لیست اختراعات با مالکیت
صديقه فروهري
6 عدد
وضع حمل كه به معني به دنيا آوردن كودك است،مستلزم تغيير و تحولات متعددي در عملكرد رحم و سرويكس است.چند ساعت آخر حاملگي انسان،با انقباضات رحمي كه سبب اتساع سرويكس و راندن جنين به مجراي زايمان مي شوند،همراه است.در پاسخ به اين انقباضات،سگمان تحتاني نرم و سرويكس متسع مي شوند و در نتيجه ،لوله اي بسيار متسع را مي سازند كه ديواره نازكي دارد و از طريق آن جنين به خارج هدايت مي شود. اندازه گيري ديلاتاسيون سرويكس جهت تعيين ميزان پيشرفت زايمان و بررسي روند ليبر ضروري مي باشد. در حال حاضر اندازه گيري ديلاتاسيون سرويكس با انگشت فرد معاينه كننده انجام مي گيرد كه اين اندازه گيري كاملا subjective بوده و از فردي به فرد ديگر متفاوت است. استفاده از ابزاري كه در عين بي خطري ، ساده و كم هزينه بوده وقابل استريل باشد و در ضمن قادر باشد ميزان باز شدن سرويكس را با دقت تعيين نمايد ضروري به نظر مي رسد. با قرار دادن اين دستگاه در ست زايمان تشخيص صحيح زمان ورود به active phase امكان پذير شده و بنابراين از طولاني شدن مرحله اول ليبر جلوگيري مي شود. آموزش به دستياران زنان و دانشجويان مامايي با استفاده از اين دستگاه راحت تر و قابل اجراتر بوده و از بروز اختلاف نظر در ليبر جلوگيري مي نمايد،كه بدين ترتيب زمان انتقال مادر به اتاق زايمان مشخص شده و از بروز آسيب هاي وارده به مادر به دليل تشخيص نا صحيح ديلاتاسيون سرويكس و در نتيجه انتقال پيش از موعد وي به تخت ژنيكولوژي جلوگيري مي شود. همچنين عدم توافق در ميزان ديلاتاسيون سرويكس به عنوان مانع عظيمي بر سر راه امور تحقيقاتي و پژوهشي بوده كه به نظر مي رسد استفاده از اين وسيله اين مشكل را مرتفع مي سازد.
مسأله تنظيم خانواده در جهان اولين بار در سال 1912 توسط خانم Senger و دوستانش در آمريكا مورد توجه قرار گرفت و با تلاشهاي پيگير و مجدانه اين گروه اتحاديه بينالمللي برنامهريزي شده والدين (International Planned Parenthood Federation-IPPF) در سال 1952 تشكيل گرديد. پس از آن به تدريج اين امر مورد توجه سازمان جهاني بهداشت نيز قرار گرفته و در سال 1974 در كنفرانس جهاني جمعيت در بخارست بر تنظيم خانواده به عنوان اساس بهداشت و سلامت خانواده در جهان تأكيد نمود. در ادامه اين امر در كنفرانس بينالمللي جمعيت و توسعه (International Conference of Population and Development-(ICPD) كه در سال 1994 با شركت نمايندگان بيش از 180 كشور جهان در قاهره تشكيل شد تمامي دولتهاي جهاني موظف گشتند تا امكان دستيابي به خدمات بهداشت باروري شامل تنظيم خانواده و بهداشت جنسي را با كيفيت مناسب تا سال 2015 براي تمامي اقشار جامعه خود فراهم آورند و بيشترين تأكيد بر كشورهاي روبه رشد بود.در حال حاضر يكي از روشهاي مطمئن و موقت پيشگيري از بارداري IUD است كه البته شيوع عوارضي مانند خونريزي، درد و عفونت به هنگام استفاده از آن در برخي موارد سبب خارج كردن زودتر از موعد آن ميشود .