لیست اختراعات زهرا شيخ الاسلامي
نگراني هاي روز افزون پيرامون خطرات بالقوه مرتبط با مصرف غذاهاي با چربي زياد سبب شده است تا صنعت غذا به توسعه فرمولاسيون هاي جديد و اصلاح محصولات غذايي سنتي و صنعتي به فر آورده هاي با چربي كمتر روي آورد. توسعه زندگي ماشيني و شهري منجر به تغييرات زيادي در الگوهاي غذايي و شيوه زندگي مردم شده است كه در اين بين مصرف فرآورده هاي سوخاري و خميري خصوصا ماهي ومرغ و فرآورده هاي دريايي و ماكيان در چند سال گذشته بسيار رايج شده است .مرغ وگوشت سفيد يكي از محبوبترين محصولات در تعداد زيادي از كشورهاست كه دليل عمده محبوبيت آن طعم بي نظير و بافت منحصر به فرد آن است. رويكرد اصلي اين طرح فرموله كردن ناگت كم چرب با جايگزيني آرد سويا و اعمال امواج فراصوت بوده است. در كنار اين هدف ، اهدافي نظير بهبود كيفيت و بافت فر آورده هاي گوشتي، ارايه محصول جديد و كم چرب و رژيمي با محتوي چربي و كلسترول پايين تر و ارتقائ سطح سلامت عمومي جامعه نيز مد نظر بوده است.
نان گندم يكي از اساسي ترين منابع تامين كننده انرژي در كشور است. اما بيماران سلياكي بدليل حساسيت به پروتئين هاي موجود در گلوتن گندم قادر به استفاده از اين منبع اصلي انرژي نيستند. هيچ غله ديگري بجز گندم توانايي تشكيل شبكه گلوتن و توليد نان با قابليت هضم و كيفيت مناسب را ندارد. هدف از اين اختراع هضم گليادين به منظور بر طرف كردن حساسيت است و توليد نان با استفاده از آرد گندم مي باشد. بدين منظور ابتدا آرد گندم با آنزيم ترانس گلوتاميتاز و آنزيم پروتئازي ( ليزين اتيل استر) مخلوط و در انكوباتور نگهداري شد پس از گذشت 3 ساعت زمان مجددا فرآيند آنزيم زني تكرار و در انكوباتور نگهداري شد. عمل اختصاصي آنزيم هاي ترانس گلوتاميناز و پروتئازي باعث شكستن پيوندهاي گيليادين مي شود از اينرو سبب حذف حساسيت در بيماران مي گردد. گليادين در آرد گندم مسئول ويژگي كشش پذيري و ويسكوزيته مي باشد به شكستن آن سبب تضعيف اين ويژيگي ها در گلوتن مي گردد. نان گندم با استفاده از آنزيم هاي ترانس گلوتاميناز و پروتئازي سبب شكستن پيوندهاي گليادين و از بين رفتن حساسيت در بيماران شد
با توجه به نقش نان در رژيم غذايي مردم به ويژه در ايران هر كاري در خصوص افزايش ماندگاري و بهبود كيفيت نان اهميت والايي دارد. در بين غلات گندم به دليل خصوصيات منحصر به فرد كه ناشي از حضور پروتئين گلوتن در آن است، قادر است نان انعطاف پذير و ملايم ايجاد كند ليكن در اثر برخي مواردي نظير آفات گياهي و از جمله مهمترين آنها حمله حشره سن و تجزيه پروتئين گلوتن اين خاصيت گندم دچار افت مي شود به گونه اي كه خمير آن روان، چسبنده و انعطاف پذير شده و به دست و دستگاه ها چسبيده و قابليت نان شدن را از دست مي دهد. راهكار ارايه شده در اين اختراع از دو طريق اين آثار منفي را مرتفع مي سازد يكي از طريق احياء و اصلاح مجدد ساختار پروتئين گلوتن از طريق اكسيداسيون و ديگري جايگزين ساختن گلوتن با ماده اي با خواص مشابه به همين منظور بهبود دهنده موجود در اين اختراع پس از انجام آزمايشات متعدد بهترين تناسب تركيبات قابل استفاده به منظورهاي فوق را فراهم ساخته و مواد اوليه موجود در آن در حالت تعادل و توازن با يكديگرند به گونه اي كه مصرف مقدار مناسبي از آن متناسب با كيفيت آرد و ميزان صدمه ديدگي گلوتن آرد در اثر حمله حشره سن مي تواند مشكلات فني آرد، خمير و نان را برطرف سازد.
موارد یافت شده: 3