لیست اختراعات با مالکیت رضا فقيهي
12 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 12
تاریخ اظهارنامه: 1397/09/03
تاریخ ثبت: 1398/07/08
مخترع/مخترعان: امير مهدي زاده
خلاصه اختراع:

گاز رادن222 از عنصر راديوم 226 توليد مي¬شود و گازي سمي و سرطان زا است. طبق گزارشات اعلام شده، اين گاز يكي از مهمترين عوامل ايجاد سرطان ريه مي¬باشد. عنصر راديوم 226 به صورت طبيعي در خاك و پوسته زمين وجود دراد كه ميزان آن در نقاط مختلف جغرافيايي با هم متفاوت است. طبق گزارشات رسمي مناطق مختلفي در شهر رامسر وجود دارند كه ميزان اين عنصر در خاك آن¬ها از مقدار استاندارد گزارش شده بسيار بيشتر است. بنابراين نصب يك سيستم اندازه¬گيري گاز رادن 222 در مناطق مسكوني اين نواحي لازم و ضروري است. دقت و صحت اين سيستم¬ها هر سه ماه يك بار بايد آزمايش شود تا بتوان به اعداد گزارش شده توسط آن¬ها استناد كرد. بنابراين وجود يك اتاقك كاليبراسيون لازم و ضروري است. اتاقك كاليبراسيون ساخته شده اين نياز را برطرف كرده و اين سيستم¬ها را كاليبره مي¬كند. همچنين با توجه به نمودارهاي آورده شده، اين اتاقك توانايي كاليبره كردن سيستم-ها در همه شرايط آب و هوايي را دارد، بنابراين مي¬تواند سيستم¬هاي اندازه¬گيري موجود در مناطق شمالي كشور را كاليبره كند.

تاریخ اظهارنامه: 1397/09/17
تاریخ ثبت: 1398/07/08
مخترع/مخترعان: امير مهدي زاده
خلاصه اختراع:

چشمه¬هاي راديوم 226 گاز رادن 222 توليد مي¬كنند كه در اتاقك¬هاي كاليبراسيون گاز رادن كاربرد فراوان دارند. كاربردهاي ديگري نيز مي¬توان براي اين نوع چشمه¬ها ذكر كرد، به طور مثال جهت رديابي چشمه¬هاي آب زيرزميني مي¬توان از آن استفاده كرد. در اكثر اتاقك¬هاي كاليبراسيون از خاك به عنوان چشمه توليد كننده گاز رادن استفاده مي¬شود كه حجم بسيار زيادي را اشغال مي-كند و ضريب خروج گاز از آن بسيار اندك است. همچنين رابطه¬اي براي ميزان خروج گاز رادن و رطوبت محيط براي خاك وجود ندارد بنابراين در محيط¬هاي مختلف قابليت استفاده ندارد. در برخي موارد ديگر از چشمه¬هاي مايع استفاده مي¬شود كه نگهداري آن¬ها مشكل است و در صورت بروز حادثه محيط را آلوده مي¬كنند. در اين اختراع چشمه راديوم 226 جامد و كريستالي با استفاده از يك روش شيميايي استاندارد توليد شده است كه نگهداري آن ساده و آسان است و آلودگي ايجاد نمي¬كند. همچنين ضريب خروج گاز رادن براي چشمه توليد شده بسيار بيشتر از خاك است و به علت افزايش اكتيوتيه ويژه آن نسبت به خاك حجم كمتري را اشغال مي¬كند كه خود باعث صرفه¬جويي در هزينه ساخت اتاقك¬ها مي¬شود. از طرفي طبق آزمايشات صورت گرفته رابطه¬اي مشخص بين رطوبت و ضريب خروج گاز رادن براي چشمه راديوم 226 توليد شده محاسبه شده است كه بر طبق آن مي¬توان از اين چشمه در تمامي شرايط رطوبتي استفاده كرد.

تاریخ ثبت: 1391/12/14
خلاصه اختراع:

استنشاق گاز رادن و ذرات حاصل از آن يكي از عوامل سرطان دستگاههاي تنفسي مي باشد، با توجه به اين موضوع اندازه گيري ميزان غلظت اين گاز در محيط از اهميت ويژه اي برخودار است. با توجه به اينكه يكي از مهمترين منبع توليد گاز رادن در محيط خاك مي باشد، اندازه گيري ميزان گاز رادن در خاك يكي از مهمترين روشهاي تعيين ميزان رادن محيط است. در حال حاضر سيستمهاي فعال اندازه گيري رادن وجود دارد كه به دليل هزينه دستگاه و پرسنل اندازه گيري در حجم بالا غير اقتصادي است و سيستمهاي غير فعال نيز امكان جداسازي تورون را ندارند و علاوه بر اين به دليل عدم بهينه سازي از كارايي مناسب برخوردار نمي باشند لذا طراحي و ساخت يك سيستم اندازه گيري غير فعال گاز رادن در خاك با قيمت و كيفيت مناسب مي تواند كمك شاياني به امكان اندازه گيري گسترده رادن در كشور نمايد. . در اين طرح يك اتاقك نفوذي استوانه اي به همراه دو فيلم و دو فيلتر طراحي شده است كه در آن از آشكارسازهاي ردپاي هسته اي (فيلم لگزان) كه بسيار ارزان قيمت مي باشد ، درون اين اتاقك نفوذي قرار داده شده است. به منظور جداسازي گاز تورون از گاز رادن و اندازه گيري مقدار هر دو گاز در خاك، فيلم اول قابليت ثبت رادون و تورون و فيلم دوم قابليت ثبت رادن را دارد به عبارت ديگر اتاقك نفوذي ساخته شده قابليت جداسازي رادون و تورون را دارد. در اين طرح فاصله بهينه فيلم (آشكارساز لگزان) از فيلتر در اتاقك نفوذي براي اندازه گيري رادن و تورون بدست آمده است. همچنين دراينجا ضريب حساسيت (كاليبراسيون) براي اندازه گيري مقدار رادن وتورون جهت فيلمهاي اول و دوم بدست آمده است. ضريب حساسيت فيلم دوم براي تورون صفر است .در نهايت پس از ساخت وسيله و بدست آوردن فاصله بهينه فيلم از فيلتر در اتاقك نفوذي استوانه اي و كاليبره كردن آن موفق به اندازه گيري گازهاي رادن و تورون در خاك شديم. اين دستگاه با استفاده از آشكارساز لگزان توانايي اندازه گيري گاز رادن و تورون در خاك را دارد. كه اين دستگاه و آشكار ساز داراي قيمت بسيار پايين و حساسيت بسيار خوب مي باشد.

تاریخ ثبت: 1392/05/29
خلاصه اختراع:

پس از كشف مواد راديواكتيو و اشعه ايكس به تدريج پنجره اي ديگر در علوم پزشكي براي تشخيص و درمان بعضي از بيماريها گشوده شد. تنها كمي بعد از اين كشف، اثرات زيانبار پرتوها به تدريج آشكار گرديد. پرتوهاي يونسازقادرند به ماكرومولكولهايي مانندDNA كه ازنظربيولوژيكي اهميت دارند آسيب برسانند(1). بنابراين سازمانهاي ملي و بين المللي مسئول حفاظت پرتويي سعي كرده اند با توصيه ها و تعيين حدود دوزهاي مجاز براي پرسنل و افراد جامعه، اثرات زيانبار پرتو را كاهش دهند. هدف از حفاظ سازي در برابراشعه، محدودكردن ميزان تابش تا يك مقدار قابل قبول است كه مردم يا پرتوكاران در معرض آن قرار دارند. در راديولوژي سرب همواره به عنوان يك انتخاب سنتي براي حفاظ گذاري مطرح بوده است. اين در حالي است كه اخيرا با توجه به سميت قابل توجه سرب، بحث لزوم گذار از حفاظهاي سربي به حفاظهاي عاري از سرب توسط دانشمندان زيادي مطرح شده است. از اين رو استفاده از موادي به عنوان جايگزين مواد سربي براي حفاظ گذاري پرتوها ميتواند به ارتقاكيفيت حفاظ ها كمك كند كه از ميان اين مواد تنگستن به خاطر عدد اتمي و چگالي بالاي آن و همچنين نقطه ي ذوب(oC 3387) بالايي كه دارد و نيز سميّت كمتر آن و انعطاف پذيري خوب نسبت به سرب براي حفاظ سازي هسته اي برتري يافته است. در اين تحقيق كه بر روي خواص فوق العاده موادي با ساختار نانو تمركز شده است، حفاظ هائي با استفاده از تري اكسيد تنگستن (به دليل عدم دسترسي آسان به نانو تنگستن خالص) در دو مقياس نانو و ميكرو، طراحي و ساخته شدند. سپس خواص تضعيف تابشي آنها با يكديگر مقايسه گرديد و در نهايت بهينه ترين تركيب و ضخامت جهت حفاظ گذاري در برابر پرتوهاي ايكس كم انرژي به دست آمد. نتايج حاصله نشان مي دهد كه ميزان عبور نسبي اشعه (Tµ/Tn) كه (Tµ=Iµ/I0) و (Tn=In/I0) از ميكرو ساختار3WO نسبت به نانو ساختار آن به ميزان حداكثر 87/1 در kV40 با درصد وزني 60% به ضخامت 2/2 ميلي متر و 41/1 براي ضخامت 1/1 ميلي متر درkV70 مي باشد. همچنين مشخص شد كه در ولتاژ تيوب هاي (kV70-40) به ميزان حداقل 20% نمونه هاي نانوساختار3WO در تضعيف اشعه ايكس بهتر از نمونه هاي ميكرو ساختار عمل مي كنند.

