لیست اختراعات جواد خزايي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 16
تاریخ اظهارنامه: 1392/07/05
تاریخ ثبت: 1392/09/16
خلاصه اختراع:

آفتابگردان يكي از مهمترين گياهان روغني مي‌باشد. بنا بر آمار فائو در سال 2009 در سراسر جهان 421/33 ميليون تن دانه آفتابگردان برداشت شده است. كشت آفتابگردان با دو هدف عمده انجام مي گيرد؛ هم براي استحصال روغن از دانه و هم براي مصرف خوراكي مغز آفتابگردان لازم است، در فرآيند برداشت محصول دانه از گل آفتابگردان جدا شود. در حال حاضر براي جدا كردن دانه از گل آفتابگردان از دو روش دستي و ماشيني استفاده ميشود. روش جديدي بر مبناي استفاده از جت‌هاي برخوردي هوا جهت جدا كردن دانه‌ها از گل آفتابگردان ارائه شد. به منظور ارتقاي ماشينهاي موجود و طراحي ماشينهاي جديد جهت جداسازي دانه از گل آفتابگردان نياز به دانستن برخي از خصوصيات فيزيكي و مكانيكي دانه و گل آفتابگردان ميباشد. يكي از مهمترين پارامترهاي موثر در ارتقا و يا طراحي ماشينهاي جدا كننده دانه از گل آفتابگردان، نيروي كندن دانه از گل آفتابگردان است. بررسي منابع نشان داد با وجود اينكه تحقيقات گسترده ايي در زمينه اندازه گيري نيروي كندن دانه از غلاف ساير محصولات كشاورزي وجود دارد، تا كنون هيچ گونه تحقيقي در زمينه اندازه گيري نيروي كندن دانه از گل آفتابگردان صورت نگرفته است. بنابراين اولين گام در راستاي طراحي دستگاه جدا كننده دانه از گل آفتابگردان بر مبناي جت برخوردي هوا، اندازه گيري نيروي لازم براي كندن دانه آفتابگردان از گل آن ميباشد. به دليل مشكلات موجود در استفاده از دستگاه هاي اينستران، طراحي و ساخت دستگاه اندازه گيري نيروي لازم براي كندن دانه از گل آفتابگردان بر مبناي نيروي ثقل آب مد نظر قرار گرفت.

تاریخ اظهارنامه: 1389/11/19
تاریخ ثبت: 1389/11/23
خلاصه اختراع:

طراحي دستگاه مكانيكي آزمايش تراكم خاك استاندارد در زمينه فني: بخش و بخش : فيزيك وسائل يكي از راهكارهايي كه مي تواند سرعت انجام كاري را افزايش داد به كارگيري روش ها و با وسايلي مي باشد، تا با استفاده از آن بتوان روند انجام را ساده و نيز ارزان نمايد. هزينه بالاي انجام آزمايشات خاك و نيز عدم انجام آزمايشات به علت سختي آزمايش سبب عدد سازي و انجام نادن اين آزمايش مي گردد . اين وسيله به گونه اي است كه كليه كارهايي را كه يك نفر بايد انجام دهد در اين آزمايش شامل چكش 2/5 كيلوگرم در سه مرتبه و هر مرتبه 25 بار اين عمل تكرار مي گردد و هر نمونه خاك حداقل سه مرتبه ديگر اين كار را دستگاه انجام مي دهد يعني به طور كلي در يك نمونه خاك چكش 2/5 كيلوگرمي 225 بار ضربه زده مي شود كه كليه اين عمل را دستگاه انجام مي دهد. تراكم عملي است كه طي آن هواي خاك بيرون رانده مي شود و هدف از انجام اين آزمايش تعيين ميزان رطوبتي است كه به ازاء آن خاك بهترين تراكم را داشته باشد يعني با مخلوط كردن نسبت هاي مختلف آب با خاك نموداري رسم مي گردد و نقطه max بدست مي آيد (رطوبت بهينه) كه اين نقطه ميزان رطوبتي است كه به ازاء آن خاك بهترين تراكم را دارد. كليه اين ضربات شامل 225 براي هر خاك توسط اين دستگاه انجام مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/23
تاریخ ثبت: 1389/12/18
خلاصه اختراع:

