لیست اختراعات روشنک سالاري


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 20
تاریخ اظهارنامه: 1395/12/16
تاریخ ثبت: 1396/12/06
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر فرايند تبديل صمغ سقز به پودر آن است كه مربوط به حوزه نيازهاي انساني زير بخش صنايع دارويي و غذايي ميباشد. صمغ سقز چسبندگي بسيار زيادي دارد بطوري كه بدون فراوري، قابليت استفاده خوراكي بدليل چسبندگي به سطح دهان و دندان را ندارد. در توليد انبوه سقز پخته به روش سنتي بدليل وجود آب در اين فراورده امكان نگهداري طولاني اين محصول در انبارها بدليل رشد ميكروبي و قارچي ميسر نمي باشد. علاوه بر اين حرارت دهي زياد اين صمغ نيز سبب نابودي درصد زيادي از مواد موثره مي شود. فرآيند اختراعي بهينه سازي، با افزودن آويسل ، فراورده به محصولي كاملا خشك و بدون آب تبديل مي گردد كه قابليت نگهداري طولاني مدت بدون اضافه كردن نگهدارنده را دارد و در بسياري از صنايع غذايي و دارويي نيز قابل استفاده ميباشد.

تاریخ ثبت: 1397/01/18
خلاصه اختراع:

اختراع دستگاه رها ساز اسانس گياهان معطر براي استنشاق ( انكباب ) در زمينه پزشكي كاربرد دارد. مشكلات: در طب نوين بيش از 30% دارو رساني به صورت استنشاقي صورت ميگيرد، در منابع طب ايراني استنشاق بخار گياهان معطر مهمترين روش دارورساني استنشاقي ميباشد. اما در حال حاضر دستگاهي براي اين روش دارورساني وجود ندارد، بنابراين مردم به روش خانگي(جوشاندن گياهان در ظروف آشپزخانه) از اين روش دارورساني استفاده مينمايند. در روش خانگي براي توليد بخار، دماي مخلوط آب وگياهان به نقطه جوش ميرسد. دما در حد نقطه جوش علاوه بر تغيير در برخي از اجزاء اسانس ها، احتمال سوختگي مجاري تنفسي ويا ساير قسمت هاي بدن را افزايش ميدهد. همچنين امكان انجام بخور به روش خانگي در محل كار و... محدود ميباشد. راهكار: اين دستگاه براي آزادسازي مواد فرار گياهان معطر و استنشاق آن توسط بيمار بر اساس منابع طب ايراني ساخته شده است. در اين اختراع علاوه بر حرارت از مكانيسم هايي كه سبب توليد بخار در دماي كمتر از نقطه جوش ميشود، استفاده شده است. هم زدن مخلوط و خروج سريع بخار از مخزن به كمك فن بدون پره، با مكانيسم افزايش فشار بخار سبب توليد بخار در دماي حدود 60 تا70 درجه سانتي گراد ميشود.

تاریخ ثبت: 1397/07/28
خلاصه اختراع:

اختراع عصاره گل راعي كه در زمينه درمان چاقي كاربرد دارد؛ براي حل اين مشكل كه شيوع و مربيديتي بالايي دارد با تهيه كپسول عصاره گل راعي انجام گرديده است. گياه گل راعي با نام علمي Hypericum Perforatum (گل راعي، هزار چشم، علف چاي) به علت خواص ضد التهابي و آنتي اكسيدان، و افزايش سطح سروتونين مي تواند در درمان چاقي موثر باشد. دو مكانيسم قابل استفاده در درمان چاقي، كاهش التهاب آديپوسيت ها و افزايش سروتونين مركزي مي باشند. عصاره گل راعي از طريق مهار فسفريلاسيون در مسيرهاي سيگنالي سايتوكين ها و اثر بر بيان ژني التهابي و آپوپتوتيك بر چاقي مي توانند موثر باشند. در اين اختراع، عصاره ي اندام هوايي گل راعي تهيه شده و به شكل كپسول درآمده است.

