لیست اختراعات با مالکیت
مهرداد آقائي
5 عدد
خلاصه اختراع : كلاژن به طور گسترده در دنيا مورد استفاده قرار ميگيرد. علاوه بر مصارف بسيار زياد در صنايع غذايي، دارويي، آرايشي- بهداشتي، عكاسي، نساجي، صنايع چسب، كاغذ و مقوا و ...، به دليل ويژگيهاي بيولوژيك منحصربهفرد خود در پزشكي خصوصا در پزشكي بازساختي (Regeneration Medicine) كاربرد زيادي دارد. عصاره پاي مرغ، مملو از ويتامين D، ويتامين A، كلسيم، فسفر، منيزيم و اسيدهاي چرب، همچنين سرشار از مواد غضروفساز از جمله «سولفات كندروئتين» است كه به جلوگيري آسيب هاي غضروفي كمك ميكند. به همين خاطر افرادي كه دچار مشكلات ناشي از كمبود كلسيم، پوكي استخوان، تغييرات آرتروزي غضروفها، نرمي استخوان، شكستگي استخوان و به طور كلي تغييرات ساختماني در استخوانها و نيز اختلال عملكرد عضلاني ناشي از كمبود كلسيم و ويتامينD هستند، را ميتوان با استفاده از اين ماده غذايي درمان كرد. در ايران و در جهان موارد زيادي براي استخراج كلاژن از منابع متفاوت گزارش شده است. اما در اين طرح سعي شده با استفاده از فرآيند مطرح شده، تهيه فرم كريستالي كلاژن با خلوص بالا را بدست آورد. اين فرآيند بدليل هزينه پايين مواد اوليه مصرفي ميتواند صرفه اقتصادي نيز داشته باشد. خلاصه طرز استخراج كلاژن از پاي مرغ 1) حذف مواد زائد شامل پوست و ناخن پاي مرغ 2) شستشو در دماي 50 درجه سانتيگراد 3) حذف قسمتهاي بدون كلاژن شامل تكه هاي استخوان وعبور از صافي 4) قرار دادن ژل در دماي 19 درجه سانتيگراد زير صفر و حذف لايه چربي 5) اضافه كردن حلال اسيد كلريك 2 مولار و سانتريفيوژ 6) اضافه كردن حلال سود 1 مولار 7) ميكس كردن 24 ساعته در دماي 25 درجه سانتي گراد و سانتريفيوژ (به مدت 10 دقيقه در rpm 10000 ) 8) قرار دادن در قيف بوخنر و جدا شدن دو فاز از هم به مدت 24 ساعت 9) اضافه كردن آب دو بار تقطير جهت رسيدن به pH خنثي 10) عبور از فيلتر و قرار دادن در ظروف شيشه اي تيره 11) جمع آوري كريستال هاي سفيد رنگ حاوي كلاژن
تا كنون از روش هاي مختلفي براي توليد نانو درات اكسيد كروم استفاذه شده است. در روش هاي معمول، نانو ذرات توليد شده داراي محدوده اندازه زياد، آگلومراسيون بالا و سطح ويژه پاييني هستند. از سوي ديگر روش هاي مورد استفاده به ندرت نانو ذرات با مورفولوژي كروي را توليد مي كنند و ذرات توليد شده داراي شكل مشخصي نيستند لذا براي توليد نانو ذرات كروي از سورفكتانت هايي مانند PVP )پلي وينيل پيروليدين) استفاده مي شود كه از لحاظ اقتصادي بسيار گران قيمت هستند. نانو ذرات اكسيد كروم توليد شده با سطح ويژه بالا معمولآ با استفاده از تمپلت و يا با روش هاي زمان بري توليد مي شوند. از سوي ديگر اكثر نانو ذرات توليدي آموزش هستند و با افزايش اندك دما، سطح ويژه آن ها به شدت افت مي كند. اخيرا نانو ذرات كريستالي اكسيد كروم با كريستاليته بالا با استفاده از تمپلت نانو ذرات سيليس توليد شده است كه تصاوير TEM ارائه شده نشان دهنده همجوشي شديد ذرات به يكديگر است. با بررسي مقالات و روش هاي مختلف توليد، هنوز روشي مناسب و كارآمد براي توليد نانو ذرات كريستالي اكسيد كروم با سطح ويژه مناسب ارائه نشده است. در واقع هر كدام از روش هاي ارائه شده تنها بخشي از ويژگي هاي مورد نظر را تامين كرده اند. برخي از روش هاي مورد استفاده براي توليد نانو ذرات اكسيد كروم با سطح ويژه بالا بدون استفاده از تمپلت نياز به زمان هاي طولاني واكنش )حداقل ١۵ روز) دارند علاوه بر اين ذرات توليد شده آمورف بوده و نسبت به تغييرات دما به شدت حساس هستند لذا استفاده از آن ها در دماهاي كاربري بالا باعث افت شديد خواص آن ها مي شود. نزديك كردن اندازه ذرات توليدي به يكديگر و كاهش آگلومراسيون نيز يكي از مشكلات عمده در روش هاي مختلف است. وسيع بودن محدوده اندازه ذرات يكي از مشكلات عمده در توليد نانو ذرات اكسيد كروم بوده و هست. اين محدوده وسيع باعث افت ويژ گي هاي نانو ذرات توليدي مي شود. راه حل ارائه شده به اين صورت مي باشد :
براي بررسي نوآوري مطرح شده قطعات مشابه اي از سوپر الياژ Rene-80 فراهم شده است. سپس نمونه ها در دماهاي مختلف مورد عمليات حرارتي آنيلينگ قرار گرفته اند. در ادامه قطعات عمليات حرارتي شده تحت آزمون فراصوتي به روش غوطه وري قرار گرفتند. با استفاده از آناليز XRD و تصويربرداري توسط ميكروسكوپ الكتروني عبوري تغييرات فازγ در زمينه بررسي شد و مشخص شد كه با افزايش دماي آنيل ميزان بيشتري از فازγ در زمينه حل مي شود اين نتايج منطبق با آزمونهاي فراصوتي انجام شده بود.
در فرايند نفوذي - واكنشي كه براي اولين بار معرفي و انجام شده است، فولاد در يك محيط جامد، مايع يا گاز، غني از اتم هاي عناصر كاربيدزا نظير نايوبيم (Nb)، واناديم (v)و تيتانيم (Ti) قرار مي گيرد. اين عناصر، در دماي بالا، با كربن سطح فولاد تركيب شده و يك لايه بسيار سخت و مقاوم به سايش از كاربيد اين عناصر (vc) و tic و Nbc ايجاد مي شود. در اين ميان كاربيد واناديم يكي از سخت ترين و مقاوم ترين تركيب در اين گروه مي باشد و در اين اختراع بعنوان نمونه انتخاب شده است. نمونه هايي از فولاد قالب در محفظه هايي حاوي پودر فروواناديم بعنوان تأمين كننده عنصر كابيدزا، پودر اكسيد آلومينيم بعنوان پودر خنثي، پودر كلريد آمونيم با خلوص آزمايشگاهي بعنوان فعال كننده قرار مي گيرند و در دماي 1050c حرارت داده مي شوند. در حين عمليات، واناديم در محيط بصورت واتاديم اتمي آزاد مي شود. اين اتم ها به سطح قطعه منتقل شده و با اتم هاي كربن موجود در فولاد واكنش مي دهد، كه نتيجه، ايجاد كاربيد واناديم مي باشد. كليه فولادهايي كه داراي حداقل 0/3٪ كربن باشند براي اين فرايند مناسب اند.
موارد یافت شده: 5