لیست اختراعات فرح سادات هالك
هدف اصلي در اين تحقيق توسعه يك تكنولوژي ساده و ارزان براي حذف C02 از فلو گاز با استفاده از جاذب قابل احياي كربنات سديم است. از سيلندرهاي نيتروژن و دي اكسيد كربن ، فلو متر ها و فشار سنج ها، مخزن اختلاط، كوره، دستگاه كرموتوگراومتريك(GC) و.... در اين پايلوت استفاده شده است. واكنش مربوطه در زير آورده شده است كه به صورت برگشت پذير بوده و مي توان جاذب را در واكنش برگشت براي استفاده در مراحل بعدي احيا، كرد. واكنش رفت براي حذف C02 و واكنش برگشت براي احيا، جاذب و توليد جريان C02 استفاده مي شود. اين فرايند جلوگيري ازانتشار دي اكسيد كربن در محيط زيست واستفاده از دي اكسيد كربن جدا شده به عنوان ماده اي با ارزش در صنايع از مزاياي اين فرايند مي توان به موارد زير اشاره نمود: 1- هزينه نسبتا كمتر نسبت به ساير روشهاي مشابه. ٢ -سادگي فرايند حذف دي اكسيد كربن در اين روش. 3 ارزان بودن جاذب آهك. ۴ آلودگي كمتر محيط زيستي نسبت به ساير روشها 5-بازيافت آسان جاذب 6- در دسترس بودن جاذب
به دليل نياز روز افزون به انرژي و مشكلات ناشي از سوختهاي فسيلي، در سالهاي اخير تلاشهاي زيادي براي يافتن سوخت¬هاي جايگزين انجام گرفته است. بيوديزل يك سوخت پاك است كه از منابع قابل تجديد مانند روغن دانه هاي گياهي، روغن هاي پسماند غذايي و جلبك ها توليد ميشود. در فرايند توليد بيوديزل، هدف، يافتن راهكارهايي است كه راندمان فرايند توليد را تا حد ممكن افزايش داده و خصوصيات بيوديزل توليد شده مطابق با استانداردهاي موجود باشد. بدليل نقش اساسي كاتاليست در توليد بيوديزل، بكار بردن كاتاليست مناسب، نكته كليدي توليد اقتصادي اين سوخت است. كاتاليست هاي موجود داراي معايب زيادي هستند، از جمله عدم توانايي در كاتاليز كردن روغن هاي با اسيد چرب بالا، جداسازي هزينه بر كاتاليست ، تشكيل محصول نامطلوب صابون و ژل شدن محصول نهايي (كاتاليست بازي همگن)، نرخ بسيار آهسته واكنش، نياز به دماي واكنش بالا، نسبت بالاي مولي الكل به روغن، مشكلات جدي محيط زيستي و خوردگي(كاتاليست اسيدي همگن)، هزينه توليد بسيار بالا ، فرايند توليد پيچيده (كاتاليست ناهمگن) و در كاتاليست آنزيمي معايبي چون هزينه بالاي آنزيم، نرخ پايين واكنش و غير فعال شدن آنزيم . در اين طرح 4 نوع نانوكاتاليست اكسيد كلسيم/ نانورس بنتونيتي (CaO/Na Montmorillonite ، CaO/K10 Montmorillonite ، CaO/Cloisite 15A ، CaO/Cloisite 30B) توليد شد كه علاوه بر قابليت توانايي كاتاليز كردن روغن با اسيد چرب آزاد بالا، جداسازي آسان كاتاليست از مخلوط واكنش با كمترين هزينه و قابليت بازيابي مجدد، از لحاظ اقتصادي نيز داراي اصل اول صنعتي شدن است، بدليل در دسترس بودن مواد تشكيل دهنده (بنتونيت يكي از خاكهايي است كه در كشور ما به وفور يافت ميشود) و سهولت توليد كاتاليست.
روش تهيه سپوليت عاملدار شده با سولفونيك اسيد به همراه نتايج استفاده، نحوه بازيابي و استفاده مجدد از آن به عنوان كاتاليست واكنش استري شدن در اظهار نامه حاضر ارائه شده است. براي تهيه اين كاتاليست، ابتدا سپوليت تجاري (معدني) در محلول اسيد نيتريك 5/0 مولار به مدت 2 ساعت همزده و سپس رسوب حاصله صاف شده و در دماي 120 درجه سانتيگراد به مدت 4 ساعت خشك مي گردد. در مرحله بعد 15 گرم از سپوليت در 200 ميليليتر حلال دي كلرومتان ريخته، سپس 40 ميليمول كلروسولفونيك اسيد به مدت 30 دقيقه به آن اضافه ميشود و در دماي محيط به مدت 30 دقيقه همزده ميشود. در ادامه مخلوط واكنش صاف شده و با دي كلرومتان شست و شو و سپس در دماي 55 درجه سانتيگراد خشك ميشود. درنتيجه كاتاليست سپوليت اسيدي با مقياس ابعاد نانو توليد ميگردد. بعد از استفاده در فرايند ترانس استريفيكاسيون، جداسازي كاتاليست به روش ته نشيني و سانتريفيوژ انجام و پس از آن به منظور حذف ناخالصي¬ها، با ايزوپروپيل الكل شسته ميشود. سپس با 30 ميليليتر متانول شسته و در دماي 70 درجه سانتيگراد به مدت 1 ساعت خشك ميشود. راندمان توليد بيوديزل پس از سه مرتبه استفاده و بازيابي كاتاليست مذكور 90/4 درصد حاصل شده است.
موارد یافت شده: 4