لیست اختراعات با مالکیت حسن عسكري
8 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ ثبت: 1394/12/05
خلاصه اختراع:

تحقيقات در زمينه توليد مواد جديد و فناوري¬هاي مرتبط با توليد آنها يكي از موضوعات اصلي دانشگاه¬ها و شركتهاي توليدي مطرح دنياست. بديهي است كه همزمان با ظهور ايده¬هاي جديد براي توليد مواد جديد، بايستي تجهيزات مرتبط با توليد آنها نيز طراحي و ساخته شوند. فولاد به عنوان يكي از فلزات پايه در توسعه سطح زندگي بشر همواره يكي از موضوعات اصلي تحقيقات در دنيا بوده و هست. امروزه با ظهور فناوري نانو، توسعه اين فناوري در فلزات پايه نيز مورد توجه قرار گرفته و به دنبال آن فولادها نيز تحت تاثير اين فناوري دستخوش تغييرات بسياري شده¬اند. يكي از صنايعي كه از فولادها بسيار استفاده مي¬كند، صنايع خودروسازي است. از جمله فولادهايي كه به دليل خواص بي¬نظيرشان مورد توجه خودروسازان قرار گرفته است، فولادهاي پيشرفته با استحكام بالاAHSS هستند. فولاد پايه آهن با تركيب Cr بين %4 تا %17، Ni بين %10 تا %14 ، Si بين % 2 تا 4%، B كمتر از %2 ، Al بين %1 تا %2 ، Mg بين %1 تا %2 ، Mo كمتر از %1 ، ميزان 0.5 تا 1% كربن ميزان باقيمانده آهن (به صورت متناسب با ساير تركيبات)، نوع پيشرفته و بهبود يافته نسل سوم فولادهاي پيشرفته با استحكام بالا مي¬باشد. براي توليد شمش آلياژ مورد نظر، از فرروآلياژ Fe-12wt%B استفاده شد. با توجه به اين كه فولاد از نسل سوم است؛ و همانطور كه در ابتدا ذكر شد، اين فولاد كربن ندارد. بنابراين نقش اصلي استحكام بخشي بر عهده فازهاي ديگري همچون فازهاي بورايد است. هر كدام از عناصر آلياژي به ميزاني كه ذكر شده است به منظور پايدار كردن فاز آستنيت و تشكيل فازهاي استحكام بخش استفاده شده است. جهت كاهش هدر رفتِ عنصر بور در توليد فرروآلياژ مذكور، ابتدا با استفاده از آسيا سياره¬اي بمدت زمان 10 ساعت و سرعت 250 دور بر دقيقه مخلوط پودر توليد و پس از پرس نمودن، عمليات ذوب در كوره ذوب تحت خلاء و ريخته¬گري تحت فشار (VPC) انجام شد. خلاء محفظه در ابتدا توسط دو پمپ روتاري و نفوذي بهmbar 4-10×1/4 و پس از تزريق گاز آرگون با خلوص999/99 جهت جلوگيري از بخار عنصر بور و كاهش هدر رفت بهbar 5 رسيد. پس از آلياژ شدن مخلوط پودري پرس شده، بمنظور سرباره شدن آخال و ناخالصي¬ها و همچنين عدم انحلال گاز آرگون، توان القايي حذف و محفظه تحت خلاء قرار گرفت. جهت دخيل كردن سرعت انجماد بر خواص مكانيكي و تغييرات ريزساختاري آلياژ ، ريخته¬گري در كوره VPC و در قالب آبگرد مسي انجام شد. ابعاد قالب آبگرد مسي با ابعادcm3 10×10×5 سانتيمتر بود. پس از ريخته¬گري عمليات حرارتي در دماي 600 درجه سانتي گراد به مدت 3 ساعت بر روي نمونه¬ ريختگي انجام شد. عمليات نورد داغ به ميزان كاهش 75 درصدي ضخامت در محدوده دماي 950 تا 1050 درجه سانتي گراد و همچنين عمليات نورد داغ به ميزان 50 درصد كاهش ضخامت به همراه نورد سرد با 50 درصد كاهش ضخامت نيز از عمليات¬هاي تكميلي انجام شده بر نمونه¬ها مي¬باشد. سپس بر روي نمونه¬هاي نورد شده عمليات حرارتي انجام شد. فولاد حاصل فولادي بسيار مستحكم با چقرمگي و شكل پذيري بسيار بالا در عين سبكي است.

