لیست اختراعات علي خليلي
كلكتور ديش سهموي خورشيدي بهينه شده با استفاده از نانو تكنولوژي-ردياب اتوماتيك، پربازده ترين دستگاه براي استفاده از انرژي خورشيدي، كه از جمله مهمترين انرژي هاي تجديد پذير محسوب مي شود، به شمار مي آيد.اين وسيله با استفاده از يك دستگاه ردياب خورشيدي توانايي دونبال كردن خورشيد در طول روز به دو صورت دستي و اتوماتيك را دارد. ديش سهموي، نور خورشيد را متمركز كرده و انرژي خورشيدي را در يك رسيور جمع آوري مي كند كه اين حرارت قابليت استفاده براي موارد متفاوتي از جمله توليد مستقيم برق، توليد بخار و استفاده در توربين ها و تاسيسات صنعتي و حتي توليد سرما و ... را دارد. اين دستگاه توان توليدي از 1 تا 6 كيلو وات را تامين مي كند كه براي بهينه سازي آن از تكنولوژي نانو در قسمت هاي مختلف از جمله در سطح ديش (TiO2) براي بالا بردن ميزان بازتاب نور خورشيد و خود تميزشوندگي سطح، سيال جاذب حرارت درون رسيور (آب يا روغن و نانو لوله هاي كربني) جهت رفع مشكل ذخيره ي حرارت و بالا بردن ضريب جذب حرارتي، نانو رنگ عايق جهت ايزوله كردن رسيور و جلوگيري از تبادل حرارتي با محيط و رفع مشكل عايق بندي با پشم شيشه كه ضخامت و هزينه ي بالايي دارد، نانو ذرات نقره روي سطوح براي بازتاب بيشتر درون رسيور و محفوظ نگه داشتن حرارت درون سيال و ... استفاده شده است."
امدادرساني و اطفاء حريق در حوادث غير مترقبه يكي از مسائل مهم در زندگي روزمره مي¬باشد. در اين موارد، داشتن تجهيزات مناسب براي افزايش سرعت عمل بسيار مهم مي¬باشد. بخصوص، وجود ترافيك، ازدحام جمعيت و خرابي تجهيزات اين مهم را به مخاطره مي¬اندازد. با افزايش نقش در زندگي روزمره بشر، مي¬توان از آنها در مساله امدادرساني و اطفاء حريق نيز بهره برد. در اختراع حاضر طرح جديدي از يك ربات عمود پرواز شش موتوره مجهز به كپسول اطفاء حريق ارائه شده است. ويژگي بارز اين ربات توانايي عملكرد مستقل آن براي مهار آتش مي¬باشد كه در طرح¬هاي مشابه وجود ندراد. همچنين بكارگيري دوربين و سنسورهاي تشخيص گاز امكان بررسي بدون مخاطره محل حادثه را به ماموران آتش¬نشاني مي¬دهد.
دراين اختراع، كيت ارزيابي پراكسيداسيون ليپيدي اسپرماتوزواي انساني، قابليت كاربرد جهت بررسي كيفيت اسپرم مردان در مراكز تحقيقاتي و درمان ناباروري را خواهدداشت. محلول آماده سازي شده حاوي اسپرماتوزواي انساني تحت نيروي سانتريفيوژ در g و زمان اپتيمم از نمونه سيمن با PBS جداسازي مي گردد. برهمين اساس، پس از جداسازي و برداشت غلظت و تعداد اپتيمم و مناسب از اسپرم، نمونه با دوز اپتيمم از PBS رقيق سازي مي گردد. در مرحله بعد نمونه تحت تأثير تيمار فروس سولفات و اسكوربات-سديم با غلظت و دوز اپتيمم به عنوان پروموتورهاي اكسيداتيو قرار مي گيرد. نمونه تحت زمان و حرارت مناسب جهت انجام واكنش در اين شرايط انكوبه مي گردد. سپس نمونه با استفاده از تري كلرو استيك اسيد با غلظت و دوز اپتيمم تحت حرارت محيطي مناسب انكوبه مي گردد. فرآيند جداسازي برروي نمونه با سانتريفيوژ تحت g و زمان اپتيمم اعمال شده و سوپرناتانت حاوي پراكسيدهاي اسپرماتوزوا براي ارزيابي بعدي برداشته مي شود. نمونه با افزودن TBA و NaOH در دوز و غلظت اپتيمم و در زمان مشخص، تحت استرس حرارتي قرار مي گيرد. نمونه نهايي سپس درون كوت قرارگرفته و جذب مربوطه در طول موج مناسب با دستگاه اسپكتروفتومتري خوانده مي شود. درنهايت با استفاده از محاسبات عددي، ميزان پراكسيداسيون اسپرماتوزوا و آسيب اكسيداتيو نمونه اسپرم براساس MDA ارزيابي مي گردد.
