لیست اختراعات با مالکیت سعيد اخوان
7 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ اظهارنامه: 1394/02/02
تاریخ ثبت: 1394/06/04
خلاصه اختراع:

روش انعقاد و لخته‌سازي يكي از مهمترين و پركاربرد ترين روش‌ها جهت تصفيه پساب‌هاي صنعتي مي باشد كه در آن از ظرفيت موادي شيميايي به نام منعقدكننده و كمك‌منعقدكننده در جذب آلايندگي‌هاي موجود در پساب استفاده مي‌شود. فرايند انعقاد و لخته‌سازي فرايندي است كه طي آن ذرات معلق و كلوئيدي در محيط آبي با اضافه نمودن مواد شيميايي، ناپايدار و به هم پيوسته شده و با ته‌نشين شدن از آن محيط جدا مي‌شود. ماده‌ي شيميايي مورد نظر منعقدكننده ناميده مي‌شود كه به دو گروه آلي و معدني تقسيم مي‌شود. از آنجايي كه هزينه تامين اين مواد در برخي موارد بسيار بالا بوده و از سوي ديگر ميزان مصرف اين مواد نيز بالا مي باشد، هزينه بهره‌برداري زيادي را بر تصفيه خانه‌هايي كه از اين روش بهره مي گيرند، تحميل مي‌كند. استفاده از لجن شيميايي تصفيه‌خانه ها مي تواند به عنوان راه‌حل مناسبي جهت كاهش هزينه‌هاي مربوط به خريد منعقدكننده و كمك‌منعقدكننده باشد. از طرف ديگر با توجه به اينكه مديريت لجن حاصله يكي از مهمترين دغدغه‌هاي مديران تصفيه خانه‌ها مي باشد، با استفاده از اين روش حجم لجن توليد شده در تصفيه خانه كاهش يافته و آبگيري آن به نحو بهتري انجام مي‌گردد. مبناي علمي انجام چنين كاري را در دو عامل مي توان خلاصه كرد: الف) استفاده از استعداد جذب كنندگي لخته‌هاي ايجاد شده در مراحل قبلي است كه ممكن است از منعقدكننده‌هاي خام اوليه نيز بيشتر باشد، ب) بهبود در عملكرد فرآيند انعقاد و لخته سازي از طريق افزايش جامدات معلق ناشي از لجن برگشتي. در اين اختراع مواد شيميايي تزريقي از لجن واحد انعقاد و لخته‌سازي جهت تصفيه پساب‌هاي صنعتي ساخته شد و همچنين تاثير دما را نيز بر آن مورد بررسي قرار گرفت. شاخص هاي مورد بررسي دو عامل «جامدات معلق كل» (TSS) و «شاخص حجمي لجن» (SVI) مي‌باشد. در نهايت نيز با ساخت مدل رگرسيوني از كل فرآيند تاثير عوامل مختلف بر فرآيند محاسبه شده و حالت بهينه مشخص گرديده است. نتايج حاصل از اين اختراع نشان مي‌دهد كه با به كارگيري لجن شيميايي مي توان مصرف مواد شيميايي را تا يك ششم كاهش داده و نيز منجر به آبگيري بهتر لجن تصفيه‌خانه و مديريت آسان‌تر آن شد.

تاریخ اظهارنامه: 1394/01/14
تاریخ ثبت: 1394/06/23
مخترع/مخترعان: سعيد اخوان رضا كرمي
خلاصه اختراع:

پوشش هاي كامپوزيتيNi-WC و Ni-P-WC به دليل خواص منحصر به فردي از جمله سختي و مقاومت سايشي بالا، هدايت حرارتي مناسب، حفظ سختي و استحكام در دماهاي بالا و همچنين مقاومت خوردگي داغ، كاربرد گسترده اي در صنايع مختلف مي توانند داشته باشند. در اين اختراع خط آبكاري جهت اعمال اين پوشش ها طراحي و ساخته شد. در اين خط آبكاري تركيب حمام از جمله درصد P، WC و همچنين اثر پارامترهاي مختلف پوشش دهي از جمله دانسيته جريان و زمان آبكاري بر خواص پوشش كامپوزيتي Ni-P-WC مورد بررسي قرار گرفت. همچنين تأثير دما و زمان عمليات حرارتي بر سختي اين پوشش ها نيز ارزيابي شد. در نهايت با انتخاب مناسب پارامترهاي اثرگذار بر روي اين پوشش ها، پوشش هاي كامپوزيتيNi-WC و Ni-P-WC با بالاترين مقاومت به سايش و شوك حرارتي بر روي قطعات و سطوح آلومينيومي اعمال گرديد.

