لیست اختراعات با مالکیت
حسين بختياري
6 عدد
در دنياي پزشكي و جراحي هاي پزشكي امروزه براي انجام دادن پيوند استخوان از پودر استخوان هاي مصنوعي و نيز همچنين از غشاء هاي صنعتي و مصنوعي استفاده ميشود كه اين امر موجب هزينه هاي زيادي براي بيمار و همچنين براي پزشك و يا جراح مربوطه مي شود كه در نهايت امر ريسك عدم موفقيت عمل پيوند استخوان به دلايل مختلفي از جمله عدم قبول و پس زدن از ناحيه بدن بيمار و يا تكنيك جراح مي باشد و يا در صورت موفقيت پيوند استخوان مدت زمان زيادي ( 6 ماه ) براي به نتيجه رسيدن لازم است. ولي با توجه به تكنيك ، كيت و وسائل جراحي جديدي كه توسط اينجانب طراحي شده كه با نمونه خارجي بسيار متفاوت و كاربرد بيشتري نسبت به نمونه هاي خارجي دارد ميتوان غشاء طبيعي از بدن بيمار و يا از افراد هم گروه خوني بيمار ايجاد كرد كه هم هزينه اي براي بيمار ندارد وهم اينكه مدت زماني كمتري ( 20 الي 35 روز )براي به نتيجه رسيدن عمل پيوند استخوان لازم است و با توجه به اينكه از بدن بيمار گرفته شده احتمال عدم موفقيت پيوند استخوان تقريبا صفر مي باشد اين غشاء از طريق خون بيمار و به وسيله پلاكت هاي خوني ايجاد ميشود ودر كيت جراحي مخصوصي كه اينجانب طراحي كرده تبديل به غشاء انساني مي شود.
زمينه فني اين اختراع مهندسي مكانيك مي باشد كه اين باگت بشكـــل يك مكعب مستطيــــل بوده كه قسمت زير آن از دو طرف تحت زاويه حاده يا به صورت درب مثلثي مي باشد كه معمولا در حالـت درب دو تيكه هر درب تحت زاويه 45 درجه به درب زير باگت وصل مي شود.و اهرم قفل كننده درب اين باگـــت در قسمت مركز باگت طراحي شده است و از سيستم قفل كن هاي مكانيكي اهرمي فنري ولولايي كاملا خودكار كه با يك بار قفل شدن باگت زماني كه در كف كشتي نشست بر اثر فشار بار, ضامن آزاد شده و بار را تخليه مي كند استفاده شده است و بدنه و درب زيرين طوري طراحي شده كه زمان تخليه هيچ باري در داخــــل باگت باقي نمي ماند. اهرم هنگامي كه درب بسته است و باگت را بلند ميكنند درب را در حالت قفل نگــــه ميدارد. و زمان تخليه اهرم به صورت خودكار آزاد شده و با بلند شدن باگت كليه محموله تخليه مي شود. امروزه، يكي از مهمترين مشكلات استفاده از باگت هاي سنتي جهت بارگيري و تخليه مواد فله معدنــــي از جمله سنگ آهن، سنگ گچ، گوگرد كودهاي شيمايي و غيره، پايين آمدن سطح ايمني كارگران به دلـــيل وجود خطرات ناشي از حوادث كار و خطاهاي نيروي انساني در حين انجام عمليات و آلودگيها در داخل انبار كشتي مي باشد. كه هم داراي قلاب هاي كانتينر رو مي باشد و مي تواند به صورت اسكلت بندي كانتينر داشته باشد كه بر روي همديگر در كشتي چيده شود و بارگيري شود. و سيستم قفل كن هاي آن مي تواند بر روي صفحه بيروني به صورت زاويه دار هم نصب گردد. هدف از ساخت اين دستگاه ارائه راه حلي براي افزايش ايمني، كاهش آلودگي و خطرات براي پرسنــــــل بارگيري و تخليه مواد فله، كاهش زمان بارگيري و تخليه و افزايش ميزان بارگيري مواد فله معدني اعــــم از ( سنگ آهن، سنگ گچ، گوگرد و غيره) مي¬باشد.