تاریخ اظهارنامه: 1396/08/08
تاریخ ثبت: 1397/01/27
خلاصه اختراع:

دستگاه اتومات تغذيه زالو جايگزين مناسبي براي روش سنتي و پر هزينه ي غذا دهي زالو مي باشد كه باعث صرفه جويي در هزينه ها و انرژي و و غذا دهي مطلوب تر زالوها مي شود و استفاده از ظروف برق دار در اين دستگاه باعث جلوگيري از فرار زالوها در هنگام غذادهي وسبب از بين بردن خطاهاي كارگري و بالا بردن سطح بهداشتي اين كار مي شود و هيچ تاثير منفي بر روي خاصيت درماني و قدرت مكندگي وگيراي زالو ندارد و اين عوامل جز نياز هاي عمده و اساسي اين صنعت نوپا مي باشند استفاده از اين دستگاه حتي براي افرادي كه در اين زمينه تخصصي ندارند يا تازه وارد اين حرفه شده اند بسيار آسان مي باشد و ظرفيت اين دستگاه در هر دوره غذا دهي 8 هزار بچه زالو و يا 2 هزار زالوي مولد مي باشد.

تاریخ ثبت: 1397/09/14
مخترع/مخترعان: محسن عسکری پیکانی
خلاصه اختراع:

تحقيقات در زمينه توليد مواد جديد و دست¬يابي به فناوري¬هاي مرتبط با مسير توليدي آنها، يكي از موضوعات اصلي دانشگاه¬ها و شركت¬هاي توليدي مطرح دنيا مي¬باشد. فولاد به عنوان يكي از فلزات پايه در توسعه سطح زندگي بشر همواره يكي از موضوعات اصلي تحقيقات در دنيا بوده و هست. از صنايعي كه از فولادها بسيار استفاده مي¬كند، صنايع خودروسازي، كشتي¬سازي و نظامي است. از جمله فولادهايي كه به دليل خواص بي¬نظيرشان مورد توجه صنايع مذكور قرار گرفته است، فولادهاي پيشرفته با استحكام بالاAHSS هستند. گروه فولادهاي پايه آهن با تركيب Cr بين %2 تا %17، Ni بين %0 تا كمتر از %14 ، Si بين % 1 تا كمتر از 4%، B كمتر از %1 ، C كمتر از %1 ، Al بين %1 تا كمتر از %3 ، Mn بين %0 تا كمتر از %15 ، Cu كمتر از %3 و ميزان باقيمانده آهن (به صورت متناسب با ساير تركيبات)، نوع پيشرفته و بهبود يافته و بهتر از نسل سوم فولادهاي پيشرفته با استحكام بالا مي¬باشد. براي توليد شمش آلياژ مورد نظر، از فروآلياژهاي Fe-12wt%B و Fe-6.6wt%C استفاده شد. نقش اصلي استحكام بخشي بر عهده فازهاي مارتنزيتي، آستنيت باقيمانده، آستنيت بازگشت شده و همچنين در مواردي فازهاي كاربيدي/كربوبرايدي است. هر كدام از عناصر آلياژي به ميزاني كه ذكر شده است به منظور پايدار كردن فازهاي مارتنزيت، آستنيت و تشكيل فازهاي استحكام بخش استفاده شده است. جهت كاهش هدر رفتِ عنصر بور و منگنز از عمليات ذوب در كوره ذوب تحت خلاء و ريخته¬گري تحت فشار استفاده شد. خلاء محفظه در ابتدا بهmbar 2-10×1/4 و پس از تزريق گاز آرگون و جهت جلوگيري از بخار عنصر بور و منگنز و كاهش هدر رفت بهbar 5 رسيد. سپس آلياژها در قالب آبگرد مسي با ضخامت 20 ميليمتر ريخته¬گري شد. پس از ريخته¬گري، عمليات حرارتي همگن سازي در دماي 1100 درجه سانتي گراد به مدت 4 ساعت بر روي نمونه¬ ريختگي انجام شد. عمليات نورد داغ به ميزان كاهش بيش از 80 درصدي ضخامت در محدوده دماي 900 تا 1100 درجه سانتي گراد و همچنين عمليات نورد داغ به ميزان بيش از 70 درصد كاهش ضخامت به همراه نورد سرد با بيش از 30 درصد كاهش ضخامت و همچنين عمليات نورد داغ به ميزان بيش از 70 درصد كاهش ضخامت به همراه نورد گرم در دماي 450 درجه سانتي گراد با بيش از 30 درصد كاهش ضخامت انجام شد. در ادامه از عمليات¬ حرارتي نيز استفاده گرديد. گروه فولادهاي

