لیست اختراعات با مالکیت
محيط زيست
10 عدد
اين نمونه بردار بطوركلي داراي سه بخش ميكانيكي، الكتريكي و الكترونيكي ميباشد. بخش ميكانيكي عمل ورود نمونه به قسمت ورودي را به عهده دارد و شرايطي را فراهم ميكند كه نمونه در هر بار جمع آوري در مسير قابل برداشت قرار گرفته و توسط بخشهاي ديگر به داخل ظروف موجود انتقال يابد. محفظه ورودي نقش بسيار مهمي در دريافت نمونه دارد. اين قسمت بايستي بتواند دقيقاً در همان زماني كه عمليات برداشت ميخواهد انجام گيرد مسير جريان را باز نمايد. اين بخش از يك قسمت فلزي ساخته ميشود و خود داراي بخش هاي: بدنه، درب، شير يكطرفه ورودي، ورودي هوا، ورودي نمونه و خروجي نمونه است. بخش الكتريكي شرايط انتقال نمونه را از طريق شيرهاي برقي در مسير ممكن ميسازد و شرايط نگهداري نمونه را با كنترل دماي مناسب فراهم ميآورد. بخش الكترونيكي تمامي دستورهاي كنترلي در خود داشته و از بخش هاي متعددي تشكيل خواهد شد. با قرار گرفتن اين اجزاء امكان برداشت نمونه هاي متناسب با جريان، متناسب با زمان و نمونه برداري دستي ممكن مي باشد.
براي استفاده از مواد مختلف به عنوان جاذب صدا جهت كنترل آلودگي صوتي در محيط و صنعت ضروري است خصوصيات آكوستيكي مواد تعيين شود. به منظور اندازه گيري اين خصوصيات از لوله امپدانس استفاده مي گردد. لوله مورد نظر به شكل استوانه بوده و از چهار قسمت جايگاه منبع صوت (A)، لوله منبع (B)، نگه دارنده نمونه (C) و لوله دريافت كننده (D) تشكيل شده است. قطر لوله 3 سانتي متر، طول كلي 2/157سانتي متر، ضخامت لوله برابر با 5/0 سانتي متر، فاصله بين هر دو مركز ميكروفن 25/2 سانتي متر، فاصله نزديكترين مركز ميكروفن تا لبه نگه دارنده نمونه در لوله منبع (M3C) 2/2 سانتي متر و فاصله نزديكترين مركز ميكروفن در لوله دريافت كننده تا ابتداي لبه جايگاه نمونه (M4C) 5/11 سانتي متر مي باشد. همچنين لوله داراي شش موقعيت ميكروفن بوده و از ميكروفن هاي يك دوم اينچ استفاده مي گردد. اين سيستم با استفاده از روش تابع انتقال، خصوصيات آكوستيكي مواد شامل ضريب جذب، افت انتقال، ضريب بازتاب، امپدانس، مقاومت صوتي و ساير پارامترهاي مربوط به امپدانس صوتي و همچنين تاثير مواردي از قبيل ضخامت و چگالي ماده و وجود لايه هوا اطراف نمونه را در گستره اي از باند فركانسي اندازه گيري مي نمايد.
دستاورد مربوطه، شامل تهيه و ساخت نانوكامپوزيت تيتانيوم دي اكسيد اصلاح شده بهعنوان فتوكاتاليست و استفادهي آن براي رنگزدايي پسابهاي رنگي كارخانجات صنعتي است. نانولولههاي ساخته داراي فعاليت تحت تابش نور مرئي و نور خورشيد و قابليت استفادهي مجدد ميباشد.
يكي از مونع موجود در تجاري سازي توليد بيوديزل در مقياس هاي خانگي و رستوراني، عدم وجود دستگاهي كاملا خودكار جهت توليد بيوديزل مي باشد. در اين طرح دستگاهي طراحي و ساخته شد كه كاملا خودكار بوده و فرآيندها توسط منوي كاربر قابل برنامه دهي و كنترل ميباشند. اين پايلوت در حقيقت شبيهسازي پايلوتهاي صنعتي در مقياس كوچك بوده و نتايج خروجي به آساني قابل تعميم به سازههاي صنعتي ميباشد. علاوه بر آن از اين دستگاه ميتوان در نمايشگاهها و كارگاههاي آموزشي جهت آموزش و ارائه روشهاي توليد بيوديزل استفاده نمود. دستگاه به گونه اي طراحي شد كه كاربري آن براي كارگران شاغل در رستوران ها آسان بوده و همه فرآيندها با حالت پيش تنظيم و فقط با فشار يك دكمه شروع، قابل اجرا باشد. با ساخت اين دستگاه و نصب آن در رستوران ها امكان ترويج توليد و كاربرد سوخت هاي زيستي فراهم شده است. علاوه بر آن با استفاده از اين دستگاه، روغن پسماند رستوران ها به جاي دفع نادرست در فاضلاب ها و اثرات تخريبي زيست محيطي، به سوختي پاك تبديل خواهد شد كه تا حدودي جلوي مصرف گازوئيل را در كشور خواهد گرفت.
