لیست اختراعات جواد حامدي
هدف از طراحي و ساخت اين دستگاه ايجاد يك روش اسان و ارزان براي جداسازي ميكروارگانيسمهايي است كه دراري ويژگي مفيد بوده ولي در يك كشت مخلوط با ساير ارگانيسمهاي ديگر ميباشند. اساس عملكرد اين دستگاه بر اين پايه است كه بر روي يك لايه از كشت ميكروبي روي يك لام از جنس كوارتز گسترده شده و در زير ميكروسكوپ ديده ميشود . روي يك لام ديگر از جنس كوارتز كه به ميكروسكوپ ثابت شده است يك استوانه به قطر 20 ميكروكتر و ارتفاع يك ميكرومتر قرار داده شده است . محل دقيق اين نقطه توسط نشانگر چشمي ميكروسكوپ علامت گذاري گرديده است . باكتري مورد نظر بر روي اين نقطه قرار گرفته و سپس لامپ فرا بنفش روشن ميگردد . چون فقط باكتري مذكور از گزند نور فرابنفش در امان بوده ،زنده مي ماند ولي ساير باكتريها بر اثر جهش توسط نور فرا بنفش از بين مي روند
اتصال لب به لب ورقهاي فورادي با دو ضخامت مختلف از جذابيتهاي بالايي براي صنايع مختلف به ويژه صنايع خودروسازي برخوردار است. حفظ قدرت و استحكام بالاي بدنه همزمان با وزن كمتر و هزينه پايين تر مواد اليه، سازندگان وسايل نقليه مختلف را به استفاده از اين نوع اتصالات ترغيب مي كند. با استفاده از نتايج تخصصي مهندسي مكانيك. مكانهاي تمركز تنش در وجوه و قطعات مختلف بدنه مشخص مي شود. سپس به ابعاد مناسب و عمدتا به شكل دايره مكان مورد نظر از قطعه اصلي كه داراي ضخامت پايينتر است بريده شده و به هما اندازه و شكل از ورق ضخامت بالاتر در آن ناحيه جوشكاري مي گردد. چون ضخامتها پايين است و حفظ زيبايي بدنه ضروري است لذا استفاده از روشهاي رايج جوشكاري نظير تيگ و ميگ براي اتصال مناسب نبوده از شيوه جوشكاري ليزري عمدتا در اين اتصالات استفاده مي گردد. استفاده از روش جوشكاري ليزري باعث ورود گرماي كمتري به فلز جوش و نواحي مجاور آن مي گردد. دقت و سرعت جوشكاري افزايش بسيار قابل توجهي داشته مراحل بعد از جوشكاري نظير سنگ زدن و پرداخت كاري حذف مي گردد.
اريترومايسين يكي از پر كاربردترين داروهاي مصرفي در ايران و جهان است. به همين دليل بالا بردن بازده كاهش هزينه ها و بهينه سازي شرايط توليد اين داروي وارداتي در داخل كشور بسيار حائز اهميت است. در همين راستا تركيبات محيط كشت ميكروارگانيسم ها بروي رشد پارامترهاي سينتيكي و توليد محصولات اثر زيادي دارند. در اين اختراع از آرد كنجاله كلزا - كنجاله روغن گيري شده و آسيا شده دانه كلزا - كه حاوي مقادير زيادي پروتئين، فيبر و رطوبت بوده و در ايران نيز به وفور توليد مي شود و در دسترس است و داراي قيمت بسيار ارزاني است. به جاي ساير منابع متداول نيتروژني نظير آراد سويا، روغن سويا و ... استفاده و نتايج بررسي شده است. نتايج حاصله نشان داده است كه استفاده از مقدار مشخصي از آرد كلزا در محيط كشت توليد اريترومايسين نسبت به همان ميزان آرد سويا باعث توليد مقدار بيشتري از محصول اريترومايسين مي شود بازده توليد نيز به اندازه 1.7 برابر بيشتر مي شود. از سوي ديگر در صورت استفاده از آرد كنجاله كلزا، طول فرايند كوتاهتر شده و همچنين در مرحله خالص سازي و جداسازي محصول نيز از هزينه هاي تحميلي استخراج روغنها به سيستم جلوگيري مي شود اين نكات در صنعت توليد آنتي بيوتيك ها اهميت داشته و به همين دليل استفاده از كنجاله آرد كلزا را به ساير منابع نيتروژني ارجح مي دارد. در اين اختراع براي توليد اريترومايسين از باكتري رشته اي saccharopolyspora erythraea استفاده شده است. دوره گرماگذاري 11 روز ، دور شيكر 220rpm ، دماي انكوباتور 33C و PH اوليه محيط 6/8 بوده است. در طμول فرايند تغييرات مورفولوژي باكتري PH، بيومس ، برخي پارامترهاي تخمير نظير شدت توليد بيومسγX سرعت ويژه رشد باكتريμ شدت ويژه توليد ارتيرومايسين qcy ، شدت توليد اريترومايسينγery و بازده توليد اريترومايسين نسبت به بيومس yery/bio اندازه گيري شده است ميزان اريترومايسين تام ، اريترومايسين A و فعاليت اريترومايسين توليد شده به ترتيب به روشهاي اسپكتروفتومتري، HPLC و ميكروبيولوژيك سنجيده شده است. بر طبق نتايج به دست آمده استفاده از آرد كلزا در مقايسه با آرد سويا در محيط كشت پايه، موجب افزايش توليد اريترومايسين شده است. بطوريكه نسبت اريترومايسين توليد شده در محيط حاوي آرد كلزا، در غلظتهاي 10، 20، 30، 35، 40 و 50 گرم در ليتر به ترتيب 2/09 ، 2/47 ، 1/49 ، 1/28 ، 0/7 و 1/23 برابر اريترومايسين توليد شده در محيط حاوي آرد سويا بوده است.
