لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه آزاد اسلامي واحد ورامين
19 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 19
تاریخ ثبت: 1391/02/03
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع مدعيان اين دستاورد معتقدند كه فرمولاسيونهاي ارائه شده توسط آنها براي اولين بار در كشور طراحي و ساخته شده است و به علت فرمولاسيونهاي خاص در زمينه پوششهاي محافظ بر پايه پوششهاي هيبريدي نانوكامپوزيتي كه براي اولين بار در سطح ايران تا كنون ارائه شده است. داراي خواص منحصر به فردي مي باشد. از جمله خواص منحصر به فرد اين پوششها اين است كه مي تواند محدوديت هاي پوشش دهنده هاي آلي را كمتر كند و خواص بسيار جالبي ارائه دهد كه در مورد پوششهاي آلي به تنهايي امكان پذير نيست. پوشش نانو كامپوزيتي به علت دارا بودن مقاومت مكانيكي و پايداري حرارتي بالا و نيز مقاومت ترشوندگي خوب، جايگزين پوششهاي متداول گردد و نيز در تهيه فيلم هاي نانوكامپوزيتي آينه اي با اين خواص كاربردهاي زيادي مي توان ارائه داد ادعاهاي ما در اين طرح عبارتند از: 1- استفاده از پوششهاي هيبريدي آلي - معدني با ماهيت نانوكامپوزيتي، به دليل وجود ذرات در ابعاد نانومتري طلا ، خواص نظير ، سايش و خوردگي را داراست. ۲- پوششهاي هيبريدي نانو - كامپوزيتي تهيه شده با دليل وجود فاز ذرات معدني در ابعاد نانومتري قابل شستشو هستند و به راحتي چرك و گرد و غبار را به خود جذب نمي كنند و بدون ترك و شفاف هستند. ۳- رزينها و مواد پليمري با اجزاي معدني مانند نانو ذرات گرافيت ومس مي تواند منجر به تشكيل مواد جالب براي كاربردهاي صنعتي با قابليت هاي بالا شود. انواع مختلف اين نوع ساختارها مي تواند از مواد آلي - معدني متنوع با تكنيك هاي فرآيندي مناسب تهيه شود 4- پوششهاي هيبريدي نانوكامپوزيتي تهيه شده داراي چسبندگي بسيار بالا و قابليت هدايت الكتريكي بالا مي باشد. ميباشند.

تاریخ اظهارنامه: 1390/10/27
تاریخ ثبت: 1391/02/03
خلاصه اختراع:

در اين اختراع نانو كامپوزيت هاي آلي معدني بكار رفته است. واضح است كه استفاده از هر كدام از اين مواد آلي و معدني پيدايش خواص هيبريد جديدي را موجب مي شود كه خواص هر دو اين خانواده از مواد را داراست. اين تركيبات كه هم آلي و هم معدني به حساب مي آيند به نام مواد كامپوزيت آلى - معدني شناخته مي شوند و استفاده از آنها امروزه در حال افزايش است و جايگاه ويژه اي به عنوان پيوند دهنده هاي مورد استفاده در صنايع پوشش سطح پيدا كرده اند در اين كار سعي شده است كه ابتدا كربيد سيليس نانو متري ساخته و سپس با بكار گيري آمونيم كلرايد و رزين پلي وينيل كلرايد نانو كامپوزيتي ساخته شود كه از استحكام بالايي بر خوردار است. سپس از لحاظ پايداري و استحكام مورد بررسي قرار گرفته است. نكته مهم اين است كه با ساخت نانو كامپوزيت هاي اصلاح شده دارنده شبكه هيبريدي مشكل ترك خوردگي در قالب گيري مرتفع مي گردد و ضمنا از سيكي ويژه اي نيز برخوردار است.

