لیست اختراعات عبدالرسول ملک پور
اسپكولوم در چشم پزشكي به منظور باز نگه داشتن كره چشم به كار مي رود. اين وسيله در اغلب جراحي هاي چشم استفاده شده و نقش مهمي در كارايي عمل جراحي دارد. اسپكولوم هاي چشمي موجود تنها قابليت باز كردن چشم و پلك ها را دارند. در غالب اعمال جراحي انجام شده، كره چشم به دليل بيهوشي حركتي غير قابل كنترل داشته و نمي توان با ظرافت مناسب به اعمال جراحي پرداخت. از طرفي به دليل شل بودن عضلات حركتي كره چشم فيكس كردن ان بسيار مشكل بوده و استفاده از دست نيز ميدان و فضاي عمل جراحي را كاهش ميدهد. در اين اختراع به منظور فيكس كردن كره چشم از سيستم وكيوم كه در سمت داخلي و سطح چسبنده اسپكولوم به كره چشم تعبيه شده است، استفاده مي گردد. سطح داخلي و چسبنده اسپكولوم كه به آخرين قسمت از سطح كره چشم متصل مي گردد از جنسي ساخته شده است كه در اثر تماس با كره چشم ايجاد حساسيت و آسيب به سطح قرنيه ايجاد نمي كند. ميزان مكش و وكيوم ايجاد شده در سطح بيروني قرنيه باندازه اي است كه به عروق و اپيتليوم قرنيه آسيبي نمي رساند. همچنين به منظور مرطوب نگاه داشتن سطح كره چشم از لبه هاي مياني اسپكولوم مايع نرمال سالين يا محلول شستشو تزريق گرديده كه بصورت برنامه ريزي شده يا دستي تزريق خود ر انجام مي دهد و سطح كره چشم را مرطوب نگاه مي دارد. از قابليت هاي اين اختراع مي توان به فيكس كردن كره چشم در حين جراحي¬ها (علاوه بر بازكردن پلك¬ها)، شستشو و مرطوب نگاه¬داشتن سطح چشم در حين عمل جراحي( جلوگيري از خشك شدن سطح قرنيه)، سهولت بكارگيري و تكنولوژي ساده توليد، و قابليت استريل¬سازي در اتوكلاو و استفاده مجدد اشاره نمود.
خلاصه توصيف اختراع:با نظر به ظرافت عمل جراحي چشم حركت كره چشم و عدم توانايي در نگهداشتن كره چشم امكان بروز آسيبهاي مهلك به كره چشم افزايش مي يابد. لذا وجود ابزاري كه بتواند به نگهداري و ثابت كردن كره چشم جهت انجام اعمال جراحي نيز كمك كند، بسيار مورد نياز خواهد بود. اختراع حاضر از سه قسمت تشكيل شده است كه شامل قسمت دماغي، قسمت فيكس كننده قطب دماغي كره چشم و قسمت فيكس كننده قطب تمپورال كره چشم است. قسمت هاي مذكور توسط پين هاي تنظيم شونده به يكديگر متصل شده و قابليت اتصال و جداشدن مكرر را دارند. بخش دماغي اين اختراع ساختاري خميده و U شكل داشته كه در حين به كارگيري بر روي بيني قرار گرفته و توسط پيچ تنظيمي محكم مي گردد. پيپ تنظيمي در محل اتصال و تماس با دماغ داراي قطعه اي سيليكوني بوده كه در حين تماس و فيكس شدن به دماغ آسيبي نمي رساند. در اين اختراع قطعه فيكساتور قطب دماغي و قطب تمپورال وظيفه نگهداري كره چشم را در حين جراحي بر عهده دارند. ساختار فيكساتور دماغي و تمپورال باين شرح است كه داراي بازوي متصل شونده به قطعه دماغي بوده كه توسط پين متصل و محكم مي گردد. همچنين جهت فيكس نگاه داشتن كره چشم بخشي از آنها از قطعه سيليكوني ساخته شده كه داراي قوسي مطابق با انحناي كره چشم مي باشند. پيچ هاي تنظيمي موجود در هركدام از فيكساتورها وجود داشته ميزان تماس قسمت سيليكوني با كره چشم توسط آنها تنظيم مي گردد.