مسئله كيفيت پايين گازوئيل در ايران و آلاينده هاي خروجي از اگزوز موتورهاي ديزلي سبب بروز مشكلات زيست محيطي و بيماري هاي ناشي از آن گرديده است. همچنين بدليل وجود گوگرد در ساختمان گازوئيل ميزان تخريب قطعات داخلي موتور بواسطه بوجود آمدن تركيبات گوگردي از جمله اسيد سولفوريك در حين احتراق افزايش يافته است. اين امر باعث تحميل هزينه هاي سنگين به رانندگان وسايط نقليه ديزلي گشته است. لذا در اين طرح دستگاهي طراحي و ساخته شد تا با استفاده از ضايعات روغن خروجي حاصل از غذاخوري ها و فست فودهاي زنجيره اي، مكمل با ارزشي توليد نمايد. اين مكمل به هر نسبتي با گازوئيل قابل اختلاط بوده به طوري كه با افزايش 20 درصد از اين مكمل به گازوئيل ميزان آلاينده هاي خروجي از اگزوز به طور محسوسي تا 20 درصد كاهش يافته و افزايش 5 درصدي در توان موتور مشاهده مي گردد. همچنين با توجه به خاصيت روان كنندگي اين مكمل، سايش قطعات كاهش يافته و عمر موتور افزايش مي يابد. عملكرد دستگاه بسيار دقيق بوده و كيفيت مكمل توليدي توسط آن منطبق بر استاندارد ASTM مي باشد.
ستون نانو مگنتيك از يك ستون پلكسي گلاس و دو مگنت تشكيل شده و جهت تصفيه آب و فاضلاب مورد استفاده قرار ميگيرد. در ستون نانوذرات مگنتيك بر روي الياف فلزي ضد زنگ كريستاله شده و تماس آنها با آلايندهها به خوبي صورت ميگيرد. بعد از حذف آلايندهها و كامل شدن ظرفيت نانوذرات ميتوان آنها را از ستون خارج نمود و بازيابي كرد. اين ستون باعث جلوگيري از ورود نانوذرات مگنتيك به محيط زيست شده و با بازيابي نانوذرات، هزينههاي بالاي ناشي از آنها را كاهش ميدهد.
دستاورد مربوطه، شامل تهيه و ساخت نانوذرات كربن فعال مغناطيسي اصلاح شده بهعنوان فتوكاتاليست و استفادهي آن براي رنگزدايي پسابهاي رنگي كارخانجات صنعتي است. نانوذرات ساخته شده داراي خاصيت مغناطيسي و جداسازي با آهنربا و استفاده مجدد ميباشد.
اين اختراع در حوزه شيمي آلي و صنايع تكميل نساجي است مشكلات فني آن عبارتند از : الف / مشكلات مربوط به چاپ مستقيم غير سابليميشن 1- فاصله موجود بين نازل چاپگرها و بافته ها 2- عدم نفوذ در بافته هاي مخلوط با مواد سنتتيك 3- مصرف آب زياد و اثرات تخريبي براي محيط زيست ب/ مشكلات مربوط به چاپ سابليميشن 4- مهاجرت رنگها در زير فشار و حرارت بدليل وجود مواد گليكول ، سليكون و لاتكس دار 5- سياليت كم و عبور سخت مواد از نازل پاشش و زيردست دار شدن بافته به جهت قليايي بودن PH 6- ضعف در برابر شستشو و نور و هوا با بررسي 21 مستند و مرجع ، نوآوري تركيب پيشنهادي قائم است به : 1- استفاده از ماده خشك اكرليك استايرين حداكثري تا 58 % 2- اسيدي بودن تركيب با ph بين 2 تا 4 3- استفاده از الكلها بويژه متانول 4- عدم استفاده از مواد داراي گليكول ، لاتكس و سليكون 5- اضافه كردن بافته ويسكوز و جوت و نبافته نمد و حصير 6- افزايش ثبات شستشو تا 60% .
موارد یافت شده: 10