لیست اختراعات با مالکیت
فرهاد جدي
5 عدد
متيلاسيون جزاير غني از سيتوزين گوانين در ژنوم انسان، پديده اپي ژنتيكي شايع، كه در ژنهاي دخيل در ايجاد سرطان و در مراحل اوليه بيماري رخ مي دهد. تعيين الگوي متيلاسيون DNA مي تواند در تشخيص و درمان زودهنگام سرطان مفيد باشد. همچنين مي تواند بعنوان بيوماركر براي پيش بيني خطر ابتلا، رده بندي انواع سرطان، پيش آگهي بيماري و پاسخ به درمان استفاده شود. لذا بررسي الگوي متيلاسيون امري ضروري به نظر مي رسد. مناسب ترين نمونه براي بررسي متيلاسيون، نمونه هاي تازه بيوپسي شده است. اما در بررسيهاي بعدي سرطان، بدليل محل خاص تومور، دردناك بودن نمونه گيري براي بيمار، زمانبر و پرهزينه بودن پروسه و همچنين بدليل محدوديتهاي اخلاقي، دسترسي مجدد به نمونه تازه امكانپذير نبوده و لازم است از نمونه هاي پارافينه بايگاني شده استفاده شود. تاكنون يكسري روش براي استخراج DNA از نمونه هاي پارافينه ابداع شده است، اما بيشتر روشهاي بررسي متيلاسيون نياز به DNA با خلوص، غلظت و كيفيت بالا دارند و متاسفانه كيتهاي مشابه قبلي اين ويژگيها را بطور همزمان ندارند و ضمناً پر هزينه و وقت گير مي باشند. كيت ابداعي حاضر داراي قابليت استخراج DNA از انواع مختلف بافتهاي پارافينه با كمترين هزينه و در كوتاهترين زمان و با كيفيت، غلظت و خلوص بالا مي باشد. علاوه بر اين، روش استفاده از اين كيت بسيار ساده بوده و نيازي به داشتن وسايل و دستگاههاي خاص و پيشرفته نمي باشد.
اين دستگاه قابليت عكس برداري از يك كالا بصورت اتوماتيك در تمامي زوايا و درجه هاي مختلف (از 1 درجه تا 360 درجه) را دارا مي باشد كه در حالت ايده آل از هر 10 درجه يك عكس گرفته مي شود، سپس تصاوير گرفته شده توسط نرم افزار ويرايشگر تصوير كه روي دستگاه تعبيه شده است، از لحاظ مشخصه هايي از قبيل نور، اندازه و ... ويرايش شده و همچنين در صورت تمايل نشان تجاري مجموعه مورد نظر روي تمامي تصاوير (جهت جلوگيري از كپي برداري) درج مي شود و نهايتاً بصورت يك فايل فشرده كه متشكل از 36 تصوير از كالا مي باشد روي سرور سايت آپلود شده و كالا بصورت 360 درجه با كيفيت عالي نمايش داده مي شود.
گلبول¬هاي قرمز حساس به آنتي¬بادي (sRBC) جهت كنترل كيفي معرف AHG در تمامي تست هايي كه برپايه آنتي¬گلبولين مستقيم و آنتي¬گلبوين غيرمستقيم در بانك خون موجود است انجام مي شود. از معرف كنترل كومبس (چك¬سل) جهت بررسي صحيح بودن نتايج منفي اين تست¬ها و فعال بودن معرف AHG استفاده مي¬شود. علي¬رغم كاربرد گسترده اين محصول، به دليل استفاده از محلول¬هاي نگهدارنده Alsever، قيمت تمام شده آن براي توليد داخل افزايش يافته، لذا تاكنون رغبتي جهت توليد صنعتي آن در كشور نبوده است و در مراكز بانك خون از نوع وارداتي اين كيت استفاده مي شود. همچنين بررسي هاي تجربي نشان داده است ميزان واكنش پذيري (درجه آگلوتيناسيون) اين نوع چك¬سل ها در طي نگهداري RBC با گذشت زمان كاهش مي¬يابد كه به خاطر وجود تحريم ها عملاً اين معرف هاي وارداتي كمتر از 3-4 هفته قابل استفاده هستند. اين مطالعه براي اولين بار در دنيا با هدف فراهم نمودن محيط مناسب و مقرون به صرفه جهت نگهداري sRBC ها، از تركيبات فيكساتيو جهت تثبيت و افزايش پايداري اين سلول¬ها استفاده كرده است.
استخراج اسيد نوكلئيك (DNA و RNA) ابتدايي ترين و موثرترين مرحله براي انجام تست¬هاي مولكولي بوده به طوري كه كيفيت آن بطور مستقيم در شناسايي و تشخيص بيماري¬ها و همچنين بسياري از امور صنعتي و تحقيقاتي موثر مي-باشد. از ميان روش¬هاي استخراج ژن، استخراج مبتني بر ستون تخليص متداول ترين روشي است كه در آزمايشگاه¬ها مورد استفاده قرار مي¬گيرد. اما اين روش نيز داراي معايبي چون چندين مرحله سانتريفيوژ، جابه¬جايي ستون¬ها و تعويض ميكروتيوپ¬¬ها مي¬باشد كه زمان و هزينه فرآيند استخراج را بالا برده و احتمال آلودگي نمونه¬ها را افزايش مي¬دهد. در اختراع حاضر از سيستم خلاء جهت استخراج نيمه اتوماتيك اسيدنوكلئيك استفاده شده است كه سبب حذف مراحل متعدد سانتريفيوژ، تعويض سرسمپلر، جابه¬جايي ستون ها شده كه اين تغييرات منجر به كاهش در زمان و هزينه استخراج ژن مي¬شود. دستگاه نيمه اتوماتيك استخراج از لوله¬هاي ايجاد كننده فشار خلاء تشكيل شده است كه از جنس پلي اتيلن بوده و به شكل مربع در كنار يكديگر قرار گرفته اند. اين طراحي كه براي اولين بار صورت گرفته است سبب افزايش ظرفيت دستگاه در استخراج نمونه شده (1-96) و فشار يكساني را بر روي تمامي منافذ خلاء ايجاد مي¬كند. همچنين براي اولين بار در دنيا، از ولو يكطرفه در مسير منافذ خلاء استفاده شده است كه با قرارگيري ستون تخليص بر روي منافذ فشار خلاء سبب جريان يكطرفه و غيرقابل بازگشت محلول¬ها از ستون به سمت لوله¬هاي ايجاد كننده خلاء مي¬شود. همچنين نياز به سانتريفيوژ در مرحله Drying در اين دستگاه مرتفع شده است.
اختراع حاضر تحت عنوان "رده سلولي AGS مقاوم به داروي شيمي درماني اگزالي پلاتين Oxaliplatin))" به جهت افزايش دامنه تحقيقات ايجاد شده است. شيمي درماني سرطان معده با داروي اگزالي پلاتين يكي از روش هاي رايج و مرسوم در صنايع دارويي ميباشد اما ايجاد مقاومت دارويي در سلولهاي سرطاني كاربرد ان را محدود كرده است. بنابراين در دسترس بودن رده سلولي AGS مقاوم به داروي اگزالي پلاتين در مطالعات in vitro ميتواند زمينه را براي بررسي هاي سيگنالينك سلولي فراهم كرده و همچنين مطالعات تركيب درماني به عنوان متدي براي حل مشكل مقاومت دارويي را بهبود بخشد
موارد یافت شده: 5