فسفين گازي بسيار سمي است، اين گاز حتي در غلظت¬هاي پايين كشنده است و به همين خاطر، فسفيد آلومينيوم براي كنترل و از بين بردن حشرات و آفات انباري محصولاتي مانند برنج و غلات در سوله¬ها مورد استفاده قرار مي¬گيرد. از فسفيد روي يا منيزيوم نيز به عنوان يك جونده¬كش استفاده مي¬شود. خوردن اين عوامل توسط جوندگان، سبب آزاد شدن گاز فسفين در معده آنها شده و موجب بروز مسموميت و مرگ در آنها مي¬شود. معرف اين كيت تشخيصي بر پايه نانو ذرات تغيير ساختار يافته با ساختار و ويژگي هاي منحصر به فرد بوده كه بصورت محلول غيرقابل رسوب و با قطر ذات و گروه هاي عاملي شيميايي مشخص ساخته شده اند. يك جزء ديگر از اين اختراع، اسيد كلريدريك با قابليت واكنش با فسفيد آلومونيوم و آزاد¬سازي گاز فسفين مي-باشد.از اجزاي ديگر اختراع مي¬توان به مخزن راكتور و نمايشگر جواب تست مي¬باشد كه حاوي كاغذ صافي با ساختار مشخص و نظام¬يافته جهت بستر كردن نانوكيت مي باشد. اين كاغذ صافي به منظور فراهم سازي بستري جهت عملكرد نانوكيت استفاده مي¬گردد.اين راكتور داراي دو مخزن مي باشد كه شامل مخزن نمونه و راكتور نمايشگر مي باشد. شيوه استفاده از اين كيت باين صورت مي¬باشد كه نمونه مشكوك به مسموميت با قرص برنج (فسفيد آلمونيوم را در ظرف راكتور قرار داده و بر روي آن به نسبت حجم نمونه دو برابر اسيد كاريدريك اضافه مي كنيم و سپس مخزن راكتور را به نمايشگر آن متصل مي¬كنيم. بلافاصله پس از آن از ورودي فوقاني نمايشگر كيت، معرف نانو را بر روي كاغذ صافي مد نظر مي-ريزيم. در صورت وجود فسفيد آلومونيوم در نمونه مشكوك به مسموميت يا خودكشي توسط قرص برنج، گاز فسفين از نمونه متساعد شده و وارد محفظه نمايشگر كه شفاف است مي شود. سپس با معرف نانو واكنش داده و رنگ مخصوصي در قسمت نمايشگر ظاهر مي گردد و در صورت عدم وجود گاز فسفين هيچگونه تغيير رنگي در ساختار نمايشگر مشاهده نمي گردد. حساسيت و اختصاصيت بيش از 95% و خطاي آزمايش 5% بودند.
بدن از بخشهاي مختلفي تشكيل شده است كه بسياري از آنها از بيرون قابل مشاهده نيستند، اما حتي اين بخشهاي غيرقابل مشاهده هم مثل اعضاي سطحي بدن، دچار بيماريهاي مختلف ميشوند و در اين مواقع بايد به دقت مورد بررسي قرار گيرند. با توجه به اين كه اين اعضاي داخلي به راحتي براي معاينه در دسترس قرار ندارند، بايد از روشي ديگر براي معاينه و آزمايش آن¬ها استفاده كرد. اندوسكوپي يا درونبيني عمل رؤيت درون بدن با مقاصد پزشكي است كه با دستگاهي به نام آندوسكوپ صورت ميگيرد. حفرهها و راهگاههاي درون بدن امكان استفاده از دستگاه آندوسكوپ را براي معاينه پزشكي درون بدن فراهم كردهاست. اصول كار آندوسكوپي استفاده از يك آينه و نور بازتابيدهاست. ما با استفاده از يك اندوسكوپ ساده كه تغييراتي را در آن اعمال نموديم آن را به يك وسيله پيشرفته تبديل نموديم .