درزمينه فني: بخش و : ساختمان و بناهاي ثابت ساختمان يكي از راهكارهايي كه مي تواند سرعت ساخت و ساز را افزايش داد به كارگيري روش هاي مي باشد تا با استفاده از آن بتوان روند ساخت را ساده و نيز ارزان نمايد. هزينه بالاي بتن در سازه باعث شده است كه پيمانكاراني كه در محل پروژه اقدام به ساخت بتن مي كنند براي آنكه سازه ساخته شده ارزان تر تمام شود سبب افت كيفيت بتن توليدي مي شود. در اين طرح ما بلوك هاي پيش ساخته 28 در 37 سانتي متري طراحي گرديده كه بتوان به راحتي كارگر ساختماني حمل و با سرعت اجرا و با هزينه كمتر سبب كاهش هزينه هاي ساخت شود قطر اين بلوك ها 8 سانتيمتر بوده است. كه كاربرد آن را در ديوارهاي داخلي بسيار مناسب مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/23
تاریخ ثبت: 1389/11/24
خلاصه اختراع:

يكي از مسائلي كه در زلزله حائز اهميت مي باشد وزن سازه مي باشد هر چه وزن سازه بيشتر باشد باعث تخريب بيشتر سازه گرديده و باعث تشديد تكان هاي سازه در محورهاي y,x مي شود. از اين رو سبك سازي سازه در مبحث زلزله حائز اهميت مي باشد - زمينه فني ديگر جلوگيري از انتقال صوت و انرژي حداقل به ميزان 20 درصد كاهش دهد. كه در سالن هاي سينما و در ديوارهاي داخلي و خارجي ساختمان و نيز در سازهايي كه انتقال حرارت بسيار مهم مي باشد اين نوع طرح داراي هميت خاص بوده و زمينه فني ديگر نسبت به ساير ديوارهاي موجود استفاده از يونوليت باعث كاهش هزينه ساخت بتن و در نتيجه كاهش هزينه ساخت سازه مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/08/03
تاریخ ثبت: 1388/10/01
خلاصه اختراع:

در ايران انار اغلب به صورت تازه مصرف مي شود و يا از اب انار يا رب انار استفاده مي شود. تازه خوري دانه هاي انار مستلزم خارج كردن دانه ها به صورت دستي است كه كاري طاقت فرسا و زمان بري مي باشد. در بعضي موارد نيز از ضربه زدن به پشت يك انار بازشده براي خارج كردن دانه ها استفاده مي شود كه اين باعث تركيدن و آسيب ديدن درصد بالايي از دانه ها مي شود و علاوه بر آن به كمك نيروي ضربه نمي توان همه دانه ها را از پوست جدا كرد. به دليل مشكلات موجود در دان كردن انار، با وجود مزاياي زياد انار، اين ميوه به عنوان يك ميوه مجلسي محسوب نمي شود و مصرف انار تازه بسيار محدود است. در اين اختراع از روش جت آب (جتهاي با سرعت بالاي آب) براي خارج كردن دانه هاي انار استفاده شده است. در اين روش، انارهاي باز شده توسط يك نوار نقاله به سمت جت هاي آب حركت مي كنند. جت هاي آب كه حركتي رفت و برگشتي (عمود بر حركت نوار نقاله) دارند با پاشش آب تحت فشار بر روي سطح انار باز شده سبب جدا شدن دانه ها از پوست انار مي شوند. اين روش كه روشي بسيار كارآمد است همه دانه ها را در طي زمان كوتاهي و با حداقل صدمات خارج مي سازد. انار دان شده توس اين روش عاري از هرگونه پوست و پي هاي زرد رنگ انار است.

