لیست اختراعات با مالکیت
موسسه تحقيقات شيلات ايران
73 عدد
استفاده ازروش جديد بسته بندي بافيلمهاي خوراكي پروتيين آب پنير، سديم آلژينات وتركيب اين فيلم هابراي ماهي كيلكا
خلاصه در پرونده يافت نشد به تصوير شرح و توصيف مراجعه شود.
فرايند تكثير وپرورش ماهي سيچلايد ايراني
گياهان دريايي از نظر ارزش غذايي قابليت جايگزيني منابع پروتئيني، ويتاميني و مواد معدني در جيره غذايي آبزيان پرورشي را دارند . خوشبختانه منابع عظيمي از گياهان دريايي در سواحل جنوبي كشور به صورت به ساحل ريخته شده، وجود دارند كه با توجه به كمبود پودر پروتئين ماهي و ميگو و همچنين گران شدن انها در بازار هاي بين المللي ، جايگزيني بخشي از آنها در جيره غذايي ميگو ، در اين آزمايش مورد تاييد و تثبيت قرار گرفت كه نه تنها با تيمار كنترل اختلاف معني داري نشان ندادند بلكه از حيث ميزان كلسترولFCR و رنگ پذيري گوشت ميگو نيز ارجحيت هايي را بوجود آوردند و قيمت تمام شده غذاي ميگو و متعاقب آن قيمت تمام شده توليد ميگو را كاهش داده اند. بنظر مي رسد اين موضوع تحولي در صنعت غذايي آبزيان پرورشي ايجد نمايد كه احتياج به همكاري و همفكري سازمانهاي ذينفع و از جمله وزارت جهاد كشاورزي، سازمان شيلات ايران و و كارخانه هاي توليد كننده غذا است.
فرايندجداسازي پلانكتون مهاجم درحوضه جنوبي درياي خزر
براي اولين بار در سطح ايران در سال 86- 1385 نسبت به توليد جيره هاي غذايي حاوي مقادير زياد پروتئين گياهي (50 و 70 درصد) جهت تغذيه ميگوي سفيد غربي (وانامي) در مقياس آزمايشگاهي اقدام گرديده است. تحقيق در تانك هاي 300 ليتري پلاستيكي با 30 عدد ميگو در هر تانك بمدت 60 روز انجام شده است. يكي از مشكلات اساسي پرورش ميگو گراني غذاي مورد استفاده جهت تغذيه ميگو بوده و در نتيجه موجب كاهش سود آوري پرورش دهندگان ميگو مي گردد. استفاده از مقادير زياد آرد سويا در جيره غذايي مي تواند موجب كاهش قابل توجه هزينه هاي توليد غذاي ميگو گردد. استفاده از مقادير زياد منابع پروتئين گياهي و بويژه آرد سويا مي تواند موجب كاهش قابل توجه نياز به منابع پروتئين حيواني همانند آرد ماهي ، آرد ميگو آرد اسكوئيد گردد. اختراع حاضر توسط كارخانجات ساخت غذاي ميگوي وانامي در داخل كشور و پرورش دهندگان ميگو كه با استفاده از دستگاههاي غذاساز كوچك نسبت به توليد غذا اقدام مي نمايند قابل استفاده مي باشد.
بيماري هاي باكتريايي يكي از مهمترين عوامل در بين بيماريهاي ماهيان هستند يكي از مهمترين انها سندرم استرپتوكوكوزيس است. استرپتوكوكوزيس در حال حاضر به دليل خسارات قابل توجه اقتصادي (ساليانه حدود دويست ميليون دلار) يكي از فاكتورهاي اصلي محدود كننده در صنعت ابزي پروري محسوب مي شود . اين بيماري در گونه هاي ماهيان آب شيرين، دريايي، وحشي و پرورشي از كشورهاي مختلف گزارش شده امت. تاكنون باكتري هايي مانند iniae .كه aglatiae .كه L. piscium .S. faecalis .s. dysgalactia و ... بعنوان عامل استرپتوكوكوزيس در ابزيان گزارش نشده است. اما گونهs.faecicum بعنوان باكتري بيماريزا در ابزيان از هيچ كشوري تاكنون گزارش نشده است در طي بررصي سندرم استرپتوكوكوزبس در ماهيان قزل الا در 75مزرعه از ٨ استان كشور و اخذ ۵٢٠ نمونه از كليه قدامي ماهيان قزل الاي بيمار و يا تازه تلف شده همراه با چند باكتري ديگر عامل استرپتوكوكوزيس، faecium 's. شناسايي و جدا شد. اين شناسايي پس از ازمايشات ميكروبي و بيوشيميايي،با طراحي پرايمرماي اختصاصي اين گونه و با روش مولكولي نيز انجام و تائيد شد.
بيماري هاي باكتريايي يكي از مهمترين عوامل در بين بيماريهاي ماهيان هستند يكي از مهمترين انها سندرم استرپتوكوكوزيس است. استرپتوكوكوزيس در حال حاضر به دليل خسارات قابل توجه اقتصادي (ساليانه حدود دو ميليون دلار) يكي از فاكتورهاي اصلي محدود كننده در صنعت آبزي پروري محسوب مي شود. اين بيماري در گونه هاي مختلف ماهيان آب شيرين، دريايي، وحشي و پرورشي از كشووهاي مختلف گزارش شده است. تاكنون باكتري هايي مانندS. aglatiae S.iniae L.piscium S. faecalis S. dysgalatia و ... بعنوان عامل استرپتوكوكوزيس در آبزيان گزارش شده است. اما گونه S.uberis بعنوان باكتري بيماريزا در آبزيان از هيچ كشوري تاكنون گزارش نشده است در طي بررسي سندرم استرپتوكوكوزيس در ماهيان قزل آلا در 75 مزرعه از 8 استان كشور و اخذ 520 نمونه از كليه قدامي ماهيان قزل آلاي بيمار و ياتازه تلف شده همراه با چند باكتري ديگري عامل استرپتوكوكوزيس ، S.uberis شناسايي و جدا شد. اين شناسايي پس از آزمايشات ميكروبي و بيوشيميايي با طراحي پرايمرهاي اختصاصي اين گونه و با روش مولكولي نيز انجام و تائيد شد.
با توجه به اينكه جمعيت هاي مختلف آبزيان داراي رفتارهاي متفاوتي مي باشند لذا شناسائي ساختار ژنتيك و جمعيت ها براي اعمال مديريت اصولي و پايدار در اكوسيستم هاي آبي از اهميت خاصي برخوردار مي باشد. براي شناسائي شانه دار درياي خزر ابتدا نمونه برداري از نقاط مختلف درياي خزر انجام شد. سپس dna نمونه ها با روش فنل - كلروفرم استخراج گرديد. براي انجام واكنش PCR از 19 پرايمر RAPD استفاده شد. پرايمرها پس از طراحي ساخته شد و برنامه PCR پس از بارها آزمايش براي هر يك از پرايمرها تنظيم گرديد. پس از واكنش PCR كميت و كيفيت محصول PCR با استفاده از دستگاه بيوفتومتر و الكتروفورز ژل اگارز بررسي شد. پس از اندازه گيري باندهاي ايجاد شده بوسيله نرم افزار تخصصي ، بر حسب وجود يا عدم وجود باندها بر روي ژل اگارز نسبت به شناسائي شانه دار اقدام گرديد.
موارد یافت شده: 73