لیست اختراعات علي غفاري
خلاصه توصيف اختراع هدف از اين اختراع ارائه يك وسيله جهت اندازه گيري تغييرات شكل پروفايل حساسيت اسلايس(SSP) در سي¬تي اسكن هاي اسپيرال براي اجسام با كنتراست ها و اندازه هاي مختلف مي باشد كه قبلا اين نوع فانتوم در دنيا ارائه نشده است. شكل تابع SSP مولفه اي قدرتمند براي توصيف عملكرد سيستم سي¬تي اسكن از لحاظ رزولوشن طولي و كنتراست مي باشد. در حال حاضر وسيله اندازه¬گيري SSP يك فانتوم استوانه اي شكل از جنس ماده اي با دانسيته معادل بافت نرم مي باشد كه در محور مركزي آن يك جسم فلزي بسيار نازك (0.025 mm) تعبيه شده است. اندازه¬گيري SSP بوسيله فانتوم هاي موجود در بازار كه از يك تيغه دايره اي شكل فلزي با كنتراست بالا (مانند طلا) تشكيل شده اند، نمي تواند برآورد كاملي از رفتار سيستم در مواجهه با اجسام با كنتراست هاي فيزيكي متفاوت در بدن به ما ارائه كنند بنابراين در اين ادعانامه، هدف طراحي يك فانتوم براي اندازه گيري SSP بوسيله فويلهاي نازك با قطرهاي مختلف و دانسيته هاي متفاوت در سي تي اسكن اسپيرال مي باشد.
يكي از راه هاي متداول توليد هيدروژن روش الكتروشيميايي مي باشد كه در اين روش الكترود پلاتين نيز به خاطر اضافه ولتاژ پايين توليد هيدروژن روي آن بسيار مورد استفاده قرار مي گيرد اما مشكل اساسي اين الكترود قيمت بسيار بالاي پلاتين و نيز منابع محدود آن بر روي پوسته زمين مي باشد. بنابراين عاقلانه است به جاي استفاده از اين فلز گرانبها از كاتاليزور هاي ارزان قيمت و ساده تري براي جايگزيني پلاتين استفاده شود. در اين طرح اكسيد مس / اكسيد موليبدن با درصد جرمي مشخص براي اصلاح الكترود خمير كربن استفاده شد كارايي الكترود اصلاح شده مذكور در محيط اسيد سولفوريك مورد بررسي قرار گرفت. در اين الكترود پتانسيل شروع آزاد سازي گاز هيدروژن در حدود 0/1 ولت مي باشد و دانسيته جريان نيز در مقايسه با بسياري از گزارش ها افزايش قابل توجهي را نشان مي دهد. بر خلاف بسياري از گزارش هاي قبلي با افزايش تعداد سيكل هاي متوالي توليد هيدروژن نه تنها راندمان كاهش نمي يابد بلكه در روند افزايش به پايداري نيز مي رسد.
پمپ پيستوني پنوماتيكي به همراه كنترل كننده الكترونيكي ، تشكيل شده از يك عدد پمپ رفت و برگشتي (تلمبه) كه براي انتقال سيال استفاده مي شود و همچنين راه انداز پمپ كه به صورت پنوماتيكي طراحي شده شامل يك عدد جك پنوماتيكي و يك عدد ولو پنوماتيكي كه البته با تغيير در نوع عملكرد و نوع فرمان پذيري كه از چهار عدد مگنت استفاده شده ، بتواند به صورت اتوماتيك باعث تغيير مسير جك پنوماتيكي در يك مسير ثابت شود، ميباشد كه براي راه اندازي فقط نياز به باد فشرده ضعيف دارد. همچنين براي انتخاب نوع عملكرد پمپ به صورت دائم كار يا تعيين ليتراژبه مقدار دلخواه از يك برد الكترونيكي استفاده شده است.