تعيين دقيق طول حفره رحمي يكي از حساسترين و مهمترين مراحل كارگذاري IUD است و هر چه اين اندازهگيري با حساسيت بيشتر و توسط ابزاري با دقت بيشتر انجام گردد، ميزان بروز دفع خودبخودي IUD و جابجا شدن آن در حفره رحمي كمتر خواهد بود. و در نتيجه آن ميزان شكست اين روش پيشگيري از بارداري كاهش خواهد يافت. (31،32،33،34) جهت اندازهگيري طول حفره رحمي از وسيلهاي به نام هيسترومتر استفاده ميگردد. هيسترومترهاي رايج در كشور ما، از نوع فلزي هستند كه پس از هر بار استفاده، استريل شده و مجدداً براي استفاده در ست كارگذاري IUD قرار ميگيرند. استفاده از هيسترومتر شيميايي ساخته شده از مواد كامپوزيت پيشرفته علاوه بر يكبار مصرف بودن دسترسي ما را به طول حفره رحمي آسان ميكند و انعطاف پذيري اين ابزار خطر پارگي و سوراخ شدن رحم را بحداقل مي رساند و به نحوي طراحي شده كه در صورتي كه در مواجهه با ترشحات ناحيه سوراخ خارجي رحم قرار گيرد تغيير رنگ در آن ايجاد شود. به اين ترتيب كارگذارنده دقيقا مي تواند عمق رحم را اندازه گيري نمايد و در نتيجه بدنبال آن IUD را در قله رحم قرار دهد و به اين ترتيب احتمال شكست و خطا در آن بسيار كاهش مي يابد چون برخي از IUD ها وقتي دقيقا در قله ي رحم جايگزين نشوند مي توانند با ترشح پروستاگلاندين ها سبب ايجاد انقباظات و بدنبال آن دفع و خروج IUD و يا دردهاي شديد و جابجايي و سوراخ شدگي رحم گردند.
فيبروئيدها از نگراني هاي مهم در روند مراقبت بهداشتي زنان هستند، چون شايع ترين انديكاسيون براي انجام هيستركتومي محسوب مي شوند. فيبروئيدها،تومورهاي منوكلونال و خوش خيم سلول هاي عضله صاف ميومتر هستند. ميزان بروز فيبروئيد در 35 سالگي 40% و در 50 سالگي تقريبا 70% است. فيبروئيدها تقريبا هرگز باعث مرگ نمي شوند،اما ممكن است سبب ايجاد موربيديته شوند و بر كيفيت زندگي تاثير چشمگيري اعمال كنند.وجود فيبروئيدهاي زير مخاطي سبب كاهش ميزان باروري و خارج كردن آنها سبب افزايش ميزان باروري مي شود. به علاوه تعدادي از نقايص اسپوراديك دستگاه تناسلي-ادراري وجود دارند كه از امبريوژنز غير طبيعي ناشي مي شوند.نقايص جدي،اغلب سبب مشكلات قابل توجه جنيني و مادري مي شوند .در حال حاضر در معاينه لگني،بر اساس كشف رحم بزرگ ،داراي شكل نامنظم، سفت و غير حساس، فيبروئيد هاي زير سروزي و داخل جداري نسبتا بزرگ تشخيص داده مي شود.شواهدي وجود ندارد كه نشان بدهند معاينه لگن،سبب افزايش تشخيص زودهنگام يا كاهش مرگ و مير مرتبط با سرطان تخمدان مي شود.تشخيص قطعي فيبروئيدهاي زيرمخاطي اغلب مستلزم سونوگرافي انفوزيون سالين، هيستروسكوپي ويا تصويربرداري با رزونانس مغناطيسي است.
وضع حمل كه به معني به دنيا آوردن كودك است،مستلزم تغيير و تحولات متعددي در عملكرد رحم و سرويكس است.چند ساعت آخر حاملگي انسان،با انقباضات رحمي كه سبب اتساع سرويكس و راندن جنين به مجراي زايمان مي شوند،همراه است.در پاسخ به اين انقباضات،سگمان تحتاني نرم و سرويكس متسع مي شوند و در نتيجه ،لوله اي بسيار متسع را مي سازند كه ديواره نازكي دارد و از طريق آن جنين به خارج هدايت مي شود. اندازه گيري جايگاه سر جنين جهت تعيين ميزان پيشرفت زايمان و بررسي روند ليبر ضروري مي باشد. در حال حاضر اندازه گيري جايگاه سر جنين با انگشت فرد معاينه كننده انجام مي گيرد كه اين اندازه گيري كاملا subjective بوده و از فردي به فرد ديگر متفاوت است. استفاده از ابزاري كه در عين بي خطري ، ساده و كم هزينه بوده وقابل استريل باشد و در ضمن قادر باشد جايگاه سر جنين را با دقت تعيين نمايد ضروري به نظر مي رسد. با قرار دادن اين دستگاه در ست زايمان تشخيص صحيح جايگاه سر جنين امكان پذير شده و بنابراين از طولاني شدن مرحله اول ليبر جلوگيري مي شود.
