لیست اختراعات با مالکیت
امير زارعي
7 عدد
هدف از ساخت ژل موضعي با ساختار نانوذرات سبز تاثير گذاري سريع و كوتاه مدت براي درمان اين بيماري مي باشد كه به دليل ساختار طبيعي داراي كمترين عوارض جانبي ممكن مي باشد. اثرات ضد قارچي نانوذرات كيتوزان و ژل كيتوزان استخراج شده از پوست سخت پوستاني چون ميگو و خرچنگ به خاطر پروتون دهندگي گروه هاي آمينو در زنجيره كيتوزان (باعث ايجاد بار مثبت در سطح كيتوزان ) است. بار مثبت ايجاد شده در سطح كيتوزان با بار منفي قطعات فسفوليپيد تعامل برقرار كرده و باعث افزايش نفوذپذيري غشا و خروج مواد سلولي شده است.همچنين نانوذره سيليس استخراج شده از سبوس برنج به دليل ايجاد يك لايه محافظتي بر روي سطح پوست مانع از پيشروي بيماري شده و از نفوذ بيماري به لايه هاي عميق تر پوست جلوگيري به عمل مي اورد.
سقف جمع شونده با الگو گيري از حركت پوشش جورپايان. سقفي جمع شونده(متحرك) كه با استفاده از شكل حركت خانواده جورپايان جمع و باز ميشود و با استفاده از كابل به صورت مكانيكي متحرك ميشود به گونه اي كه از 20 قطاع تشكيل شده كه هر قطاع از 8 قطعه تشكيل شده ايند و به صورت دو قسمت 4 تايي بر روي يكديگر قرار گرفته و جمع ميشودند. هر يك از 20 قطاع ميتوانند به صورت جداگانه در حالتي قرار گيرند به همين دليل ميتوانند در عين حال كه از ورود نور خورشيد به داخل جلوگيري كنند ميتوانند به ورود جريان هوا به داخل كمك كرده و نقشي مانند بادگير را ايفا كنند. لازم به ذكر است اين سقف بر اساس پايان نامه كارشناسي ارشد طراحي و تحليل حركتي شده است.
عناصر قيچي مانند (SLE) به دليل قابليتهايي مانند انعطافپذيري در طراحي، حركت چند جهت، سادگي و سهولت درحركت، سالهاست كه بهعنوان يكي از محبوبترين ساختارهاي متحرك و قابلگسترش در تمام عرصههاي مهندسي و علوم هنر و معماري، شناختهشدهاند. در اكثر موارد ساختهشده و تحقيقات صورت گرفته پوشش ساختارهاي قيچي مانند از نوع غشايي يا بهعبارتيديگر مصالح پارچهاي ميباشد كه مقاومت كم اين ساختارهاي پارچهاي در برابر نيروهاي متمركز از چالشهاي بزرگ آنها به شمار ميرود كه ميتوان اين معضل را با استفاده از مصالح سخت جبران كرد. به همين سبب اين اختراع باهدف ارائه راهكاري براي حل مشكل ذكرشده درصدد استفاده از پوششي سخت براي اين ساختارهاست كه بتواند بهصورت هماهنگ با عناصر قيچي مانند باز و بسته شود. در اين اختراع با بررسي اشتراكات حركتي ميان عناصر قيچي مانند و ساختارهاي ورق تاشده به طراحي اين ورقها بهعنوان پوششي متحرك با عناصر قيچي مانند فائق آمده است. اين سقف باهدف مقاومت بيشتر در برابر نيروهاي وارده بهوسيلهي قطعات صلب ساختهشده است، كه ميتوان هر قطعه را از مصالح مختلفي توليد نمود. بهعنوانمثال ميتوان پوششهاي مسطح رويي را در ارتفاع كوتاهتري از ورقهاي اوليه طراحي نمود و سطحرويي آنها را از سلولهاي خورشيدي، بهمنظور تأمين انرژي موردنياز، توليد نمود.
امروزه كنترل زيستي عوامل بيماري زاي گياهي با هدف كاهش اثرات خطرناك آفتكش ها وقارچ كش هاي شيميايي ازجمله تهديد سلامتي بشر،آلودگي محيط زيست ،ازبين بردن موجودات غيرهدف وپيدايش عوامل بيماري زاي مقاوم يك اولويت مي باشد.دراين راستا استفاده ازپتانسيل نانوذرات به عنوان سم بيولوژيك طي سال هاي اخير مورد توجه قرارگرفته است.دراين مطالعه اثرات ضدقارچي سم تركيبي بيولوژيك برروي قارچ Alternaria solani مورد تحقيق قرارگرفت.قارچ Alternaria solani يكي ازمهمترين بيماري هاي گياه گوجه فرنگي محسوب مي شود.در اين پژوهش،تاثير سم تركيبي بيولوژيك تهيه شده از نانوذره سيليس ، نانوذره كيتوزان و ژل رقيق كيتوزان بر مهار رشد قارچ Alternaria solani ،طي ازمايشات مختلفي بررسي شد..نتايج آزمايشات بيانگر آن بود كه نانوذره كيتوزان و تركيب ژل رقيق كيتوزان و سيليس و در نهايت سم تركيبي بيولوژيك توليد شده قادر به كنترل قارچ Alternaria solani و بيماري لكه برگي در شرايط درون شيشه و درون زيوه هستند.. در آزمون تركيبات بيوشيميايي و سيستم مقاومتي گياه (SAR)موثرترين غلظت ها در كنترل قارچ و بيماري حاصل مورد آزمايش قرارگرفت.بر اين اساس با افزايش غلطت سم تركيبي بيولوژيك ميزان رشد كلني قارچ كمتر و ميزان شدت بيماري نيز كاهش يافت.در نهايت نتايج نشانگر آن بود كه سم تركيبي بيولوژيك بر مهار قارچ Alternaria solani و ميزان گسترش بيماري لكه برگي حاصل از اين قارچ و همچنين ارتقا سيستم دفاعي سيستميك گياه (SAR)بسيار موثر است و كاربرد آن توصيه مي گردد.
در اين پژوهش ، توپوگرافي سطح، شيمي و زيست سازگاري سطوح تيتانيم پوليش شده و اصلاح شيميايي شده با مخلوط اسيدي متشكل از اسيد كلريدريك ، اسيد فلوئوريدريك و اسيد فسفريك (محلول اختراعي اينجانب) با توجه به شرايط محلول اسيدي (غلظت، زمان و افزودن كلريد كلسيم) بررسي شد. سلول استخوان ساز (MG-63) بر روي گروه هاي انتخابي از سطوح نمونه هاي تيتانيم اصلاح شده كشت داده شد. همچنين به منظور بررسي كيفيت سطح تيتانيم ، آناليزهاي AFM,SEM و EDAX به عمل آمد. نتايج حاصل نشان مي دهد كه محلول اسيدي ذكر شده در بالا تاثير فوق العاده اي در اصلاح سطح تيتانيم داشته است. بافت در تماس با سطح كاشتني تيتانيم در مدت زمان كمتري تشكيل شود و بر روي سطح تيتانيم و درون حفرات سطحي ايجاد شد در آن به كمك محلول اسيدي سه تايي رشد و تكثير مي يابدو همچنين سطح تماسي بالاتري بين كاشتني تيتانيم و بافت ايجاد شود. لذا از فساد بافت و تخريب بافت جلوگيري مي شود. همچنين مقايسه ي اين فرايند اختراعي با روش هاي ديگر نشان از قابليت بالاي اين فرايند اختراعي است.
موارد یافت شده: 7