لیست اختراعات با مالکیت
يدالله اميدي
4 عدد
استفاده از نشانگر هاي زيستي حساس و دقيق براي تشخيص زود هنگام بيماريها و اهداف درماني در پزشكي بسيار حائز اهميت است. امروزه جديدترين و مهم ترين اكتشاف نشانگر هاي زيستي ژنتيكي، در زمينه ميكرو ريبونوكلئيك اسيدها (MicroRNA; miRNA) بوده است. اولين گام براي ارزيابي هاي ميرنا ها، ارائه پروتكل هايي براي استخراج آنهاست. انواع كيت هاي تجاري خارجي براي استخراج RNA هاي كوچك در دسترس هستند، كه اكثر آنها گران بوده و مقرون به صرفه نيستند و با مشكلاتي همراه هستند. افزايش تقاضا براي استفاده از miRNA در زمينه هاي مختلف علوم زيستي و پزشكي و نيز فقدان پروتكل عمومي براي استخراج ميرنا از نمونه هاي باليني مختلف ما را بر آن داشت تا پروتكلي را براي استخراج ميرنا از نمونه هاي بيولوژيكي توسعه دهيم. در فورمولاسيون اين روش از استات پتاسيم و كلريد ليتيم استفاده شده است كه تواناي استخراج ميكرو ار ن ها از سلول ها، بافت ها، بافت هاي بيوپسي پارافينه شده، مايعات بدن (سرم، پلاسما، ادرار، برنش ريوي، اشك، بزاق و ...) را با ميزان بالا و كيفيت خوب دارا مي باشد. نتايج ما يك روش عمومي، ارزان و سريع براي استخراج كيفيت بالا RNA كوچك معرفي مي كند كه مي تواند مطالعات انجام شده در بيان ژن در تحقيقات پزشكي را تسهيل كند. از ويژگي هاي قابل توجه اين پروتكل موفقيت در استخراج RNA از نمونه هاي مختلف باليني به خصوص سلول هاي انساني و مايعات بدن است كه نيازمند كيت هاي مختلف است. اين روش استخراج پلت فرمي براي ريزآرايه، اهداف تشخيصي و پيش آگهي و تحقيقات بيوتكنولوژي، كه كيفيت miRNA يك نياز حياتي است، ارائه ميدهد.
سنتز و توليد نانوداروي آنزيمي هدفمند بر عليه سرطان كولون در راستاي دستيابي به دارو با اثرات درماني بيشتر و عوارض جانبي كمتر انجام شده است. سرطان كولون از نظر تعداد بيماران مبتلا، سومين و از نظر تعداد مرگ و مير، دومين رتبه را در جهان دارد. داروهاي رايج در شيمي درماني اين نوع سرطان ( 5-فلورويوراسيل و كپسيتابين و اگزالي پلاتين) داراي عوارض حادي مانند سركوب فعال مغز استخوان، موكوزيت، اسهال و حتي سندرم دست و پا در درمان انفوزيون طولاني مدت وريدي 5-FU و رژيم هاي حاوي كپسيتابين مي باشد. از طرفي ديگر مقاومت هاي دارويي و عوارض استفاده از آنها به اين گروه از داروهاي شيمي درماني، مسئله درمان اين بيماري را بسيار مشكل ساخته است. از اين رو جستجوي راه هاي درماني جديد از اهميت بالايي برخوردار است. با توجه به هدف گيري كاملا اختصاصي اين نانودارو به بافت توموري و مولكولهاي اختصاصي در سلول هاي سرطاني كولون، اثراتي همچون بالا بردن راندمان درماني، كاهش عوارض جانبي، نگهداري مقدار دارو در يك دوز مطلوب، بهينه كردن مصرف دارو و رساندن دارو به بافت مورد نظر بدون آسيب به ديگر قسمتهاي بدن به همراه داشته است. اثرات درماني آنزيمهاي دارويي بر پايه سيستمهاي نانو بر سرطان كولون كمتر مورد مطالعه قرار گرفته است و ساخت نانوداروي مذكور با اين ويژگيهاي درماني منحصر به فرد مي باشد و تا كنون هيچ گزارشي مبني بر ساخت چنين دارويي در ايران و ديگر كشورها گزارش نشده است. بنابراين نانوداروي توليد شده علاوه بر جلوگيري از گسترش سرطان كولون و درمان آن، مي تواند بر مقاومت به داروهاي رايج شيمي درماني غلبه كند.
