لیست اختراعات بابك نگاهداري
طب ترميمي يكي از حوزههاي بين رشتهاي از تحقيقات و كاربردهاي كلينيكي است كه بر روي ترميم و جايگزيني دوباره سلولها و بافتها و بازگرداندن عملكرد آسيبديده آنها كه ميتواند ناشي از نقصهاي مادرزادي، بيماريها، تروما و پيري باشد، تمركز و توجه دارد. اين شاخه شامل چندين رويكرد تكنولوژيكي از قبيل استفاده از مولكولهاي محلول، ژن درماني، پيوند سلولهاي بنيادي، مهندسي بافت و دوباره برنامهريزي كردن سلول و انواع بافتي ميباشد.امروزه مهندسي بافت در اتصال با ژن تراپي بهعنوان يك رويكرد تركيبي در طب ترميمي مورد استفاده قرار ميگيرد.يكي از روشهاي رايج انتقال ژن توسط وكتورهاي ويروسي است و ازجمله شايع ترين اين وكتورهاي ويروسي آدنو ويروسها هستند كه از بين 600 ژن درماني انجام شده در دنيا 27 درصد آنها توسط وكتورهاي آدنو ويروسي صورت گرفته است.EGF و TGF alpha از جمله مهمترين فاكتورهاي رشد مؤثر در ترميم بافتي اكثر بافتها مي باشند كه در تمايز سلولهاي مختلف به ويژه سلولهاي بنيادي نيز نقش دارند و حتي به نوعي در درمان سرطان برخي بافتها نيز مي توانند داراي نقش مهمي باشند.
اختراع حاضر روشي را بر مبناي آرايه سوسپانسيوني براي شناسايي همزمان ژنوم چهار پاتوژن كشنده ابولا، تب كريمه كنگو، حصبه و مالاريا افشا مي نمايد. به صورت دقيق تر، اين روش شامل ازدياد تعداد كپي هاي ژن و اتصال كپي هاي نشاندار به پروب تثبيت شده بر سطح ميكروكره هاي جامد مي باشد. شدت رنگ فلورسنت مختص به هر جمعيت از ميكروكره ها كه مرتبط با ژنوم يكي از پاتوژن ها است، اساس قابليت شناسايي همزمان را فراهم مي نمايد كه با فلوسايتومتري ارزيابي مي گردد. اين روش مي تواند همزمان ژنوم چندين پاتوژن را در يك لوله شناسايي نمايد.
خلاصه:محصول توليد شده يك وكتور آدنو ويروسي نو تركيب است كه ژن EGF انساني سنتز شده و در داخل آن قرار داده شده است.اين وكتور بدون اينتگره شدن در ژنوم سلول توان توليد و ترشح خارج سلولي در يك بازه زماني مشخص EGF را در ميزان كاملا بالايي دارد.امكان استفاده از اين وكتور در طب ترميمي در ترميم زخمهاي مزمن و دير ترميم به ويژه در زخمهاي پوستي وجود دارد.
در بيماري ديابت نوع 1، سلول هاي بتاي پانكراس توسط سيستم ايمني تخريب مي شوند. با پيشرفت ديابت، بيماران به تزريق روزانه ي انسولين وابسته مي شوند. تحقيقات متعددي براي يافتن استراتژيهاي موثر درماني در حال انجام است. براي بررسي ايمني و كارآمدي يافته هاي اين تحقيقات از مراحل پايه آزمايشگاهي به مراحل باليني، آزمايشات پيش-باليني در حيوانات آزمايشگاهي الزامي است. يافته هاي حاصل از مطالعه در مدل هاي پريماتي به دليل شباهت هاي ايمونولوژيك، فيزيولوژيك و آناتوميك با انسان، از اهميت ويژه اي برخوردارند. بنابراين اختراع حاضر براي توسعه روش توليد مدل مبتلا به ديابت در گونه اي از پريماتها با عنوان rhesus monkey با تكنيك تزريق مقادير كم استرپتوزوتوسين در دفعات متعدد براي اولين بار در ايران طراحي شده است. فرايند القاي ديابت در اختراع حاضر منجر به ايجاد مدل حيواني شده است كه با تغيير ميزان سيتوكين هاي سرمي از جمله افزايش سيتوكين هاي پيش التهابي IL-6 و IL-1β و كاهش سيتوكين هاي ضد التهاب IL-4، IL-10 و TGF-β1 قادر است شرايط التهابي را كه در نتيجه اين تغيير جهت پاسخ سيتوكين ها از وضعيت TH2 به وضعيت TH1، مشابه آنچه در بيماري ديابت نوع 1 در انسان اتفاق مي افتد، شبيه سازي كند.
موارد یافت شده: 4