تاریخ اظهارنامه: 1388/09/02
تاریخ ثبت: 1388/10/01
خلاصه اختراع:

در ايران خارج كردن دانه ها از طبق آفتابگردان عمدتا به صورتدستي و با صرف وقت و هزينه بالا صورت مي گيرد. در بعضي مناطق نيز از پره هاي چرخان و يا حتي چرخ تراكتور براي خارج كردن دانه ها استفاده مي شود كه اين روش باعث خرد شدن درصد بالايي از دانه ها مي شود و علاوه بر آن تكه هاي خرد شده از خود طبق نيز وارد دانه ها شده و تميز كردن دانه ها را مشكل مي سازد. در موارد معدودي نيز از كمباين براي اين منظور استفاده مي شود كه معمولا براي كشاورزان مقرون به صرفه نمي باشد. در اين اختراع از روش جت هوا (جتهاي با سرعت بالاي هوا) براي خارج كردن دانه ها از طبق آفتابگردان استفاده شده است. در اين روش، طبق هاي آفتابگردان توسط يك نوار نقاله به سمت جت هاي هوا حركت مي كنند. جت هاي هوا كه حركتي رفت و برگشتي (عمود بر حركت نوار نقاله) دارند با دمش هواي تحت فشار بر روي طبق ها سبب خارج شدن دانه ها از حفره هاي داخل طبق هاي آفتابگردان مي شوند. اين روش كه روشي بسيار كارآمد است همه دانه ها را در طي زمان كوتاهي و با حداقل صدمات از طبق خارج مي سازد. دانه هاي خارج شده توسط اين روش عاري از هرگونه مواد خارجي و با حداقل خاشاك و ديگر قسمتهاي طبق مي باشند.

تاریخ اظهارنامه: 1392/04/24
تاریخ ثبت: 1392/10/24
خلاصه اختراع:

دانه آفتابگردان يكي از مهمترين دانه هاي روغني است كه در فرآيند برداشت آن لازم است دانه از طبق (گل) جدا شود. در حال حاضر براي جدا كردن دانه از طبق آفتابگردان از دو روش دستي و ماشيني استفاده مي-شود. استفاده از روشهاي دستي كاري بسيار سخت، طاقت فرسا و زمان بر بوده و نياز به نيروي كارگري زيادي دارد. روش‌هاي ماشيني موجود براي جدا كردن دانه‌ها از طبق آفتابگردان عمدتاً روشهاي مكانيكي هستند. از مشكلات عمده روشهاي مكانيكي ميتوان به مصرف بالاي انرژي، صدمات وارد به دانه، تلفات ناشي از ريزش دانه در روش برداشت كمبايني، پيچيدگي دستگاه و تنظيمات زياد آن و ..... اشاره كرد. به منظور رفع مشكلات مربوط به روش‌هاي مكانيكي جدا كردن دانه‌ها از طبق آفتابگردان، روش جديدي بر مبناي استفاده از جت‌هاي برخوردي هوا ارائه شد. در اين روش برخورد هواي پر سرعت خروجي از افشانك بر سطح طبق آفتابگردان سبب خارج شدن دانه ها مي شود. با وجود اين كه در صنعت به منظور شستشوي قطعات، زنگ زدايي، رنگ زدايي سوراخ كاري و..... و در حوزه صنايع غذايي و كشاورزي به منظور طبخ غذا، خشك كردن، دانه كردن انار و آبگيري مركبات از جتهاي برخوردي به طور گسترده ايي استفاده مي‌شود، ولي هيچ مورد گزارش شده ايي از كاربرد جت‌هاي سيال براي خارج كردن دانه‌هاي آفتابگردان از داخل طبق آنها در بررسي منابع داخلي و خارجي يافت نشد. لذا ماشين جدا كننده دانه از طبق آفتابگردان طراحي و ساخته شد. مزيت استفاده از روش جت هوا و ماشين ساخته شده براي خارج كردن دانه‌هاي آفتابگردان نسبت به ماشينهاي مكانيكي شامل: كاهش تنظيمات دستگاه و كاربري آسان، انرژي مصرفي كمتر، ايجاد سرو صدا و ارتعاش كمتر، استفاده از قطعات دوار و متحرك كمتر در ساخت دستگاه و در نتيجه استهلاك كمتر، كاهش تلفات دانه و .... ميباشد.

تاریخ اظهارنامه: 1386/11/06
تاریخ ثبت: 1387/09/05
خلاصه اختراع:

موارد یافت شده: 16