دستگاه ساخته شده به گونه اي طراحي شده است كه در ساخت آن از مواد ارزان و قابل دسترسي استفاده گرديده تا نسبت به ديگر دستگاه هاي موجود در دنيا (كه نوع مشابه آن در ايران وجود ندارد) از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه باشد. دستگاه ابعاد كوچكي داشته (120*80* 80 سانتي متر) تا وزن آن سبك شده حمل و نقل آن آسانتر گردد. براي سهولت در بارگيري و تخليه نمونه هاي آزمايشگاهي درب آن از جلو به سمت راست باز مي شود. بدنه دستگاه از دو جنس متفاوت (كمپارس و يونوليت) در سه لايه تشكيل شده است به طوري كه دو لايه بيروني آن كمپارس و لايه مياني آن يونوليت مي باشد.دليل اين امر عايق نمودن كامل اين دستگاه در مقابل حرارت و رطوبت و همچنين سبك نمودن دستگاه و كنترل بهتر شرايط داخلي آن مي باشد. براي جابجا نمودن آسانتر دستگاه چرخ هاي پلاستيكي ارزان قيمت و در دسترس در قسمت پايين آن تعبيه شده است. اجزاء اصلي اين دستگاه هيتر (به عنوان منبع حرارتي)، رطوبت سنج (براي ايجاد رطوبت نسبي)، لامپ اشعه فرا بنفش UV (براي ايجاد شرايط هوازدگي روي نمونه سلولزي)، اسپري كننده (نازل) آب (براي ايجاد حالت پوسيدگي) وفن (براي سير كوله كردن و يكنواخت سازي دما و رطوبت در داخل دستگاه) مي باشد. اجزاء تشكيل دهنده آن بسيار ساده و ارزان مي باشد. در دستگاه براي كنترل حرارت از يك سنسور حرارت سنج و براي كنترل رطوبت نسبي از يك سنسور رطوبت سنج استفاده شده است. سنسور مربوط به حرارت از نوع القايي و سنسور كنترل رطوبت از نوع خازني مي باشد. اين سنسورها داراي قابليت زياد و دقت بالا مي باشد به طوري كه با كاليبره نمودن دقيق ، قابليت بالايي در اين موارد از خود نشان مي دهد.
1- به علت محدوديت سوخت فسيلي 2- مشكلات شبكه هاي انتقال نيرو و احداث نيروگاه براي چاهاي كشاورزي كه يك سوم برق ايران است. 3- آلودگي محيط زيست با توجه به تخريب لايه ازون چون براي برداشت آب با سيستم هاي فعلي نياز به هزينه هاي زيادي است كه به دولت و مردم تحميل مي شود و از آنجا كه سوخت فسيلي پايداري زيادي ندارد و از آنجا كه معضل جامعه امروزي انرژي است بنده سيستمي را ارائه مي دهم كه مي تواند با كمترين نيرو بيشترين بهره وري را داشته باشد كه بطوري كه در عنوان پروژه مشاهده مي كنيد از اهميت زيادي برخوردار است. 4- اين سيستم نسبت به پمپهاي شناور از 20 تا 30٪ مصرف انرژي كمتر برخوردار است و همانطور كه مي دانيد پمپهاي شناور در چاه هاي آب كه بيش از 25 گرم شن و ماسه در متر مكعب وجود داشته باشد از كيفيت كار پاييني برخوردار هستند و مخارج نگهداري آنها زياد است و از آنجايي كه ما در كشور خشك و كويري هستيم بيشتر چاه هاي عميق داراي شن و ماسه هستند. 5- اين سيستم نسبت به پمپهاي شافت و غلافي تقريبا بين 50 تا 70٪ بسته به نوع و كارخانه سازنده از مصرف انرژي كمتري برخوردار است كه اين پمپها در چاه هايي داراي شن و ماسه هم كار مي كنند.