آب اين نعمت بيربديل خداوند از چنان اهميتي در زندگي بشر برخواردار است كه بدون ترديد اگر بگوييم زندگي بدون آن پايان خواهد پذيرفت، اداي حق نمودهرايم. نقش اين ماده استراتژيك در تعاملات بشر به قدري مشهود است كه حتي پارهراي مواقع، احتمال وقوع تنش و بُروز جنگهاي بزرگ بر سر آن، ميررود. محدوديترهاي موجود در خصوص دسترسي به آب، بشر را بر آن مي دارد كه با تفكري نو و با استفاده از خلاقيت، سعي در بهبود نحوه مصرف آن بنمايد. به استناد آنچه ذكر گرديد و با در نظر گرفتن اينكه كشور ما جزو مناطق تقريباً كم آب زمين مي باشد، اتخاذ تمهيدات مناسبِ مديريتي مي تواند در عبور از بحرانهاي ناشي از كم آبي، مفيد و صد البته مثمرثمر قلمداد گردد. در اين تحقيق با رويكرد معطوف به كاهش هدررفت در كنار توجه به استمرار رفع نياز مصرف كنندگان شبكه توزيع آبرساني شرب، مقرر شد از تلفيق علوم مهندسي هيدروليك و كامپيوتر در راستاي نيل به اهداف مدنظر، استفاده گردد. اساس تفكر حاكم در اين تحقيق، بر مبناي كاهش ميزان هدررفت آب در شبكه هاي توزيع بنيان نهاده شد. ميزان هدررفت آب به تبع اينكه ضمن تضييع منابع آبي، در ايجاد و افزايش هزينه هاي غير ضروري تأسيسات / سيستمهاي آبرساني نيز تأثيرگذار هستند، به عنوان تابع هدف مورد انتظار طرح انتخاب گرديد. در نگاه كلي، جهت حصول هدف غايي طرح (كاهش ميزان هدررفت آب) روشهاي متفاوتي مانند كنترل فشار ورودي و خروجي به شبكه، هم چنين تنظيم زماني جريان به عنوان ابزارها و روش هاي مرسوم كاربرد دارند. هر يك از اين متد با مزايا و معايبي برخوردار هستند كه بنا به ماهيت از قبل تعريف شده، عملكرد آنها در طي زمان مشخص، با مقادير فيزيكي تعيين شده اي همراه مي باشد. اين مسأله ما را برآن داشت با استفاده از روشي ديگر كه ضمن توجه به مقوله كاهش فشار در شبكه هاي توزيع آبرساني، از كارايي و انعطاف لازم برخوردار بوده به نحوي كه تعبير به هوشمندي گردد، استفاده نماييم. بر اين اساس، ايده طرح مورد نظر بر مبناي كنترل هوشمند فشار در شبكه توزيع، بنيان نهاده شد. تفكر مورد نظر منجر به طراحي و اختراع دستگاهي گرديد كه با در نظر گرفتن ميزان نياز و مصرف در طول زمانهاي مشخص، به صورت خودكار نسبت به كاهش و يا افزايش حجم ورودي آب به شبكه توزيع اقدام مي نمايد. نرم افزاري بدوين منظور در محيط آندرويد نوشته شدكه با ارسال فرمان به دستگاه، شير كنترل دبي را تنظيم مي نمايد. نتايج بدست آمده حاكي از عملكرد مناسب دستگاه هوشمند كنترل فشار در شبكه هاي توزيع است كه با عنايت به ايجاد فشار متعادل و ثابت در شبكه، تداوم دسترسي به آب براي كليه مصرف كنندگان را در تمامي ساعات فراهم مي¬كند. ضمن اينكه بواسطه وجود فشار متعادل و مد نظر استانداردهاي طراحي شبكه توزيع، هدررفت به كمترين ميزان توصيه شده، مي رسد.