تاریخ اظهارنامه: 1390/11/03
تاریخ ثبت: 1391/02/03
خلاصه اختراع:

مدعيان اين دستاورد معتقدند كه فرمولاسيونهاي ارائه شده توسط آنها براي اولين بار در كشور طراحي و ساخته شده است و به علت فرمولاسيونهاي خاص در زمينه ساخت غشاي آلى-معدني هيبريدي نانو كه براي اولين بار در سطح ايران تا كنون ارائه شده است. داراي خواص منحصر به فردي مي باشد. از جمله خواص منحصر به فرد اين تركيبات اين است كه مي تواند محدوديت هاي مواد هيبريدي موجود در پوسته تخم مرغ را كمتر كند و خواص بسيار جالبي ارائه دهد كه در مورد ساير غشاي ها وجود ندارد. پ اين خواص كاربردهاي زيادي مي توان ارائه داد ادعاهاي ما در اين طرح عبارتند از: ۱) اثر پوسته تخم مرغ به عنوان جاذب طبيعي را در حذف رنگ راديواكتيو قرمز ۱۲۳ از فاضلاب سنتتيك نساجي (اين رنگ ها داراي خاصيت سرطان زايي بوده و براي محيط زيست نيز زيان آور مي باشند) مورد مطالعه قرار دادند و بيان نمودند كه با توجه به pH قليايي و دماي بالاي اغلب فاضلاب هاي نساجي و رنگريزي و كارايي مطلوب پوسته تخم مرغ، با توجه به ساختار حفره اي آن به عنوان جاذب در pH قليايي و محدوده دمايي 45 درجه سانتي گراد؛ مي توان نتيجه گرفت كه پوسته تخم مرغ مي تواند در تصفيه چنين فاضلاب هايي كاربرد داشته باشد. ۲) علاوه بر اين پوسته تخم مرغ جاذب مس، كادميوم، كروم، سرب، نيكل و فسفر فاضلاب ها هم مي باشد، كه تحقيقات كمي در اين زمينه صورت گرفته است ۳) در اين طرح نانوذرات طلا بر روي سطوح منفذ دار پوسته تخم مرغ مي تواند به عنوان كاتاليست در واكنش هاي آنزيمي و دارويي و در ساختار هاي استخواني بكار رود.

تاریخ ثبت: 1391/02/05
خلاصه اختراع:

مشخصه شيرهاي تخمير شده اروپايي شمالي ويسكوزيته بالا و حالت طنابي شكل آنها مي باشد و وقتي فرآورده با قاشق برداشته شود حالت چسبناكي زيادي مشاهده مي شود. يكي از انواع اين محصولات لانگ فيل بوده كه با نام tatmjolk نيز شناخته مي شود و يك فراورده رايج در سوئد مي باشد. اين تحقيق بر پايه توليد لانگ فيل كه فراورده جديدي در ايران محسوب مي شود مي باشد. در اين پژوهش از استارتر YF-L811 استارتر ماست با قابليت توليد اگزوپلي ساكاريد EPS بسيار زياد وعطر و طعم بسيار ملايم همراه با استارتر نوع DL (با نسبت 1 به 9) به عنوان استارتر ثانويه استفاده شد. براي توليد لانگ فيل از شير با چربي 3/43g/100g پس از افزودن شير خشك بدون چربي 1/5 - 1/7% استفاده گرديد سپس با افزودن استارتر ترموفيل و مزوفيل (با نسبت 1 به 9) به ميزان 1% تيمار 1، 2% تيمار 2 و 3% تيمار 3 لانگ فيل توليد شد و آزمايشات فيزيكي شيميايي و ميكروبي و ارزيابي حسي در روزهاي 5 ، 10، 15 روز پس از توليد در فرآورده نهايي نگهداري شده در دماي 4c انجام گرديد. پس از تجزيه و تحليل داده ها سرانجام تيمار 2 (T2) به عنوان تيمار برتر در توليد لانگ فيل برگزيده شده كه داراي بافتي كش دار همراه با ويسكوزيته بالاو آب اندازي پايين بود. توليد چنين محصولي در كشور ما با ايجاد تغييرات مطلوبي كه آن را مورد پذيرش ذائقه ايراني نمود به عنوان يك محصول جديد علاوه بر اثرات سلامت بخش باعث ايجاد تنوع فرآورده هاي لبني در بازار داخلي مي شود.

