لیست اختراعات محمودرضا گلزاريان


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1395/08/22
تاریخ ثبت: 1395/08/22
خلاصه اختراع:

با توجه به قابليت‌هاي محدود سيستم‌هاي تصويربرداري موجود در استفاده براي محصولات مختلف، در اين طرح، ساخت دستگاهي با نورپردازي غير مستقيم، يكنواخت‌تر، بدون دخالت نور محيط و قابل كنترل و تنظيم دنبال شد. در اين دستگاه، براي افزايش دقت قرار گيري فيلترهاي NIR در محل مورد نظر، جابه‌جايي فيلترها به‌صورت خودكار تعبيه گرديد. از اين سامانه، به صورت مطالعه موردي، به منظور شناسايي كپك سبز پرتقال استفاده شد. اين دستگاه براي تصويربرداري طيفي VIS-NIR نمونه هاي تمام و شبه كروي مجهز به نورپردازي پاششي و تعويض كننده خطي و خودكار فيلترها مي‌تواند براي ارزيابي غير مخرب كيفيت محصولات كشاورزي مي باشد. در اين دستگاه، با تركيب ‌طيف سنجي و تصويربرداري در يك سيستم مي‌توان، اطلاعات طيفي و فضايي را به‌طور همزمان به‌دست آورد. شيوه نورپردازي غير مستقيم و پاششي با استفاده از يك نيمكره با سطح داخلي بازتاب كننده اين دستگاه، سبب رفع مشكل سايه دار بودن و بازتاب شديد از سطح با نورپردازي مستقيم يا 45 درجه به محصول مي شود. همچنين نورپردازي در اين سيستم بدون دخالت نور محيط و قابل كنترل و تنظيم است.

تاریخ اظهارنامه: 1395/10/21
تاریخ ثبت: 1395/10/21
خلاصه اختراع:

استفاده از منابع انرژي پاك روز به روز در حال افزايش است. اين بدان علت است كه انرژي¬هاي به دست آمده از اين منابع علاوه بر اينكه نيازمندي¬هاي بشر را در زمينه¬هاي مختلف انرژي برطرف مي‎كند، كمترين تاثير مخرب را بر محيط زيست دارند. در اين ميان يكي از منابع مهم انرژي پاك، انرژي خورشيدي مي‎باشد. در سال هاي اخير و به منظور بهينه سازي، ارتقا و افزايش كارايي سيستم‎هاي خورشيدي، علومي همچون الكترونيك ، كنترل¬، كامپيوتر¬، نجوم¬، فيزيك و شيمي به كار گرفته شدند و هركدام به سهم خود در اين امر دخيل بوده اند. همگام با پيشرفت¬هاي تكنولوژي، استفاده از سيستم-هاي دنبال كننده خورشيدي براي بهره¬گيري بيشتر از انرژي خورشيد در اين عرصه مطرح گرديده است. لذا هدف از اين اختراع طراحي سامانه¬ي رديابي خورشيد دو محوره دقيق فتوولتائيك كم هزينه، دقيق و مستقل از موقعيت جغرافيايي و تنظيمات اوليه است. در اين اختراع، ساخت يك سامانه رديابي مبتني بر پردازش تصوير، به طور دقيق مورد بررسي قرار گرفته و يك نمونه آزمايشگاهي از سامانه طراحي و توسعه يافته و مورد ارزيابي قرار گرفت.

تاریخ اظهارنامه: 1397/04/04
تاریخ ثبت: 1397/11/17
خلاصه اختراع:

در چهار دهه اخير روش هاي متعددي براي ارزيابي كيفي محصولات كشاورزي به صورت غير مخرب ابداع شده‌اند كه تنها برخي از آنها توانسته شرايط مطلوب را برآورده ساخته و از لحاظ فني و صنعتي توجيه داشته باشند. روش هاي اپتيكي، مكانيكي، شيميايي و امواج الكترومغناطيسي و صوتي در توسعه آزمونهاي غير مخرب نقش اساسي داشته‌اند، اما روش هاي بكار رفته قادرند پارامترهاي محدودي از ميوه‌ها را كاوش كنند. بنابراين لازم است شرايط حاكم در اين روش ها به دقت بررسي شده و در گزارش يا ثبت نتايج آزمايش لحاظ شوند. البته امروزه با پيشرفت تكنولوژي و ظهور تجهيزات مناسب جهت نفوذ موج در بافت ميوه به صورت موثر و قوي تصويربرداري طيفي (شيميائي) در دو حوزه با باندهاي متعدد طيفي پيوسته (تصويربرداري ابر طيفي) و با باندهاي متعدد طيفي گسسته (تصويربرداري چند طيفي) بعنوان روشي كارا و سريع و با ملاحظه برتريهاي آن نسبت به ساير روش هاي ديگر غير مخرب مي‌تواند ابزاري سودمند در اندازه‌گيري غيرمخرب پارامترهاي كيفي محصولات كشاورزي محسوب شود. اين روش با توجه به بكارگيري انواع منابع نور، تجهيزات پاششي طول موج، ابزار آشكار سازي و استفاده از نرم افزارهاي مدرن به طور وسيعي در زمينه‌هاي مختلف علوم، مهندسي، پزشكي و كشاورزي كاربرد پيدا كرده است و با توجه به مزاياي چشمگير آن در قياس با روش پركاربرد طيف سنجي مادون قرمز نزديك توانسته است جايگاه خاصي در تحقيقات حاضر در زمينه كشاورزي پيدا نمايد. با بررسي انجام شده مشخص شد كه با اجراي دو قسمت مهم اين فن آوري (طيف سنجي و تصويربرداري) به صورت جداگانه مي توان بر محدوديت هاي فوق الذكر غلبه كرده و اين فن آوري را بومي ساخت. لذا با توجه به اينكه دستگاه طيف سنج در تمامي مراكز بزرگ دانشگاهي ايران موجود بوده لذا با خريد چند قطعه سيستم تصويربرداري مانند فيلترهاي مادون قرمز نزديك، چرخ فيلتر و رقومي ساز و ساخت يك اتاقك نورپردازي به طراحي و ساخت يك اتاقك تصويربرداري ثبت كننده طيف محصولات كشاورزي در محدوده VIS/NIR در مقياس آزمايشگاهي براي اولين بار در ايران اقدام گرديد. در انتها نيز عملكرد اين سامانه به منظور ارزيابي كيفي غير مخرب ميوه انار ارزيابي شد.

تاریخ اظهارنامه: 1402/11/11
تاریخ ثبت: 1403/05/09
خلاصه اختراع:

ناباروري به‌عنوان ناتواني در باردارشدن پس از يك سال مقاربت منظم بدون استفاده از روش‌هاي جلوگيري از بارداري، تعريف مي‌شود. ICSI يا ميكرواينجكشن، روشي است كه در آن سلول هاي‌ تخمك را در شرايط آزمايشگاهي با تزريق اسپرم بارور مي‌كنند. باوجود پيشرفت در خود تكنيك ICSI، تنها تعداد كمي از رويان‌ها (30%) توانايي لانه گزيني را دارند. اين نيز به كيفيت تخمك و رويان انتخابي بستگي دارد. روش‌هاي مختلفي براي انتخاب تخمك و رويان وجود دارد اما نكته قابل توجه براي همگي اين روش‌ها اين است كه تمامي آن‌ها توسط مشاهدات چشمي و توسط يك كارشناس انجام مي‌گيرد كه اين مسئله مي‌تواند خطاي انتخاب را به شدت بالا ببرد. هدف از اين اختراع ارائه سامانه بينايي مؤثر است كه امكان اندازه‌گيري خصوصيات مورفولوژيكي كه نشانگرهاي صلاحيت رشد رويان در آينده است و نيز كاهش خطاي انساني و بالا بردن دقت انتخاب كه خود باعث كاهش هزينه‌ها، استرس و مشكلات بهداشتي مي‌شود را فراهم آورد. يكي از اهداف در نظر گرفته شده در اين نرم‌افزار، افزودن ويژگي‌هاي بيشتر در سيستم طبقه‌بندي اووسيت، زيگوت تا رويان در حال تكوين تا قبل لانه گزيني مي‌باشد، بدين صورت كه ويژگي‌هاي قابل‌اندازه‌گيري بيشتري را بررسي و آناليز مي‌كند Machine vision system for analyzing measurable morphological characteristics of oocytes up to the embryonic stage

موارد یافت شده: 4