لیست اختراعات مجید جوانمردداخلی
در اين پژوهش، ابتدا ساخت جاذب پرمنگنات پتاسيمي (با غلظت هاي 5/2%، 5%، 5/7% ، 10% و 5/12% ) نگهداري شده بر روي زئوليت نوع كلينوپتيوليت (با مش 35 و 60) موجود در ايران مورد بررسي قرار گرفت؛ نتايج حاصل از كروماتوگرافي گازي و تيتراسيون توسط سديم اكسالات بيانگر آن بود كه زئوليت هاي حاوي غلظت 5%، 5/7% و 10% پرمنگنات پتاسيم و همچنين مش 60، به منظور انجام آزمايشات كارايي بالاتري مي توانند داشته باشند. پس از ساخت، جاذب ها در بسته بندي هاي قارچ خوراكي تازه قرار گرفت و بسته هاي قارچ به سردخانه با دماي 4 درجه سانتي گراد منتقل گرديد و به مدت 20 روز، هر 5 روز يكبار، آزمايشاتي نظير كاهش وزن، ميزان رطوبت، رنگ، بافت، آزمون ميكروبي و ارزيابي حسي بر روي قارچ هاي خوراكي صورت گرفت. نتايج نشان داد كه جاذب هاي زئوليتي حاوي پرمنگنات پتاسيم تاثير معني داري را در جلوگيري از كاهش وزن، كاهش رطوبت، كاهش ارزش L، افزايش ميزان a و كاهش استحكام بافت قارچ ها مي گذارد. علاوه بر اين، اين جاذب ها مي توانند در كاهش بار ميكروبي (باكتري هاي مزوفيل) نسبت به شاهد موثر باشند. به طور كلي، مي توان نتيجه گرفت كه جاذب زئوليتي حاوي 10% پرمنگنات پتاسيم به منظور افزايش مدت زمان نگهداري قارچ هاي خوراكي تازه مي تواند كارايي بالايي داشته باشد.
در سال هاي اخير تحقيقات متعددي حاكي از شيوع كمبود ويتامين د در كشور ما واكثر كشورهاي در حال توسعه وحتي توسعه يافته مي باشد با توجه به اينكه مهمترين منبع تامين اين ويتامين نور خورشيد است ومنابع غذايي محدودي براي رفع نياز روزانه بدن وجود دارد واين ويتامين نقش به سزايي درجلوگيري از اكثر بيماري هاي مهلك مثل انواع سرطان ها ،ديابت ، فشار خون، MSو....دارد غني سازي مواد غذايي با اين ويتامين ضروري به نظر ميرسد .اما اين ويتامين حلاليت بسيار كم در آب(كمتر از g/L 1/0)دارد وحساس به نور و حرارت است وامكان غني سازي مواد غذايي به طور مستقيم با اين ويتامين وجود ندارد .راه حل مناسب براي حل اين مشكل نانو انكپسوله كردن آن در تركيباتي با حلاليت ومقاومت حرارتي بالا بااستفاده از يك فرآيند سريع وكم هزينه است كه .به اين منظور ما ويتامين د را در نشاسته با استفاده از روش التراسونيك با موفقيت وبا كارايي انكپسوله كردن بالا انكپسوله كرديم نتايج DLSذراتي كوچكتر از 40 نانومتررا نشان داد و نتايج XRD وSEMمويد اندازه ذرات نانومتري وكريستاليتي كم بود FTIR مهمترين عامل تشكيل نانوذرات را پيوند هاي هيدوژني نشان داد و DSCحاكي از افزايش بسزايي در مقاومت حرارتي ويتامين د مي باشد كه اين امكان را فراهم ميكند كه با توليد درمقياس صنعتي در انواع محصولات غذايي وحتي نانوايي بتوان از آن استفاده كرد وهمچنين نتايج آزمون رهايش در شرايط شبيه سازي دستگاه گوارش نشان داد ميزان رهايش در معده بسيار اندك ونزديك به صفر وبيشترين ميزان رهايش در ابتداي ورود به روده كوچك است كه موجب اافزايش ميزان زيست فراهمي اين ويتامين مي شود .شير به عنوان مدل غذايي سرشار از كلسيم انتخاب شد وبا انجام تست پنل كوچكترين تفاوت معني داري در طعم و بافت شير غني شده با شير معمولي ديده نشد
پوشش خوراكي ضد ميكروبي نوعي (پوشش) بسته بندي است كه مي تواند ميكروارگانيزم را از بين ببرد يا از رشد آنها ممانعت كند و بنابراين عمر نگهداري محصولات فسادپذير را افزايش داده و سلامت محصولات بسته بندي شده را افزايش دهد. هدف از اين تحقيق توليد پوشش خوراكي ضدميكروبي يا بسته بندي خوراكي ضدميكروبي در مغز پسته جهت جلوگيري از رشد قارچ توكسين زاي آسپرژيلوس فلاووس بوده است. در اين پژوهش به جاي استفاده از پليمرهاي مصنوعي از پليمر طبيعي بر پايه كنسانتره پروتئين خوراكي آب پنير، استفاده گرديد. جهت بكارگيري ماده ضدميكروبي ابتدا حداقل غلظت ممانعت كنندگي و حداقل غلظت كشندگي اين ماده بر عليه قارچ آسپرژيلوس فلاووس تعيين گردد. بعد از تعيين حداقل غلظت ممانعت كنندگي، از غلظت هاي بالاتر عصاره الكلي آويشن شيرازي در پوشش مغز پسته استفاده گرديد. پس از پوشش دهي مغز پسته ها با مقادير ذكر شده عصاره الكلي آويشن شيرازي، گروه هاي تيمار و شاهد جهت بررسي اثرات ضدقارچي در مدل واقعي، در پليت هاي استريل قرار داده شده و كشت هفت روزه قارچ آسپرژيلوس فلاووس را به مركز هندسي پليت ها تلقيح كرده و بعد از آن به شكل روزانه رشد ديسك تلقيحي را اندازه گيري نموديم. تمامي پليت ها در دماي 28 درجه سانتي گراد به مدت 11 روز گرمخانه گذاري گرديدند. نتايج نشان مي دهد كه پسته هاي پوشش ديده حاوي عصاره الكلي آويشن شيرازي قارچ توانايي رشد ندارد در صورتي كه قارچ آسپرژيلوس فلاووس در پسته هاي بدون پوشش به سرعت رشد مي كند.