فانتوم ادعا شده در اين اظهارنامه، استوانه اي است به قطر 12 cm كه داخل آن از ماده اي ساخته شده است كه دانسيته جرمي آن به تدريج از مركز به طرف كناره ها بتدريج كاهش مي يابد. بيشترين دانسيته در مركز برابر (g ⁄ (cm) ^3) 1.18 (كنتراست متناظر آن برابر 180HU) و كمترين مقدار در لبه ها (g ⁄ (cm) ^3) 1 (كنتراست متناظر آن برابر 0HU) مي باشد. اين دامنه از كنتراست، توده هاي سرطاني چگال بافت نرم تا كنتراست پايين بافت نرم سالم اطراف توده (معادل آب) را پوشش مي دهد. با استفاده از دستگاه هاي سي تي سيمولاسيون هر مركز پرتودرماني، از فانتوم تصاويري با پرتكلهاي و شرايط اكسپوژر مختلف تهيه مي شود. سپس در نرم افزار طراحي درمان، حاشيه جداكننده ناحيه كنتراست بالا از پايين، توسط پزشك (كه مسئول رسم حجمهاي مهم درماني باليني مركز است) رسم مي شود. سپس پروتكلي كه بزرگترين حاشيه در تصوير فانتوم در آن رسم شود ( پروتكلي كه توانايي تمايز كنتراستهاي كم از يكديگر را دارد) به عنوان پروتكل استاندارد سي¬تي سيمولاسيون براي آن مركز در نظر گرفته مي شود. بهترين شرايط سي¬تي اسكن براي تعيين دقيق حجم تومور پروتكلي است كه در آن بزرگترين حاشيه دايره اي را بتوان رسم كرد. با استفاده از اين فانتوم مي توان پروتكل سي تي اسكن براي طراحي درمان را مطابق با حداكثر دقت مورد انتظار ازدرمان راديوتراپي هر مركز( كه بستگي به تجهيزات و تكنيكهاي راديوتراپي دارد) را بهينه سازي كرد.
هدف اصلي اين اختراع، جدايش مواد معدني با استفاده از تركيب دو مكانيزم فلوتاسيون و گريز از مركز مي باشد. اين دو فرآيند به طور مجزا. در كارخانه هاي فرآوري مواد معدني براي پرعيارسازي مواد معدني استفاده مي شوند. بنابراين، براي اجراي اين عمليات نياز به ساخت دستگاهي است كه بتوان در آن از قابليت هاي اين دو مكانيزم استفاده نمود. شكل هندسي و ابعاد سلول طراحي شد و سپس با توجه به اندازه هاي به دست آمده (قبل از ساخت دستگاه) شبيه سازي هاي لازم با استفاده از شبيه سازي CFD در نرم افزار 6.3 FLUENT انجام شد و در آن پارامترفاي هندسي دستگاه با استفاده از شبيه سازي تعيين شد. در مرحله بعد با توجه به اندازه هاي به دست آمده از شبيه سازي، د ستگاه مورد نظر ساخته شد و آزمايش جدايش مواد معدني با استفاده از آن انجام شد. براي انجام آزمايش هاي فلوتاسيون گريز از مركز از نمونه هاي تهيه شده از خوراك كارخانه زغال شويي البرز مركزي با دانه بندي ٠۵ µm خاكستر، باطله كارخانه زغال شويي البرز مركزي dA.=HOµm و ٢ م ٢٢ % خاكستر و باطله كارخانه زغال سنگ البرز شرقي dA.=\'(• µm و خاكستر استفاده شد. در آزمايش هاي اوليه انجام شده توسط دستگاه فلوتاسيون سافتريفيوژي بيشترين مقدار بازيابي وزني كنسانتره برابر ٩ / ٣۵ بوده و كم ترين ميزان خاكستر در كنسانتره برابر ٧/7% مي باشد. در آزمايش هاي بهينه سازي مشاهده شد كه با افزايش و كاهش درصد جامد در پالپ، افزايش سرعت چرخش سلول و كاهش قطر سلول، بازيابي وزني كنسانتره كاهش يافت ولي با افزايش دبي خوراك، بازيابي وزني سلول (تا /6٣۶ ) افزايش يافته و ميزان خاكستر در كنسانتره آن به ام ١٢/1 رسيد. نتيجه اصلي و مهمي كه در اين طرح به دست آمد اين است كه (طبق آزمايش هاي انجام شده در اينطرح) در فلوتاسيون گريز از مركز زمان موود نياز براي انجام فرآيندي با بازيابي وزني و ميزان خاكستر يكان به ازاي واحد خوراك بسيار كم تر از مقدار زمان مورد نيازبراي فلوتاسيون معمول« مي باشد. به بياني ديگر در مدت زمان صرف شده يكسان در فلوتاسيون معمولي و گريز از مركز، ميزان بازيابي وزني و خاكستر در كنسانتره در فلوتاسيون گريز از مركز خيلي بهتر از فلوتاسيون معمولي مي باشد. بنابراين پيشنهاد مي شود كه از اين دستگاه در مراحل اوليه خط فلوتاسيون استفاده شود و باطله آن جهت بازيابي مواد با ارزش باقيمانده در آن به سلول هاي معمولي منتقل گردد. از اين طريق مدت زمان كلي فلوتاسيون كانسنگ كاهش مي يابد.