تاریخ ثبت: 1399/04/25
خلاصه اختراع:

اختراع “كرم موضعي ليپوزومال ختمي در كنترل علائم اگزما” در زمينه فني: بخش الف: نياز هاي انساني، زير بخش: سلامتي و بهداشت اگزما به صورت درماتيت يا التهاب اپيدرم پوست است كه مي‌تواند منجر به خارش، قرمزي، تورم، پوسته‌ريزي و... شود. اين نوع التهاب معمولا با ضايعات قرمز روشن و متورم همراه با دانه هاي آب دار و با خارش شديد همراه است كه براي بيمار بسيار آزار دهنده است. عمدتا داروهاي كنوني به منظور تسكين عوارض اين بيماري، كورتيكواستروئيدها هستند كه عوارض جانبي خود را به دنبال خواهند داشت. از جمله عوارض جانبي اين دسته داروها عبارتند از آتروفي دائمي درم، درماتيت تماسي آلرژيك با علايم سوزش، خارش و خشكي پوست، آكنه، پوستول، پورپورا، عفونت ثانويه پوست و تغيير رنگ موضع تحت درمان. در صورت مصرف طولاني مدت نيز به علت جذب سيستميك، عوارضي مانند تضعيف محور هيپوفيز غده آدرنال، نشانگان كوشينگ، افزايش قندخون و پيدايش قند در ادرار را دارد. فرمولاسيون موضعي به شكل ليپوزومال به منظور افزايش نفوذپذيري از گياه ختمي كه شواهد تحقيقاتي جديد و منابع طب سنتي مويد ايمني و كارائي آن در بيماري هاي مختلف از جمله پوست است طراحي شد. اين كرم در مصرف موضعي هيچ گونه عوارض گوارشي، كبدي و كليوي ناشي از ساير داروها را ندارد. مواد مصرفي در اختراع مورد ادعا شامل: گل هاي تازه ي گياه ختمي، كلسترول، لستين، كلروفرم، پايه ي چرب اوسرين مي باشد.

تاریخ ثبت: 1399/07/05
خلاصه اختراع:

اختراع فرمولاسيون داروي گياهي در درمان ناباروري مردان با استفاده از گياه خرنوب در زمينه درمان ناباروري مردان كاربرد دارد؛ ﻧﺎﺑﺎروري ﻳﻜﻲ از ﻣﺸﻜﻼت رو ﺑﻪ رﺷﺪ ﺑﻬﺪاﺷﺘﻲ در اﻛﺜﺮ ﻛﺸﻮرﻫﺎﺳﺖ ﻛﻪ ﭘﻴﺎﻣﺪﻫﺎي ﻋﺎﻃﻔﻲ،اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ و اﻗﺘﺼﺎدي زﻳﺎدي را ﺑﻪ دﻧﺒال دارد. بر اساس آمار ارائه شده توسط سازمان جهاني بهداشت ناباروري حدود 80 ميليون زوج را در سراسر دنيا تحت تاثير قرار داده كه 50% آنها وابسته به علل مردانه مي باشد. در 30 % موارد مردان مبتلا به ناباروري، نمي‌توان علت قابل شناسايي مطرح كرد. اين گروه تحت عنوان ناباروري بدون علت شناخته شده يا ايديوپاتيك معرفي مي شوند در سال 2015شيوع ناباروري در ايران 17.3% برآورد شد.و اين در حاليست كه متاسفانه بعلت عدم وجود پروتكل درماني جامع و كامل، هزينه بالاي مراحل درماني و عوارض درمان بيماران مبتلا به اين اختلال با مشكلات زيادي رو برو هستند.كپسول خوراكي 850 ميلي گرمي خرنوب، شامل گياهان خرنوب، دارچين و خارخسك مي باشد كه با تقويت مغز و سيستم عصبي، قلب، كبد و دستگاه گوارش و كليه و سيستم تناسلي مي تواند در درمان ناباروري مفيد باشد.