در اين بررسي فعاليت ضد قارچي اسانس آويشن شيرازي برعليه كيك خاكستري انگور مورد مطالعه قرار گرفت. اسانس آويشن شيرازي خالص فعاليت قارچ كش قابل ملاحظه اي را عليه Botrytis cinerea روي محيط كشت PDA نشان داد. نتايج بدست آمده از بررسي هاي آزمايشگاهي نشان داد كه حداقل رقت كشندگي اسانس آويشن بر عليه بوتريتيس سينرا رقت هاي 5/2و ۵ درصد اسانس بدست آمد كه با اندازه گيري قطر هاله هاي ايجاد شده در محيط كشت PDA اثبات شد. براي اندازه گيري حداقل غلظت بازدارندگي اين اسانس از محيط كشت PDB استفاده شد و ميزان MIC تعيين شده براي اسانس آويشن شيرازي با رقت5/2 و ۵ درصد به ترتيب ۴۵ و ۳۵ ميكروليتر بدست آمد.
اين اختراع با هدف توليد پوشش هاي فيبروزي زيست تخريب پذير بر پايه باگاس نيشكر توليد شده است. سلولز فراوان ترين و تجديدپذيرترين بيو پليمر عملكردي است كه توسط طبيعت ايجاد شده است. سلولز داراي ساختاري كاملاً بلوري است كه توسط يك شبكه پيوند هيدروژن درون و بين مولكولي قوي تثبيت شده است. معمولاً به دليل عدم حل شدن در آب ، ماده ژل كننده و تثبيت كننده امولسيون خوبي محسوب نمي شود بنابراين اصلاح شيميايي ضروري است.پوشش فيبروزي در توليد پوشش براي سوسيس تخمير يا پخته شده به دليل قدرت و ثبات و توانايي آن در مقاومت در برابر دودي كردن مي¬توان استفاده كرد. پوشش¬هاي غذايي سلولزي به طور كلي به صورت غير تقويت شده يا تقويت شده ساخته مي-شوند. پوشش غير تقويت شده شامل يك فيلم از پليمر سلولز احيا شده است كه داراي ضخامت ديواره از حدود 025/0 ميلي¬متر تا حدود 076/0 ميلي¬متر مي¬باشد. پوشش¬هاي حاوي سلولز تقويت شده را معمولاً "پوشش هاي فيبروز" مي نامند، تا از پوشش¬هاي سلولزي غير تقويت شده تشخيص داده شود. پوشش¬هاي فيبروز داراي ضخامت ديواره در محدوده 050/0 ميليمتر تا 102/0 ميليمتر هستند . پوشش¬هاي فيبروز از پوشش¬هاي غير تقويت شده پايداري ابعاد بيشتري دارند.فرايندي كه اين اختراع افشا مي كند توليد پوشش فيبروزي از بيوپليمر هاي زيستي سلولز باگاس نيشكر است كه براي اولين بار در جهان و ايران انجام ميشود.
دستگاه پيوسته فرآوري مواد غذايي مادون قرمز و مادون قرمز پالسي با استفاده از امواج تشعشعي الكترومغناطيس در محدوده مادون قرمز ساخته شد. روشهاي متفاوتي براي توليد پاپينگ/پافينگ مانند روش متداول حرارت خشك، فرآيند شن و نمك، هواي گرم، پافينگ تفنگي ، پاپينگ در روغن داغ و توسط ماكروويو وجود دارد. اما مشكلاتي از قبيل ناپيوسته بودن فرآيندها، انرژي مصرفي بالاي فرآيندها و همچنين خطرات برخي فرآيندها مانند امواج مايكروويو گزارش شده است. به همين دليل نياز به يك سيستم كارآمد پيوسته با انرژي مصرفي كم و بي خطر به شدت احساس مي شود. از اين رو سامانه پيوسته مادون قرمز و مادون قرمز پالسي به عنوان سيستم فرآوري كننده مواد غذايي براي اولين بار در جهان طراحي و ساخته شد. طبق گزارشات محققين فرآيند تابش پالسي كارآمدتر از تابش معمولي است. تابش پالسي، موجب افزايش شار انرژي ميشود كه اين امر باعث تاثير بيشتر پرتو و به طبع ميزان آلودگيزدايي بيشتر ميشود. دستگاه پرتودهي مادون قرمز پالسي داراي بخشهاي محفظه دستگاه، ترموكوپلهاي اتدازهگيري دما، كنترل كنندههاي برق ورودي و پالسهاي اشعه مادونقرمز و بخش توليدكننده و ساطع كننده اشعه مادونقرمز است.
موارد یافت شده: 7