لیست اختراعات کيهان آزادمنش


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ ثبت: 1398/03/25
خلاصه اختراع:

در اين اختراع پايداري اريتروپويتين به عنوان داروي پروتئيني بيان شده در سلول حيواني در حضور 16 ماده شيميايي پايداري كننده اريتروپويتين، به عنوان چپرون شيميايي مختلف بررسي شد. در اين رابطه تجمع پروتئين ايجاد شده با حرارت با روش كدورت سنجي، DLS و روشهاي فيزيكي و شيميايي ديگر بررسي شد. روش كدورت سنجي در پليت 96 خانه به عنوان روشي ارزان و ساده براي غربالگري مواد شيميايي در پايداري پروتئين به شكل وسيع با روش تسهيل شده حرارتي، بكار رفت. اثر 16 ماده شيميايي سيستئين، دكستران، مانيتول، بتائين، ترهالوز، تورين،لينولئيك اسيد، بتاسيكلودكسترين، سولفات مس و اسپرميدين، مالتوز، بتاآلانين، مالتودكسترين، ميواينوزيتول، سوكروز و لينولئيك اسيد كونژوگه شده در تجمع اريتروپويتين ايجاد شده با حرارت، بررسي شد. سپس مواد فوق به عنوان پايدار كننده اختصاصي در آزمايشات بعدي از جمله طيف سنجي فلورسنس بكار رفتند. در مرحله بعد اثر 16 چپرون شيميايي بر رشد سلول CHO نوتركيب و توليد اختصاصي اريتروپويتين (qEPO) و تجمع داخل و خارج سلولي آن بررسي شد. همچنين در اين مطالعه اثر چپرونهاي مولكولي و افزايش سايز شبكه اندوپلاسمي ايجاد شده توسط چپرونهاي شيميايي بر بيان اريتروپويتين در سلول CHO بررسي شد. در اين مرحله هر 16 ماده قبلي مورد استفاده قرار گرفتند و اثر آنها بر ترشح اريتروپويتين در سلول CHO بررسي شد. همچنين در مجاورت سلول با مواد شيميايي پاسخ پروتئين فولد نشده (UPR) را با بررسي بيان اريتروپويتين و چپرونهاي اندوژن مقيم شبكه اندوپلاسمي و گسترش شبكه اندوپلاسمي مطالعه شد. گسترش شبكه اندوپلاسمي با استفاده از نشاندار كردن اختصاصي آن با استفاده از گلايبن كلامايد كونژوگه شده با FITC و بيان چپرونهاي مولكولي با استفاده از real-time polymerase chain reaction بررسي شد. از طرف ديگر گسترش شبكه اندوپلاسمي در مجاورت بتاآلانين، بتاسيكلودكسترين و تورين باعث افزايش توليد و ترشح اريتروپويتين شد. افزايش بيان ژن اريتروپويتين بالايي در مجاورت لينولئيك اسيد كونژوگه شده، اسپرميدين، ترهالوز و مالتوز به ترتيب 19، 20، 16 و 19 برابر مشاهده شد و بتائين بدون افزايش سايز ER با افزايش جزئي بيان EPO توليد اريتروپويتين را افزايش داد.

تاریخ ثبت: 1392/08/05
خلاصه اختراع:

طب ترميمي يكي از حوزه‌هاي بين رشته‌اي از تحقيقات و كاربردهاي كلينيكي است كه بر روي ترميم و جايگزيني دوباره سلول‌ها و بافت‌ها و بازگرداندن عملكرد آسيب‌ديده آن‌ها كه مي‌تواند ناشي از نقص‌هاي مادرزادي، بيماري‌ها، تروما و پيري باشد، تمركز و توجه دارد. اين شاخه شامل چندين رويكرد تكنولوژيكي از قبيل استفاده از مولكول‌هاي محلول، ژن درماني، پيوند سلول‌هاي بنيادي، مهندسي بافت و دوباره برنامه‌ريزي كردن سلول و انواع بافتي مي‌باشد.امروزه مهندسي بافت در اتصال با ژن تراپي به‌عنوان يك رويكرد تركيبي در طب ترميمي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.يكي از روشهاي رايج انتقال ژن توسط وكتورهاي ويروسي است و ازجمله شايع ترين اين وكتورهاي ويروسي آدنو ويروسها هستند كه از بين 600 ژن درماني انجام شده در دنيا 27 درصد آنها توسط وكتورهاي آدنو ويروسي صورت گرفته است.EGF و TGF alpha از جمله مهمترين فاكتورهاي رشد مؤثر در ترميم بافتي اكثر بافتها مي باشند كه در تمايز سلولهاي مختلف به ويژه سلولهاي بنيادي نيز نقش دارند و حتي به نوعي در درمان سرطان برخي بافتها نيز مي توانند داراي نقش مهمي باشند.

