لیست اختراعات محمدرضا شهبازي
هدف اين اختراع دستيابي به دانش فني جهت توليد قطعات پيش ساخته بتني(جدول) با استفاده از بتن هاي سبك پرمقاومت ويژه، با رويكرد در نظر گرفتن مسائل مربوط به دوام ، خوردگي ، وزن مخصوص ، مقاومت مشخصه ، عدم نفوذ پذيري و ساير مشخصات فيزيكي طرح كه با انجام تحقيقات مورد نياز و تست هاي آزمايشگاهي ، ساخت نمونه هاي متعدد و بررسي نتايج آزمايشات و ابداع ساير تجهيزات مورد نياز محقق ميگردد. بتن توليد شده با استفاده از سبكدانه هاي موجود از جمله ليكا ، پوميس ، پوكه ي معدني ، و مصالحي همچون زئوليت ، متاكائولن ، پودر سنگ آهك و مواد مضاف موجود ساخته مي شود كه طبق نتايج آزمايشات انجام گرفته، دستبابي به طرح اختلاط مناسب جهت حصول پارامتر هاي قيد شده امكان پذير مي باشد ليكن نظر به اينكه هدف ما توليد جداول بتني با چگالي خشك 1600 كيلوگرم بر متر مكعب ومقاومت فشاري بالاي 30 مگاپاسكال و عايق سازي آن با بهره گيري از فناوري نانو و ساير علوم مرتبط محقق خواهد شد. نظر به اينكه دستيابي به مقاومت بالاي 30 مگاپسكال با روش هاي سنتي و دستگاهاي موجود بازار(توليد جدول پرسي با ماشين تخم گذار) امكان پذير نبوده و صرفا رسيدن به اين كيفيت مستلزم استفاده از دستگاه هاي پيشرفته شركت هاي اروپايي (masaآلمان، خطوط توليدي ود پرس) با حجم سرمايه گذاري حداقل 700 هزار يورو (3.2 ميليارد تومان) است كه علي رغم مشكلات مختلف در واردات اين خطوط توليدي، طبيعتاً باعث افزايش قيمت تمام شده محصولات مي گردد . فلذا ما در اين اختراع موفق به ابداع طرح اختلاط و پيرو آن دستگاه توليد جدول شانه گذار و روش عمل آوري سوناي بخار كشويي شده ايم كه توليد اين جداول را با حجم سرمايه گذاري كمتر از 350 ميليون تومان ميسر مي نمايد.
در ابتدا يك الگو براي شبيه ساز سازه هاي مختلف در فضاي 3 بعدي انتخاب كرديم و سپس با نرم افزار ADAMS شبيه سازي شد و براساس آن گشتاور مورد نياز در هر قسمت (كه در حقيقت سروو موتورها هستند) مشخص شد. مدار كنترل كننده ي سروو موتورها نيز پس از بررسي كنترل كننده هاي مختلف، به كمك تركيب چند ميكروكنترلر AVR به روش ارتباط SPI طراحي و ساخته شد. پس از آن به منظور بهينه سازي حركت و همزمان سازي كنترل سروو موتورها از درايور سرووموتور SSC-31 Ver2.00XE استفاده شده و به اين ترتيب به كنترل دقيق تري دست يافتيم. براي اين سه سازه با الگوهاي متفاوت ساخته شد كه سازه ي بهينه تر (با توجه به گشتاور سروو موتورها) از ميان آنها انتخاب گرديد و تكميل شد. امروزه توجه و علاقه ي زيادي به طراحي و ساخت هاي شبيه ساز 2 بعدي اينرسي مي شود. دليل آن نيز شايد شباهت آن به حركت افقي و جهتي باشد. از طرفي از آنجا كه بحث حركت و پايداري نسبت دار بسيار حائز اهميت مي باشد افرادي كه در اين زمينه پژوهش مي كنند نيز محدود اند. در اين پروژه طراحي و ساخت ارائه مي شود كه مي تواند شبيه سازي شده براي سازه هاي مختلف داشته باشد. يادگيري همانند هوشمندي، دامه ي وسيعي از فرآيندها را شامل مي شود و همين موجب مي شود نتوان تعريفي دقيق براي آن ارائه كرد. يك تعريف لغت نامه اي براي ان عبارتست از: «مهارت يافتن در يك زمينه ي رفتاري و اصلاح آن از راه تجربه». در رابطه با ماشين ها بايد گفت، به طور كلي يك ماشين زماني كه ساختار، برنامه يا داده هاي خود را (براساس ورودي ها يا در پاسخ به اطلاعات خارجي) تغيير دهد، در حال يادگيري است و در چنين شرايطي انتظار پيشرفت در كارآيي آينده اين ماشين داريم. معمولا يادگيري ماشين (Machine Learning) به تغيير و تحولات سيستمهايي كه وظايفي مرتبط با هوش مصنوعي دارند، گفته مي شود. برخي اعمال و وظايف را جز با مثال، نمي توان به خوبي بين كرد؛ به عبارت ديگر، ممكن است در بسياري موارد بتوانيم زوجهاي ورودي - خروجي را به درستي مشخص كنيم اما قادر نباشيم يك رابطه ي مشخص بين آنها را ارائه كنيم. به اين ترتيب مايل هستيم ماشينها ساختار دروني خود را به شكلي تنظيم كنند كه خروجي هاي صحيحي را براي مجموعه ي بزرگي از ورودي ها توليد كنند و به اين طريق تابع ورودي - خروجي خود را به رابطه ي نهاني كه در ميان مثالها وجد دارد نزديك كنند. ممكن است ميان حجم عظيمي از داده ها روابط و همبستگي هاي مهمي پنهان باشند مي توان از روش هاي يادگيري ماشين براي استخراج اين روابط و همبستگي ها بهره برد (داده كاوي «Data mining»). نمونه هاي بسياري از يادگيري ماشين در دنيا موجود است. يكي از معروفترين و موفق ترين نمونه هاي آن برنامه ي TD-Gammon است. اين برنامه پس از آنكه يك ميليون و پانصد هزار بار با خود بازي كرد، بازي Backgammon را در حد بهترين بازي كننده هاي جهان و حتي بهتر از آنها آموخت. در حقيقت TD-Gammon با كسب تجربه از بازيهايي كه انجام داده بود توانست به اين سطح دست يابد.