تاریخ ثبت: 1400/01/30
خلاصه اختراع:

دستگاه الكتريكي نيمه اتوماتيك چرب كننده مش بيني مي¬تواند وسيله بسيار پركاربردي در تهيه مش چرب شده باشد. خون ريزي يكي از شايع ترين مشكلات بيني است كه به دلايل مختلفي ايجاد مي¬گردد كه مش بيني در اكثر موارد راه حل خوبي براي كنترل آن مي¬باشد. مش جهت جايگذاري در بيني بايد به مقدار مناسب و بصورت يكدست چرب شود كه بسيار زمانبر است؛ زيرا كاربر مراحل چرب كردن مش را تماماً بصورت دستي انجام مي¬دهد. دستگاه الكتريكي نيمه اتوماتيك چرب كننده مش بيني با مكانيزمي چند مرحله اي با استفاده از نيروي الكتريكي و در زمان بسيار كوتاهي مش را بصورت مطلوبي چرب كرده و آماده مصرف مي¬نمايد. كاربرد اين دستگاه در اتاق عمل، اورژانس، درمانگاهها و بخشهاي بستري بعنوان جايگزيني مناسب براي روش رايج چرب كردن مش بيني با دست مي¬باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1386/06/27
تاریخ ثبت: 1386/08/06
مخترع/مخترعان: حسن عسكري -
خلاصه اختراع:

تا قبل از اجراي اين طرح قارچ ورتيسيليوم تنها در داخل فرمانتور و روي محيط مايع توليد مي شد. با اجراي اين تحقيق ما براي اولين بار موفق به توليد قارچ لكانيسيليوم روي محيط جامد شديم كه از نظر هزينه هاي توليد و همچنين ساده شدن مراحل توليد آن براي توليدكنندگان بسيار مهم است. - تنظيم شرايط بهينه محيطي براي توليد قارچ و افزايش راندمان توليد در واحد زمان. - دستيابي به روشهاي ساده براي توليد قارچ بعنوان حشره كشهاي ميكروبي. بطوريكه در شرايط ساده و ارزان بدون نياز به دستگاههاي گران نظير فرمانتور مي توان قارچ را روي گندم، آرد و يا عصاره سيب زميني توليد كرد. - براي قارچ فورمولاسيوني را تهيه كرديم كه مي توان از آنها براحتي در گلخانه و يا در محيطهاي طبيعي براي آفات مهم نظير شته سيب زميني، شته جاليز و لارو پروانه دم قهوه اي بلوط و غيره استفاده كرد.

تاریخ ثبت: 1386/03/22
خلاصه اختراع:

براساس سيستم طراحي شده استفاده از تله هاي فروموني حاوي فرومون جنسي براي كنترل بيولوژيك جوانه خوار بلوط آفت مهم بلوط مورد تاييد و ميسر شده است. اين روش كاملا اختصاصي بوده و روي هيچ موجود زنده ديگر اثر سوء ندارد. نتايج اين تحقيق در كنفرانسهاي بين المللي و ملي و همچنين در مجلات معتبر پژوهشي به چاپ رسيده و يا در حال چاپ مي باشد كه به انضمام آمده است. با استفاده از اين روش كاربرد مواد شيميايي براي كنترل اين آفت حذف و اثرات زيست محيط در جنگل به حداقل خواهد رسيد. كاربرد اين روش بسيار ساده تر از كاربرد مواد شيميايي بوده و نصب تله ها توسط كارگران ساده امكان پذير مي باشد. علاوه بر آن هزينه عمليات كنترل به حداقل رسيده و توليد تله و مصرف آن اشتغالزا خواهد بود.