تاریخ ثبت: 1392/11/30
خلاصه اختراع:

امروزه طب ترميمي، بهترين مسير جايگزيني بافتهاي از دست رفته طي انواع بيماريها و يا حوادث تروماتيك مي باشد. در راهكار مهندسي بافت سلولهاي بافت مورد نظر روي بستر سه بعدي قرار داده شده و بافت مصنوعي ساخته مي شود. چالش عمده در اين زمينه، رگزايي است كه با توجه به اهميت خونرساني كافي به سلولهاي پيوند شده روشهاي متعددي براي حل آن به كار گرفته شده است. غالب اين روشها بسيار پرهزينه بوده و با توجه به ناپايداري و طول عمر كوتاه فاكتورهاي رشد از كارايي لازم برخوردار نيستند. روش پيشنهادي در اين طرح، پيوند سلولهاي بنيادي مزانشيمي مشتق از سلولهاي بنيادي جنيني انساني با بيش بيان القا پذير فاكتور رشد اندوتليالي عروقي، به عنوان سلول تسريع كننده رگزايي به همراه سلول مورد نياز براي بافت مصنوعي است. پيوند اين سلولها رگزايي را تسريع كرده و در نتيجه بقاي سلول مورد نياز و عملكرد طبيعي آن حفظ مي شود. بعلاوه اين روند از نظر اقتصادي نسبت به ساير روشها بصرفه بوده و با بيان سطوح بالاتري از فاكتور رشد كارايي بهتري دارد. مزيت ديگر اين سيستم القاپذير بودن بيان فاكتور رشد اندوتليالي عروقي است كه فقط در صورت وجود تتراسايكلين در محيط بيان صورت مي گيرد و در عدم حضور آن ژن خاموش شده و از عوارض احتمالي بيان دائمي آن جلوگيري مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1388/03/18
تاریخ ثبت: 1388/05/05
خلاصه اختراع:

بكارگيري شيوه نوين جهت آماده سازي و انتقال نمونه مدفوع بر روي كاغذ خشك شده به منظور تشخيص و بررسي مولكولي گاستروانتريت هاي ويروسي. با توجه به پيشرفت هاي زيادي كه در سالهاي اخير در علم ژنتيك به خصوص روشهاي تشخيصي نوين مولكولي نظير PCR بنا نهاده شده اند. از آنجايي كه ويروسها در سالهاي گذشته نقش پررنگتري در ايجاد بيماريهاي گوارشي مختلف داشته اند. اقدامات گوناگوني جهت بهينه سازي روشهاي تشخيصي ويروسها و نمونه گيري مدفوع صورت گرفته است. در اين راستا اختراعي با عنوان مذكور با استفاده از كاغذهاي كروماتوگرافي يا صافي تهيه گرديد. سپس اين كاغذها را در يك بافر آماده سازي با تركيبات و مولاريته مشخص غوطه ور ساخته سپس كاغذها را در دماي اتاق به مدت 24 ساعت (Over Night) خشك مي نماييم. در اين مرحله كاغذ جهت نمونه گيري از مدفوع آماده مي باشد. نمونه مدفوع رقيق شده را با كاغذهاي ذكر شده تيمار نموده و پس از خشك شدن كامل كاغذها اين كاغذهاي آغشته به مدفوع را مي توان در دمايي بين 4 تا 37 درجه سانتي گراد و تا مدت زمان 6 ماه نگهداري نمود. با توجه به مطالعاتي كه در دماها و زمانهاي مختلف روي اين كاغذها صورت گرفت مي توان از اين كاغذها پس از تاخليص ماده ژنتيكي ويروسها (هم به صورت RNA, DNA تك رشته اي و دو رشته اي) براي آزمايش PCR و RT-PCR استفاده نمود. لازم به ذكر است با انجام آزمايشهاي كنترل كيفي هيچ ارگانيسمي رشد پيدا نكرد.

تاریخ ثبت: 1393/09/09
خلاصه اختراع:

خلاصه:محصول توليد شده يك وكتور آدنو ويروسي نو تركيب است كه ژن EGF انساني سنتز شده و در داخل آن قرار داده شده است.اين وكتور بدون اينتگره شدن در ژنوم سلول توان توليد و ترشح خارج سلولي در يك بازه زماني مشخص EGF را در ميزان كاملا بالايي دارد.امكان استفاده از اين وكتور در طب ترميمي در ترميم زخمهاي مزمن و دير ترميم به ويژه در زخمهاي پوستي وجود دارد.

موارد یافت شده: 7