لیست اختراعات با مالکیت
سيما مرادي
5 عدد
توليد ماده غذايي سالم يكي از مهمترين دغدغههاي موجود در صنعت غذاست. امروزه مصرف كنندگان خواهان غذايي هستند كه حداقل فرآوري روي آن انجام شده باشد و عاري از انواع ميكروارگانيسم، ماده افزودني و مواد نگهدارنده بوده و در عين حال داراي طول عمر بيشتري باشد ،گزارشهاي متعددي از بيماريهاي ناشي از مصرف مواد غذايي آلوده به پاتوژن هاي شايع وجود دارد كه در بين باكتري هاي پاتوژن غذائي از نظر شيوع استافيلوكوكوس ارئوس از لحاظ ميزان شيوع بعد از سالموتلا دومين عامل مسمويت غذائي محسوب مي گردد. در اين پژوهش سنسوري برپايه اتصال آنتي بادي باكتري به نانو پارتيكل استفاده شد ،توسط نانو ذرات سيليكاي با سايز متوسط 10 نانومتر كه بصورت پودر جامد مي باشند با برند نوترينو به عنوان پايه جذب براي تشخيص توكسين باكتري استفاده ، سپس سوسپانسيون حاصل از نانوسيليكاي عامل دار متصل به آنتي بادي باكتري را در مجاورت نمونه هاي آب مقطر آلوده به توكسين باكتري استافيلوكوكوس ارئوس با غلظت 3_10قرار داده تا در صورت وجود توكسين در نمونه ، اتصال بين آنتي ژن توكسين با آنتي بادي انجام بگيرددر نهايت بوسيله اسپكتروفتومتري ميزان جذب نوري جهت اتصال آنتي ژن به آنتي بادي متصل به پارتيكل سنجيده شد كه نتايج بدست آمده حاكي ا زآن است كه تا رقت4- 10 قابل رديابي مي باشد ، همچنين حساسيت سنسور تا 60روزگي مورد آزمون قرارگرفت و بعد از زمان مذكور رو به كاهش قرار گرفت.
استفاده از الكترودهاي انتخابي امروزه به سرعت رو به افزايش است و لذا شاهد استفاده گسترده از اين الكترودها در شيمي، زيست شناسي، داروسازي، محيط زيست، تصفيه آب، كشاورزي، صنايع غذايي و ...هستيم. از الكترودهاي يون گزين به طور مستقيم يا غيرمستقيم براي اندازه گيري گونه اي كه به آن حساس اند استفاده مي شود. در اين پژوه براي اولين بار يك ميكروسنسور حساس و گزينش پذير براي اندازه گيري توكسين استاف طراحي مي گردد و از آن به عنوان يك سنسور حساس براي رديابي يك توكسين مهم در مواد غذايي در سطح نانومولار در محيط ابي طراحي مي شود. پتاسيم تتراكيس (پارا -كلروفنيل) بورات (KTpClPB ) ، نيتوبنزن (NB)، دي بوتيل فتالات (DBP)، بنزيل استات (BA)، نيتروبنزن (NB)، پلي وينيل كلرايد (PVC) با وزن مولكولي نسبي بالا و تتراهيدروفوران (THF) از جمله مواد شيميايي خواهند بودو كه از شركت شيميايي مرك خريداري خواهد شد و براي ساخت غشاميكرو سنسور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. جنس بدنه ميكروالكترود نيز حسب پاسخ دهي بهتر، از جنس طلا يا گرافيت خواهد بود كه در غلافي از لوله كاپيلاري به شكل يك ميكرو واير محبوس خواهد شد. (37، 31) همچنين در تمام مراحل از آب مقطر 2 بار تقطير شده، بدون يون استفاده خواهد شد. براي تنظيم pH از محلول هاي رقيق شده اسيد نيتريك و هيدروكسيد سديم استفاده مي شود. براي ساخت ميكروالكترود از يك سيم نازك طلا يا يك ميكرو ميله گرافيت كه در يك لوله كاپيلاري شيشه اي نرم كاملا عايق بندي شده بود استفاده خواهد شد. سپس كاپيلاري محتوي ميكرو سيم طلا يا ميكرو ميله گرافيت به صورت عمود بر طول آن برش زده شد و سطح مقطع بسيار كوچكي از طلا جهت ايجاد پوشش غشا در دسترس قرار گرفت. با استفاده از اپوكسي نقره تماس الكتريكي الكترود در مدار خارجي فراهم گرديد. قبل از انجام ازمايشات، سطح الكترود به مدت يك دقيقه با كاغذ كربوراندم بسيار نرم و سپس به مدت ده دقيقه با الوميناي 0/3 ميكرومتري سائيده و جلادهي شد. پس از اين كار، الكترود در محيط آب مقطر در معرض امواج ماوراي صوت قرار خواهد گرفت و در ادامه در تماس با هوا خشك خواهد گرديد. (41، 33) به منظور تهيه غشا، وزن مشخصي پودر PVC، مقدار معيني از يونوفر، مقداري افزودني يوني KTpClPB را همراه با مقداري پلاستي سايزر NB مخلوط كرده، سپس مخلوط را در حجم معيني حلال THF در يك بشر شيشه اي كوچك با سطح مقطع 2 ساتي متر حل خواهيم كرد. به محلول حاصل اجازه تبخير حلال داده خواهد شد تا يك محلول غليظ روغي همگن به دست آمد. براي تسريع تبخير حلال، به طور ملايم آن را حرارت مي دهيم به طوري كه محلول به جوي نيايد. براي ايجاد غشاي نازك پليمري روي سطح الكترود، از روش فروبردن لحظه اي نوك الكترود در محلول غليظ تهيه شده استفاده مي شود. بدين منظور الكترود آماده شده در مرحله قبل را در داخل محلول وارد كرده تا غشاي پليمري در سطح آن تشكيل شود. غشاي تشكيل شده در ....