تاریخ ثبت: 1399/07/12
خلاصه اختراع:

عضلات كف لگن در حين مقاربت جنسي و ارگاسم نقش مهمي دارند. ضعف و شلي اين عضلات ميتواند سبب ايجاد اختلال در عملكرد جنسي زنان گردد. از پوست انار در طب سنتي با داشتن تركيباتي از جمله تانن، به عنوان گياهي قابض ياد شده است. در اين پژوهش بدين منظور از ژل پوست انار 3 % تا 5 % استفاده شده است. به منظور تهيه دارو در ابتدا پوست انار آسياب شد و در محلول هيدروالكلي 70 % به مدت 3روز خوابانيده شد. عصاره ي هيدروالكلي موردنظر صاف گرديد و پس از حدف حلال، عصاره ي نهايي به دست آمد. سپس ژل واژينال اين عصاره بر پايه كارباپول ميباشد. انحوه مصرف ژل بدين صورت است كه از زنان خواسته ميشود،15 دقيقه قبل نزديكي يك اپليكاتور از ژل را به صورت واژينال استفاده نمايند.

تاریخ ثبت: 1399/09/19
خلاصه اختراع:

اختراع فرمولاسيون پماد موضعي عصاره انكپسوله بارهنگ در ترميم زخم اپي زياتومي و كاهش احتمال عفونت زخم و شدت درد آن كه در زمينه پزشكي زنان و مامايي كاربرد دارد. حفظ ساختار عضلات كف لگن بعد از اپي زياتومي از طريق تسريع در بهبود زخم اپي زياتومي و جلوگيري از عفونت نقش بسيار مهمي در بهبود كيفيت زندگي به خصوص كيفيت زندگي جنسي زنان دارد. يكي از اهداف مهم، اين است كه اين گياه با توجه به مواد موثره اي كه داراست (از جمله تانن ها)، قادر است جلوي خونريزي اين نوع از زخم ها را بگيرد. علاوه براين حاوي آلكالوييدها و فنل هايي است كه قادرند درد و التهاب محل زخم را با خواص ضد دردي و ضد التهابي كه دارند (با مهار آنزيم سيكلواكسيژناز و عدم توليد پروستاگلاندين ها)، كاهش دهد دارو به صورت كرم با توجه به مكانيسم فيزيولوژيك ترميم زخم و تسكين درد و جلوگيري از عفونت موضعي زخم و اثرات گياهان دارويي تهيه شده است. كرم حاوي عصاره برگهاي گياه بارهنگ كبير مي باشد. عصاره هيدروالكلي به روش خيساندن تهيه شد و با توجه به دوز دارويي در آزمايشات حيواني و تطبيق آن براي مصارف انساني، ميزان عصاره گياه مورد نظر در پايه كرم طراحي گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/05/17
تاریخ ثبت: 1389/08/30
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1389/05/17
تاریخ ثبت: 1389/08/30
خلاصه اختراع:

تاریخ ثبت: 1392/09/29
خلاصه اختراع:

مقصود اختراع: استفاده از يك حامل ايمن و مرقون به صرفه در صنايع دارويي و غذايي كه ماده موثره را در برابر عوامل ناپايداري حفظ كند و آن را به صورت اهسته رهش و كنترل شده آزاد سازد. برجستگيهاي تكنيكي اختراع و زمينه فني اظهارنامه اختراع: اين حامل مي تواند تمام داروها و مواد موثره گياهي و شيميايي در محدوده وزني مشخص را انكپسوله كند و در تمام صنايع دارويي و غذايي قابل استفاده است. ميكروانكپسولاسيون تكنيكي است كه هم اكنون به طور وسيع در صنايع دارويي و غذايي مورد استفاده قرار مي گيرد. در واقع فرايندي است كه در آن ذرات ريز نظير ويتامين ها، آنتي اكسيدانت ها، آنزيم ها و بسياري از مواد ديگر توسط ماده اي ديگر كه با نام پوشش يا حامل شناخته مي شود، احاطه مي شوند و در نهايت كپسول هاي كوچكي را تشكيل مي دهند. انكپسولاسيون به عنوان يك سد فيزيكي عمل مي كند و از در دسترس قرار گرفتن مواد فعال در مقابل اكسيژن يا نور و ساير عوامل تخريب كننده، ممانعت به عمل مي آورد و همين امر سبب افزايش پايداري مي شود. علاوه بر اين، انكپسولاسيون سبب مي شود تا ماده ي فعال به صورت كنترل شده آزاد شود. ساكارومايسز سرويزيه مخمري است كه در صنايع غذايي و تخمير بسيار مورد استفاده قرار مي گيرد. تاكنون حاملي كه از نظر اقتصادي، توليد به صرفه اي داشته باشد، مهيا نبوده و سميت زايي ساير حامل ها بالاتر از مقداري معين، معضلي اساسي بوده است. از خصوصيات اين مخمر به عنوان حامل مي توان ، ايمني بالا (مخمر نان) و هزينه ي پايين آنها را ذكر كرد. اين مخمر داراي يك غشاء فسفوليپيدي است كه دقيقا مشابه ليپوزوم عمل مي كند و حتي در مقايسه با ليپوزوم برتري هاي ديگري از جمله ديواره ي سلولي ضخيم بيروني را كه متشكل از شبكه ي بتا 1و3 گلوكان، يك لايه مانوپروتئيني و مقداري كيتين مي باشد. اين غشا علاوه بر فراهم كردن استحكام لازمه، به عنوان يك سد نفوذپذير هم عمل مي كند. با توجه به اينكه نوعي قارچ محسوب مي شود، رشد و تكثير فراوان داشته و هزينه توليد ساير حامل ها را ندارد. خصوصيات طبيعي آنها نيز سبب شده است كه مزاياي زيادي براي امر انكپسولاسيون داشته باشند. مخمر نان (ساكارومايسز سرويزيه) به عنوان يك ميزبان مطلوب براي بنيان سيستم دارورساني نوين مطرح مي باشد. ساختار ديواره ي سلول مخمر به هر دو نوع مولكول هاي فطبي و غير قطبي كوچك و محلول در آب نفوذپذير است. اما سايز يا وزن مولكولي و خصوصيات قطبيت مولكول ها، دو عامل محدودكننده محسوب مي شوند.گزارش شده است كه مولكول هايي با قطر مولكولي كوچكتر از 81/0 نانومتر يا وزن مولكولي كمتر از 760 گرم بر مول به راحتي مي توانند از ديواره ي سلول هاي مخمر نفوذ كنند. ديواره ي سلولي مخمر ساكارومايسز سرويزيه متشكل از شبكه ي بتا گلوكان، يك لايه ي مانوپروتئيني و مقداري كيتين مي با شد. شبكه ي بتاگلوكان نقش اسكلت را بازي مي كند، در حاليكه لايه ي پروتئيني بيروني، تخلخل ديواره ي سلولي را تنظيم مي كند. گزارش شده است كه انكپسولاسيون در سلول هاي مخمر سبب افزايش طول عمر نگهداري و همچنين بهبود رهاسازي مواد فعال با حلاليت كم مي شود. علاوه بر اين چون اين ميكروارگانيسم بسيار ايمن مي باشد، فراورده ي حاصله مي تواند بصورت خوراكي مطرح باشد كه اين امر بسيار مطلوب مي باشد. اين شكل دارويي، دارو را در محيط گوارشي سالم نگه مي دارد و به مرور زمان آزاد مي نمايد .

موارد یافت شده: 20