شماره ثبت : 109728
وضعیت اعتبار: اعتبار دارد

تاریخ ثبت: 1402/06/12
طبقه بندی بین المللی: A61K 38/00 B82Y 5/00 A23G 3/00 A61K 36/00

خلاصه اختراع :

گیاهان دارویی منبع غنی از آنتی اكسیدان های طبیعی هستند و در طب سنتی برای كنترل و درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند. اثر كاهنده تعداد زیادی از این گیاهان بر گلوكز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و فشار خون بالا در مدل-های حیوانی و مطالعات بالینی تایید شده است. میان وعده فراسودمند مختص به بیماران با دیابت نوع 2 و فشار خون بالا (عصاره های گیاهانی مانند برگ زیتون، مریم گلی، گزنه، دارچین و بهار نارنج) حاوی تركیبات بیواكتیو، پروتئینی، آنتی اكسیدانی و طبیعی بوده و به عنوان یك میان وعده غذایی با جنبه دارویی كاربرد دارد. در تهیه این میان وعده، ابتدا مواد گیاهی مورد در آزمایش پس از برداشت در سایه خشك و توسط آسیاب به شكل پودر آسیاب شدند. سپس مقدار مشخصی از هر تركیب به طور جداگانه با مقادیر مشخصی سیستم چند حلالی آتانول- آب (نسبت 70 به 30) به روش ماسراسیون ، و به مدت 30 دقیقه در دمای 40 درجه سانتی گراد در حمام بن ماری حرارت داده و عصاره های تهیه شده را با كاغذ صافی واتمن صاف و در سایه خشك شدند. نمونه ها پس از تراشیدن عصاره های خشك شده و تركیب با اب به نسبت 1 به 10 و با استفاده از مالتودكسترین تجاری توسط سیستم تركیبی هموژنیزاسیون- اسپری درایر در دمای 150 درجه سانتیگراد در دستگاه مذكور انكپسوله شده و خشك شدند. آزمون های تعیین راندمان و مقدار كل فنل، و آزمون های دستگاهی دیتامیكی نور ذرات از جمله اندازه ذرات و پتانسیل زتا (Zeta-sizer)، تشخیص كریستالینیتی یا آمورف (XRD)، ویژگی های حرارتی (DTA/TGA)، بررسی ساختار شیمیایی (FT-IR) و ویژگی های مورفولوژی (FE-SEM) نانوذرات حاصل مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله بعد، تركیب دم كرده و صاف شده برگ استویا (به عنوان شیرین كننده) پس از مخلوط شدن با پودر پكتین، به مخلوط ذوب شده ژلاتین و پكتین افزوده و تا مرحله یكنواختی كامل همزده شد. سپس پودرهای نانوذرات به مخلوط حاصل، به آرامی و در طی چند مرحله افزوده و عملیات همزدن تا مرحله یكنواختی انجام شد؛ سپس قالب ریزی در قالب های آماده شده پاستیل، و آبگیری در دمای 4 درجه سانتیگراد یخچال به مدت 5 ساعت انجام گرفت. پس از عمل بسته شدن و قالب گیری پاستیل ها ، نمونه ها از یخچال خارج و جهت خشك كردن از دو روش غلتاندن در آرد سبوس دار یا خشك كردن در دمای 50 درجه سانتیگراد ماكروفر استفاده شد. در نها Production of useful snacks (Between meal) for patients with high blood pressure and type 2 diabetes

جهت استفاده از امکانات زیر در این صفحه به حساب کاربری خود وارد شوید و مراحل تایید امتا را به اتمام برسانید.

- نمایش لینک این اختراع در اداره ثبت اختراعات ایران

- ارسال پیام به مالک / مخترع این اختراع (لطفا جهت سوال در خصوص اختراع با شماره های موسسه نوفن تماس نگیرید، پس از ثبت نام در سایت دارکوب، میتوانید به اختراع پیغام دهید)

- نمایش اطلاعات تکمیلی (عکس، متن، و نحوه همکاری) این اختراع

دیگر اختراع/اختراع ها با مالک/مخترع مشابه