لیست اختراعات جواد صفائي
"اورتز هوشمند حرارتي-برودتي-لرزشي براي بهبود دردهاي اسكلتي-عضلاني" به جهت حل مشكل بهبود بيماري هاي مربوط به مفاصل باراه حل ايجاد تغييرات دمايي (گرم يا سرد كردن) يا لرزش در مفصل بسته به نوع بيماري ارائه مي گردد.
دستگاه" حركت غيرفعال پيوسته ( CPM )" براي توان بخشي قسمت هاي مختلف بدن مانند آرنج و شانه كاربرد دارد. در طراحي اين دستگاه، با استفاده از موتور و رگولاتور مكانيكي متصل شده به آن مي توان نياز به مكانيزم حركت خطي كه بخش عمده و تفكيك ناپذير اين سيستم است را برطرف نمود. اين مكانيزم بدين صورت است كه بيمار با قرار دادن دست خود بر روي محل تعبيه شده، با روشن شدن موتور ، سيستم دست بيمار را از زاويه صفر تا زاويه ي تنظيم شده در يك راستا حركت مي دهد. با رسيدن لغزنده به انتهاي مسير، دست بيمار در خلاف جهت شروع به حركت خواهد كرد. از كاربردهاي خاص اين دستگاه مي توان به بازتواني مفصل پس از عمل جراحي و بازتواني بافت هاي آسيب ديده در سوانح سوختگي اشاره كرد. اگر بيمار پس از عمل جراحي، حركات مختص درماني مفصل را انجام ندهد، به مرور مفصل سفت مي شود و بافت هاي بريده شده نيز شكل مي گيرند كه اين خود باعث مي شود بازه ي حركتي مفصل به صورت قابل توجهي كاهش يابد. همچنين بيمار بايستي چندين ماه جلسات فيزيوتراپي را براي بازتواني مفصل پيش بگيرد.
لرزش، حركتي نوساني، شبه سينوسي و غير ارادي عضوي از بدن است كه ميتواند منشع عصبي يا فيزيكي داشته باشد. لرزش در قسمت هاي مختلف بدن بيماران مشاهده مي شود، اما اغلب بالا تنه و به ويژه دست ها را تحت تأثير قرار مي دهد. پاركينسون و ايسنشيال ترمور از جمله رايج ترين بيماري هايي هستند كه باعث لرزش عضوي از بدن به خصوص دست ها مي شوند. اگر چه لرزش عضوي از بدن مانند دست ها، بيماري خطرناك وكشنده اي نيست ولي اغلب بر روي فعاليت هاي روزانه بيماران نظير: خوردن، نوشيدن، تايپ كردن، نوشتن و موارد بسياري از اين قبيل تأثير منفي ميگذارد و باعث كاهش سطح كيفي زندگي شخصي و كاري بيماران مي شود. مطالعات نشان مي دهد كه حدود 8 ميليون نفر درجهان به بيماري پاركينسون مبتلا هستند و حدود 7 ميليون نفر در ايالات متحده آمريكا از بيماري ايسنشيال ترمور رنج مي برند. متاسفانه علت اصلي ابتلا به اين بيماري¬ها تا كنون كشف نشده است و درمان قطعي نيز براي اين بيماري ها ارائه نشده است. هدف اصلي از مطالعه و ثبت اختراع مطرح شده، ارائه طرحي غيرتهاجمي، قابلحمل و فعال جهت كاهش مؤثر لرزش دست به منظور ارتقا سطح كيفي زندگي روزمره بيماران مبتلا به لرزش دست مي باشد.
اختراع آتل با فناوري ايجاد نوسانات كنترل شونده در زمينه مهندسي پزشكي و توانبخشي كاربرد دارد. اين اختراع جهت كمك به درمان بيماران مبتلا به لنفادم، سندرم پاي بيقرار، واريس و.... طراحي شده است. همچنين با كمك به كاهش غلظت اسيد لاكتيك جمع شده در عضلات در فاز ريكاوري بعد از ورزش طولاني نيز ميتواند موثر باشد. با راه حل ايجاد حرارت و نوساناتي با دامنه و فركانس قابل تنظيم و برنامهريزي شده و در نتيجه، ايجاد حركت هاي كنترل شده در دماي معين بر حسب نظر پزشك در ساق يا بازوي بيمار ارائه مي گردد. قابليت هاي اصلي آن كمك به بهبود درناژ لنفاوي، بهبود بازگشت وريدي، كاهش تجمع اسيد لاكتيك در عضلات مي باشد. درحال حاضر نمونه هاي متعددي از انواع ماساژور، جوراب و وسايل پنوماتيك براي كاربردهاي بالا ساخته شده ليكن يا مسير و شدت فعاليت آنها غيرقابل برنامه ريزي بوده و يا غيرقابل حمل و مبله بوده، امكان استفاده در خارج از كلينيك را ندارند و طبعا مستلزم مراجعات مكرر بيمار و صرف هزينه بسيار هستند. اين دستگاه بسته به شرايط فرد تنظيم و سپس جهت استفاده خارج از كلينيك در اختيار وي قرار ميگيرد.
در سيستم هاي اسپري رنگ، تمام رنگ اسپري شده با سطح كار در تماس قرار نمي گيرد و باعث توليد ذرات گرد و غبار در محيط مي گردد. اگر پروسه رنگ كاري شامل رنگ مايع باشد، ذرات رنگ معلق در هوا كاملا به صورت ضايعات تبديل شده به دو طريق سيستم فيلتر خشك و سيستم آب شست waterwash قابل جمع آوري مي باشد. در سيستم هاي آب شست كه در اين تحقيق مورد بررسي قرار گرفته است ، ذرات رنگ معلق توسط جريان هواي رو به پايين وارد آبي كه در كف اتاقك اسپري رنگ جريان دارد مي گردد. با افزايش غلظت، ذرات رنگ در آب به هم چسبيده و توليد توده چسبنده مي كنند كه توده چسبنده در مسير آب در گردش رسوب كرده و موجب مسدود شدن لوله ها و پمپ ها مي گردد (به تمام سطوح سيستم مي چسبد). هدف از اين تحقيق، تهيه يك روش و تركيب براي جذب و از بين بردن چسبندگي رنگهاي پايه حلال مازاد اسپري شده در اتاقكهاي اسپري رنگ داراي سيستم آب شست مي باشد كه شامل افزايش مقدار موثر از تركيبي شامل خاك اره بهمراه فاز جامد روغني (پارافين جامد و اسيد استتاريك) مي باشد و اثر پيش تصفيه هاي مختلف بر روي خاك اره در افزايش جذب ذرات رنگ نيز مورد بررسي قرار گرفته است.
موارد یافت شده: 7