در فرآيند كاشت بهوسيله خطيكارها، بهدليل مشكلاتي نظير خرابيهاي مكانيسم توزيع بذر، گرفتگي لولههاي بذر، خالي شدن محفظه بذر و غيره عدم كاشت بذرها ميتواند بهطور گسترده اتفاق بيافتد. سامانه پايش عملكرد خطيكار با ارائه بازخوردي برخط از وضعيت كاري قسمتهاي مختلف خطيكار، بازده عمليات كاشت را تا حد مطلوبي بهبود ميدهد. براي طراحي و ساخت سامانه پايش عملكرد خطيكارها در گام نخست، حسگر جريان بذر مجهز به 10 عدد المان فرستنده و گيرنده مادونقرمز براي نصب در لوله سقوط خطيكارها طراحي و ساخته شد. حسگرهاي جريان بذر توسعه داده شده مانند اغلب نمونههاي خارجي داري ماهيت نوري هستند. در اين نوع حسگرها گرد و غبار ناشي از ريزش غلات بر روي المانهاي نوري حسگر جاي گرفته و در عمليات سنجش بذر اختلال ايجاد ميكند. مقاومسازي سختافزاري حسگر جريان بذر با نصب شيشههاي قوسي بر درگاه نوري حسگر انجام گرفت. تعديل نرمافزاري اثر گرد و غبار با رابطه يابي بين تغييرات سيگنال خروجي حسگر و نرخ جريان هر نوع بذر انجام شده است. ارزيابيهاي انجام گرفته نشان ميدهد كه حسگر توسعه يافته بر پايه اين روش مقاومت قابل توجهي در مقابل عامل مداخله كننده گرد و غبار دارد. در سامانه پيشنهادي حسگرهاي جريان بذر در هر كدام از لولههاي سقوط كارنده بهطور جداگانه كار گذاشته شدند، بهطوري كه ميزان جريان بذر، وجود و يا عدم وجود جريان بذر از طريق رابط گرافيكي نمايش داده شود. در اين سامانه سرعت پيشروي توسط حسگر اثر هال اندازهگيري و با در نظر گرفتن نرخ جريان جرمي بذر، ميزان بذر برحسب واحد سطح محاسبه ميشود. سامانه پيشنهادي علاوه برپايش عمليات كاشت، سطح بذر و كود موجود در مخزن خطيكار را بهوسيله حسگرهاي مسافتسنج التراسونيك بهطور پيوسته تخمين ميزند. براي دريافت و پردازش دادهها در حالت زمان واقعي، يك سامانه انتقال بيسيم بر پايه وايرلس طراحي براي ارتباط با ميكروكنترلر ميزبان استفاده شده است. درنهايت، رابط گرافيكي اندرويدي توسعه داده شده در گوشي تلفن همراه هوشمند اطلاعات مربوط به عملكرد خطي كار را از طريق وايرلس دريافت و نمايش ميدهد.
نانو ذرات آهن صفر ظرفيتي داراي كاربردهاي متعدد صنعتي، زيست محيطي، و كشاورزي هستند. ويژگي مهم نانو ذرات سطح تماس بسيار بزرگ آنها با فاز محلول است كه موجب افزايش شديد فعاليت شيميايي در واحد وزن آنها ميشود. اين ويژگي موجب كاهش هزينههاي استفاده از آنها در كاربردهاي صنعتي و زيست محيطي ميشود. از طرف ديگر، كاهش اندازه ذرات موجب افزايش نسبي نيروهاي جاذبه بين ذرات ميشود، به گونهاي كه در مقياس نانومتر، غلبه نيروهاي جاذبه موجب تجمع و در نتيجه كاهش سطح ويژه نانو ذرات ميگردد. در تكنيك ابداع شده، نانو ذرات آهن روي سطح ذرات بزرگتر شن كوارتزي تثبيت شد. اين فرآيند از تجمع نانو ذرات جلوگيري و موجب افزايش بيش از ده برابري راندمان استفاده از آنها گرديد. اين تكنيك هيچ گونه ماده مصنوعي به محيط زيست اضافه نميكند. ذرات شن را ميتوان با حداقل هزينه از منابع طبيعي تهيه و اندازه آنها را متناسب با مكان مورد استفاده و تخلخل مورد نياز انتخاب كرد. در كاربريهاي زيست محيطي از اين ذرات ميتوان به منظور حذف انواع آلاينده اي آلي و معدني (نظير نيترات، فسفات، ارسنات، انواع فلزات سنگين) از منابع آب، خاك، و پساب هاي صنعتي و كشاورزي استفاده كرد.
سلول هاي سوختي جايگزيني خوب براي توليد انرژي الكتريكي مي باشند. سلول سوختي روي هوا از خانواده سلول هاي سوختي آلكاني مي باشد كه در آن پودر روي به عنوان سوخت با اكسيژن هوا واكنش داده و الكتريسيته توليد مي كند. قلب منفي (آند) در اين سلول روي و قطب مثبت (كاتد) بستري از ذغال اكتيو مي باشد كه اكسيژن روي آن مي نشيند و واكنش مي دهد كلي واكنش ها در الكتروليت پتاسيم هيدروكسيد صورت مي گيرد. لايه هاي تشكيل دهنده سلول سوختي روي هوا به ترتيب: 1- كارتن پلاست داراي حفره نفوذ هوا 2- توري مسي آغشته به ذغال اكتيو (كاتد) 3- توري مسي آغشته به پودر روي (آند) پيچيده شده در لايه ي جدا كننده از جنس كيسه چاي 4- توري مسي آغشته به ذغال اكتيو (كاتد دوم) 5- كارتن پلاست داراي حفره هوا پسماند اين سلول سوختي نه تنها آلاينده نبود بلكه مي تواند در صنايع مختلف مورد استفاده قرار گيرد بازده الكتريكي اين سلول بسيار بالا مي باشد و همچنين استفاده از دو لايه كاتد و جدا كنند از جنس كيسه چاي (سلولز) از جمله نوآوريهاي به كار رفته در اين طرح است. قيمت تمام شده اين سلول به دليل فراواني مواد اولي در كشور بسيار پايين خواهد بود.
موارد یافت شده: 11