لیست اختراعات با مالکیت
فنون اتكا
9 عدد
فرايند توليد غذاي كم كالري شكلاتي بااستفاده از پالپ سيب زميني ونخودفرنگي
بازيافت حلال ازميسلاروغن ـ هگزان كلزا بااستفاده ازفرايند غشايي نانو فيلتراسيون
در اين تحقيق به منظور تهيه عصاره هميشه بهار و تبديل عصاره به نانو كپسول و تيهه پماد از ان ابتدا گلهاي هميشه بهار جمع آوري و خشك شد و سپس مورد عصاره گيري قرار گرفت. عصاره گيري به روش ماسراسيون با حلال متانول انجام شد. از روش امولسيون دو گانه نيز براي تهيه نانو كپسول با استفاده از پلي لاكتيك - گلايكوليك اسيد استفاده شد نانو كپسولهاي تهيه شده به كمك دستگاههاي فريز دراير و يا اسپري دراير خشك و به شكل پودر درآمده و اندازه ذرات با استفاده از دستگاه اندازه گيري پتانسيل زيتا و اندازه ذرات تعيين گرديد. براي اندازه گيري ضريب توزيع ذرات از دستاه Dynamic light scattering particle size analyzer Horiba LB-550 استفاده شد. اندازه گيري ميانگين اندازه ذرات نانو كپسول نشان داد كه 50% كل نانو كپسولها ابعادي كوچكتر از 100 نانو متر و 50% ديگر ابعادي بين 50 تا 900 نانومتر دارند. نانو كپسولهاي تهيه شده در فرمولاسيون پماد بكاررفت.
آستر پاي پوش پوتين نظامي دراين اختراع با در نظر گرفتن مشكلات موجود در پوتين هاي نظامي با هدف بهينه سازي در كاربري آن اقدام به ايجاد يك بستر مناسب نموده. شكل كلي اين آستر پاي پوش به صورت يك جوراب مي باشد كه قبل از به پا كردن پوتين پوشيده مي شود و سپس پا به همراه آن داخل پوتين مي رود. روش توليد اين آستر به روش بافت پارچه هاي سه بعدي در سيستم راشل مي باشد. كه به دليل ايجاد فضايي در اطراف پا، آن را از صدمات ناشي از خشكي پوتين محافظت مي كند. از جهتي هوا را اطراف ديواره داخلي پوتين محبوس كرده و در زمستان موجب گرم نگه داشته شدن پوتين و به دليل فضايي كه اطراف پا ايجاد مي كند، در تابستان از تعرق و بو گرفتن در سطح پا جلوگيري مي كند.
۴۰سويه سودوموناس فلورسنت از خاك هاي زير كشت گندم جداسازي شد و از نظر خصوصيات محرك رشدي مورد بررسي قرار گرفت. از بين اين سويه ها ۱۴ سويه برتر در شرايط گلخانه اي مورد آزمايش قرار گرفت، و در مقايسه با شاهد تلقيح نشده، باعث افزايش وزن تر اندام هوايي (تا 30.21% )، وزن خشك اندام هوايي (تا 27.55% ) و همچنين جذب عناصر غذايي شامل نيتروژن (تا 26.54% )، فسفر (تا 28.24% )، پتاسيم (تا 25.81% )، آهن (تا 100.19% )، روي (تا 64.66%)، منگنز (تا 70.78 ٪ ) و مس (تا 70.33% شدند. يافته هاي اين تحقيق نشان داد كه تلقيح سودوموناس هاي فلورسنت نقش مهمي در افزايش رشد گندم و جذب عناصر غذايي توسط اين گياه دارد. مجموع نتايج آزمون گلخانه اي نشان داد كه جدايه هايB۳۸ ، B۳۵ ، B۳۰ B۲۴ به لحاظ تاثير مثبت بر شاخص هاي رشد بررسي شده در گندم بهاره، مي توانند به عنوان سويه هاي برتر محسوب گردند. باتوجه به اين نتايج بدست آمده از نتايج مربوط به جذب عناصر غذايي توسط گياه گندم، افزايش شاخص هاي رشد و عملكرد سويه B۳۸ به عنوان بهترين سويه به عنوان كود بيولوژيك باكتريايي براي گندم معرفي شد.
از آنجا ضدعفوني به معناي از بين بردن يا غيرفعال كردن تركيبات بيماري زايي موجود در آب مي بالشد و كلرزني (در شكلهاي مختلف) يكي از روشهاي ضدعفوني كردن مي باشد. همچنين با توجه به اهميت تركيبات دي كلرو ايزو سيانورات سديم و تري كلرو ايزو سيانورات سديم به عنوان ماده موثره موجود در قرص جوشان كريدنس و استفاده از آنها به عنوان منبع پايدار توليد كلر كه به آب استخرهاي شنا و منابع آب مورد نياز دامداري ها اضافه مي گردند اهميت صنعت دامداري در اقتصادي كشور خودكفايي بيشتر در زمينه توليد داروهاي دامپزشكي و نوآوريهاي اين صنعت در كشور تصميم بر آن شد كه ماده موثره اين دارو براي اولين بار در داخل كشور سنتز و تهيه شود.
با هدف افزايش طول عمر مواد غذايي و دارويي افزايش تاثير دارو در بدن و سهولت حمل و نقل تركيبات مايع فرايند انكپسوله كردن برخي از تركيبات غذايي و دارويي به عنوان نمونه انجام گرفت. در اين روش تركيب مورد نظر با يك پليمر طبيعي سازگار يا بدن مثل آلجينات كپسوله شد. روش عملي اين فرايند با انحلال نمونه و پليمر طبيعي در يك حلال حاوي پايدار كننده كپسول و افزايش پيوسته ضد حلال به محيط مي باشد. همچنين درصد مواد نوع حلال و نوع و مقدار پايدار كننده بهينه شد.
افزايش روزافزون ضايعات نان در جهان امروزي و گذشته يكي از معضلات جامعه بوده است. امروز براي كاهش اين نوع مواد از پروپيرونات ها استفاده مي كنند ولي به دليل افزايش قيمت توليدي اين نوع ماده صرفه اقتصادي نداشته و نحوه ادغام آن با مشكل روبرو بوده است. ولي در اين طرح لاكتوباسيلوس هاي مورد نظر با مخمر ساكارومايسس سروزيه ادغام شده است كه همانند ميكروارگانيسم هاي مورد استفاده در توليد ماست همديگر را تقويت مي كنند (عمل سينرژيس) به طور مثال لاكتوباسيلوس مسئول توليد اسيد آلي (اسيد لاكتيك) مي باشد و اين اسيد آلي شرايط را براي فعاليت مناسب مخمرها فراهم مي كند و مخمر نيز مسئول توليد مواد معطر در نان و افزايش دي اكسيد كربن محصول كه نياز فعاليت لاكتوباسيلوس ها به ميزان (5%) است تأمين مي شود.
موارد یافت شده: 9