اختراع حاضر مربوط به لنز درون چشمي اكريليكي ثابت شونده در اسكلرا با هاپتيك هاي پيچ مهره اي است كه در آن بدنه ساخته شده از جنس اكريليك مقاوم و زيست تخريب ناپذير مي باشد. لنز درون چشمي در اندازه هاي مختلف با سايز هاي مختلف كره چشم طراحي خواهد شد و داراي قطر و ضخامت لازم است. اختراع حاضر از اكريليك مقاوم و تخريب ناپذير ساخته شده است تا ضمن مقاومت در برابر تخريب، از رشد سلولهاي اپيتليال بر روي خود جلوگيري كند. بدنه لنز درون داراي طراحي خاص با قابليت قرار گرفتن در مسير مردمك مي باشد. به اين صورت كه لنز در وسط تعبيه خواهد شد. در اطراف بدنه اصلي نگهدارنده اختراع هاپتيك هايي از جنس اكريليك مقاوم و زيست تخريب ناپذير جهت اتصال لنز به سطح داخلي قرنيه و از جنس بدنه نگهدارنده لنز تعبيه شده است. جهت فيكس كردن نگهدارنده لنز به بدنه داخلي كره چشم در سطح انتهايي و بيروني هاپتيك ها محلي براي حديده كردن و قرارگرفتن و بستن مهره(از جنس اكريليك) مي باشد. اين امكان نيز وجود خواهد داشت كه از حديده داخل هاپتيكي جهت بستن پيچ (كه از جنس اكريليك مي باشد) تعبيه شود.
اختراع حاضر در ارتباط با كيت سوآب استخراج سلول و اسپرم با استفاده از نانو الياف سوپرجاذب مي باشد كه در جداسازي و استخراج سلولهاي اسپرم و ساير سلولها در پزشكي قانوني و ساير آزمايشهاي سيتوژنتيك كاربرد دارد. اين اختراع، سوآب سيتولوژي به همراه محلول استخراج سلول از سوآب را فراهم مي كند. كيت سوآب استخراج سلول و اسپرم با استفاده از نانو الياف سوپرجاذب دربرگيرنده دو جزء مي باشد. جز اول شامل سوآب جداسازي سلولها از محيط و محل نمونه برداري مي باشد كه سوآب مد نظر حاوي دسته از جنس چوب و يا پلي اكريليك مي باشد. در محل اتصال سر سوآب به بدنه شياري تعبيه شده است كه بتوان از آن محل قسمت سر را جدا كرده و مابقي مراحل استخراج و آزمايشهاي سيتوژنتيك را انجام داد. قسمت سر سوآب شامل اليافي از جنس ناوالياف سوپرجاذب مي باشد كه اين نانوالياف در واقع قسمت اصلي جداسازي و جذب سلولها از محيط و محل نمونه برداري مي باشند. جزء ديگر اين اختراع شامل كلريد پتاسيم 0.75 مولار بوده كه پس از انجام نمونه برداري جهت جداسازي سلولهاي اسپرم از سوآب مورد استفاده قرار خواهند گرفت. به اين صورت كه پس از انجام مراحل نمونه برداري، سر سوآب را در داخل ميكروتيوب 1 سي سي قرار داده و مقدار .05 ميلي ليتر كلريد پتاسيم 0.75 مولار برروي آن ريخته و حجم آن با استفاده از آب مقطر به 1 ميليليتر رسانده مي شود.. پس از انجام ورتكس به مدت 5 دقيقه، سوآل را خارج كرده و ميكروتيوب را در دستگاه سانترفيوژ به مدت 10 دقيقه و با دور بالا سانترفيوژ مي كنيم
اختراع حاضر بيانگر ست و براكت ارتودنسي تقويت شده با نيروي مغناطيسي است كه در آن از نيروهاي مغناطيسي هدايت شده جهت درمانهاي ارتودنسي استفاده مي گردد. در اين اختراع براكت هاي طراحي شده داراي محفظه اي با حجم هاي متغير جهت قراردادن عوامل نيروهاي مغناطيسي هستند كه به سمت و اندازه دلخواه و مورد نياز قابل تنظيم و قراردادن هستند. براكتهاي دندانپزشكي ارتودنسي در اين اختراع همچنين داراي شياري جهت عبور سيم و واير ارتودنسي مي باشد كه در مراحلي ممكن است از آن در درمان ارتودنسي استفاده شود. استفاده از وايرهاي ارتودنسي به اين صورت است كه جهت گيري آنها