تاریخ ثبت: 1392/09/04
خلاصه اختراع:

چكيده با توجه به افزايش متوسط سن افراد جامعه، امروزه شاهد گسترش اختلالات اسكلتي عضلاني از جمله آرتروز زانو مي باشيم. براي درمان اين اختلال روش هاي درماني متفاوتي از قبيل درمان دارويي، فيزوتراپي، جراحي و ... وجود دارد. در بعضي از موارد تنها، درمان جراحي موثر مي باشد كه در كنار مزاياي آن عوارض و عواقب بسياري نيز دارد. براي كاهش اين عوارض يكي از روش هايي كه بسيار موثر و كارساز مي باشد روش سرمادرماني جريان پيوسته است. اكثرا سرمادرماني با دست و به كمك كيسه يخ انجام مي شده است و دستگاهي اتوماتيك به صورت جريان پيوسته كه به همراه سرما فشار را نيز ايجاد كند وجود نداشته است. اين دستگاه قابليت كنترل دما در نقاط مختلف عضو را دارا بوده و همزمان فشار اعمالي به عضو را كنترل مي كند. پد اين دستگاه براي اولين بار در دنيا طراحي و ساخته شده است به طوري كه به اعصاب و عروق زانو آسيبي نمي رساند. اين دستگاه را مي تواند بعد از جراحي آرتروسكوپي زانو، تعويض مفصل زانو، جراحي رباط ACL، آسيب هاي ورزشي و... استفاده نمود. به دليل استفاده از سيال در اين دستگاه راندمان آن بالاتر بوده و استفاده آن براي بيمار راحتر مي باشد به طوريكه دامنه استفاده از آن را گسترش مي دهد. با استفاده از آن بعد از جراحي شاهد كاهش خونريزي، درد، ورم، التهاب و ... خواهيم بود.

تاریخ ثبت: 1394/10/06
خلاصه اختراع:

در سيستم¬هاي تصويربرداري پزشكي به منظور بررسي روشهاي مختلف تصويربرداري و بازسازي و پردازش تصاوير پزشكي همواره از فانتوم¬هاي استاندارد استفاده مي¬شود. قيمت بالاي فانتوم¬هاي توليد¬شده و همچنين پيچيدگي زياد ساخت آن¬ها نياز به استفاده حداكثري از پتانسيل فانتوم¬هاي ساده¬تر را ايجاد مي¬كند. با استفاده از طرح ارائه شده مي¬توان يك فانتوم تصويربرداري پزشكي هسته اي پايا را در حالت پويا نيز مورد استفاده قرار داد. در چنين حالتي مي¬توان انواع تصويربرداري¬هاي ممكن در زمينه¬ي پزشكي هسته¬اي را توسط ادوات موجود طراحي و پياده سازي نمود. ضمن اينكه با استفاده از اين ابزار هم شبيه ساز بخش سالم و هم شبيه ساز بخش معيوب مي¬تواند بصورت دايناميك (پويا) مورد استفاده قرار گيرد. با استفاده از ابزار طراحي شده مي¬توان هزينه¬ي توليد فانتوم¬هاي جديد را كاهش داد. نتايج حاصل از كاربرد فانتوم پويا را مي¬توان در زمينه¬ي ايجاد روشهاي نوين تصويربرداري توسط سيستمهاي موجود پزشكي هسته¬اي استفاده كرد. هزينه¬ي پايين توليد، امكان ساخت ساده، امكان اتصال به سيستم¬هاي پمپي، عدم ايجاد اختلال در كاركرد معمول فانتوم اصلي و امكان طراحي آزمايش¬هاي متنوع از مزاياي اين اختراع مي¬باشند.