تاریخ ثبت: 1394/11/18
خلاصه اختراع:

تحقيقات گسترده اي جهت بي خطر سازي پساب صنايع مختلف براي رهاسازي در محيط زيست در حال انجام است. پساب صنايع داراي درصد آلودگي بالايي (13000=COD) مي باشد. در اين اختراع روش اكسيداسيون پيشرفته به عنوان يك روش كارآمد و سريع جهت گندزدايي و بي خطر سازي اين گونه پساب ها مورد استفاده قرار گرفته است. روش هاي مختلفي جهت گندزدايي پساب صنايع تاكنون بكار گرفته شده است كه در اين اختراع از روش اكسيداسيون پيشرفته با بكارگيري UV/H2O2/O3 به اين منظور استفاده شد و شرايط متفاوتي از غلظت و ميزان شدت پارامترهاي ازن، هيدروژن پراكسيد و اشعه ي فرابنفش بر ميزان حذف تركيبات آلي موجود در پساب مورد بررسي قرار گرفت. آزمايشات توسط نرم افزار Minitab و به روش RSI جهت تعيين نقطه ي بهينه، طراحي شدند در روند آزمايش ها ابتدا در نمونه هاي 1 ليتري و سپس در دستگاه UV انجام شد و نمونه ها پس از اكسيداسيون در لوله هاي فالكون 50 ميلي ليتري در يخچال در دماي 3 درجه سانتيگراد نگهداري شد و پس از اتمام آزمايشات اكسيداسيون، تست هاي COD بر روي نمونه هاي جمع آوري شده صورت گرفت، اين آزمايشات نشان داد كه استفاده از روش جديد گندزدايي درصد آلودگي پساب را به حداقل ممكن خواهد رساند.

تاریخ اظهارنامه: 1390/07/18
مالک/مالکان: سعيد اخوان
تاریخ ثبت: 1390/12/02
خلاصه اختراع:

توليد ورق نانو ساختار آلومينيوم 5083 به روش نورد تجمعي پيوندي اصلاح شده(M-ARB)

تاریخ اظهارنامه: 1393/05/15
تاریخ ثبت: 1393/10/20
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، براي اولين بار، پوشش هيبريدي B4C-PTFE Ni-P- از طريق افزودن ذرات B4C و PTFE به محلول آبكاري، ايجاد گرديد .استفاده از فناوري سطح جهت ارتقاي خواص سطحي و هم¬چنين محافظت از سطح قطعات در كاربردهاي مختلف اجتناب‏ناپذير است. اعمال پوشش روي سطح قطعات از مهم‏ترين روش‏هاي بهبود خواص سطحي و حفظ سطح قطعات در برابر آسيب‏هاي مختلف مانند سايش و خوردگي است. آبكاري الكترولس جهت اعمال فلزات مختلف روي انواع سطوح فلزي و غير فلزي مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه، استفاده از ذرات غيرفلزي براي بهبود خواص پوشش‏هاي فلزي بسيار مورد توجه است. اين ذرات بسته به جنس و خواص ذاتي، اندازه و ميزان شركت در پوشش، خواص مختلفي را در پوشش سطحي ايجاد مي‏كنند. استفاده از انواع ذرات غير فلزي، با جنس و اندازه‏‏هاي متفاوت، در زمينه‏ي پوشش‏هاي نيكل الكترولس مي‏تواند باعث بهبود مقاومت به سايش و سختي اين پوشش‏ها ‏شود.

تاریخ اظهارنامه: 1393/05/14
تاریخ ثبت: 1393/11/16
مخترع/مخترعان: سعيد اخوان
خلاصه اختراع:

دستگاه منبع جريان پالسي با توان كاري 3 كيلو وات جهت ايجاد پوشش هاي نوين هوايي ساخته شد. هدف از ساخت اين دستگاه توليد يك جريان پالسي با دامنه مثبت قابل تنظيم از صفر تا 40 آمپر براي استفاده در فرايندهاي رسوب دهي مي باشد. علاوه بر قابل كنترل بودن دامنه جريان فركانس پالس خروجي وهمچنين عرض پالس نيز قابل كنترل مي باشد. توان مفيد خروجي دستگاه در طراحي 3 كيلو وات در نظر گرفته شده است و به منظور تأمين اين توان از يك ترانسفورماتور 220 به 175 ولت با توان تقريبي 4500 وات استفاده شده است. فركانس پالس بين 1 تا 1000 هرتز و در ضمن مقدار زمان اختصاص يافته به پالس جريان خروجي در هر دوره تناوب (Duty-Cycle) مي¬تواند بين 10 تا 100 درصد دوره¬ تناوب پالس خروجي باشد. با توجه به توان¬ دستگاه، ورودي مبدل به صورت تكفاز در نظر گرفته شده كه با توجه به در دسترس بودن برق تكفاز 220 ولت، امكان استفاده از دستگاه در هر مكاني ميسر خواهد بود.

تاریخ اظهارنامه: 1394/10/29
تاریخ ثبت: 1395/04/29
خلاصه اختراع:

آزمون خستگي موضوع مهمي در طراحي مواد مهندسي مي باشد كه هدف آن تخمين يك توزيع آماري از استحكام خستگي در يك عمر خستگي با چرخه بالا و خاص است. در اين اختراع دستگاه خستگي چهار نقطه اي جهت انجام آزمون خستگي طراحي و ساخته شد. اين دستگاه شامل اجزاي اصلي موتور، ياتاقان هاي تكيه گاه و بار، سنسور مجاورت و شمارشگر ديجيتال مي باشد. نمونه هاي آزمون خستگي مطابق با استانداردهاي ISO و ASTM با مواد مختلف ساخته و با دستگاه خستگي چهار نقطه اي تست گرديد. نتايج آزمايش هاي بدست آمده با اين دستگاه، اطلاعات بسيار كاربردي در مورد رفتار خستگي مواد ارائه مي دهد كه مي تواند در طراحي آنها بسيار ارزشمند باشد.

موارد یافت شده: 7