لیست اختراعات احمد فتاحی اردکانی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ ثبت: 1402/06/12
خلاصه اختراع:

گياهان دارويي منبع غني از آنتي اكسيدان¬هاي طبيعي هستند و در طب سنتي براي كنترل و درمان بسياري از بيماري¬ها مورد استفاده قرار مي¬گيرند. اثر كاهنده تعداد زيادي از اين گياهان بر گلوكز خون در افراد مبتلا به ديابت نوع 2 و فشار خون بالا در مدل-هاي حيواني و مطالعات باليني تاييد شده است. ميان¬وعده فراسودمند مختص به بيماران با ديابت نوع 2 و فشار خون بالا (عصاره¬هاي گياهاني مانند برگ زيتون، مريم گلي، گزنه، دارچين و بهار نارنج) حاوي تركيبات بيواكتيو، پروتئيني، آنتي¬اكسيداني و طبيعي بوده و به عنوان يك ميان وعده غذايي با جنبه دارويي كاربرد دارد. در تهيه اين ميان¬وعده، ابتدا مواد گياهي مورد در آزمايش پس از برداشت در سايه خشك و توسط آسياب به شكل پودر آسياب شدند. سپس مقدار مشخصي از هر تركيب به طور جداگانه با مقادير مشخصي سيستم چند حلالي آتانول- آب (نسبت 70 به 30) به روش ماسراسيون ، و به مدت 30 دقيقه در دماي 40 درجه سانتي¬گراد در حمام بن ماري حرارت داده و عصاره¬هاي تهيه شده را با كاغذ صافي واتمن صاف و در سايه خشك شدند. نمونه¬ها پس از تراشيدن عصاره¬هاي خشك شده و تركيب با اب به نسبت 1 به 10 و با استفاده از مالتودكسترين تجاري توسط سيستم تركيبي هموژنيزاسيون- اسپري دراير در دماي 150 درجه سانتيگراد در دستگاه مذكور انكپسوله شده و خشك شدند. آزمون¬هاي تعيين راندمان و مقدار كل فنل، و آزمون¬هاي دستگاهي ديتاميكي نور ذرات از جمله اندازه ذرات و پتانسيل زتا (Zeta-sizer)، تشخيص كريستالينيتي يا آمورف (XRD)، ويژگي¬هاي حرارتي (DTA/TGA)، بررسي ساختار شيميايي (FT-IR) و ويژگي¬هاي مورفولوژي (FE-SEM) نانوذرات حاصل مورد بررسي قرار گرفت. در مرحله بعد، تركيب دم كرده و صاف شده برگ استويا (به عنوان شيرين كننده) پس از مخلوط شدن با پودر پكتين، به مخلوط ذوب شده ژلاتين و پكتين افزوده و تا مرحله يكنواختي كامل همزده شد. سپس پودرهاي نانوذرات به مخلوط حاصل، به آرامي و در طي چند مرحله افزوده و عمليات همزدن تا مرحله يكنواختي انجام شد؛ سپس قالب ريزي در قالب¬هاي آماده شده پاستيل، و آبگيري در دماي 4 درجه سانتيگراد يخچال به مدت 5 ساعت انجام گرفت. پس از عمل بسته شدن و قالب¬گيري پاستيل¬ها¬، نمونه¬ها از يخچال خارج و جهت خشك كردن از دو روش غلتاندن در آرد سبوس¬دار يا خشك كردن در دماي 50 درجه سانتيگراد ماكروفر استفاده شد. در نها Production of useful snacks (Between meal) for patients with high blood pressure and type 2 diabetes

موارد یافت شده: 1