تاریخ ثبت: 1390/02/13
مخترع/مخترعان: مريم صابري
خلاصه اختراع:

مزيت هاي فراوان اسيدهاي چرب امگا 3 تمايل به افزايش مصرف روغن ماهي و ديگر روغن هاي حاوي امگا 3 در برنامه غذايي را ايجاد نموده است اما اين روغن ها مستعد اكسيداسيون بوده و بايد در مقابل تجزيه طعم و بوي نامطبوع محافظت شوند. نانو كپسوله كردن روشي است كه براي انتقال مواد مغذي و محافظت از روشغن هاي حاوي امگان 3 مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين مطالعه از دو ماده اينولين و كازئين كه هر دو داراي خواص عملگري شناخته شده هستند با نسبت هاي متفاوت به عنوان ماده پوشش دهنده براي ريز كپسوله كردن روغن ماهي استفاده گرديد. و امولسيفاير مورد استفاده تونين 80 بود. نسبت هاي هسته به ديواره در دو نسبت 5: 1 و 5: 2 (هسته - روغن ماهي) به ديواره ها (اينولين و كازئين) استفاده شد. جهت تهيه نانو امولسيون ها از دستگاه مولد امواج فراصوت استفاده شد. اعمال امواج فرا صوت با دست 24 كيلوهرتز به مدت 120 ثانيه انجام شد امولسيون هاي تهيه شده توسط دستگاه تحليگر اندازه ذرات اندازه گيري شدند. سپس در يك اسپري دراير كوچك آزمايشگاهي بصورت پودر درآمدند و براي آناليزهاي بعدي شامل: تعيين رطوبت نمونه ها تعيين درصد راندمان ريزكپسولاسيون و تعيين ساختار و مورفولوژي در دماي 4C در يخچال نگهداري شدند. در اين تحقيق مشخص گرديد كه امواج فرا صوت توانايي خرد كردن قطرات و كاهش اندازه آنها را تا حد نانو دارند و مي توان از انرژي اين امواج در توليد نانو امولسيون هاي غذايي و در محصولاتي كه اندازه ذرات نقش مهمي در كيفيت دارند استفاده كرد همچنين نتايج نشان دادند كه امكان ريز كپسوله كردن روغن ماهي با پوشش دهنده هاي اينولين و كازئين وجود دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/10/04
تاریخ ثبت: 1391/02/18
خلاصه اختراع:

تغذيه ي نامتوازن مردم چه به صورت پرخوري در كشورهاي توسعه يافته و چه به صورت كم خوري در كشورهاي محروم، شيوع انواع بيماري هاي قلبي- عروقي ، چاقي، ديابت و فشار خون بالا را به همراه داشته است. بنابراين، امروزه نه فقط تأمين مواد مغذي و نيازهاي پروتئيني، ويتاميني، كالريك و مواد معدني اهميت دارد، بلكه جنبه هاي دارويي (پيشگيري كننده ودرماني) مواد غذايي نيز مورد توجه است مرتضويان و سهراب وندي (1385). مي توان انواعي از نوشيدني بر پايه آب گوجه فرنگي را با سديم ارائه كرد كه علاوه بر سلامت بخشي ميوه ها و سبزيجات نگراني ناشي از مصرف نمك اضافه را برطرف كند نوشيدني بر پايه گوجه فرنگي مانند آب گوجه فرنگي با آب سبزيجات نقش مهمي در جلوگيري از بيماريها ايفا مي كند. همچنين نوشيدني هاي جديد بر پايه ي گوجه فرنگي مي تواند تهيه شود و به عنوان يك حامل براي دريافت گياهان شيميايي ديگر يا عوامل آنها (نظير سويا) بكار رود (2004) .Hadley et al " مزه دليلي اوليه ي جلوگيري از مصرف منظم محصولات سويا در رژيم روزانه است. شير سويا و ساير نوشيدني هاي سويا اغلب خصوصيات مانند طعم لوبيايي و احساس دهاني گچي دارند. بنابر ايب تغيير فرمولاسيون كه خصوصيات بافت و احساس كلي نوشيدني سويا را تغيير دهد، براي افزايش مصرف آن ضروري است (2004) Anonymous. تركيب شير سويا با =7 pH با آب ميوه هاي اسيدي منجر به دناتوره شدن پروتئين سويا مي شود. جهت تثبيت پروتئين سويا در نوشيدني آب ميوه اي مي توان از امولسي فاير استفاده كرد.