كاربرد انرژي خورشيدي به منظور تأمين انرژي در مناطق مسكوني در سالهاي اخير رشد بيشتري يافته است. با توجه به اثرات مخرب زيست محيطي سوخت هاي فسيلي و نيز افزايش بهاي اين سوخت ها، استفاده از انرژي خورشيدي به علت گستردگي آن در سطح زمين، مورد توجه زيادي است. در كشور ما نيز ميزان تشعشع ساليانه خورشيد بالا بوده و اكثر مناطق كشور پتانسيل استفاده از اين انرژي را در طول سال دارا مي باشند. انواع مختلفي از آبگرم كن ها خورشيدي تاكنون به منظور تأمين آب گرم منازل مسكوني ساخته شده اند. بازدهي بالا، مقدار افزايش دما، مقاوم بودن در شرايط محيطي و هزينه اوليه به عنوان چهار عامل مهم در ساخت يك آبگرم كن خورشيدي است. اين خصوصيات در آبگرم كن هاي موجود ساخته شده مناسب نبوده و به همين علت مورد استقبال زيادي قرار نگرفته است. در طرح حاضر از جمع كننده هاي سهموي به عنوان جمع كننده خورشيدي استفاده شده و به كمك ساير تجهيزات مانند مخازن، سيستم ردياب و قفل باد، يك آب گرم كن خورشيدي طراحي و ساخته شده كه بتواند ضمن دوام مناسب در شرايط مختلف محيطي، افزايش دماي مطلوب را جهت تأمين آب گرم خانگي ايجاد كند و همچنين قابليت كاركرد همزمان با آبگرم كن گازي را داشته باشد. تغييرات دما و بازدهي و همچنين ميزان صرفه جويي در انرژي و هزينه هاي صرفه جويي شده در مصرف سوخت محاسبه شده و نتايج با ميزان مصرف معادل سوخت هاي ديگر مقايسه شده است. هدف اختراع: طراحي و ساخت آب گرم كن خورشيدي با بازدهي مناسب و مقاوم در برابر شرايط مختلف محيطي و قابليت كاركرد همزمان با آب گرم كن گازي. كلمات كليدي: آبگرم كن خورشيدي سهموي، تشعشع خورشيد، افزايش دما جمع كننده، بازدهي
كاشي هاي آنتي باكتريال حاوي تركيبي كامپوزيتي نقره و تيتانيم مي باشند. اين محصولات توانايي از بين بردن طيف وسيعي از باكتري هاي مضر گرم مثبت و منفي را دارا هستند. كاشي هاي آنتي باكتريال داراي كاربردهاي وسيعي در محيط هاي حساس به آلودگي هاي بيولوژيك مانند بيمارستان ها و آزمايشگاه هاي غذا و نيز كاربردهاي عمومي تري مانند استفاده در سرويس هاي بهداشتي عمومي (مدارس، هتل هاي و اماكن عمومي ديگر) و نيز مصارف خانگي هستند. ميزان مصرف ماده آنتي باكتريال كننده كه عبارت از كامپوزيت نقره و تيتانيم مي باشد، با توجه به موارد بهداشتي و مجاز و نيز صرفه اقتصادي و در نظر گرفتن مسائل فني در اين محصولات لحاظ گرديده است . تاييديه هاي ميكروبي از مراكز معتبر در اين زمينه اتخاذ شده اند.
