لیست اختراعات با مالکیت پارك علم و فناوري
143 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 143
تاریخ ثبت: 1391/07/26
خلاصه اختراع:

باطري آلومينوم كاتوليتي ارائه شده با اكسيد شدن و مصرف شدن آلومينيوم و احيا شدن يكي از چهار اكسيد كننده سديم هيپوكلريت ، كلسيم هيپوكلريت ، هيدروژن پراكسايد و يا پتاسيم فري سيانيد در سطح كاتد نيكلي انرژي الكتريكي توليد مي¬كند. اين باطري مي¬تواند توان لازم براي نيروي محركه¬ي اتومبيل¬هاي الكتريكي و يا زيردريايي¬هاي الكتريكي را با وزن كم و چگالي جريان بالا فراهم كند.در اين اختراع فرمولاسيون و شرايط عملياتي مانند دما، غلظت، شدت جريان و ميزان بازي بودن محيط الكتروليت براي رسيدن به كمترين وزن ، كوچكترين اندازه و اقتصادي ترين مصرف آلومينيوم تجاري ارزان قيمت بهينه سازي شده اند؛در شرايط بهينه عملكرد اين باطري تا 8.6 MJ/Kg Aluminum انرژي الكتريكي توليد كند; همچنين آمپراژ و ولتاژ آن به .96mA/cm242 و 1.8Vميرسد. اين باطري علاوه بر توليد جريان الكتريكي، گاز هيدروژن نيز توليد مي¬كند( تا48grH2/1000grAL) كه مي¬توان از هيدروژن توليد شده در پيل سوختي هيدروژني به صورت هيبريدي استقاده كرد تابازده سيستم افزايش پيدا كند; در صورت استفاده از پيل سوختي هيدروژني در كنارآن, اين باطري تا 15.6MJ/kg Aluminum انرژي الكتريكي ميتواند توليد كند.شايان ذكر است كه تمامي مواد مصرفي و توليد شده در واكنش هاي شيميايي اين باطري سازگار با محيط زيست هستند.

تاریخ اظهارنامه: 1390/07/26
تاریخ ثبت: 1391/08/09
مخترع/مخترعان: سجاد سلطانی
خلاصه اختراع:

جعبه پست الكترونيكي منازل

تاریخ اظهارنامه: 1390/10/11
تاریخ ثبت: 1391/10/30
مخترع/مخترعان: پرويز محمودآبادي
خلاصه اختراع:

خودرو تك سرنشين با قابليت حركت با برق و پدال

تاریخ ثبت: 1391/08/11
مخترع/مخترعان: مرجان مربوطي
خلاصه اختراع:

دستگاه ضبط پديده از فضا يك دستگاه توليدي توسط رشته هاي برق- مخابرات و فيزيك نجوم مي¬باشد. به دليل مشكلاتي كه در اثر انفجارات و شراره¬هاي خورشيدي در صنعت هوا فضا، انحراف ماهواره¬ها از مدار اصلي خود، اختلالات در مخابرات بين قاره¬اي، اختلال در حركت قطارها، القاي جريان در خطوط نفت و گاز و كاهش عمر مفيد لوله¬ها پيش مي¬آيد؛ برآن شديم كه ابتدا زمان و شدت اين انفجارات را دريافت كنيم و پس از جمع آوري دريافتي¬ها در طي يك دوره دلخواه از دستگاه ضبط پديده از فضا در پي ايجاد تمهيداتي مبني بر محافظت از ماهواره¬ها و ساير صنايع باشيم. دستگاه ضبط پديده از فضا ( مجموعه آنتن و تقويت كننده ) جهت دريافت تأثيري است، كه اختلالات جوي به خصوص شراره¬هاي خورشيدي بر لايه يون¬سپهراز طريق دريافت فركانس از فرستنده VLF مي¬گذارند(شكل1و2و3). دستگاه ساخته شده وظيفه دريافت فركانس kHz26.7 كه منبع توليد فركانسي آن فرستنده VLF به نام TBB (Bafa,Turkey) است، را به عهده دارد. در ادامه پس از دريافت سيگنال VLF انتخابي توسط دستگاه مي توانيم با كمك نرم افزارهاي Spectrum lab و Excel انفجارات خورشيدي وطلوع و غروب خورشيدو اثرات آنها بر لايه يون سپهر و سيگنال¬هاي دريافتي از فرستنده تركيه را مشاهده كنيم(شكل4). با توجه به فرمول هاي (1)\t (2)\t (3)\t \t و محاسبات فراوان و روش¬هاي تست مختلف كه براي اولين بار در جهان صورت مي¬گيرد و به تفصيل در توصيف اختراع آورده شده است به ساخت يك آنتن حلقه¬اي 8 وجهي به همراه يك تقويت كننده نائل آمديم. با توجه به محاسبات طولاني با استفاده از فرمول¬هاي فوق ، آنتن طراحي شده، آنتني با مشخصات زير است(جدول1) C\tL\tقطرسيم(D)\tقطرآنتن(d) 919Pf\t38.24Mh\t0.55mm\t80cm جدول 1. مشخصات آنتن طراحي شده شكل 1. تصوير مدار تقويت كننده شكل 2. مدارساخته شده شكل 3. آنتن ساخته شده با سيم¬هاي پيچيده شده شكل4. وقوع شراره خورشيدي، در حدود ساعت 10 به وقت ايران (دريافت با دستگاه ضبط پديده از فضا در ايران) توجه اين دستگاه با همكاري بخش مخابرات - آنتن دانشگاه تهران و اميركبير و بخش فيزيك نجوم دانشگاه اميركبير و ايده¬ي اينجانب تعريف گرديد و اين دستگاه توانست در كنفرانس¬هاي دانشگاه دامغان و دانشگاه تحصيلات تكميلي زنجان پذيرفته شود و كانديد جايزه ثبوتي گردد و همچنين طرح همكاري مشترك بين دانشگاه اميركبير و IPM (مركز تحقيقات فيزيك نظري) براي آرايه كردن اين دستگاه بين اين دو مركز علمي پذيرفته شده است.

تاریخ ثبت: 1393/12/05
خلاصه اختراع:

ايده ي مطرح شده تلفيقي از مهندسي برق، مكانيك و متالوژي بوده و راهكاري جديد در زمينه توليد انرژي الكتريكي توسط تاير خودرو است. با مطالعه ي تحقيقات بعمل آمده و مرور پيشرفت هاي انجام شده در اين رابطه، اصلي ترين دليل عدم موفقيت اين نوع روش توليد توان، استفاده از قطعات نامناسب و جايگذاري آنها در محلي نامطلوب به نظر مي رسد. در اين طرح با انتخاب نمونه ي خاصي از مولد هاي توان بالاي پيزوالكتريك و پيشنهاد موقعيت مناسب براي نصب اين قطعات در ميان لايه هاي لاستيك (و نه بيرون و يا داخل آن) بيشينه توان ممكن قابل توليد خواهد بود. هدف از اين طرح، توليد انرژي مورد نياز قطعات كم مصرف الكتريكي و الكترونيكي خودرو هاي شهري و نظامي است. بدليل وضعيت و شرايط خودرو، انتقال توان به سهولت امكان پذير نيست؛ لذا مكانيزم منحصربه فردي بدين منظور طراحي شده است. از انجا كه معيار كليدي توليد توان در اين روش وزن خودرو است با افزايش جرم وسيله ي نقليه توان بيشتري توليد خواهد شد. در اين طرح و بنا به قانون اول ترموديناميك، سيستم مولد توان، انرژي توليد نمي كند بلكه انرژي را كه از سوخت خودرو حاصل مي شود و بصورت انرژي گرمايي و يا به هر شكل ناخواسته ي ديگري هدر مي رود به انرژي الكتريكي تبديل مي كند لذا ميتوان اين سيستم را مبدل توان ناميد. تكنيك هاي فني و ساختاري ديگري نيز در اين ساختار معرفي شده است. با ايزولاسيون قطعات و المان هاي مجموعه در مقابل دما سعي شده تا از هدر رفت انرژي و كاهش رسانش جلوگيري شود. پياده سازي اين سيستم مزيت هاي قابل توجهي را براي مجموعه ي خودرو بدنبال خواهد داشت. از مهمترين مزاياي اين سيستم مي توان به افزايش طول عمر باتري خودرو و امكان نصب قطعات الكترونيكي بيشتر بر روي وسيله نقليه و تغذيه آنها با تبديل انرژي تلف شده به انرژي مفيد اشاره كرد. در حالت نهايي مي توان از اين مكانيزم به عنوان يك منبع انرژي كمكي مطمئن در خودرو هاي هيبريدي نامبرد.