همانطور كه ميدانيم سازه هاي بتني برخلاف مقاومت بسيار بالايي كه در مقابل فشار و نيرو هاي محوري و حرارت از خود بروز ميدهند ،در مقابل خمش و برش بسيار ضعيف عمل كرده كه اين ضعف باعث بكار بردن فولاد بصورت آرماتور(اوتكا جهت تحمل نيروي خمشي و خاموت جهت تحمل نيروي برشي) در تركيب اين سازه ها پيرو بالا بردن نسبي مقاومت خمشي و برشي شده است.حال اگر بخواهيم در مورد بتن مسلح به عنوان يك سازه كامل سخن بگوييم ميبينيم كه كماكان داراي نقاط ضعف چشمگيري ميباشد كه به صورت موردي ميتوان به پايين بودن مقاومت خمشي ، برشي ،وزن زياد و پيرو آن شكست ترد در مقابل نيرو هاي جانبي اشاره كرد.في الحال در يك طرح نوآورانه بصورت همزمان وزن بالاي بتن را با طرح اختلاط ابداعي تا حد چشمگيري پايين آورده(اين كاهش وزن بدون كاهش مقاومت بتن مي باشد)و به چگالي خشك 1500 كيلوگرم بر متر مكعب دست يافته ايم و در راستاي آن ، بوسيله نوار هاي ساخته شده با الياف پليمري كربن دار و همچنين ژاكت هاي فولادي ابداعي نقص پايين بودن مقاومت خمشي و برشي و شكست ترد را برطرف و يك محصول نسبتاً كامل را جهت استفاده در اعضاي سازه معرفي خواهيم نمود.شايان ذكر است كه يكي از پر كاربرد ترين استفاده هاي كامپوزيت هاي پليمري كربن داردر مهندسي عمران، استفاده از آنها براي محصور كردن ستون هاي بتني و ستون هاي با مصالح بنايي جهت افزايش باربري و شكل پذيري آنها مي باشد البته محصور كردن اعضاي سازه با نوارهاي پليمري كربن دار مكفي نبوده و استفاده از ژاكت هاي فولادي ابداعي در دستور كار قرار گرفت كه استفاده تواًماً از روش هاي مذكور نتايج قابل اطميناني را جهت استفاده در مقاوم سازي سازه هاي بتني به مهندس عمران ارائه مي دهد.ضمناً تفاوت هاي اصلي در شيوه به كاربردن نوار هاي پليمري، جنس ، روش اتصال، تعداد لايه نوارها و زاويه قرارگيريشان نسبت به محور قائم ستون و يا تير مي باشد.دليل استفاده از اين مواد ويژگي ممتاز آنها از جمله نسبت بالاي مقاومت به وزن ، مقاومت در برابر خوردگي و حملات شيميايي ، دوام مطلوب ، مقاومت مكانيكي در دماي بالا ، شكست نرم ، سهولت حمل و نقل و بكار گيري به علت انعطاف پذيري بالا بوده است.هنگامي كه اعضاي پوشيده شده(ستون و يا تير)با اين مواد تحت اثر بار فشاري قرار مي گيرند ، پوشش پيرامون آنها از انبساط محيطي مقطع كه ناشي از گسترش ترك هاي فشاري است ، جلوگيري كرده و نوعي تنش فشاري محصور كننده غير فعال را بدان وارد مي آورد.به اين ترتيب باربري هسته بتن ادامه مي يابد و ستون بتني در تنش فشاري بالاتري منهدم مي گردد. كه پس از رسيدن به تنش تسليم اين نوار ها،تحمل نيرو هاي وارده به سازه بر عهده ي ژاكت هاي ياد شده قرار مي گيرد. كه آناليز هاي بدست آمده جهت اين اختراع از نتايج آزمايش انجام شده بر روي 27 نمونه استوانه اي با طرح اختلاط ابداعي و ويژگي هاي پوششي متفاوت مورد بررسي قرار گرفته شده است . هدف از اين اختراع در درجه اول ساخت سازه سبك پر مقاومت و در درجه دوم مقاوم سازي سازه هاي بتني و بنايي فرسوده (اعم از ساختمان هاي مسكوني،بناهاي تاريخي و همچنين مدارس) مي باشد. كه در متن اظهار نامه ابتدا به مطالب مربوط به نحوه ساخت و مصالح مصرفي بتن سبك با چگالي³ m/gK 1500 پرداخته مي شود و بعد از آن به آزمايشات و مقاوم سازي بتن بوسيله ي نوار هاي FRP و تحليل نتايج آن و سپس به مطالعات مربوط به ژاكت ها خواهيم پرداخت.
موارد یافت شده: 7