لیست اختراعات معصومه اسدي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 10
تاریخ اظهارنامه: 1398/05/06
تاریخ ثبت: 1398/12/04
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف اختراع در صنعت نفت و گاز تشكيل هيدرات باعث بروز مشكلاتي از جمله گرفتگي لوله‌ها مي‌شود. بنابراين، شناسايي و تشخيص به موقع فرايند تشكيل هيدرات از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. روش‌هاي متعددي براي شناسايي فرايند تشكيل هيدرات به كار گرفته شده‌اند كه مكان قرارگيري يا خطاي آنها ممكن است شناسايي تشكيل هيدرات را با تأخير همراه كند. با اين حال، در اختراع حاضر يك سامانه‌ي آزمايشگاهي ساخته شده است كه از روش حجمي براي شناسايي و رشد هيدرات تتراهيدروفوران استفاده مي‌كند. اين دستگاه شامل يك سل شيشه‌اي، ترموالكتريك، كنترلر دمايي و سيستم خنك‌كننده مي‌باشد كه داراي چند ويژگي مهم است: 1- براي شناسايي و رشد هيدرات تتراهيدروفوران از روش حجمي به كار گرفته شده در اين دستگاه استفاده شده است. 2- پيش‌بيني تشكيل هيدرات تتراهيدروفوران با استفاده از اين روش نسبت به روش‌هاي ديگر مانند دما سريعتر خواهد بود. 3- با استفاده از اين روش به طور مستقيم و بدون استفاده از هيچگونه ابزار جانبي، مي‌توان حجم و ضخامت لايه هيدرات تشكيل شده را نسبت به زمان به دست آورد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/11/05
تاریخ ثبت: 1391/03/07
خلاصه اختراع:

تصحيح رژيم غذايي افراد جامعه مبني بر مصرف حتي الامكان دانه هاي غله به صورت كامل كه امروزه در ايران محصولات برنج تهيه مي شود معمولا از برنج سفيد تهيه مي شوند و ما در اين اختراع از برنج قهوه اي كه غلهي كامل محصوب مي شود استفاده مي كنيم . محصولاتي كه از برنج تهيه مي شدند معملا به صورت مصرف يك وعده ي غذايي براي سفره بوده اند اما در اين اختراع سعي شده است كه از شير برنج قهوه اي كه يك نوع نوشيدني و به اصطلاح نوعي شير محسوب مي شود در محصول شبه دسر استفاده شود و به توليد يك محصول جديد و ايجاد تنوع در رژيم غذايي افارد جامعه كمك كرد . قبلا ماست با كمك شير گاو تهيه مي شد بدليل دارا بودن چربي ۳٪ در شير گاو و حساسيت بسياري از افراد جامعه نسبت به لاكتوز و عدم تحمل لاكتوز. تمايل به جايگزين هاي شير گاو وجود دارد امروزه در آمريكا تمايل زيادي به مصرف شير برنج افزايش پيدا كرده است در شير گاو كلسترول وجود دارد و سبب چاقي بسياري از افراد جامعه مي گردد بنا براين چربي و كلسترول كه سبب چاقي و بيماي هاي قلبي مي شود به كمك توليد اين محصول كه با شير برنج توليد مي شود اين مزيت را نسبت به ماست معمولي خواهد داشت . ضمنا به دليل اينكه از برنج قهوه اي استفاده مي كنيم داراي سبوس است و سبوس به دليل دارا بودن انواع ويتامين ها و مواد معدني و ساير تركيبات تغذيه اي به اين لحاظ نيز اين محصول غني تر و مغذي ر خواهد بود. براي تهيه ي برنج قهوه اي از برنج قهوه اي استفاده مي كنيم كه ابتدا برنج را به نسبت يك به ۶ با آب به مدت ۴۵ دقيقه در دماي ۸۰ درجه سانتي گراد با شعله ملايم پخته پس از كمي خنك شدن به ميكسر منتقل مي كنيم و به كمك ميكسر كاملا همگن مي شود پس از آن اين مايع را از صافي و يا مش به كمك پمپ خلاء رد مي كنيم مايع حاصل شير برنج قهوه اي است كه در اين مرحله اگر از آنزيم آلفا آميلاز استفاده كنيم محلول رقيق تر خواهد بود . پس از تهيه شير برنج قهوه اي مي توان با تهيه نسبت هاي مورد نظر با شير گاو مثلا نسبت ۳۰ به ۷۰ براي ماست ميوه اي پس از افزودن استارتر و گرم خانه گذاري محصول مورد نظر تهيه مي شود .