اختراع مورد نظر ايريگاتور داراي درپوش استريل متصل با قابليت تغيير زاويه است كه در زمينه تجهيزات پزشكي است. شست-وشوي زخم يك جريان مداوم مايع جهت زدودن ذرات خارجي، ميكروارگانيسمها و همچنين مشاهده و معاينه مستقيم زخم است كه در بخشهاي مختلف بيمارستان و مراكز درماني كوچك و بزرگ انجام ميشود. امروزه جهت شست وشوي زخم از محلولهاي شست و شوي استريل استفاده ميشود. با توجه به ويژگيهاي فيزيكي محلولهاي شست وشو، استفاده از آنها بهصورت مستقيم جهت شستوشوي زخم كار دشواري است؛ به همين دليل وسيلهاي براي رساندن مايع بهصورت مستقيم به زخم نياز است. در حال حاضر جهت شست وشوي زخم از ستهاي سرم بريده شده يا ايريگاتورهايي كه داراي درپوش منفصل هستند، استفاده ميشود. در اختراع حاضر و ابزار طراحي شده، مشكلاتي كه در ايريگاتورهاي فعلي و ستهاي سرمِ بريده شده وجود دارد، كاملاً برطرف شده است. اين اختراع، با درپوش متصل به ايريگاتور در هنگامي كه از ايريگاتور استفاده نميشود از ورود و رشد ميكروارگانيسمها به داخل ايريگاتور جلوگيري ميكند و باعث جلوگيري از انتقال عفونت به زخم و تسريع در بهبودي زخم شود، در صورتي كه ستهاي سرم بريده شده به دليل نداشتن درپوش و ايريگاتورهاي حاضر به دليل داشتن درپوشِ منفصل كه امكان گم شدن، افتادن و غير استريل شدن آن وجود دارد، خطر انتقال عفونت را در استفاده از اين وسايل بالا ميبرد. همچنين اين اختراع داراي يك قلاب نگهدارنده بوده كه در هنگام شست وشوي زخم، درپوش به آن متصل شده و از تماس درپوش با زخم و آلوده شدن آن جلوگيري ميكند. از قابليتهاي ديگر اين اختراع، امكان تغير زاويه ايريگاتور در جهات مختلف بوده و اين امكان را به كادر درمان ميدهد كه در شست و شوي نواحي مختلف زخم به راحتي از آن استفاده كنند.
اختراع حاضر دستگاه ضدعفونيكننده و شستوشو دهنده دهان مخصوص بيماران داراي كاهش سطح هوشياري (LOC) است كه درزمينه تجهيزات پزشكي ميباشد. بيماران دچار كاهش سطح هوشياري به دليل آنكه رفلكس بلع ندارند، نميتوانند از طريق دهان آب و غذا بخورند از طرفي ديگر بعضي از اين بيماران ممكن است توسط لوله تراشه، اكسيژن دريافت كنند كه خود اين عامل نيز دهان و دندانهاي بيمار را در معرض خشكي و آسيب قرار ميدهد. بيمار ناهشيار نيازمند مراقبت دقيق و محتاطانه از دهان و دندان است، زيرا اگر دهان بهدقت تميز نشود، در معرض خطر بروز التهاب غدد بناگوشي، زخم و عفونتهاي ديگر است. دهان اينگونه بيماران بايد بهطور مرتب و منظم تميز و شستوشو داده شود تا پردههاي غشايي مرطوب نگهداشته شوند، همچنين براي جلوگيري از رشد ميكروارگانيسمها نياز است كه دهان و دندان بيمار با مواد ضدعفونيكننده نظير كلرهگزيدين ضدعفوني شود. امروزه در بيمارستانها كمتر به اين امر توجه ميشود و به دليل نبود وسيلهاي تخصصي در اين زمينه باعث ايجاد چالشي براي مراقبتكنندگان سلامت شده است. اختراع