تاریخ ثبت: 1390/09/07
مخترع/مخترعان: سيدحسن ملكشي
خلاصه اختراع:

چاي از محصولات استراتژيك كشور محسوب مي شود. در حدود 32000 هكتار در استان مازندران و گيلان زير كشت اين گياه قرار دارد. شپشك آرد آلود چاي Pseudococcos viburni از آفات مهم گياه چاي بوده كه افراد بالغ و پوره ها با تغذيه از شيره گياهي و ترشح عسلك موجب كاهش كمي و كيفي چاي مي شوند. كفشدوزك cryptolaemus montronuzieri از مهمترين دشمنان طبيعي وارداتي شپشك هاي آرد آلود مي باشد. پروژه تكثير انبوه كفشدوزك در دو مقطع زماني سال هاي 1385 الي 1386 و 1387 الي 1388 با هدف شناسايي مناطق الوده به شپشك آرد آلود چاي و تكثير انبوه كفشدوزك كريپتولموس براي كنترل بيولوژيك شپشك چاي به منظور توليد چاي سالم اجرا شد. توليد انوبه كفشدوزك در 6 انسكتاريوم بخش تحقيقات كنترل بيولوژيك آزمايشگاه تحقيقات كنترل بيولوژيك آمل و در انسكتاريوم هاي مركز تحقيقات چاي كشور انجام شد. طي سال هاي مذكور حدود 20 ميليون عدد كفشدوزك توليد شد. رديابي جمعيت شپشك ارد آلود در باغات چاي از اواسط ارديبهشت لغايت آذرماه صورت گرفت. باغات چاي نشتارود ، تنكابن، رامسر ،سادات شهر، كتالم، رودسر، املش ، لنگرود، لاهيجان، سياهكل ، شفت و فومن به دفعات و در فواصل زماني مختلف بازديد شدند. هر ساله بيش از 10 هزار هكتار باغ بازديد شدند. عمليات رهاسازي در باغاتي كه الودگي بصورت لكه اي و يا در حد 10 تا 15 درصد بود به ازاي هر بوته آلوده تعداد 3 تا 5 عدد كفشدوزك انجام شد. در برخي از مناطق نكرار رهاسازي ها نيز اجراء شد. بنابراين طي چهار سال در سطح بيش از 4000 هكتار عمليات رهاسازي و كنترل آفت انجام شد. ارزيابي باغات پس از 15 روز از رهاسازي كفشدوزك صورت گرفت. در مقايسه آماري ميزان آلودگي باغات به شپشك قبل از رهاسازي و دو هفته پس از رهاسازي اختلاف معني داري وجود داشت به عبارت ديگر كارايي كفشدوزك در كنترل افت مطلوب بود بطوري كه در اكثر باغات جمعيت آفت كاهش يافت و حضور لاروي هاي نسل بعدي كفشدوزك مشهود بود همچنين روند رشد شاخه هاي مواد برگ بهبود پيدا كرد. ضمنا باقي مانده سموم در چاهاي فرآوري شده از باغات تحت پوشش كنترل بيولوژيك در منطقه تنكابن اندازه گيري شد كه هيچگونه باقي مانده آشكار نشد. به منظور توسعه برنامه كنترل بيولوژيك تعداد بيش از 6 كارگاه آموزشي در منطقه پلنتان و بالابند تنكابن گشت فومن رشت و تهران براي كارشناسان كلينيك هاي گياه پزشكي مروجان و بهره برداران برگزار گرديد. ضمنا با همكاري گروه تلويزيوني جهاد يك فيلم آموزشي با عنوان كنترل بيولوژيك شپشك آرد آلود چاي تهيه شد. بازديد و آموزش بيش از 200 نفر از مسئوليتن و كارشناسان بخش هاي غير دولتي و دولتي و دانشجويان از انسكتاريوم ها و محل هاي اجراي پروژه و انتقال دانش فني توليد انبوه كفشدوزك كريپتولموس به كارشناسان بيش از 20 انسكتاريوم به منظور بكارگيري كفشدوزك در باغات چاي ، مركبات و گياهان زينتي از ساير فعاليت هاي مهم پروژه بود.

موارد یافت شده: 8