تاریخ ثبت: 1391/03/30
خلاصه اختراع:

سبوس برنج يكي از فراورده هاي جانبي توليدي در كارخانجات شالي كوبي ايران است كه با وجود دارا بودن تركيبات مغذي نظير انواع آنتي اكسيدان ها ويتامين هاي گروه E ويتامين هاي گروه B مواد معدني اسيدهاي آمينه ضروري و اسيدهاي چرب ضروري از چرخه توليد مواد غذايي خارج شده و به عنوان ضايعات به حساب مي آيد به طوري كه در كشور ما اكثرا به مصرف غذاي دام و طيور مي رسد. هدف از اين اختراع استفاده بهينه از تركيبات سبوس برنج در توليد نوشيدني پرتقال فرا سودمند مي باشد. در فرمولاسيون جديد نوشيدني عملگراي پرتقال از اجزاي موجود در عصاره سبوس برنج نظير انواع ويتامين ها:ويتامين E، ويتامني هاي گروه B، انواع مواد معدني، تركيبات فنولي و ساير تركيبات آنتي اكسيداني استفاده شده است عصاره اضافه شده فرمولاسيون حاوي آمينو اسيدها و اسيدهاي چرب ضروري مي باشد و از اين لحاظ افزودن آن به فرمولاسيون نوشيدني قبلي سبب ارتقاء ويژگي هاي تغذيه اي بر افزايش خواص سلامتي بخش مي گردد. در تولدي اين نوشيدني پس از بررسي روش هاي عصاره گيري از سبوس برنج و انتخاب روش استفاده از آب زير نقطه بحراني در دماي 120 درجه سانتي گراد به عنوان مناسب ترين روش از بين روش هاي مورد بررسي (آون، ماكروويو، آب زير نقطه بحراني) عصاره استخراج شده پس از صاف شدن در مقادير مختلف به فرمولاسيون محصول قبلي اشافه شده به گونه اي كه مقدار شكر و كنستانتره در فرمولاسيون ثابت نموده است و به جاي آب نمونه عصاره به سبوس برنج جايگزين شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1394/02/28
مالک/مالکان: آقاي وحيد احمدي
تاریخ ثبت: 1395/06/31
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر يك كانال حلزوني داراي دنده‌هاي مستطيل شكل است كه براي فرايند خنك‌سازي سلول خورشيدي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين كانال از جنس پلكسي‌گلاس و با دستگاه برش CNC ساخته شده و داراي دو ويژگي مهم است: 1- با مارپيچ كردن كانال سيال خنك‌كننده به ديواره‌ها برخورد كرده و باعث جا‌به‌جايي مولكول‌ها شده و اين جابه‌جايي مولكول‌هاي سرد و گرم ميزان انتقال حرارت را بهبود مي بخشد. 2- ايجاد مانع در مسير جريان سيال نيز باعث اغتشاش شده و اين اغتشاش، انتقال حرارت را به ميزان چشمگيري افزايش مي‌دهد. با افزايش ميزان انتقال حرارت و خنك‌سازي بهتر سلول خورشيدي، عملكرد الكتريكي سلول نيز بهبود مي‌يابد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/01/28
مالک/مالکان: دانشگاه سمنان
تاریخ ثبت: 1397/01/14
خلاصه اختراع:

در اختراع حاضر از امواج اولتراسوند براي بهبود شرايط عملياتي تشكيل يخ و هيدرات استفاده مي‌شود. اين دستگاه شامل سيستم خنك‌كننده، راكتور دو جداره از جنس فولاد ضد زنگ و ترنسديوسرهاي اولتراسونيك با توان‌هاي مختلف است كه توسط ژنراتور اولتراسونيك كنترل مي‌شود. اين دستگاه داراي چند ويژگي مهم است: 1- از امواج اولتراسوند براي ايجاد اختلاط و افزايش سرعت انتقال جرم استفاده شده است. خصوصا در مواردي كه استفاده از همزن با مشكل روبرو است، امواج اولتراسوند جايگزين مناسبي براي همزن مي باشد. 2- رسيدن به دماي هسته اوليه يخ و هيدرات در بعضي موارد امكان‌پذير نيست، استفاده از امواج اولتراسوند سرعت تشكيل هسته اوليه را افزايش داده و كمك مي كند تا تشكيل يخ و هيدرات در دماي بالاتري انجام گيرد. 3- با توجه به اينكه بر اثر استفاده از امواج اولتراسوند به صورت پيوسته حرارت اضافي ايجاد مي شود، براي جلوگيري از اين مشكل از تابش دوره‌اي امواج استفاده مي‌شود.