اين اختراع مربوط به فرآيند استحصال و جدايش عناصر نادر خاكي سبك و سنگين از محلول هاي سولفاته با غلظت بالاي ناخالصي ها مي باشد. فرآيند به كارگرفته شده در اين اختراع شامل تركيبي از روش هاي ترسيب و استخراج حلالي به صورت انتخابي است. در اين روش براي حذف ناخالصيها از محلول، فرآيندهاي ترسيب مستقيم و ترسيب اكسيدي و براي استحصال عناصر نادر خاكي، فرآيندهاي استخراج حلالي، ترسيب و تشويه استفاده مي شود. محلول باردار مورد استفاده در اين روش حاصل هضم كانسنگ با اسيد سولفوريك و انحلال با آب است. اين نوع محلول سولفاته حاوي عناصر نادر خاكي و مقادير قابل توجهي ناخالصي است. در مرحله اول بخش قابل توجهي از ناخالصي ها مانند آهن سه ظرفيتي با استفاده از ترسيب از محلول بادار جدا مي شود. در مرحله دوم سازي فرآيند اكسيداسيون- ترسيب براي حذف كامل آهن دو ظرفيتي موجود در محلول مورد استفاده قرار مي گيرد. در مرحله سوم اين اختراع استخراج انتخابي عناصر نادر خاكي سبك و سنگين با استفاده از استخراج كننده PC88A با بازيابي بالاي 98 درصد صورت مي گيرد. در مرحله چهارم ترسيب عناصر نادر خاكي سبك و سنگين با استفاده از اگزاليك اسيد انجام مي شود و در مرحله نهايي تشويه اگزالات عناصر نادر انجام شده و محصول نهايي توليد مي شود.
در اين اختراع طراحي اجزاي اصلي به گونه اي صورت گرفته است كه بر روي تريلرهاي متحرك قابل نصب است. اين طراحي با در نظر گرفتن اين نكته انجام شد كه سيستمهاي اصلي (سيكلون، سرندها و جداكننده مغناطيسي) را مي توان به واحدهاي كاري جداگانه يا مدولار تقسيم كرد و كه علي رغم اندازه بزرگ و وزن زياد، بر روي يك تريلر قرار گيرند. اين نوع طراحي اجازه مي دهد تا اجزاي كارخانه واسطه سنگين سيار به سرعت به معدن منتقل شوند و به راحتي عمليات پرعيارسازي را با استفاده از تعداد معدودي اپراتور انجام دهند و به سرعت به مكان ديگري منتقل شوند. اين واحد سيار پس از انتقال به معدن جديد، بر اساس برنامه توليد در مكان مورد نظر استقرار يافته و جك هاي تثبيت كننده در جاي خود قرار مي گيرند. نوار نقاله ها و اجزاي تاشو در عرض باز شده و كارخانه آماده بهره برداري ميشود. رفع عيوب و تنظيمات عملياتي مورد نياز اين سيستم در حدود چند ساعت (در مقايسه با چند روز براي كارخانه هاي ثابت) قابل انجام است. سيار بودن كارخانه واسطه سنگين، بهره وري يك كارخانه را به حداكثر مي رساند و هزينه و زمان مربوط به انتقال كارخانه هاي ثابت را به طور قابل توجهي كاهش مي دهد. اين واحد به دو اپراتور نياز دارد و اجزاي اصلي تشكيل دهنده آن به راحتي قابل تعويض است. براي دستيابي به قابليت مدولاسيون سيكلون، جداكننده مغناطيسي و سرند به گونه اي طراحي شده است كه هنگام نصب بر روي تريلر محدوديت هاي وزن، ارتفاع و طول جاده اي رعايت شود. براي حل مشكل ارتفاع، اصلاحاتي در دو قطعه از تجهيزات مورد استفاده ايجاد شد؛ به نحوي كه در جانمايي عملياتي، بين فيدر كه سيكلون را تغذيه مي كند، ارتفاع آن بيش از استاندارد جاده اي است و براي اين منظور بين فيدر و يا هاپر آن به گونه هاي طراحي شد كه مي توان در صورت نياز ارتفاع ديواره هاي آن را با افزودن ديواره هاي لولايي افزايش يا كاهش داد. استفاده از نوار نقاله هاي تاشو در اين واحد سيار امكان غلبه بر محدوديت هاي جاده اي را فراهم مي كند. اين نوار نقاله هاي تاشو به گونه اي طراحي شده اند كه پس از باز كردن در محل معدن نياز به تنظيم مجدد ندارد. اين اختراع از مكانيزمي استفاده مي كند كه مانع سستي نوار نقاله در هنگام تا شدن روي تريلر مي شود، كه اين مسئله خود مانع از ساييدگي و پارگي غير ضروري تسمه نقاله هنگام انتقال واحد سيار مي شود.
موارد یافت شده: 15