكشي را تا حد الزام استاندارد كاهش دهد. آميزه مورد ادعا ميتواند شامل نانومواد، افزودنيهاي بهبوددهندهي خواص شعلهپذيري، بهبوددهندهي فرايند و ديگر افزودنيهاي لازم باشد؛ به صورتي كه ضمن داشتن خواص عبورپذيري صوتي پايين داراي خواص فرايندي، مكانيكي و فيزيكي بسيار مناسبي نيز باشد. از اين آميزهي پليمري ميتوان در كاربردهاي بسياري ازجمله لوله، پروفيل و اتصالات بهره برد.
پليمرهاي نفتي به دليل غيرقابل تجزيه بودن، پس از مصرف موجب آلودگي محيطزيست ميشوند. در اين اختراع كامپوزيتهاي زيستتخريبپذير از نشاستهي ترموپلاستيك با درصدهاي متفاوت الياف چوب با استفاده از اكسترودر دو مارپيچه ساخته شد كه قيمت تمامشده پايينتري نسبت به پليمرهاي متداول پايه نفتي داشته و پس از طي دورهي مصرف بهسرعت در محيطزيست تخريب ميشوند بدون اينكه ضرري براي محيط داشته باشند. اين كامپوزيت داراي خواص مكانيكي بهبوديافته و جذب رطوبت كاهشيافتهاي نسبت به نشاسته ترموپلاستيك است و ميتوان از آن در صنايع بستهبندي براي توليد ظروف و همچنين صنايع كشاورزي براي ساخت محصولاتي نظير گلدانهاي نشاء بهره گرفت.
در روش ارائه شده با استفاده از يك حسگر غير آنزيمي كه نسل جديد حسگرها ميباشد، گلوكز را در غلظتهاي بسيار پايين اندازهگيري ميكنيم. ميزان گلوكز در سيالات زيستي بدن مانند عرق، بزاق، اشك و مايع بين پوستي بسيار كمتر از ميزان گلوكز در خون است. بنابراين نياز به حسگرهايي است كه ميتوانند مقادير كم را نيز سنجش كنند. در روش ارائه شده ما موفق به اندازهگيري گلوكز در سطوح كم شديم. حسگر ارائه شده از روش الكتروشيمي استفاده ميكند و با توجه به كامپوزيتهايي كه بر روي آن لايه نشاني ميشود خواص بينظيري را براي سنجش گلوكز سيالات زيستي در بر دارد.
در اين اختراع مخترعين ادعا بر ساخت حسگري دارند كه داراي ويژگي هايي مانند مصرف انرژي بسيار پايين (حدود 99 درصد كمتر از نمونههاي مشابه)، ابعاد كوچك حسگرها، قيمت پايين (حدود 75 درصد كمتر از نمونههاي مشابه)، توانايي نمايش غلظت مونوكسيد كربن و امكان ارسال اطلاعات مربوط به غلظت به روش هاي ساده به كاربر نهايي را دارد. اين حسگر بر پايه ي پليمرهاي رسانا بوده و با استفاده از اين پليمرهاي رسانا ساخت حسگر حساس به منوكسيد كربن مهيا شده است.
جايگزيني فلزات با بهره گيري از مواد رساناي پليمري با توجه به لزوم و اهميت كاهش وزن در قطعات و كاربردهاي مختلف به ويژه كاربردهاي مربوط به صنايع حمل و نقل و صنايع پيشرفته منجر شده است تا با توسعه ي انواع مختلف كامپوزيت هاي گرمانرم و گرماسخت به اين نياز به شكلي بهينه پاسخ داده شود. در اين اختراع آميزه اي گرمانرم برپايه ي پليمرهاي مهندسي و ذرات رساناي كربني مورد ادعا قرار گرفته است كه مي تواند ضمن فراهم آوردن رسانش الكتريكي مناسب خواص مكانيكي و فيزيكي مناسبي را ارائه دهد. اين كامپوزيت كه با بهره گيري از روش هاي معمول توليد آميزه هاي ترموپلاستيك و همچنين دستگاه هاي شكل دهي معمول همچون دستگاه قالبگيري تزريقي توليد شده است ضمن ارائه رسانش مناسب از درصد بهينه اي از مواد رسانا بهره مي برد و نسبت به كامپوزيت هاي مشابه از برتري قيمتي و خواصي برخوردار است. همچنين از اين آميزه مي توان در كاربردهاي مختلف از جمله خودروسازي، صنايع هوايي، لوازم صنعتي و ساير صنايع قطعات گرمانرم بهره گرفت.
موارد یافت شده: 8