لیست اختراعات ميرعبداله سيد سجادي
در اين اختراع نانو كامپوزيت هاي آلي معدني بكار رفته است. واضح است كه استفاده از هر كدام از اين مواد آلي و معدني پيدايش خواص هيبريد جديدي را موجب مي شود كه خواص هر دو اين خانواده از مواد را داراست. اين تركيبات كه هم آلي و هم معدني به حساب مي آيند به نام مواد كامپوزيت آلى - معدني شناخته مي شوند و استفاده از آنها امروزه در حال افزايش است و جايگاه ويژه اي به عنوان پيوند دهنده هاي مورد استفاده در صنايع پوشش سطح پيدا كرده اند در اين كار سعي شده است كه ابتدا كربيد سيليس نانو متري ساخته و سپس با بكار گيري آمونيم كلرايد و رزين پلي وينيل كلرايد نانو كامپوزيتي ساخته شود كه از استحكام بالايي بر خوردار است. سپس از لحاظ پايداري و استحكام مورد بررسي قرار گرفته است. نكته مهم اين است كه با ساخت نانو كامپوزيت هاي اصلاح شده دارنده شبكه هيبريدي مشكل ترك خوردگي در قالب گيري مرتفع مي گردد و ضمنا از سيكي ويژه اي نيز برخوردار است.
عنوان پايه تثبيت آنزيم ها از جمله مهمترين مسائل بكارگيري مكرر آنزيم به شمار مي آيد اما آنزيم ها بعد از واكنش براحتي قابل جداشدن از سيستم نيستند.يكي از مسائل پيشنهادي براي حل اين موضوع تثبيت آنزيم ها مي باشد. نتايج به وضوح نشان مي دهند كه تمامي ساختارهاي سنتز شده نانومتري هستند درصد فعاليت كاتاليستي اين سيستم هاي نانو زيستي مزدوج در PH و دماهاي مختلف بررسي شد درصد فعاليت نسبي آنزيم تثبيت شده نسبت به آنزيم آزاد افراد افزايش چشمگير را نشان ميدهد.
فوتولومينسانس فرايندي است كه در آن ماده شيميايي يا كاني فتون جذب مي كند و با انتقال آن به سطح انرژي بالاتر فتون راتابش مي كند و دوباره به سطح انرژي اول باز مي گردد. زمان بين جذب فتون و تابش آن بسيار كوتاه است و به ده نانو ثانيه مي رسد اما تحت شرايطي ويژه اين زمان مي تواند به چند دقيقه و يا حتي چند ساعت برسد. اين عوض شدن سطح انرژي ها و انتقال آن به سطحي بالاتر در اين اجسام و يا كاني ها تابع قوانين فيزيك كوانتم است. براي درك بهتر آن بايد ساختمان اتم اين اجسام را مطالعه كرد تا چگونگي اين پديده بهتر درك شود واين مطالعه خود موضوعي جداست و در اين بحث مختصر وارد آن نمي شويم. در اين طرح با استفاده از نانوبلورهاي نيمه هادي پوسته - پوسته موفق به مواد نوري بسيار حساسي شدند. عملكرد اين مواد نوري بر پايه ي پديده ي فتولومينسانس است. از اين ماده مي توان در انداه گيري دماي ال اي دي هاي آلي، ديودهاي ليزرها و ديگر ادوات نانومقياس در طول فرآيند توليد، استفاده كرد. مواد ساخته در اين طرح، بر پايه ي نانوبلورهاي نيمه هادي بر پايه هسته zns و پوسته طلا مي باشد. ابتدا روي مطالعات بنيادين و پس از محققان بيش از 50 سال است كه روي ويژگي هاي نشر دو تايي در مولكول هاي آلي كار مي كنند. در زيست فناوري، مهندسي هوانوردي، ميكروسيالات، ميكروالكترونيك و درمان هاي گرمايي آن روي كاربرد آن در اندازه گيري دما آورده اند. زيرا اين مواد در قياس با همتايان آلي خود در پزشكي تحقيق كرده اند. اخيرا هم محققان به استفاده از نانوبلورها روي كه با استفاده از اين ايده مي توان مشكل را حل كرد. اما مشكل استفاده از نانوبلورها حساس نبودن آنها به تغييرات كم دمايي است به راحتي در برابر نور از بين نمي روند .
مدعيان اين دستاورد معتقدند كه فرمولاسيون هاي ارائه شده توسط آنها برا ي اولين بار در كشور طراحي و ساخته شده است و به علت فرمولاسيون هاي خاص در زمينه پوشش هاي محافظ بر پايه پوشش هاي هيبريدي نانوكامپوزيتي كه براي اولين بار در سطح ايران تاكنون ارائه شده است. داراي خواص منحصر به فردي مي باشد. از جمله خواص منحصر به فرد اين پوشش ها اين است كه مي تواند محدوديت هاي پوشش دهنده اي آن را كمتر كند و خواص بسيار جالبي ارائه دهد كه در مورد پوشش هاي آلي به تنهايي امكان پذير نيست. پوشش نانو كامپوزيتي به علت دارا بودن مقاومت مكانيكي و پايداري حرارتي بالا و نيز مقاومت ترشوندگي خوب، جايگزين پوشش هاي متداول گردد و نيز در تهيه فيلم هاهي نانو كامپيوزيتي آينه اي با اين خواص كاربردهاي زيادي مي توان ارائه داد ادعاهاي ما در اين طرح عبارتند از: 1) مهم اين كه براي ساخت ذره بين ها گاه نياز به دماي بالا و قالب گيري ويژه هست و بعضي از آن ها به مروز خش بر مي دارند. 2) ذره بين هيبريدي نانو - كامپوزيتي تهيه شده با دليل وجود فاز ذرات معدني در ابعاد نانومتري قابل شستشو هستند و به راحتي چرك و گرد و غبار را به خود جذب نمي كنند و بدون ترك و شفاف هستند.
موارد یافت شده: 5