لیست اختراعات با مالکیت
رياض خراط
8 عدد
در اين سيستم به دليل شكل جديد لوله احتراق، ديگر قطر ثابت نيست وجريان به صورت دو بعدي و سه بعدي است كه تحت اين شرايط به حالت واقعي مخزن نزديك تر است. در سيستم جديد عمليات مخلوط كردن نفت، نمونه سنگ وآب بدون دخالت دست و با روش اشباع شدگي صورت مي گيرد.پس اولا" نفت،نمونه سنگ و آب به صورت يكنواخت با هم مخلوط مي شوند و ثانيا" امكان استفاده از نفت زنده در اين سيستم وجود دارد. از طرف ديگر در اين سيستم عمليات pack كردن بدون دخالت دست و با دستگاهي به نام shacker انجام مي شود، به همين دليل اولا" سيستم به صورت يكنواخت pack مي شود.ثانيا" از لحاظ تراوايي و تخلخل به حالت واقعي مخزن نزديك تر مي شود. در سيستم جديد جريان سنج توانايي تحمل 500psi1 فشار را دارد، به همين دليل مي توان با فشار واقعي مخزن كار كرد. در سيستم جديد براي اندازه گيري دماي داخل لوله احتراق از چهل ترموكوپل استفاده مي شود.اين ترموكوپل ها به صورت جداگانه و از خارج بدنه وارد لوله احتراق مي شود به همين دليل در صورت خراب شدن يكي از ترموكوپل ها، تعويض آنها به راحتي صورت مي گيرد. از طرف ديگر اختلافي بين دماي واقعي و دماي نشان داده شده بر روي نمايشگر وجود ندارد.
دستگاه سيلابزني مغزه به منظور شبيه سازي جريان سيال در شرايط مخزن در مقياس آزمايشگاهي به كار برده ميشود. اين دستگاه به منظور مطالعات آزمايشگاهي فرآيندهاي ازديادبرداشت نفت در حالت هاي ثانويه و ثالثيه مانند تزريق گاز در حالتهاي مختلف، تزريق نانو، تزريق مواد شيميايي و ... قبل از اجراي پروژه هاي صنعتي به كار برده ميشود. محاسبات مربوط به تراوايي نسبي و مطلق سنگ و سيال را نيز ميتوان بررسي نمود. در اين دستگاه جهت بالا بردن ضريب ايمني و سرعت عمل به جاي استفاده از پيچ و مهره در محفظه هاي انتقال سيال و نگهدارنده مغزه از درپوشهاي رزوه اي با گام بلند كه فشار بالاتري نيز تحمل ميكنند استفاده شده است. به منظور افزايش دقت نتايج بدست آمده تمامي گيج هاي فشار ثابت آنالوگ با مبدلهاي فشار جايگزين شده و براي ثبت داده هاي فشار و همچنين كنترل پمپ هاي تزريق از نرم افزار كامپيوتري استفاده شده است. طراحي سيستم به گونه اي است كه كمترين اتلاف حرارتي و كمتري فضاي حجم مرده (Dead Volume) را داشته باشد.
آسفالتين ها رسوبات سنگين هيدروكريوري هستند كه در اثر بر هم خوردن تعادل ترموديناميكي نفت در مخازن رسوب مي كند و سبب بسته شدن فضاهاي خالي سنگ مخزن گشته و مانع توليد طبيعي نفت مخزن و پايين آمدن بازده مي شود و حتي در برخي موارد تمام ستون چاه در اثر رسوب آسفالتين بسته مي شود. تنها روشي كه بصورت عملي در مخازن دنيا براي حل اين مشكل در حال انجام است تزريق بازدارنده رسوب است. بازدارنده رسوب آسفالتين تركيباتي هستند كه با غلظت خاصي به مخزن تزريق شده و مانع از تشكيل رسوب آسفالتين با مكانيزمي شبيه به رزين ها مي شوند.
اين اختراع با عنوان تركيب بازدارنده رسوب واكس در مخازن نفتي پس از ماه ها تلاش در مركز تحقيقات نفت تهران و پس از آزمايشات مختلف در شرايط متفاوت به سرانجام نشست. بازدارنده ي ساخته شده قادر است در غلظت ppm1000 بيش از 10 درجه سانتي گراد نقطه ابري شدن را كاهش دهد. آزمايشات مربوط به كارايي اين بازدارنده در مركز تحقيقات نفت تهران روي نمونه هاي نفتي ايران مورد بررسي قرار گرفت كه تركيب بازدارنده روي نمونه هاي نفتي كارايي خود را حفظ كرده است. وجود تركيب بازدارنده مذكور در داخل كشور نه تنها كشور ايران را از لحاظ در اختيار داشتن اين تكنولوژي بي نياز ساخته بلكه مي تواند ميليون ها دلار صرفه جويي ارزي براي كشور در بر داشته باشد.
طراحی لیزری الگوهای شیشهای حرکت سیالات مخزن در محیط متخلخل
در پرونده خلاصه اختراع يافت نشد به شرح و توصيف پرونده رجوع شود.
موارد یافت شده: 8