تاریخ ثبت: 1393/12/06
خلاصه اختراع:

طرح پيشروي شما تلفيقي از مهندسي برق و مكانيك ساده اي از خودرو است. براساس اين ابداع ماشيني جديد با طرز عملكرد و ساختاري بر پايه ي نيروهاي بين آهنرباهاي دائم طراحي و ارائه گرديده است. نيروهاي ميان دو آهنرباي دائم در هر بلوك سيلندر به كمك پيستون و ميل لنگ منجر به حركت ماشين مي شوند. بخش الكتريكي اين طرح تغذيه موتور دي سي محرك آهنرباي دائم ، بوسيله ي پنل هاي خورشيدي است. موتور دي سي براي چرخش آهنرباي دائم اول هر بلوك سيلندر مورد استفاده قرار مي گيرد. تغذيه ي دي سي اين موتور و بار كوچك روي آن حسن بزرگ اين ماشين بوده كه التزام به استفاده از برق اي سي را ازبين خواهد برد. نبود برق اي سي باعث حذف مواردي سنگين و پيچيده و گران قيمت نظير موتورهاي محرك القايي ، مدارات حفاظت و كنترل، مبدل هاي دي سي به اي سي و... مي شود و اين دستاوردي مهم در اين ماشين است. از طرفي ارائه ساختار جديد موتور مغناطيسي جرم ملزومات را به شدت كاهش خواهد داد چون جنس سيلندر و پيستون ها موادي چون رزين پلي استر و سيليس انتخاب گرديده اند. جرم و حجم كمتر برابر است با فضاي بيشتر براي قطعاتي مهمتر به سان باطري ، كه اين به معناي افزايش زمان استفاده از دستگاه است. در ادامه و شرح اختراع خواهيد ديد كه اين طرح علاوه بر ابداع موتور محرك مغناطيسي به طرز شفاف و قابل قبولي به بهينه سازي ساختار الكتريكي ماشين ها كمك مي كند و به روياي استفاده ي همگاني از ماشين هاي خورشيدي و انرژي هاي پاك و نو رنگ واقعيت مي بخشد.

تاریخ ثبت: 1393/03/23
خلاصه اختراع:

طرح ارائه شده تحت عنوان دستگاه تبديل انرژي ضربه افقي موج آب دريا به انرژي الكتريكي مي باشد. درطراحي اين ساختار جديد و متمايز نياز به رعايت اصول مهندسي برق ومهندسي مكانيك است. هدف از طراحي اين ساختار توليد برق از انرژي ضربه افقي موج آب دريا به عنوان يكي از منابع انرژي پاك مي باشد. مشكلي كه در ساختار هاي قبلي وجود دارد عدم دريافت حداكثري انرژي موج آب دريا به واسطه مكان قرارگيري ساختارها ، ازبين رفتن اصل حركت موج آب دريا ، استفاده از عناصر مستهلك شونده مكانيكي مانند اهرم ها و فنر و ضعف ساختار در تحمل تنش هاي وارده در برابر آب مي باشد. درساختار ارائه شده با استفاده از شيوه طراحي جديد، صفحه رو به موج روي نوار ساحلي به صورت مورب بوده وتا حدي در آب فرو رفته ، لذا حداكثر انرژي ممكن از امواج دريا دريافت خواهد شد. ساختار ارائه شده، اصلي ترين مشكل سيستم هاي قبل يعني پايين بودن سطح موثر سيستم با امواج دريا را برطرف مي كند و منجر به افزايش انرژي توليدي خواهد شد. هم چنين جهت رفع مشكل مقاوم سازي در برابر آب دريا اجزا ساختار بالاتر از سطح آب قرار دارند . اين سيستم از تكنيك هاي ساختاري و فني منحصر به فردي بهره مي برد به طورمثال در اين مجموعه،به لبه بالايي صفحه رو به موج آهنربا متصل شده كه سيم پيچي هاي موجود روي دو سطح صاف كه يك مسير ربع دايره را تقريب مي زنند جاروب مي كند و باعث القاي ولتاژ مي شود. به دليل شيوه جديد به كارگيري ميدان هاي مغناطيسي وگرانشي زمين و به وجود آمدن دو نقطه متقارن روي اين دو سطح كه نزديكترين فاصله را با آهنربا دارد يك حالت جديد و ويژه به دست مي آيد كه امكان ايستادن آهنربا به صورت مورب وپايدار روي اين دوسطح را فراهم مي كند . اين حالت يك تكنيك فني جديد جهت رفع مشكل نياز به عناصر مستهلك شونده مانند فنر است.علاوه بر آن، عدم انحراف آهنربا از روي سيم پيچي ها موجب افزايش بازدهي ساختار خواهد شد.

تاریخ ثبت: 1393/08/03
خلاصه اختراع:

با توجه به رشد روزافزون جمعيت دنيا، مساحت زمين‌هاي مناسب براي ساخت و ساز و احداث بنا بتدريج در حال كاهش است. در چنين شرايطي نياز به دستيابي به روش‌هاي جديد و اصولي براي بهبود و اصلاح زمين‌هاي نامناسب و همچنين نياز به مصالحي كه دوستدار محيط زيست هستند بيشتر احساس مي‌شود. هدف از اين اختراع افزايش پارامترهاي مقاومتي خاك بستر است تا سطح زمين‌هاي قابل استفاده براي انجام پروژهاي عمراني افزايش يابد. همچنين با استفاده از الياف بازيافتي پلي‌استر علاوه بر كاهش هزينه بهسازي خاك كه شامل كاهش هزينه حمل، قيمت پايين مواد و سهولت اجراي آن مي‌شود، مي‌توان گامي بلند در پاكسازي محيط زيست كه شامل كاهش آلودگي ناشي از توليد مصالح (سيمان و آهك) جهت تثبيت خاك و كم شدن زباله (بطري‌هاي پلي‌اتيلني) در طبيعت مي‌باشد، برداشت. در اين طرح جهت مقاوم‌سازي خاك بستر براي اولين بار بطور همزمان از دو ماده نوين كه شامل الياف بازيافتي پلي‌استر و نانو ذرات مي‌باشد، استفاده شده است. جهت بررسي ميزان افزايش مقاومت خاك بستر در اثر استفاده از اين نانو كامپوزيت، نمونه‌هايي با درصدهاي مختلف نانو سيليس و الياف بازيافتي پلي‌استر ساخته و مورد آزمايش قرار گرفته است. ارزيابي و مقايسه نتايج خاك بستر اصلاح شده با خاك بستر طبيعي بيانگر افزايش قابل ملاحظه مقاومت فشاري و مقاومت برشي خاك بستر اصلاح شده نسبت به خاك بستر طبيعي مي‌باشد. زمينه فني لازم براي اين اختراع، دانش لازم در مورد روش‌هاي مختلف بهسازي خاك بستر، آشنايي با انواع خاك‌ها و دانستن نقاط ضعف و مشكل آفرين آنها همچون ميزان تخلخل بالا، واگرايي خاك و كم بودن ظرفيت باربري خاك مي‌باشد. آشنايي با نانو ذرات و واكنش‌هايي كه با آب و خاك دارند و همچنين عوامل تاثيرگذار بر خصوصيت نانو موادها از ديگر زمينه هاي فني لازم براي ارائه اين اختراع است. در اختراع حاضر نانو سيليس به سبب خصوصيات منحصر به فردي نظير توليد ژل چسبنده كه بواسطه مخلوط شدن نانو سيليس با آب ايجاد مي‌شود، توانسته است به عنوان يك ماده افزودني مناسب در جهت افزايش پارامترهاي مقاومتي خاك عمل نمايد. همچنين الياف بازيافتي پلي‌استر كه از بازيافت ظروف پلي‌اتيلني مانند بطري‌ آب معدني توليد مي‌شود، به سبب خصوصياتي همچون جذب تنش‌هاي كششي و ايجاد اصطكاك و همبستگي بين ذرات خاك باعث بهبود عملكرد نانو سيليس در بهبود پارامترهاي مقاومتي خاك رس مي‌شود. نانو سيليس در اثر مخلوط شدن با آب يك ژل چسبنده توليد مي‌كند كه اين ژل چسبنده باعث پيوند بين ذرات خاك مي‌شود كه اين پيوند قوي‌تر از پيوند ناشي از جذب آب لايه سطحي است. همچنين اين ژل با پر كردن فضاي خالي بين ذرات و نزديك كردن ذرات خاك به همديگر باعث افزايش مقاومت خاك مي‌شود. از طرف ديگر الياف بازيافتي پلي‌استر با ايجاد اصطكاك بين ذرات خاك و همچنين با اثر پل مانند خود باعث جذب و انتقال تنش‌هاي كششي مي‌شود و خاك را به يك مخلوط با ظرفيت كششي مطلوب تبديل مي‌كند. حال افزودن همزمان الياف بازيافتي پلي‌استر و نانو سيليس، باعث بهبود عملكرد يكديگر در افزايش دادن پارامترهاي مقاومتي خاك بستر مي‌شوند. اين نانو كامپوزيت مي‌تواند جهت افزايش مقاومت خاك بسترهاي رسي سست در راه‌هاي و همچنين تثبيت محوطه‌هاي خاك مانند پاركينگ‌ها و مناطق روستايي مورد استفاده قرار گيرد. از ديگر موارد كاربرد اين نوع نانوكامپوزيت مي‌توان به مرمت و بهسازي ساختمان‌هاي تاريخي اشاره كرد. استفاده از اين نانو كامپوزيت علاوه بر افزايش مقاومت باعث كاهش آلودگي زيست محيطي و هزينه‌هاي پروژه‌هاي عمراني مي‌شود.

تاریخ ثبت: 1393/10/03
خلاصه اختراع:

دستگاه VSH با استفاده از سيستم هاي مكانيكي و الكترونيكي، امكان سونوگرافي از محوطه داخلي بدن دام هاي بزرگ را بدون انجام عمل توشه ركتال توسط كلينيسين، فراهم مي آورد.اين دستگاه طوري طراحي شده است كه حركات ناگهاني دام آسيبي به آن وارد نمي كند و همچنين احتمال خطرات فيزيكي را براي كلينسين دام بزرگ بسيار كاهش مي دهد. همچنين از انتقال بسياري از بيماري هاي خطرناك مانند بروسلوز به كلينيسن جلوگيري مي كند.آلياژ و روكش مخصوص استفاده شده در بازوي اصلي دستگاه كمترين خطر ممكن را براي دام در هنگام معاينه ايجاد ميكند كه باعث افزايش كيفيت كار كلينيسن و عدم تحميل استرس و آسيب هاي روده به دام ميگردد.در اين دستگاه از طراحي مكانيكي، الكترونيكي و الكتريكي بهره گرفته شده است و با توجه به نياز مشتري و نوع دام قطعات و آلياژ به كار رفته در دستگاه قابل تغيير خواهد بود.

موارد یافت شده: 143