اين اختراع با فراهم كردن ملزومات براي تهيه آمپول در يك دستگاه باعث پيشبرد سريع تهيه آمپول شده است و نيز به علت فراهم بودن شرايط تهيه آمپول در اين دستگاه هر شخصي به راحتي و بدون مهارت زياد قادر به تهيه آمپول هاي نگهداري با اين دستگاه خواهد بود.. قبل از اختراع اين دستگاه ، تهيه آمپول روي شعله معمولي انجام مي¬شد كه به علت يكسان نبودن شعله در تمام قسمتهاي لوله ، كار به سختي انجام مي شد. اما در اين دستگاه به علت حركت لوله در قسمت رولر حرارت به طور يكسان به لوله منتقل مي شود و به همين دليل حتي مي توان از لوله هاي معمولي نيز استفاده كرد. در اين دستگاه براي ايجاد حرارت يكسان در قسمت مياني لوله ، لوله بر روي قسمت متحرك رولر قرار مي گيرد و به اين ترتيب لوله بر روي شعله به طور يكنواخت حركت مي كند و تمام نقاط مياني به طور يكسان حرارت مي بينند و اين قضيه امكان استفاده از لوله هاي معمولي را نيز فراهم كرده است. وجود اهرم ها براي ايجاد كشيدگي پس از ذوب لوله اين امكان را فراهم مي كند كه فرد به راحتي و حتي بدون مهارت زياد اين كار را انجام دهد. اهرم ها فشار يكساني را به هر دو سمت لوله ها وارد مي كنند و باعث تهيه آمپول با شكل متقارن مي شوند.
چنانچه روند كنوني بروز مقاومت به آنتي بيوتيك ها ادامه پيدا كند حتي ونكومايسين كه به طور گسترده اي به عنوان آخرين خط درماني در نظر گرفته مي شود كارآمدي خود را از دست خواهد داد. بنابراين نياز شديد و فوري براي كشف و توسعه كلاس هاي جديدي از آنتي بيوتيك ها براي اضافه شدن به خط درماني كنوني وجود دارد. در پژوهش منجر به آنتي بيوتيك هاي پرسيمايسين هدف دست يابي به ساختار هاي آنتي بيوتيك جديدي بود كه بتوانند عليه باكترهاي بيماريزايي كه به داروهاي رايج مقاوم هستند موثر باشند. به منظور خالص سازي و تعيين ساختار فضايي آنتي بيوتيك هاي پرسيمايسين ابتدا استخراج بيومس سلولي با حلالهاي آلي و استخراج مايع تخمير با ستون¬هاي رزين انجام شد. عصاره¬هاي ميسليوم و مايع تخمير با انواع روش¬هاي كروماتوگرافي (شامل HPLC، كروماتوگرافي ستوني با سفادكس و سيليكاژل، PTLC و ...) انجام شد تا متابوليت¬هاي كاملاً خالص دست يافته شد. تركيبات حاصل به روش¬هاي اسپكتروسكوپي (H-NMR، C-NMR و 2D-NMR) و تفسير داده هاي حاصل از اندازه گيري ها تعيين ساختار شد. همچنين ساختار سه بعدي (استريوكميستري) اين آنتي بيوتيك ها نيز با روش مشتق سازي و سنجش به روش HPLC سنجش شد. مهمترين مزيت پرسيمايسين ها جديد بودن ساختار شيميايي آنها مي باشد. اين تركيبات به دليل دارا بودن فعاليت ضدمباكتريايي داراي پتانسيل اثر در درمان يا پيشگيري از بيماري هاي عفوني باكتريايي است. دو پپتيد حلقوي پرسيمايسين A و B عليه باكتري هاي تست شده فعاليت ضدميكربي متوسطي را از خود نشان داد كه ميزان اين فعاليت در مشتق B از اين تركيب به ميزان پايين¬تري مشاهده شد. پرسيمايسين ها داراي توانايي بالقوه پيشگيري يا درمان بيماري هاي عفوني باكتريايي به ويژه عفونت هايي كه با ايجاد مي شوند هستند.
موارد یافت شده: 16