لیست اختراعات با مالکیت
عليرضا ترابي مزرعه ملكي
3 عدد
با توجه به كمبود منابع آب و قرارگيري كشور در منطقه جغرافيايي گرم و خشك، توسعه گلخانه ها در سال هاي اخير در استان هاي جنوبي و مركزي بيشتر شده است. از طرفي كمبود نيروي كاري در زمان برداشت و بروز مشكلات برداشت ديرهنگام محصول، منجر به از بين رفتن و تلفات محصول خواهد شد. بالا رفتن قيمت دستمزد كارگري، بروز صدمات و جراحات انساني از جمله مشكلات موجود در بخش كشاورزي مي باشد. با استفاده از ربات هاي كشاورز مي توان هزينه هاي كارگري را كاهش داد. جراحات انساني را به حداقل رساند و با نظارت دقيق تر كيفيت و كميت محصول را افزايش داد. يكي از محصولات صادراتي ايران گل رز شاخه بريده مي باشد. با استفاده ربات خودگردان برداشت گل رز علاوه بر كاهش هزينه هاي كارگري برداشت، مي توان تلفات ناشي از اسيب رسيدن به دست كارگران در هنگام برش ساقه را كم نمود. ربات مذكور تلفيقي از يك ربات ناوبر براي هدايت شاسي چرخدار در ميان رديف هاي گلخانه، بازوي برداشت طراحي شده براي برداشت گل رز در گلخانه هاي استاندارد و سيستم بينايي مي باشد. اين ربات قادر است پس از عكسبرداري از محيط گلخانه و تشخيص گل رز رسيده آن را برداشت و در مخزن نگهداري قرار دهد. و پس از طي كردن كل گلخانه و انجام كليه ي وظايف به جايگاه شروع باز گردد. كل فرآيند بدون دخالت انسان صورت مي گيرد.
دستگاه برداشت زعفران بدليل ساعات كاري بيشتر نسبت به يك نيروي انساني و كاهش هزينه ها بازده بيشتري را دارد. كم كردن هزينه ها در بخش توليد، سود نهايي را بيشتر مي كند. هزينه هاي خريد ماشين و هزينه ي استهلاك و مصرف انرژي آن، در مدت زمان كوتاه جبران مي شود. با توجه به كمبود منابع آبي كاشت محصول بومي منطقه ي ايران و مجهز كردن مزارع به ربات برداشت زعفران، امكان توسعه ي بازار هدف در سطح كشور و حتي خارج كشور را ايجاد كرده است. با توجه به ظرفيت بالقوۀ بالاي توليد زعفران در كشور، وجود اين سامانه يك ترغيب كننده براي سرمايه گذاران خواهد بود تا توليد و صادرات زعفران ايران در بازارهاي جهاني افزايش يابد. مزاياي اين دستگاه شامل اتوماسيون برداشت زعفران،كاهش تلفات و ضايعات توليد، تجميع مراحل برداشت، خشك كردن و بستهبندي، كاهش چشمگير هزينههاي توليد، رعايت اصول بهداشت بر عدم دخالت دست،كاهش زمان توليد و ارائۀ زودتر محصول به بازار و ايجاد زمينۀ گسترش كشت و افزايش توليد زعفران در كشور
با توجه به كمبود منابع آبي و قرارگيري كشور در منطقه جغرافيايي گرم و خشك تمايل به توليد محصولات كشاورزي با كمترين نياز ابي از مهم ترين اقدامات براي ثروت افريني در بخش كشاورزي است. علاوه بر هزينه هاي احداث سوله و فضا و ديگر موارد كه بار مالي بر توليد كننده مي آورد، رعايت نكات بهداشتي در هر مرحله از اين فرآيند نيز حائز اهميت مي باشد. دستگاه اتوماتيك و سيار خشك كن و بسته بند زعفران، عمليات خشك كردن كلاله ها و بسته بندي آن ها را با هدف تجميع كليه فعاليت هاي خشك كردن و بسته بندي در مزرعه در يك ماشين سيار انجام مي دهد. اين دستگاه در همان مزرعه سعي بر كاهش هزينه هاي توليد و رعايت اصول بهداشتي در اين محصول صادراتي كشور دارد.
موارد یافت شده: 3