بنا بر نياز درماني قابل تنظيم مي باشد به اين صورت كه قفل و بست سيم هاي ارتوپدي بنابر طريقه قرارگرفتن شيار و مسير سيم ارتوپدي قابل تنظيم است. باين صورت كه براكت ارتودنسي داراي دو قسمت اتثصالي به دندان و نيز قسمت فوقاني به منظور قرارگيري سيم ارتودنسي مي باشد. قفل شدن اين دو بخش در يكديگر در حالتهاي مختلفي انجام مي گيرد، به اين ترتيب جهت نيروهاي مورد نياز نيز قابل كنترل است. در اين اختراع، در محفظه موجود در بين دو قسمت براكت فضايي براي قرارگيري عامل ايجاد نيروي مغناطيسي وجود دارد كه در اين رابطه از آهنربايي از جنس نئوبيديوم و يا ساير اجناس با با ويژگي سازگار با بدن ميزبان مي باشد. در سطح داخلي و چسبنده به دندان شيارهايي تعبيه شده است و اتصال به سطح دندان (با استفاده از چسب) را تسهيل و تقويت مي كند. محفظه داخلي براكت طوري طراحي گرديده است كه آهنرباي مورد استفاده در جهت هاي معين و قابل تنظيم قابل كارگذاري و استفاده باشد. باين ترتيب نيروهاي مغناطيسي قابل تنظيم بوده و در طي درمان ارتودنسي قابل تغيير مي باشد. در برخي از موارد، نياز است تا براكت هاي ارتودنسي در سطوح مختلف داخلي و خارجي دندان قرار گيرد تا چرخش هاي محوري دندان نيز مورد ترميم قرار گيرد. جهت ااستفاده از اختراع حاضر در درمان ناهنجاري هاي ارتودنسي، پس از اخذ تصاوير و و ارزيابي هاي لازم، به تعيين جهات مورد نياز به منظور وارد كردن نيرو اقدام مي گردد. سپس نسبت به ست اپ كردن ست ارتودنسي بر روي فانتوم دنداني اقدام نموده و پس الز تاييد بر روي دندانها با استفاده از چسب مخصوص متصل مي گردد.
اختراع حاضر در ارتباط با سولكوس مصنوعي درون چشمي ساخته شده از اكريليك تاشونده زيست سازگار مقاوم و تخريب ناپذير با قابليت كاربرد در جراحي هاي كاشت عدسي چشمي در آسيبها و بيماري هاي چشمي است كه در آنها كپسول نگهدارنده عدسي تخريب شده باشد. سولكوس مصنوعي درون چشمي تاشونده به گونه اي است كه در داخل چشم و در پشت مردمك قرار مي گيرد. بدنه سولكوس مصنوعي داراي ضخامتي برابر با يك ميليمتر است كه از جنس اكريليك مقاوم و تخريب ناپذير بوده كه سازگاري كامل با فضا و محيط درون چشم دارد. بدنه سولكوس مصنوعي در اندازه اي متناسب با كره چشم طراحي شده است. در وسط بدنه سولكوس مصنوعي بدنه لنز به صورتي قرار مي گيرد كه لبه هاي آن منطبق با بدنه سولكوس مصنوعي بوده و بتواند لنز را در فاصله بين بدنه سولكوس مصنوعي و مردمك نگه دارد به طوري كه از پيچ خوردگي لنز جلوگيري به عمل آيد. اختراع حاضر از اكريليك مقاوم و تخريب ناپذير ساخته شده است تا ضمن مقاومت در برابر تخريب، نگهداري لنز را تضمين كند. اختراع حاضر قابليت تاخوردگي جهت ورود به فضاي درون چشمي را دارد. بدنه سولكوس مصنوعي درون داراي طراحي خاص جهت نگهداشتن لنز در مسير مردمك و شبكيه مي باشد. در اطراف بدنه اصلي سولكوس مصنوعي پايك ها يا هاپتيك هايي جهت اتصال به سطح داخلي قرنيه و از جنس بدنه نگهدارنده لنز تعبيه شده است. جهت فيكس كردن سولكوس مصنوعي به بدنه داخلي كره چشم در سطح انتهايي و بيروني پايك ها محلي براي قرارگرفتن و بستن پيچ كه از جنس اكريليك مي باشد، تعبيه شده است. همچنين طراحي اين پايك ها به صورتي است كه داراي حديده بوده قسمت انتهايي آنها جهت پيچيدن مهره(از جنس اكريليك) حديده لازم را خواهد داشت.