زمينه فني اختراع توليد نانوامولسيون زعفران ايراني (Crocus Sativus L.) با تكنيك اولتراسونيك هموژنايز، علوم و مهندسي صنايع غذايي مي باشد.از مشكلات فني در اين زمينه مي توان به استفاده از حجم بالاي زعفران در صنعت اشاره كرد، با توجه به اين موضوع كه زعفران به عنوان كالاي صادراتي صنايع غذايي ايران در دنيا بوده و تحت عنوان طلاي سرخ حدود 79درصد حجم زعفران را دنيا به خود اختصاص داده است بصورت خام به فروش مي رسد و ارزش افزوده چنداني براي آن لحاظ نمي شود. نمود.از سوي ديگر زعفران داراي تركيباتي مي باشد كه به مرور زمان طي نگهداري و در برابر عواملي مانند نور دچار افت كيفيت مي گردد، همچنين استفاده از ساير روش هاي توليد نانوامولسيون زعفران نيازمند تجهيزات و انرزي زياد و يا اثرات سو بر محصول مي باشد، لذا به منظور كاهش حجم زعفران مصرفي، حفظ و نيز افزايش كيفيت خواص ارگانولپتيكي توليد نانوامولسيون زعفران مطلوب مي باشد و در بين روش هاي موجود با توجه به مطالب ذكر شده تكنيك اولتراسونيك هموژنايزر مناسب مي باشد.كاربرد اين محصول درصنعت توليد زعفران ، كارخانجات علوم ومهندسي صنايع غذايي و كليه مراكزي كه از زعفران استفاد مي كنند مي باشد. فرمول شيميايي محصول 2گرم زعفران ساييده +250ميلي ليتر آب و اتانول(20:80) 24ساعت در شيكر 100دور بر دقيقه همزن مغناطيسي 6ساعت 650دور در دقيقه صاف شدن با كاغذ صافي حرارت حذف اتانول نگهداري در ظروف دربدار در دماي يخچال اسپان80 + توئين80 (1:1) در ان-اكتان 15دقيقه، همزن 200دور در دقيقه +عصاره زعفران(%5) 330دقيقه، 600دور در دقيقه انتقال بشر به حمام آب يخ 5دقيقه در توانw150 دستگاه اولتراسونيك پروب دار. producing Iranian saffron(Crocus Sativus L.) nano emulation essence using ultrasonic homogenizer technique
يكي از مشكلات بزرگ بيماران با درجات مختلف ناتواني نيازمندي ايشان به حركت توسط اطرافيان جهت جلوگيري از ايجاد زخم بستر است. وسايل توانبخشي متعددي ازجمله تختهاي بيمارستاني با قابليت شكنهاي مختلف جهت سهولت نشاندن و بالابردن پاي بيمار ساخته شدند؛ اما اين نوع تختها فضاي زيادي را اشغال كرده و مشكل جابجايي و ارتفاع دارد. پشتي و زير زانويي برقي بهمنظور رفع اين مشكلات با ساختاري منسجم تر توسعه داده شد. پشتي برقي داراي قاب اصلي كه با لولا به قاب پشتي وصل است. بين اين دو قسمت يك جك برقي وجود دارد كه با باز شدن آن قاب پشتي به حالت عمودي درميآيد و بيمار را مينشاند و با جمع شدن آن به حالت خوابيده درميآيد. كاركرد زيرزانويي برقي بر اساس مكانيسم حركت موازي است كه شامل يك قاب اصلي، قاب بلندكن كوچك و بزرگ و بازوها ميباشد كه توسط يك جك برقي، قاب بلندكن بزرگ را بهصورت موازي با سطح زمين جابجا ميكند و پاي بيمار را هم به همين شكل بلند ميكند و يا پايين ميآورد. اين دو ميتوانند همزمان يا مجزا با كنترل از راه دور توسط بيمار جهت جابجايي از حالت خوابيده به نشسته و بالعكس، همچنين جابجايي پاها و اندام تحتاني استفاده شود.
اين دستكش رباتيك كمكي براي افراد ناتوان حركتي در حقيقت به جهت كمك به بازتواني بيماران ناتوان حسي حركتي با فلج شل اندام فوقاني طراحي شده كه در انجام كارهاي كوچك نظير بلند كردن قلم و قاشق و ليوان و انجام كارهاي شخصي به ايشان كمك كند و از طرفي سبب افزايش اعتماد بنفس و كاهش وابستگي ايشان به اطرافيان گردد. متشكل از يك اتل و سه انگشت چرمي دوخته شده ميباشد كه با نخ چرم مخصوص به قلاب و از ان طربق به مجموعه متشكل از موتور و ليداسكروي وصل شده به پايه متصل ميشود. با استفاده از دكمه يا ژيروسكوپ با واسطه بورد برنامه نويسي شده حركات موتور به ميله ليداسكرو منتقل شده و حركت خطي مهره سبب باز يا بسته شدن انگشتان ميشود و امكان گرفتن و نگه داشتن و يا رها كردن اشيا فراهم ميشود .
موارد یافت شده: 5