حاضر دستگاهي پزشكي است كه از يك بدنه تشكيلشده است كه در قسمت سري آن محفظهاي توخالي از جنس پلاستيك فشرده قرار دارد كه محل اتصال مسواك از جنس الياف ابريشمي براي شستوشو، ضدعفوني كردن و مسواك زدن دهان بيمار است، در انتهاي اين محفظه گاههايي براي غلاف شدن قرارگرفته است كه بهوسيله آن به بدنه پايين خود متصل ميشود، در درون ميلههاي استوانهاي لوله انتقالدهنده مايع و لوله ساكشن قرار دارد. لوله انتقالدهنده مايع ضدعفونيكننده متصل به نازال مه پاش است كه بهمانند اسپري باعث پاشش مايع ضدعفونيكننده در داخل دهان و همچنين آغشته كردن مسواك به ماده ضدعفونيكننده ميشود. دستگاه حاضر حاوي دو پمپ ميباشد كه يكي وظيفه انتقال مايع به سري دستگاه و ديگري ساكشن كردن و انتقال مايع به محفظه مخصوص تعبيهشده را بعد از انجام كار بر عهدهدارند، همچنين در قسمت سري و استوانهاي دستگاه شافت و ياتاقانهايي قرار دارد كه بهوسيله موتور گيربكس داري كه در بدنه وجود دارد قابليت چرخش 360 درجهاي به دستگاه را ميدهد. دستگاه حاضر با باتريهاي قابليت شارژ كار ميكند اما قابليت اتصال به برق شهري و همچنين ساكشن مركزي بيمارستانها يا ساكشن هاي پورتابل را نيز دارا است.
لوله گذاري معده يكي از مهارت هاي پايه پرستاري است كه در موقعيت هاي باليني مختلف صورت مي گيرد. بيماراني كه به علت كاهش سطح هوشياري و يا به هر علتي قادر به تغذيه از راه دهان نمي باشند، بايستي طي 48 ساعت اول پس از بستري در بخش مراقبت هاي ويژه تحت تغذيه از طريق سند بيني معده اي و يا روده اي قرار بگيرند. از سويي ديگر 50-70 درصد بيماران در بخش مراقبت هاي ويژه و 5 درصد بيماران در بخش هاي عمومي نياز به لوله گذاري بيني معده اي دارند. بر اساس گزارش هاي بدست آمده متوسط نسبت شكست لوله گذاري معده به روش معمول و بدون استفاده از هرگونه مانور اضافي در بار اول 60-55 درصد مي باشد يعني به طور متوسط در هر لوله گذاري معده حداقل دو بار تلاش لازم است. اين در حالي مي باشد كه تكرار اين عمل با افزايش عوارض قابل توجهي همراه است. دستگاه حاضر يك لوله منحني شكل با دهانه هاي ورودي و خروجي است كه در داخل دهان قرار مي گيرد و با باد شدن كافي كه در قسمت ديستال اين لوله وجود دارد مانع جمع شدن اين لوله در داخل دهان و بازگشت زبان به عقب شده و به سمت مري هدايت مي شود. اين دستگاه يكبار مصرف داراي يك دوربين است كه قابليت جداشدن دارد و با متصل شدن به گوشي هاي تلفن همراه قابليت مشاهده مستقيم نازوفارنكس را مي دهد كه به هدايت بهتر لوله بيني معدي به سمت معده كمك مي كند و خطاهاي انساني ذكر شده را بطور چشمگيري كاهش مي دهد. همچنين دستگاه مذكور كاربري آسان، ايمن و كم هزينه با كيفيت و دقت بالا را دارد و ضمن قابليت توليد در داخل كشور ميتوان از آن در مراكز مختلف درماني براي مراقبت بيماران كاهش سطح هوشياري استفاده كرد.
موارد یافت شده: 6