لیست اختراعات با مالکیت مهناز هاشمي روان
6 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ ثبت: 1391/02/05
خلاصه اختراع:

مشخصه شيرهاي تخمير شده اروپايي شمالي ويسكوزيته بالا و حالت طنابي شكل آنها مي باشد و وقتي فرآورده با قاشق برداشته شود حالت چسبناكي زيادي مشاهده مي شود. يكي از انواع اين محصولات لانگ فيل بوده كه با نام tatmjolk نيز شناخته مي شود و يك فراورده رايج در سوئد مي باشد. اين تحقيق بر پايه توليد لانگ فيل كه فراورده جديدي در ايران محسوب مي شود مي باشد. در اين پژوهش از استارتر YF-L811 استارتر ماست با قابليت توليد اگزوپلي ساكاريد EPS بسيار زياد وعطر و طعم بسيار ملايم همراه با استارتر نوع DL (با نسبت 1 به 9) به عنوان استارتر ثانويه استفاده شد. براي توليد لانگ فيل از شير با چربي 3/43g/100g پس از افزودن شير خشك بدون چربي 1/5 - 1/7% استفاده گرديد سپس با افزودن استارتر ترموفيل و مزوفيل (با نسبت 1 به 9) به ميزان 1% تيمار 1، 2% تيمار 2 و 3% تيمار 3 لانگ فيل توليد شد و آزمايشات فيزيكي شيميايي و ميكروبي و ارزيابي حسي در روزهاي 5 ، 10، 15 روز پس از توليد در فرآورده نهايي نگهداري شده در دماي 4c انجام گرديد. پس از تجزيه و تحليل داده ها سرانجام تيمار 2 (T2) به عنوان تيمار برتر در توليد لانگ فيل برگزيده شده كه داراي بافتي كش دار همراه با ويسكوزيته بالاو آب اندازي پايين بود. توليد چنين محصولي در كشور ما با ايجاد تغييرات مطلوبي كه آن را مورد پذيرش ذائقه ايراني نمود به عنوان يك محصول جديد علاوه بر اثرات سلامت بخش باعث ايجاد تنوع فرآورده هاي لبني در بازار داخلي مي شود.

تاریخ ثبت: 1390/02/13
مخترع/مخترعان: مريم صابري
خلاصه اختراع:

مزيت هاي فراوان اسيدهاي چرب امگا 3 تمايل به افزايش مصرف روغن ماهي و ديگر روغن هاي حاوي امگا 3 در برنامه غذايي را ايجاد نموده است اما اين روغن ها مستعد اكسيداسيون بوده و بايد در مقابل تجزيه طعم و بوي نامطبوع محافظت شوند. نانو كپسوله كردن روشي است كه براي انتقال مواد مغذي و محافظت از روشغن هاي حاوي امگان 3 مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين مطالعه از دو ماده اينولين و كازئين كه هر دو داراي خواص عملگري شناخته شده هستند با نسبت هاي متفاوت به عنوان ماده پوشش دهنده براي ريز كپسوله كردن روغن ماهي استفاده گرديد. و امولسيفاير مورد استفاده تونين 80 بود. نسبت هاي هسته به ديواره در دو نسبت 5: 1 و 5: 2 (هسته - روغن ماهي) به ديواره ها (اينولين و كازئين) استفاده شد. جهت تهيه نانو امولسيون ها از دستگاه مولد امواج فراصوت استفاده شد. اعمال امواج فرا صوت با دست 24 كيلوهرتز به مدت 120 ثانيه انجام شد امولسيون هاي تهيه شده توسط دستگاه تحليگر اندازه ذرات اندازه گيري شدند. سپس در يك اسپري دراير كوچك آزمايشگاهي بصورت پودر درآمدند و براي آناليزهاي بعدي شامل: تعيين رطوبت نمونه ها تعيين درصد راندمان ريزكپسولاسيون و تعيين ساختار و مورفولوژي در دماي 4C در يخچال نگهداري شدند. در اين تحقيق مشخص گرديد كه امواج فرا صوت توانايي خرد كردن قطرات و كاهش اندازه آنها را تا حد نانو دارند و مي توان از انرژي اين امواج در توليد نانو امولسيون هاي غذايي و در محصولاتي كه اندازه ذرات نقش مهمي در كيفيت دارند استفاده كرد همچنين نتايج نشان دادند كه امكان ريز كپسوله كردن روغن ماهي با پوشش دهنده هاي اينولين و كازئين وجود دارد.

تاریخ ثبت: 1391/02/20
مخترع/مخترعان: آتناالسادات مظلوم
خلاصه اختراع:

نانو كپسوله كردن اسانس تمشك آبي توسط اينولين وبتاسيكلودكسترين

تاریخ ثبت: 1393/05/17
خلاصه اختراع:

نوشيدني تخميري پروبيوتيك از طريق تلقيح باكتري هاي پروبيوتيك توليد شد. ابتدا مخلوط آب زرشك و آلبالو در دماي ℃80 به مدت 15 دقيقه پاستوريزه شد. بعد از خنك شدن، پروبيوتيك ها با تراكم اوليه 10 به توان 6 و 7 cfu/ml در نسبت هاي مختلف به نوشيدني در دو غلظت 5% و 10% اضافه شدند و براي انجام عمليات تخمير در دماي ℃30 به مدت 72 ساعت انكوباتور گذاري شدند. بعد از اين زمان به يخچال با دماي ℃4 منتقل و براي 4 هفته در اين شرايط نگهداري شد.

تاریخ ثبت: 1402/05/24
خلاصه اختراع:

بكارگيري تركيب اسانس ميخك هندي و آب پلاسمايي شده براي نگهداري ميوه هاي استوايي (گواوا، آووكادو، انبه) بكارگيري يك تركيب مي باشد كه در آن به كمك آب پلاسمايي شده و اسانس ميخك هندي كه اثر ضد ميكروبي فوق العاده اي دارد به مدت 10 دقيقه عمليات ضدعفوني و از بين بردن كليه عوامل رشد ميكروبي و ايجاد فساد ميوه هاي استوايي را از بين مي برد.. ميوه گواوا ابتدا توسط اسانس ميخك هندي ضد عفوني شده و سپس در آب پلاسمايي شده قرار مي گيرد. در اين فرآيند كليه عوامل بيماري ميوه بطور كامل از بين رفته و موجب سلامت و ايمني محصول و افزايش عمر ماندگاري ميوه هاي گرانبها و گران قيمت استوايي مي گردد. و از تلفات و صدمات و آلودگي هاي حين نگهداري و حمل و نقل به كمك آب پلاسمايي شده و اسانس ميخك هندي جلوگيري نموده و موجب افزايش عمر ماندگاري ميوه هاي استوايي مي گردد

موارد یافت شده: 6