لیست اختراعات با مالکیت
مصطفی شهیدی نوقابی
4 عدد
در ابتدا ضايعات ناشي از استخراج شير سويا كه اكارا نام دارد تميز و تصفيه مي شود فرآيند استخراج با كمك حلال هاي آۀي دنبال مي شود. مخلوط به مدت يك ساعت هم زده تا قسمت هاي فيبري و نامحلول آن جدا شود . مخلوط الك شده به مدت 12 ساعت به حال سكون رها شد تا پلي ساكاريد هاي نامحلول آن رسوب كند پلي ساكاردي هاي رسوب كرده، جمع آوري و در آون خلأ در دماي50 خشك شدند . پلي ساكاريد سويا خشك شده، آسياب و با استفاده از الك با مش 40 الك شد. پس از تهيه پلي ساكاريد مراحل تهيه پلاستيك بسته بندي به شرح ذيل است: ابتدا مقدار 20% آرد سويا توليد شده به مدت 25 دقيقه در 100 ميلي ليتر آب مقطر 80 درجه سانتي گراد توسط هم زن مخلوط شد. سپس با توجه به شكننده بودن آن، پلاستي سايزر گليسرول در مقدار 50 درصد ماده خشك افزوده شده و مجددا در همان دما و مدت 30 دقيقه عمل اختلاط انجام شد. آنگاه مقدار 2 درصد از اسانس آويشن شيرازي به محلول پليمري توليد شده افزوده شده و سپس توسط هموژنايزر با سرعت 13500 دور بر دقيقه به مدت 3 دقيقه هموژن گرديد. محلول مورد نظر بر روي يك سطح تفلوني كاملا تراز ريخته شد و پس از 24 ساعت پوشش خوراكي زيست تخريب پذير از سطح جدا شد.
در ابتدا ضايعات ناشي از استخراج شير سويا كه اكارا نام دارد تميز و تصفيه مي شود فرآيند استخراج با كمك حلال هاي آۀي دنبال مي شود. مخلوط به مدت يك ساعت هم زده تا قسمت هاي فيبري و نامحلول آن جدا شود . مخلوط الك شده به مدت 12 ساعت به حال سكون رها شد تا پلي ساكاريد هاي نامحلول آن رسوب كند پلي ساكاردي هاي رسوب كرده، جمع آوري و در آون خلأ در دماي50 خشك شدند . پلي ساكاريد سويا خشك شده، آسياب و با استفاده از الك با مش 40 الك شد. پس از استخراج و تهيه پلي ساكاريد سويا مراحل تهيه نانوكامپوزيت بسته بندي به شرح ذيل است: ابتدا مقدار 20% آرد سويا توليد شده به مدت 25 دقيقه در 100 ميلي ليتر آب مقطر 80 درجه سانتي گراد توسط هم زن مخلوط شد. سپس با توجه به شكننده بودن آن، پلاستي سايزر گليسرول در مقدار 50 درصد ماده خشك افزوده شده و مجددا در همان دما و مدت 30 دقيقه عمل اختلاط انجام شد. آنگاه مقدار 10 درصد از نانو ذره رس به منظور استحكام و بهبود برخي ويژگيهاي پليمر بسته بندي به محلول پليمري توليد شده افزوده شده و توسط هموژنايزر با سرعت 13500 دور بر دقيقه به مدت 3 دقيقه هموژن گرديد. محلول مورد نظر بر روي يك سطح تفلوني كاملا تراز به روش كستينگ ريخته شد و پس از 24 ساعت پوشش خوراكي زيست تخريب پذير از سطح جدا شد.
چاي و دمنوش ها يكي از پر مصرف ترين نوشيدني هاي مورد استفاده در جهان مي باشند. فرآيند آماده سازي چاي و دم نوش زمان بر بوده و از طرفي براي استخراج تركيبات موثره در برخي از آنها آن شرايط خاصي بايد لحاظ گردد. از سوي ديگر با اين روش تفاله نيز وجود دارد كه بايد دور ريخته شود. لذا در اين اختراع سعي شده تمامي اين مشكلات با توليد پودر فوري يا قرص چاي و دمنوش مرتفع گردد. بدين ترتيب كه با رعايت شرايط اصولي در استخراج عصاره چاي و دمنوش ها، تمامي تركيبات مفيد آنها تحت شرايط كنترل شده و با استفاده از تكنيك هاي نوين استخراج شده و عصاره حاصل با تكنيك هاي پاششي و يا انجمادي خشك و آگلومريزه مي شود و با تركيبات عامل عطر و طعم طبيعي و در صورت نياز پركننده ها و شيرين كننده ها و تركيبات ويتاميني، آنتي اكسيداني، پري و پروبيوتيكي و غيره مخلوط مي شود. سپس پودر فرموله حاصله پس از استريل شدن با پلاسماي سرد مي تواند به همان صورت يا به شكل قرص معمولي يا جوشان درآيد. اين محصول به محض ريخته شده در آب سريعا حل شده و چاي يا دمنوش با كيفيت مشابه نمونه دم شده آن و با عطر طعم هاي متنوع را ايجاد مي كند.
اختراع حاضر برنج اكستروژن شده بر پايه مخلوط آردهاي حاصل از ضايعات دانه برنج شكسته و آرد كينوا است كه با استفاده از ژل پرشده امولسيوني حاوي بتاكاروتن غني سازي شده است. اين اختراع مربوط به حوزه نيازهاي انساني، بخش صنايع غذايي مي باشد. ارائه محصولاتي كه پاسخگوي نياز مواد مغذي روزانه اكثر اقشار جامعه و افزايش سطح سلامت شود، بسيار حائز اهميت است. از سوي ديگر با توجه به افزايش ضايعات حاصل از برنج شكسته و بالابودن ارقام حاصل از گزارشات مربوط به ضايعات در بخش كشاورزي، برگرداندن محصول به چرخه توليد مي¬تواند كمك زيادي به اقتصاد كشور كند. همچنين آرد كينوا با توجه به غني بودن از پروتئين، ليپيد، فيبر، ويتامين ها و مواد معدني داراي ارزش غذايي بالايي است و تعادل فوق العاده اي از اسيدهاي آمينه ضروري دارد. از سوي ديگر به دليل اينكه توليد محصول به روش اكستروژن شده انجام مي¬باشد قابليت غني سازي بهتر آن را مي¬دهد كه اين محصول با تركيب مغذي و ارزشمند بتاكاروتن كه داراي نقش آنتي اكسيداني و پيش ساز ويتامين A است غني سازي شده است. روش غني سازي محصول با اين تركيب مغذي با استفاده از روش انكپسولاسيون امولسيون پيكرينگ كه يك روش امولسيون سازي با امولسيفايرهاي طبيعي است و نياز به حضور امولسيفايرهاي سنتزي جهت پايداري را ندارد، انجام شده كه سبب حفظ اين تركيب غذايي از عوامل محيطي و پايداري آن در محصول برنج اكستروژن شده خواهد شد. Production of extruded rice enriched with beta-carotene using Pickering emulsion-filled gel
موارد یافت شده: 4