استفاده از نانو زئوليت هاي كروي ميكروني ( nanozeolite microspheres ) اصلاح سطح شده با يون نيكل براي خالص سازي آنتي بادي هاي با دنباله هيستيديني در صنايع متعددي از جمله صنايع دارويي و غذايي داراي اهميت فراواني مي باشد. امروزه خالص سازي بعضي از آنتي بادي ها و پروتئين ها با استفاده از بستر زئوليتي مورد بررسي قرار گرفته است كه در اين فرآيند انتخاب زئوليت مناسب براي پروتئين مورد نظر از اهميت زيادي برخوردار است. در اين پروژه ابتدا نانو زئوليت كروي ميكروني سنتز شده به عنوان يك پايه مناسب براي طراحي و ساخت رزين مورد نياز براي خالص سازي آنتي بادي scFv مورد استفاده قرار گرفت. با تثبيت يون نيكل (Ni+2) بر روي اين بستر، رزين كروماتوگرافي افينيتي فلزي مورد نظر به دست آمد كه داراي استحكام فيزيكي و شيميايي مناسب بوده و از بازده خالص سازي و درجه خلوص بالاي محصول پروتئيني برخوردار مي باشد. تاكنون هيچ گزارشي مبني بر خالص سازي آنتي بادي scFv با استفاده از ستون هاي نانو زئوليتي گزارش نشده است. با بررسي سينتيك جذب و واجذب آنتي بادي scFv به رزين طراحي شده بر پايه نانو فرآيند خالص سازي آنتي بادي ارتقاء يافته و سرعت فرآيند خالص سازي افزايش قابل ملاحظه اي يافت.
يكي از مشكلات عمده افراد مبتلا به بيماري ديابت استفاده از شكل دارويي تزريقي انسولين مي باشد كه گاهي به دفعات در طول روز عمل تزريق انسولين مي بايست صورت گيرد كه با توجه به محدوديت مكاني و زماني و ساير مشكلات مانند ترس از سوزن استرس آثار محل تزريق كبودي آسيب بافتي و عفوني شدن محل تزريق در اثر تزريقات مكرر و ... محققين در سراسر دنيا به فكر استفاده از اشكال دارويي خوراكي و يا ساير اشكال دارويي غير تزريقي انسولين بوده اند. ولي با توجه به تغيير شكل و تاثيرپذيري انسولين در محيط اسيدي معده و محيط قليايي روده تلاشها موفقيت چشم گيري نداشته اند. آنچه در اين اختراع صورت گرفته است تهيه نانوپارتيكلهاي پليمري هوشمند smart or intelligent polymeric nanoparticle متصل به انسولين براي داروسازي خوراكي انسولين مي باشد كه ويژگيهاي اصلاح شده اي از نظر پايداري و جذب در شرايط بيولوژيك دارند. به اين منظور كوپليمرهاي پلي لاكتيد - پلي ان - ايزوپرپيل آكريل آ»يد (PLA-PNiPAAm) و پلي لاكتيد گليكوليد - پلي ان - ايزوپروپيل آكريلاميد (PLGA-PNiPAAm) براي اولين بار سنتز شده است. روشهاي تهيه نانو پارتيكلهاي حاوي انسولين از اين كوپليمرها مورد بررسي قرار گرفته است. خصوصيات in-vitro از جمله رفتار رهشي داروها از نانوپارتيكلهاي تهيه شده در شرايط بازسازي شده دستگاه گوارشي و مطالعات in-vivo بر روي rat از ديدگاه ميزان تاثير آنها بر روي كاهش گلوكز خون در حال انجام است. در حال حاضر تحقيقات گسترده اي بر روي تهيه نانو پارتيكلهاي هوشمند حساس به محركهاي محيطي از جمله دما و PH در حال اجرا است كه مي تواند روشهاي داروسازي تركيبات حساس را چه از ديدگاه تهيه فرمولاسيونهاي مناسب و چه از نظر افزايش بهره دهي درماني متحول نمايد.
موارد یافت شده: 4