لیست اختراعات با مالکیت پژوهشكده مركز پژوهش
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ ثبت: 1391/09/25
خلاصه اختراع:

در ابتدا ذرت هاي شسته و پوست گيري شده، رنده و داخل آب ريخته شد .مخلوط به مدت يك ساعت هم زده و سپس الك شد تا قسمت هاي فيبري و نامحلول آن جدا شود . مخلوط الك شده به مدت 12 ساعت به حال سكون رها شد تا نشاسته رسوب كند. نشاسته رسوب كرده، جمع آوري و در آون خلأ در دماي50 خشك شد . نشاسته خشك شده، آسياب و با استفاده از الك با مش 40 الك شد. پس از تهيه نشاسته ذرت مراحل تهيه پلاستيك بسته بندي به شرح ذيل است: ابتدا مقدار 20% نشاسته ذرت توليد شده به مدت 25 دقيقه در 100 ميلي ليتر آب مقطر 80 درجه سانتي گراد توسط هم زن مخلوط شد. سپس با توجه به شكننده بودن آن، پلاستي سايزر گليسرول در مقدار 50 درصد ماده خشك افزوده شده و مجددا در همان دما و مدت 30 دقيقه عمل اختلاط انجام شد. آنگاه مقدار 2 درصد از اسانس آويشن شيرازي به محلول پليمري توليد شده افزوده شده و سپس توسط هموژنايزر با سرعت 13500 دور بر دقيقه به مدت 3 دقيقه هموژن گرديد. محلول مورد نظر بر روي يك سطح تفلوني كاملا تراز ريخته شد و پس از 24 ساعت پوشش خوراكي زيست تخريب پذير از سطح جدا شد.

تاریخ ثبت: 1392/07/10
خلاصه اختراع:

روغنها به ويژه آنهايي كه حاوي اسيد چرب غير اشباع بالايي هستند، به لحاظ شيميايي بسيار ناپايدارند و با آب و اكسيژن واكنش داده، تحت تأثير نور خورشيد، منجر به بو و طعم بد مي شوند كه به عنوان تندي و اتواكسيداسيون گفته مي شود. اين واكنش، در دماهاي بالا(كه در تهيه غذا مورد استفاده قرار مي گيرد)، خيلي بيشتر است. بنابراين حفظ كيفيت روغن ها مورد استفاده جهت فرآوري غذا مهم مي باشد. جهت ممانعت موقتي از فساد روغن ها، يعني پايداري آن ها، مي توان از هيدروژناسيون نسبي، تغييرات ژنتيكي، استفاده از آنتي اكسيدان هاي مصنوعي و اختلاط با روغن هايي كه خود پايداري بالايي دارند استفاده كرد. آنتي اكسيدان مصنوعي جنبه ايمني بودن روغن را از نظر عامه مردم تحت تأثير قرار خواهد داد. تغييرات ژنتيكي دانه روغني، هنوز در همه جا مرسوم و متداول نشده است. در طي هيدروژناسيون، اسيدهاي چرب ترانس تشكيل مي شود. درتوصيف سميت چربي هاي ترانس كافيست عنوان شود طبق نتايج تحقيقات علمي، مضرات آنها 20 برابر بيش از چربي هاي اشباع است. لذا با توجه به اهميت اسيدهاي چرب غير اشباع با چند پيوند دوگانه در سلامت انسان و خطراتي كه اسيدهاي چرب ترانس در پي دارند، در اين اختراع سعي بر اين شد كه بدون استفاده از هيدروژناسيون و تنها با اختلاط روغن هاي نباتي به فرمولي از روغن پخت دست پيدا كنيم تا ضمن توليد روغني با ماندگاري مطلوب، اين روغن از اسيدهاي چرب ضروري نيز تا حد امكان برخوردار باشد. با اين منظور از روغن كنجد كه اولاً پايداترين روغن گياهي در حالت طبيعي بوده و ثانياً داراي تركيبات فنولي ارزشمند تغذيه اي است در نسبت هاي 10، 20 و 30 درصدي استفاده شد.

تاریخ ثبت: 1388/03/27
خلاصه اختراع:

اثرات مخرب فلزات سنگين بر سلامتي انسان و بهداشت محيط زيست اهميت جداسازي كامل آنها را كاملا مشخص مي سازد به طوري كه آلودگي حاصل از فلزات سنگين تبديل به يك معضل براي بخش محيط زيست شده است. فلزات سنگين با تجمع در موجودات زنده مانند ارگانيسم ها باعث ايجاد خطرهاي زيست محيطي مي شوند لذا حذف آنها با توجه به استانداردهاي زيست محيطي اجتناب ناپذير مي باشد. نانو ذرات مغناطيسي از قبيل مگنتيت و ماگمايت قابليت جذب خوبي نسبت به فلزات سنگين دارند در اين زمينه فلزات سنگيني مانند كروم كبالت كادميوم سزيم ايتريبيوم پالاديوم روديوم پلاتين آرسنيك سلنيوم سيليكون و نيكل توسط نانو ذرات اكسيد آهن (نانو ذرات مغناطيسي) قابل جداسازي هستند دراين اختراع جداسازي نانو ذرات مغناطيسي متصل به فلزات سنگين با طراحي يك سامانه جداساز مغناطيسي صورت گرفت. با استفاده از سامانه جداساز مغناطيسي اختراع شده نانو ذرات مغناطيسي به همراه فلزات سنگين از پساب صنعتي با راندمان بيش از 99% جداسازي شد. با عبور سوسپانسيون نانو ذرات مغناطيسي از سامانه جداساز مغناطيسي نانو ذرات مغناطيسي بهمراه فلزات سنگين با ميدان مغناطيسي جدا شدند در نهايت نانو ذرات مغناطيسي با كاهش PH محيط توسط اسيد كلريدريك احيا و بازيابي و در فرايند جداسازي فلزات سنگين دوباره قابل استفاده مي شوند.

تاریخ ثبت: 1391/05/22
مخترع/مخترعان: سعدي صمدي
خلاصه اختراع:

از آنجا ضدعفوني به معناي از بين بردن يا غيرفعال كردن تركيبات بيماري زايي موجود در آب مي بالشد و كلرزني (در شكلهاي مختلف) يكي از روشهاي ضدعفوني كردن مي باشد. همچنين با توجه به اهميت تركيبات دي كلرو ايزو سيانورات سديم و تري كلرو ايزو سيانورات سديم به عنوان ماده موثره موجود در قرص جوشان كريدنس و استفاده از آنها به عنوان منبع پايدار توليد كلر كه به آب استخرهاي شنا و منابع آب مورد نياز دامداري ها اضافه مي گردند اهميت صنعت دامداري در اقتصادي كشور خودكفايي بيشتر در زمينه توليد داروهاي دامپزشكي و نوآوريهاي اين صنعت در كشور تصميم بر آن شد كه ماده موثره اين دارو براي اولين بار در داخل كشور سنتز و تهيه شود.

موارد یافت شده: 5