تاریخ ثبت: 1391/02/20
مخترع/مخترعان: آتناالسادات مظلوم
خلاصه اختراع:

نانو كپسوله كردن اسانس تمشك آبي توسط اينولين وبتاسيكلودكسترين

تاریخ اظهارنامه: 1391/03/28
تاریخ ثبت: 1391/03/28
خلاصه اختراع:

مصرف كنندگان نسبت به شناخت تركيبات نوشابه ها و نوشيدني هايي كه خريداري مي كنند جدي تر شده اند و نسبت به موارد سلامتي بخش و تغذيه اي آن حساسيت به خرج مي دهند. همه غذاها و نوشابه ها يك عملكرد و اثر تغذيه اي خاصي دارند و هر كدام طعم و مزه خاصي ايجاد مي نمايند. افزايش آگاهي در مورد بهره هاي سلامتي برخي از اين تركيبات در شكل نوشيدني هاي فراسودمند با استفاده از باكتري هاي اسيد لاكتيك و پروبيوتيك در توليد نوشيدني كرفس و سيب مي تواند محصول جديد با خواص تغذيه اي ويژه اي را به صنعت نوشيدني معرفي كند. ضمن اينكه فرآيند بيوتكنولوژيكي و تخمير لاكتيكي بر روي عصاره ميوه جات و سبزيجات باعث افزايش ارزش غذايي گشته و از بيماري هايي همچون قلب و عروق پيشگيري مي كنند. همچنين با توليد نوشيدني هاي فراسودمند، نسل جديدي از نوشيدني هاي سلامت زا گسترش مي يابد. در اين روش، خصوصيات و فعاليت‌هاي ميكروبي، حسي نوشيدني پروبيوتيكي مخلوط سيب-كرفس، نوشيدني آب سيب و آب كرفس بطور مجزا توسط سوش‌هاي لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس و لاكتوباسيلوس دلبروكي مورد ارزيابي قرار گرفت. اين روش پتانسيل پروبيوتيك‌ها را در توليد مواد با ارزش در محيط غير لبني نوشيدني‌هاي آب سيب-كرفس بطور مخلوط و مجزا را نشان داد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/12/20
تاریخ ثبت: 1392/03/25
خلاصه اختراع:

ارائه فرآورده هاي غذايي مورد نياز جامعه از مهمترين وظايف صنعت غذاي يك كشور است. امروزه يكي از مشكلات اصلي تغذيه ، مصرف مقادير زياد چربي و مقادير كم فيبر مي باشد كه به افزايش آمار بيماري هاي مربوط به رژيم غذايي مرتبط است. غني سازي مواد غذايي از فيبر و جايگزيني چربي در محصولات پرچرب مانند كيك روغني از راه هاي موثر در ايجاد يك رژيم بهبود دهنده سلامتي است. β-گلوكان موجود در سبوس جو دوسر نوعي جايگزين چربي بر پايه كربوهيدرات مي باشد. در اين تحقيق بدليل ضرر استفاده و يا فقدان انواع آرد تيمار شده گندم ، از تركيب نشاسته اصلاح نشده گندم ، پروتئين سويا و آرد تيمار نشده گندم در فرمولاسيون كيك استفاده گرديد. مشتق تهيه شده از سبوس جو دوسر كه حاوي 10% β-گلوكان مي باشد (Nutrim Oat Bran) در مقادير 20% و40% وزني جايگزين شورتنينگ در فرمولاسيون كيك روغني شدند و اثر اين جايگزيني ها بر روي رطوبت ، چربي ، pH ، حجم ، حجم مخصوص ، ويژگي هاي بافتي و حسي كيك ها مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد كه كيك 20% جايگزين بهتر و مناسبي براي كيك روغني با چربي كامل مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/03/05
تاریخ ثبت: 1392/06/26
خلاصه اختراع:

تغذيه‌ي نامتوازن مردم چه به صورت پرخوري در كشورهاي توسعه يافته و چه به صورت كم خوري در كشورهاي محروم، شيوع انواع بيماري ها را به همراه داشته است. بنابراين، امروزه نه فقط تأمين مواد مغذي ونيازهاي پروتئيني، ويتاميني، كالريك و مواد معدني اهميت دارد، بلكه جنبه‌هاي دارويي (پيشگيري كننده ودرماني) مواد غذايي نيز مورد توجه است مرتضويان و سهراب وندي(1385).با توجه به شيوع بيماري سلياك در برخي مناطق جهان توليد كيك هاي فاقد گلوتن رو به گسترش است. اين عارضه در اثر عدم تحمل نسبت به گلوتني كه در غلاتي نظير گندم، جو، چاودار و يولاف موجود است به وجود مي‌آيد. عمده ترين غلاتي كه براي بيماران مبتلا به سلياك معرفي مي شود و فاقد گلوتن است، برنج مي باشد. توليد كيك برنجي بدون گلوتن كه حاوي تركيبات سلامت بخش براي بيماران سلياكي باشد هدف اصلي اين پژوهش بود. معمولاً در توليد كيك از آرد گندم كه حاوي گلوتن است، استفاده مي شود اما با توجه به شيوع بيماري سلياك كه نوعي حساسيت به پروتئين گلوتن است، توليد كيك هاي فاقد گلوتن در اكثر مناطق جهان رو به گسترش است و آرد برنج عمده ترين غله اي است كه با توجه به عدم داشتن گلوتن، براي اين منظور مي تواند مورد استفاده قرار گيردGelinas & Guillet(1999). بيماري سلياك در اثر مصرف برخي دانه هاي غله (گندم، جو و چاودار) به وجود آمده و دليل اصلي آن مربوط به حضور پروتئين گلوتن در دانه هاي مذكور مي باشد و امروزه بهترين راه پيشگيري از بروز بيماري سلياك، استفاده از رژيم غذايي فاقد گلوتن مي باشد كه آرد ساير غلات (برنج، ذرت و ارزن) در اين گروه قرار مي گيرند. به همين دليل توليد كيك هاي فاقد گلوتن مانند كيك هاي برنجي رو به گسترش است Stauffer(1990). در حقيقت مصرف برنج به شكل هاي مختلف نوعي غذاي ايمن براي بيماران سلياكي مي باشد. برنج پس از گندم از مهمترين غلات مصرفي دنيا بوده بهطوريكه مطابق آمار سازمان FAO،حدود 50 درصد از غذاي مردم جهان را برنج تشكيل داده و حتي ارزش غذايي پروتئين آن از گندم بيشتر بوده و با نام \\"oryza sativ\\" به فروش مي رسد.امروزه كشت برنج بطور گسترده اي در مناطق خاصي در چين،هندوستان و ژاپن انجام مي شود.Bors(1980) هدف از انجام تحقيق حاضر ضمن توليد كيك هاي برنجي كه فاقد گلوتن است، بهبود ويژگي هاي كيفي آنها از طريق افزودن صمغهاي زانتان و كربوكسي متيل سلولز مي باشد و از آنجايي كه كيك هاي برنجي فاقد گلوتن بوده و قادر به تشكيل و تثبيت شبكه گلوتني نمي باشد، به كارگيري برخي صمغ ها در فرمولاسيون آن مي تواند منجر به توليد كيك با ويژگيهاي مثبت گردد.صمغ ها ، پلي ساكاريد هايي محلول در آب با وزن مولكولي بالا بوده و بيشتر به منظور كنترل ويسكوزيته در سيستم-هاي غذايي بكار برده مي شوند.امروزه صمغ ها از منابع مختلف حاصل شده و از خواص گسترده اي برخوردار هستند. به عبارتي كاربرد صمغ ها موجب اصلاح ويژگي هاي نشاسته،بهبود دماي ژلاتيناسيون نشاسته،بهبود ويسكوزيته خمير و اصلاح رتروگراداسيون نشاسته در محصولات نانوايي و كيك مي شودTemsiripong et al.,(2005).

موارد یافت شده: 19