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/17
تاریخ ثبت: 1389/10/04
خلاصه اختراع:

توليد واكسن ايمنوتراپي از سلولهاي دندريتيك كارامد ابا استفاده از مخلوط مايع رويي لنفوسيت T و فيبروبلاست مشكل فني و بيان اهداف اختراع محققين دريافتند كه اين سلولها به دليل داشتن مقادير بالاي مولكولهاي MHC و مولكولهاي هم تحريكي LFA-1 CD86, CD80, 1 - ICAM مي توانند لنفوسيتهاي درحال استراحت را با كارآ يي بالايي فعال نمايد. توانايي سلولهاي دندريتيك در جذب پروتئين هاي اگزوژن و عرضه آنها به همراه مولكولهاي MHCI ,II به لنفوسيتهاي TD4 و TCD8 , القا، سلولهاي CTLويژگي منحصر به فردي است كه اين سلولها را براي استفاده به منظور ايمونوتراپي فعال و غيرفعال تومور مناسب ساخته است. پي بردن به اين ويژگي مهم از يك طرف و توانايي رشد تكثير سلولهاي دندريتيك از منابعي همچون مغز استخوان و خون محيطي تحت تاثير سيتوكينهاي IL-4, TNF-a, GM-CSF در in vitro از طرف ديگر محققين را بر آن داشت تا از اين پديده براي درمان تومور استفاده نمايند . اما تمايز سلول هاي دندريتيك بالغ كارامد از مونوسيت هاي خون محيطي خود يك مشكل بزرگ محسوب مي گردد. استفاده از مخلوط مايع رويي كشت سلول هاي فيبروبلاست و لنفوسيت T انسان در تونيد سلول هاي دندرتيك مشتق از مونوسيت خون، باعث بهبود فنوتيپ سلول هاي دندرتيك توليد شده مي گردد و ميزان بيان ملكول هاي HLA-DR ,CD86 ,CD80 و CD83 را در سطح آنها افزايش مي دهد كه اين امر نشان از توليد سلول هاي دندريتيك كارآمدتري مي باشد. اين واكسن داراي سلول هايي كه باعث افزايش ميزان تحريك لنفوسيت هاي T مي كردد. اين روش براي اولين بار صورت گرفته است و نتايج آن به اميد خدا باعث پيشرفت آ ينده سلول درماني و درمان سرطان دركشورمان خواهد شد.

تاریخ اظهارنامه: 1387/07/15
تاریخ ثبت: 1387/07/16
خلاصه اختراع:

تاریخ ثبت: 1391/05/23
خلاصه اختراع:

با افزايش جمعيت جهان تأمين و تنوع غذاي بشر اهميت ويژه اي پيدا كرده است و امروز محققين تلاش مي كنند تا با استفاده از تكنيك هاي آسان و كار آمد در جهت افزايش عملكرد و بهبود كيفي محصولات كشاورزي و صنايع غذايي اقدام نمايند. در اين راستا توليد مواد غذايي فراسودمند يا عملگرا كه با تغيير در فرمولاسيون محصولات قبلي سبب كاهش معايب محصول قبلي و يا افزايش خواص تغذيه اي محصول جديد مي گردند حائز اهميت مي باشند. استفاده از مواد غذايي عملگرا در برنامه هاي غذايي سبب افزايش عملكرد مواد غذايي در ايجاد تغييرات مفيد و منحصر به فرد در مصرف كنندگان و كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي سخت و مزمن در آنان مي گردد با توجه به مسائل مطرح شده و به دليل تقاضاي روزافزون بازار براي غذاهاي عملگرا توجه به توليد غذاهاي فراسودمند به منظور امكان استفاده از اين مواد در برنامه غذايي افراد جامعه و بهره گيري از مزاياي مواد غذايي عملگرا، ضروري به نظر مي رسد. فرآورده هاي جانبي حاصل از كارخانجات صنايع غذايي منابع مفيدي هستند كه گاها به علت دارا بودن پتانسيل هاي مناسب تغذيه اي و داشتن تركيبات زيست فعال مي توانند در اين راستا مورد توجه قرار گيرند و در غني سازي مواد غذايي موجود و ارتقاء خواص تغذيه اي آنان مورد استفاده قرار گيرند صنايع فرآوري برنج از جمله صنايعي است كه مي توان در كنار توليد آن از مواد جانبي توليد شده در طي فرآوري آن، محصولات مفيد با كاربري هاي متنوع توليد نمود. سبوس برنج نيز يكي از اصلي ترين فرآورده هاي جانبي برنج و يكي از ضايعات كارخانه هاي شالي كوبي است كه به علت وجود تركيبات مفيد (پروتئين، فيبر، روغن، ويتامين ها و موادمعدني و تركيبات آنتي اكسيداني) مي توان از آن براي توليد نوشيدني هاي فراسودمند استفاده كرد. با توجه اين كه سبوس برنج علي رغم دارا بودن خصوصيات تغذيه اي مناسب اكثرا از چرخه توليد مواد غذايي خارج مي شود. امكان استفاده بهينه از آن در فرآيندهاي توليد و فرآوري محصولات صنايع غذايي محدود مي گردد و اين امر سبب كاهش بهره وري از تركيبات مغذي موجود در سبوس مي شود بنابراين استفاده از ضايعات توليدي برنج در راستاي توليد يك محصول جديد، غني سازي محصولات موجود، افزايش كيفيت تغذيه اي فرآورده هاي غذايي، پاسخ به تقاضاي مصرف كنندگان در استفاده از تركيبات سلامتي بخش در رژيم هاي غذايي ضرورت دارد و لازم است تركيبات تغذيه اي و خواص عملكردي اجزا موجود در سبوس برنج، مورد توجه بيشتري قرار گيرد. در اين پژوهش استفاده از عصاره ي استخراج شده در توليد نوشيدني فراسودمند پرتقال مورد بررسي قرار مي گيرد. يكي ديگر از مشكلات موجود در صنايع نوشيدني استفاده از شكر در فرمولاسيون آب ميوه هاي توليدي مي باشد اما از آنجايي كه شكر داراي تأثيرات نامطلوبي مانند افزايش فشار خون ايجاد اضطراب و بدخلقي، افزايش پوسيدگي دندان ها، ايجاد حفره در دندان، خونريزي لثه مي گردد و سبب ايجاد بيماري هايي مانند ديابت و بيماري هاي قلبي عروقي مي شود بنابراين در اين پژوهش شكر موجود در فرمولاسيون نوشيدني با قند شيره خرما كه يك شيرين كننده طبيعي مي باشد جايگزين شده است تا از عوارض مصرف شكر در اين نوشيدني ها نيز كاسته شود و يك نوشيدني داراي اثرات سلامتي بخش و تغذيه اي مناسب و داراي تأثيرات منفي كمتري به نسبت به نوشيدني هاي قبلي توليد گردد. هدف از اين اختراع توليد يك نوشيدني عملگرا با استفاده از تركيبات تغذيه اي عصاره ي سبوس برنج و كاهش مضرات آب ميوه پرتقال با استفاده از جايگزيني شكر توسط شيره خرما مي باشد. در تليد اين نوشيدني به اين ترتيب عمل شد كه 20 درصد از حجم نوشيدني به عصاره ي سبوس برنج اختصاص يافت و پس از ان شكر موجود در فرمولاسيون توسط شيره خرما در مقادير 25 تا 100 درصد توسط شيره خرما جايگزين شده است. نمونه ها پاستوريزاسيون قرار گرفته و سپس در يخچال نگهداري شد.

تاریخ ثبت: 1391/08/11
خلاصه اختراع:

در سالهاي اخير با توجه به افزايش نرخ بيماري هاي قلبي و فشار خون و ساير بيماري ها توجه به استفاده از مواد غذايي كه در راستاي كاهش اين بيماري ها و يا افزايش خواص سلامتي بخش آنها نقش دارند مورد توجه قرار گرفته است. يكي از مواد غذايي مورد استفاده ي مصرف كنندگان نوشابه ها و آبميوه ها هستند برخي از مضراتي كه در نتيجه مصرف نوشابه ها و آبميوه ها در مصرف كنندگان به وجود مي آيد در نتيجه وجود شكر در فرمولاسيون اين محصولات مي باشد. مصرف شكر باعث ايجاد عوارضي نظير پوسيدگي دندان ها، ايجاد حفره در دندان، خونريزي لثه، تخريب استحكام استخواني مي گردد. شكر سبب ايجاد بيماري هايي نظير ديابت و بيماري هاي قلبي، تصلب شرائين، بيماري هاي روحي، افسردگي، پيري و فشار خون بالا مي شود. مصرف شكر سبب آسيب به غدد داخلي بدن مانند غدد فوق كليوي و لوزالمعده مي گردد و با در نظر گرفتن مسائل اقتصادي و تكنولوژيكي استفاده از شيرين كننده هاي طبيعي به جاي شكر در فرمولاسيون آب ميوه ها و نوشابه ها ضروري به نظر مي رسد. قند مايع خرما يكي از انواع شيرين كننده هاي طبيعي است كه در اين راستا مي تواند مورد توجه قرار بگيرد. هدف از اين اختراع جايگزيني شكر موجود در آب انگور قرمز با استفاده از شيره خرما مي باشد. يكي از مشكلات موجود در صنايع نوشيدني و آبميوه سازي تاثير نامناسب شكر بر سلامت مصرف كنندگان مي باشد. كه در فرمولاسيون جديد سعي بر آن بوده است مضرات ناشي از مصرف شكر موجود در آبميوه ها (آب انگور قرمز) با جايگزيني شكر توسط شيره خرما كاهش يابد زيرا شيره خرما مخلوطي از انواع قند يعني گلوكر، فروكتو و مقدار كمي از ساير قندها مي باشد و مي تواند جايگزين خوبي براي شكر به خصوص شكر وارداتي باشد.

تاریخ ثبت: 1391/08/11
خلاصه اختراع:

سبوس برنج فرآورده يكي از فرآورده هاي جانبي توليدي در كارخانجات شاليكوبي است كه با وجود دارا بودن تركيبات مغذي نظير انواع اكسيدان ها، ويتامين هاي گروه B,E، مواد معدني، اسيدهاي آمينه ضروري و اسيدهاي چرب ضروري از چرخه توليد مواد غذايي خارج شده و به عنوان ضايعات به حساب مي آيد به طوري كه در كشور ما اكثرا به مصرف غذاي دام و طيور مي رسد. هدف از اين اختراع استفاده بهينه از تركيبات سبوس برنج در توليد نوشيدني انگور قرمز فراسودمند. در فرمولايسيون جديد نوشيدني فراسودمند انگور قرمز از اجزاي موجود در عصاره ي سبوس برنج نظير انواع ويتامين ها: ويتامين هاهي گروه B,E، انواع مواد معدني، تركيبات فنولي و ساير تركيبات آنتي اكسيداني آمينو اسيدها و اسيدهاي چرب ضروري مي باشد و از اين لحاظ افزودن آن به فرمولاسيون نوشيدني قبلي سبب ارتقا ويژگي هاي تغذيه اي و افزايش خواص سلامتي بخش مي گردد. در توليد اين نوشيدني پس از بررسي روش هاي عصاره گيي از سبوس برنج و انتخاب روش استفاده از آب زير نقطه ي بحراني در دماي 120 درجه سانتي گراد به عنوان مناسب ترين روش از بين روشهاي مورد بررسي (آون، مايكروويو، آب زير نقطه بحراني) عصاره استخراج شده پس از صاف شدن به ميزان 20 درصد در فرمولاسيون نوشيدني به كار رفته است پس از آن به منظور كاهش اثرات مضر شكر موجود در فرمولاسيون و با توجه به اينكه قندهاي موجود در شيره خرماي در محصول بيشتر از نوع احياكننده يعني فروكتوز و گلوكر است. اين قندها در مقايسه با ساكارز (شكر معمولي) داراي مزاياي فراواني مي باشند كه از جمله آنها مي توان به بهداشتي و طبيعي بودن آنها و همچنين قدرت شيرين كنندگي بيشتر اشاره كرد. قدرت شيرين كنندگي فروكتوز موجود در خرما 1/5 برابر بيشتر از ساكارز است كه اين ويژگجي باعث مي شود ميزان مصرف آن از نظر وزني در صنعت كاهش يابد و از نظر اقتصادي نيز قابل رقابت با شكر باشد. بنابراين پژوهش سعي بر آن بوده است كه شكر موجود در فرمولاسيون نيز توسط شيره خرما جايگزين گردد به طوري كه مقادير 25 تا 100 درصد شكر موجودئ در فرمول توسط شيره خرما جايگزين شده است و نمونه هاي حاصله پس از اعمال فرآيند پاستوراسيون در يخچال نگه داري شده است.

موارد یافت شده: 10