لیست اختراعات مسعود حقيقي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1388/07/12
تاریخ ثبت: 1388/09/23
مخترع/مخترعان: مسعود حقيقي
خلاصه اختراع:

زنجبيل محرک سيتم ايمني ماهي قزل‎آلا رنگين‎کمان

تاریخ اظهارنامه: 1388/07/12
تاریخ ثبت: 1388/09/23
خلاصه اختراع:

نوشته حاضر اولين گزارش جهاني در زمينه بررسي اثر بي هوشي اسانس آويشن شيرازي (Zataria multiflora) در ماهي است. در اين تحقيق از غظت هاي (ppm) 5-15 يا قسمت در ميليون اسانس آويشن شيرازي براي ايجاد آرام بخشي در ماهي، و از غلظت هاي (ppm) و 50 و 100 براي ايجاد بي هوشي در ماهي استفاده شد. در اين تحقيق از ماهي آزاد درياي خزر (Salmo trutta caspuis) يا ميانگين وزني 4±40 گرم و ماهي قزل آلاي رنگين كمان پرورشي (Oncorhynchus mykiss) باميانگين وزني 2±15 گرم استفاده شد. ميزان دماي آب 17-16 درجه سانتي گراد، ميزان اكسيژن محلول در آب 0/2±7 ميلي گرم در ليتر و pH آب برابر با 8 بود. غلظت هاي 5ppm و 10 و 15 موجب آرامش و غلظت هاي ppmو 50 و 100 موجب بي هوشي در ماهيان مورد اشاره شد. ميانگين زمان رسيدن به مرحله بي هوشي با غلظت 50ppm اسانس آويشن شيرازي، 3 دقيقه و با غلظت 100ppm برابر با 2 دقيقه بود. همچنين ميانگين زمان برگشت از بي هوشي با غلظت هاي 50ppm و 100 اسانس آويشن شيرازي، پس از انتقال آنها به آب تازه عاري از اسانس آويشن شيرازي به ترتيب 2 و 3 دقيقه بود. در مقايسه بين زمان ايجاد بي هوشي و برگشت از بي هوشي در دو غلظت 50ppm و 100 در هر دو نوع ماهي اختلاف آماري معني دار وجود داشت (P001) در مقايسه بين زمان هاي ايجاد بي هوشي و برگشت از بي هوشي با هر يك از غلظت ها در دو گونه ماهي اختلاف آماري معني دار وجود نداشت (p>0/05). ماهي هاي تحت بي هوش با غلظت 100ppm، پس از انتقال به آب عاري از اسانس آويشن شيراي براي مدت زمان 30 دقيقه آرام بودند و نسبت به محرك هاي ضعيف خارجي (مثل ملامسه) واكنش چنداني از خود نشان ندادند. اين تحقيق نشان داد كه اسانس آويشن شيرازي داراي اثرات بي هوش كنندگي در آبزياناست؛ ولي بايد توجه داشت كه بي هوش نمودن ماهيان با اين ماده، به همراه هوادهي يا ا كسيژن دهي آب امكان پذير است، در غير ين صورت عوارض شديد تنفسي غيرقابل برگشت و مرگ را به دنبال خواهد داشت.

موارد یافت شده: 2