تنظيم مواليد يكي از مهمترين مسائل مورد توجه در حوزه بهداشت خانواده است. توانايي تنظيم باروري نيز تأثير قابل توجهي بر ميزان مرگ و مير و ناتواناييهاي مادران، شيرخواران و كودكان دارد و بر همين اساس برنامههاي بهداشت باروري مستلزم روشهايي كارآمد و با حداقل ميزان شكست براي پيشگيري از بارداري و بيماريهاي مقاربتي است. به اين ترتيب در طي 30 سال گذشته آسياي جنوبي با افزايش قابل توجه كاربرد روشهاي تنظيم خانواده روبرو بوده و ميزان شيوع اين روشها به بيش از 165% افزايش يافته به طوري كه در بسياري از مناطق آسيا، رشد سالانه جمعيت كاهش نشان ميدهد. در كشور ايران نيز در حال حاضر در كليه مراكز بهداشتي – درماني دولتي و پايگاههاي بهداشتي شهري، بيمارستانهاي دولتي و خانههاي بهداشت روستايي روشهاي تنظيم خانواده به طور رايگان به افراد واجد شرايط ارايه ميشود دراين ابزار بدون صدمه و پارگي رحم تنها با تغيير رنگي كه در هيسترومتر اتفاق مي افتد مي توان عمق رحم را اندازه گيري نمود.
عليرغم پيشرفتهاي قابل توجه در تكنولوژي و مهارتهاي مراقبت سلامت، استفاده از IUD به علت ترس از درد هنگام كارگذاري مهجور مانده است، در حاليكه IUD يكي از روشهاي پيشگيري از بارداري سالم، موثر، طولاني مدت و قابل برگشت است .\n اين دستگاه علاوه بر اينكه درجهت رفع درد هنگام كارگذاري IUD مفيد بوده براي ساير موارد بلوك پاراسرويكال،همچنين در هنگام كارگذاري تناكولوم و كورتاژ اندوسرويكال ،برداشتن پوليپ سرويكال و كنترل دردهاي مرحله اول زايمان قابل استفاده ميباشد. استفاده از اين تكنيك، ساده- كم هزينه و مقرون به صرفه بوده و حداكثر زمان مورد نياز جهت انجام اين پروسيژ 90-60 ثانيه ميباشد و باعث كاهش شوك و از وواگال در نتيجه درد سرويكس ميشود .حسن ديگر اين دستگاه چند بار مصرف بودن سرنگ آن به لحاظ قابليت تعويض نيدل ميباشد. سرنگ قابليت استريل شدن در دستگاه اتوكلاو را دارا ميباشد كه به جهت اقصادي نيز مقرون به صرفه است. \n در اين دستگاه فرد معاينه كننده با قرار دادن انگشتان خود در محلهاي تعبيه شده دستگاه تسلط كامل را بدست ميآورد.دستگاه مورد نظر را وارد كرده و آن را بر روي سرويكس قرار ميدهد. با كمك پيچ انتهائي دستگاه را با سايز سرويكس هماهنگ ميكند و آن را كاملاً بر روي سرويكس فيكس ميگرداند سپس دونيدل از محل تعبيه شده خارج ميگردد. فرد معاينه كننده به وسيله پيستون و باآسپيراسيون از صحيح بودن مكان تزريق مطمئن شده و سپس تزريق را انجام ميدهد.در اين دستگاه با توجه به تعيين مكان معين جهت قرار دادن انگشتان در هنگام كارگذاري دستگاه و تعبيه محل هاي مشخص براي ورود نيدل احتمال خطاي فردي حين انجام پروسيژر به حداقل ممكن مي رسد.\n
موارد یافت شده: 6