اختراع حاضر به اسپكولوم فيكس كننده كره چشم در معاينات و مداخلات چشمي با استفاده از سيستم پمپ مكنده با قابليت تثبيت كره چشم، دارورساني و مرطوب نگه داشتن چشم مربوط مي شود كه يك ابزار پزشكي در زمينه معاينه چشم، مداخله و جراحي هاي چشمي است. اين سيستم هم شامل قطعات مكانيكي و هم قطعات الكترونيكي است. بدنه قسمت مكانيكي از فولاد ضد زنگ پزشكي(مديكال گريد) ساخته شده است و شامل دو بازوي قابل تنظيم براي بسته شدن شدن و باز شدن است. امتداد بازوهاي اسپكولوم فيكس كننده كره چشم باعث جمع شدن پلك ها شده و كره چشم را در معرض عمل قرار مي دهد. قسمت چشمي از دستگاه در قسمت مياني و انتهاي هر دو بازوي قسمت مكانيكي ساخته شده و يك سطح چسبنده (ساكشن كاپ) از جنس سيليكون درجه پزشكي ساخته شده است كه به سطح كره چشم متصل مي شود و به سبب جنس آن باعث ايجاد حساسيت يا آسيب به قرنيه نمي شود. در سطح مديال قسمت چشمي و انتهاي بازوي اسپكولوم تعداد مشخصي ساكشن كاپ در سطح چسبنده وجود دارد (3-6 ساكشن كاپ در هر قسمت چشمي بازوها) كه مكش و خلا را در سطح خارجي قرنيه ايجاد مي كند و كره چشم را ثابت و بي حركت مي كند. مايعات حاوي دارو از طريق پمپ از مخزن به محيط چشم ريخته شده و توسط لوله اي كه در گوشه چشم قرار داشته و به پمپ وكيوم متصل است، جمع مي گردد.
اختراع حاضر شامل اتاقكي مدرج در جهات مختلف به همراه ابزار ليزري كه امكان اندازه گيري حركات و زواياي مفاصل مختلف بدن را فراهم مي سازد، است. اين اختراع شامل يك اتاقك مي باشد كه بيمار در آن قرار خواهد گرفت. سمت داخل اتاقك بصورت مدرج و نيم دايره طراحي شده كه مدرج مي باشد و شامل ابعاد دقيق زاويه طبق كاليبراسيون دقيق و استاندارد در دو جهت مخالف مي باشد .جهت تعيين دقيق زاويه و دامنه حركتي مفاصل، از ليزر نور مستقيم استفاده خواهد شد كه بر روي ارگان تحتاني مفصل مورد بررسي بسته خواهد شد. پس از قرارگيري ارگان در جهت مورد نظر، نور ليزر به صورت مستقيم بر روي نمره زاويه مربوطه قرار خواهد گرفت و دامنه حركتي آن مفصل مشخص خواهد گرديد. از اختراع حاضر جهت اندازه گيري دامنه حركتي مفاصل مختلف بدن جهت تعيين ميزان آسيب در پزشكي قانوني و پايش روند بهبودي در ارتوپدي و طب توانبخشي استفاده مي شود. به كارگيري اختراع حاضر به اين صورت است كه توسط يك نفر پزشك معاينه كننده ليزر بر روي ساختار متحرك و پايين دستي مفصل مد نظر (مانند بازو براي اندازه گيري دامنه مفصل شانه و ساعد براي اندازه گيري مفصل آرنج) بسته خواهد شد و فرد و ارگان مربوطه در محل تعيين شده براي هر مفصل قرار خواهند گرفت. سپس ليزر مربوطه روشن گرديده و دامنه زاويه مفصل با حداكثر ميزان تحرك با بررسي محل قرارگيري نور ليزر بر روي صفحه مدرج مربوطه اندازه گيري خواهد شد
موارد یافت شده: 11