لیست اختراعات با مالکیت حسين رياضي
8 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ اظهارنامه: 1394/10/09
تاریخ ثبت: 1395/06/16
خلاصه اختراع:

ساخت پشتي هاي طبي براي نصب روي صندلي هاي چرخ دار، اداري و اتومبيل با توجه به نشستن طولاني مدت افراد بر روي آنها به منظور كاهش فشار وارده بر بدن به خصوص ستون فقرات ضروري است. ستون فقرات در حالت نشسته سه برابر حالتي كه ايستاده ايد وزن تنه را تحمل مي كند و به همين جهت وجود يك ساپورتور براي تقويت ماهيچه هاي اطراف ستون فقرات لازم مي باشد چرا كه در غير اين صورت فشار اضافي وارده باعث خم شدن مهره هاي كمري شده و انحناي ستون فقرات از حالت طبيعي خود خارج ميشود. پشتي هاي مذكور داراي يك چارچوب آلومنيومي بوده كه داراي انحناي هندسي منحصر به فرد مطابق با انحناي مهره هاي كمري است. اين پشتي ها در سايز هاي مختلف متناظر با عرض (22-60 سانتي متر)، عمق انحنا (5-20 سانتي متر) و ارتفاع (22-50 سانتي متر) براي ساپورت ستون فقرات طراحي ميشوند. همچنين ، اين پشتي ها داراي اتكاي پهلويي با اندازه هاي متفاوت مي باشند. براي نصب بر روي ويلچر مكانيزم نصب قابل تنظيم طراحي شده است. اين مكانيزم شامل يك گيره دو تيكه بوده كه كه بر روي ميله هاي پشتي ويلچر نصب مي شود .

تاریخ اظهارنامه: 1388/10/19
تاریخ ثبت: 1388/11/17
خلاصه اختراع:

زعفرانيك گياه استراتژيك مهم مي باشد كه به دليل ارزش اقتصادي بالا و اينكه اين گياه بومي منطقه ايران مي باشد از اهميت تحقيقاتي بسيار زيادي نيز برخوردار مي باشد. زعفران علاوه بر خصوصيات طعم دهندگي به غذاها و كاربرد آن به عنوان يك افزودني غذايي داراي خواص درماني متعددي نيز مي باشد. در دو يا سه دهه اخير دانشمندان علوم زيست شناسي و پزشكي به دنبال يافتن اثرات درماني زعفران و پيدا كردن مواد موثره موجود در آن بوده اند و در اين مسير به موفقيت هايي نيز دست پيدا كرده اند. در بين مواد موثره موجود در زعفران نيز كروسين مهم ترين رنگيزه كاروتنوئيدي بوده و در ضمن فراوان ترين آن ها نيز به شمار مي رود، در اين تحقيق سعي شده است تا با يك روش ساده و كم هزينه كروسين موجود در زعفرن را استخراج نمودو تا بتوان از آن در بررسي اثرات درماني زعفران و در نهايت استفاده از آن در درمان بيماري هاي مختلف سود جست. در روش مورد استفاده ابتدا بخش خوراكي زعفران خشك شده را در مخلوط آب و متانول حل كرده و پس از صاف كردن و جدا كردن ذرات نامحلول توسط سانتريفيوژ، با استفاده از يك ستون كروماتوگرافي سيليكاژل رنگيزه كروسين كه مهم ترين رنگيزه موجود در زعفران مي باشد جداسازي مي شود. نتايج نشان مي د هد كه در شيب غلظتي 60 به 40 متانول در آب بهترين جداسازي كروسين صورت گرفته است و همچنين در اين شرايط بيشترين كروسين نيز به دست مي آيد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/04/23
تاریخ ثبت: 1388/04/31
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1383/04/24
تاریخ ثبت: 1383/10/25
خلاصه اختراع:

ديابت نوع يك از شايعترين بيماري هاي متابوليك در كودكان و جوانان است و تاكنون داروئي خوراكي براي آن كشف نشده است . درمان آن با تزريق انسولين چند بار در روز انجام مي شود كه براي بيمار و والدين آنها آزار دهنده است. با هدف پيدا كردن يك داروي خوراكي براي اين بيماري بر آن شديم كه ماده ء پايين آورنده ء قند خون گياه گزنه را كشف و اثرات متابوليك آن را بررسي نمائيم اجزاء مختلف عرق برگ گزنه به وسيله روش كروماتوگرافي ستوني تهيه شده و به گروه هاي مختلف موش سفيد تزريق شد تا جزء موثر تعيين گرديد. ساختمان ماده موثره به وسيله Fourier transform infra red و mass spectrometry gas chromatography و كروماتوگرافي كاغذي بعد از هيدروليز اسيدي شناسايي شد كه يك دي پپتيد با ساختمان lysylphenylglycine بود. سپس مطالعات بيولوژيك بر روي موشهاي طبيعي و ديابتي شده با استروپتوزوتوسين انجام گرديده بعد از 4 ساعت از تزريق داخل صفاقي مادهء موثره به موشهاي طبيعي،قندخون به 5+-76 ميلي گرم در دسي ليتر رسيد،درحاليكه درگروه كنترل 8+-108 بود (0.00>p)، سطح انسولين سرم در گروه مورد و كنترل تفاوت معني داري نداشت. گليكوژن كبد در گروه مورد 23/0+_10/74 و در گروه كنترل 21/0+-08/10 بود (0.05>p). در مطالعه ديگري بر روي موشهاي ديابتي شده يا استريتوزوتوسين تزريق داخل صفاقي ماده ي موثر بعد از 4 ساعت قند خودن را به 8+_158 mg/dl رسانيد، درحاليكه در گروه كنترل mg/dl 319+_14 بود. تجويز خوراكي ماده ي موثره به موشهاي نرمال باعث كاهش قند خودن به ميزان 60+-10 mg/dl شد، در حاليكه در گروه كنترل اين كاهش 8+-26 mg/dl بود. در بررسي سميت ماده مشاهده شد كه LD50 آن براي يك موش 30 گرمي 9/8 ميليگرم بود. در مطالعه بر روي 8 بيمار مبتلا به ديابت نوع 1 در دو روز متوالي( روز اول بدون تجويز دارو، روز دوم باتجويز دارو) تجويز ماده مؤثره درساعت 7 صبح روز دوم باعث پائين افتادن قند خون در تمام بيماران در ساعت 10 شب ( 15 ساعت بعد از تجويز گرديد(P=0.001). نتيجه نهايي: يك دي پيتيد يا ساختمان lysylphenylgycine در برگ گياه گزنه وجود دارد كه مي تواند باعث كاهش قند خون بدون افزايش ترشح انسولين گردد و قابل جذب از روده مي باشد. واژه هاي كليدي: ديابت نوع1، گزنه ، قندخون

موارد یافت شده: 8