تاریخ ثبت: 1395/11/12
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف طيف نگار غيرفعال نوترون بر پايه دزيمترهاي ترمولومينسانس (TLD) يكي از پركاربردترين روش‌هاي طيف‌نگاري و دزيمتري نوترون روش كره‌هاي بونر است كه داراي مدت زمان اندازه¬گيري طولاني و قدرت تفكيك انرژي پايين مي¬باشد. در اين اختراع با استفاده از كد مونت كارلو MCNP X.2.6 طراحي شكل و محل قرارگيري TLD ها بهينه شد. بدينصورت با بكارگيري كره‌ كندساز پلي اتيلني با قطر 12 اينچ و ايجاد محل قرار گيري دزيمترها بر روي آن توسط دستگاه هاي برش و فرز CNC ، طيف¬نگاري غيرفعال طراحي و ساخته شد كه با افزايش قدرت تفكيك انرژي، قابليت انجام طيف¬نگاري در يك مرحله را دارد. بر طبق نتايج بدست آمده، اين طيف¬نگار توابع پاسخ مناسبي در انرژي¬هاي MeV20E ضمایم(شرح و توصیف،ادعانامه،نقشه)شرح و توصیف : برای دانلود فایل اینجا کلیک کنیدادعانامه : برای دانلود فایل اینجا کلیک کنیدنقشه : برای دانلود فایل اینجا کلیک کنید

تاریخ ثبت: 1396/10/16
خلاصه اختراع:

اختراع ارائه شده، روشي را براي ساخت پوششي سبك بر پايه گرافن اكسايد اصلاح شده با اكسيد سرب ، بدون سميت و با راندمان جذب بالاي پرتوهاي راديواكتيوارائه مي¬دهد. يكي از بزرگترين مشكلات در ساخت پوشش-هاي جاذب پرتوهاي راديواكتيو در علوم پزشكي و هسته¬اي، سنگين بودن بيش از حد آن، سمي بودن سرب و عدم امكان ساخت پوشش¬هاي همگن و سبك از سرب مي¬باشد. در تكنيك ارائه شده، ذرات اكسيد سرب بر روي سطح گرافن اكسايد لايه نشاني مي¬شوند. اين امر منجر به بهبود پراكندگي ماده حاصله در بستر زمينه، عدم امكان پراكندگي سرب در محيط و آلوده كردن آن و همچنين همگن شدن ماده تقويت كننده در بستر ماتريس زمينه مي¬گردد. علاوه بر اين، منجر به توليد كامپوزيت¬هايي بسيار سبك مي¬شود كه پرتوهاي راديو اكتيو تابيده شده را با راندمان بسيار بالا جذب مي¬كنند. نتايج بررسي¬هاي اوليه نشان داد كه كامپوزيت حاوي 10 درصد وزني گرافن اكسايد اصلاح شده با اكسيد سرب در بستر رزين اپوكسي و با ضخامت 6 ميليمتر، تحت پرتو¬هاي ايكس با ولتاژ¬هاي 40، 60 و 80 kvp، معادل با آلومينيم به ضخامت¬هاي 4.06، 4.83 و 3.91 ميلي متر عمل مي¬كنند. پوشش ارائه شده منجر به انقلابي در ساخت سطوح سبك و جاذب تابش¬هاي راديواكتيو مي¬شود و در صنايعي همچون هسته¬اي، هوافضا و علي الخصوص پزشكي كاربردهاي فراواني دارد.

تاریخ ثبت: 1390/04/06
خلاصه اختراع:

با افزايش روز به روز جمعيت و صنعتي شدن جوامه با دو شكل بزرگ انرژي و آلودگي محيط زيست روبرو هستيم. به گفته بعضي از دانشمندان آينده متعلق به كساني است كه با دو موضوع انرژي و محيط زيست كاري كنند. در اين بين انرژي هاي جديدي رو به ظهور هستند كه مي توان به انرژي زمين گرمايي، انرژي زيست توده، انرژي خورشيدي و ... اشاره كرد. يكي از انرژي هايي كه كشورمان ايران پتانسيل آن را دارد انرژي خورشيدي مي باشد اين انرژي بايد به طرقي به يكي از اشكالي كه قابل مصرف براي ما باشد تبديل شود. يك از اين سيستم ها موتور استرلينگ خورشيدي است. در اين اختراع به بررسي يك موتور استرلينگ خورشيدي مي پردازيم. اين موتور يك موتور استرلينگ نوع آلفا با اختلاف دماي محدود مي باشد. سيستم به صورتي طراحي شده است كه تمام فرايندهاي تبديل و توليد انرژي مكانيكي در آن مشخص مي باشد در نتيجه قابليت بررسي و مطالعه سيكل استرلينگ و موتور استرلينگ مهيا شده است. با آزمايش هاي صورت گرفته بر روي موتور توانسته ايم با يك لامپ هالوژن 50 وات به دور 450rpm برسيم.

موارد یافت شده: 12