لیست اختراعات با مالکیت
مصطفی نوحی
7 عدد
خلاصه توصيف اختراع: بطور خلاصه اين دستگاه اكسيژن خون را اندازه گيري مي كند و روي نمايشگر LCD نمايش مي دهد. توسط صفحه كليد تعبيه شده روي دستگاه مي توان بازه مجاز تغييرات درصد اكسيژن خون را متناسب با بيمار تغيير داد و توسط همين صفحه كليد مي توان شماره تلفن همراه چهار پزشك را وارد كرد تا در صورتي كه ميزان درصد اكسيژن خون اگر از حد ماكزيمم بيشتر و يا از حد مينيمم كمتر شود بصورت اتوماتيك گزارشي مبني برميزان علائم حياتي و عملكرد بدن به آن چهار شماره تلفن همراه ارسال مي شود. همچنين براي اطمينال بيشتر اطلاع رساني دستگاه ، يك عدد سيستم فرستنده و گيرنده راديويي RF در دستگاه تعبيه شده است.
خلاصه دستگاه : دستگاه مذكور از دو عدد سنسور تشخيص آب تشكيل شده كه يكي براي شناور هوشمند و ديگري براي مدار محافظت از پمپ آب استفاده مي شود. سنسور شناور هوشمند در ارتفاع معين از كف كولر نصب مي شود كه با كاهش آب دستگاه فعال شده و شير برقي را باز مي كند وآب وارد كولر مي شود و با رسيدن آب به سنسور مذكور ، شير برقي بطور اتوماتيك قطع مي شود بنابراين با بكارگيري اين دستگاه ديگر نيازي به شناور در كولر هاي آبي نمي باشد. واما سنسور پمپ آب كه با نصب آن در ارتفاع نزديك به كف كولر در صورت كاهش يا قطع آب و كمتر شدن آن از حد استاندارد دستگاه فعال شده و جريان برق مربوط به پمپ آب را قطع مي كند تا از سوختن پمپ آب جلوگيري شود و با رسيدن آب به حد استاندارد جريان برق پمپ آب كولر مجددا وصل مي گردد و همچنين با نصب يك فرستنده و گيرنده نوري در مقابل تسمه كولر چنانچه تسمه كولر پاره يا از محور پولي خارج شود آلارم صوتي فعال شده و موتور كولر خاموش مي گردد. هرچند در خصوص رفع بعضي از كاستي ها و نصب دستگاه هايي براي تسهيل در استفاده از كولر هاي آبي تلاش هايي صورت گرفته (مانند نصب ترموستات و تنظيم درجه كولر با دستگاه كنترل از راه دور ) اما با بررسي هاي به عمل آمده تا كنون در خصوص قابليت هاي اين دستگاه سيستمي ساخته نشده تا بتوان اين دستگاه را با آن مقايسه نمود براين اساس كاربرد ها و قابليت هاي سه گانه اين دستگاه را انحصاري دانست.
در اين سيستم با نشت گاز ، كنتور گاز به صورت خودكار بسته مي شود و با يك آلارم نيز متصدي محل مربوطه متوجه نشت گاز و قطع بودن كنتور گاز مي شود . و همچنين با هرگونه لرزش متعارف مانند زلزله نيز كنتور گاز قطع مي گردد. با قرار دادن يك عدد باطري شارژي كنتور برق نيز در موارد فوق قطع مي گردد ( پس از قطع كردن آلارم كنتور برق به صورت خودكار وصل مي شود). در نهايت پس از رفع نشت گاز به وسيله كنترل از راه دور (مادون قرمز) كنتور گاز باز مي شود.
با توجه به انرژي هاي موجود در محيط اطراف و حتي وجود انرژي هايي در بدن انسان كه اين دسته از انرژي ها بصورت تمام نشدني و دائمي مي باشند، با ساخت دستگاه برداشت كننده انرژي هاي چندگانه كه شامل انرژي امواج راديويي، انرژي گرمايي، انرژي نوري و انرژي جنبشي توانسته ايم اين انرژي ها را دريافت كنيم و به انرژي الكتريكي تبديل نماييم. سپس با تقويت كردن آن ها، از ولتاژ توليد شده نهايي به عنوان يك شارژر همراه در دستگاه هايي مانند تلفن همراه و يا به عنوان يك جايگزين دائمي باتري در دستگاه هايي مانند: سمعك، ساعت، و سيستم هاي فرستنده استفاده كنيم. استفاده همزمان از چندين منبع انرژي بدين دليل است كه بتوانيم در تمامي شرايط مكاني و آب و هوايي توليد انرژي الكتريكي متوقف نشود. يكي از دلايل اصلي استفاده از اين فناوري عمر محدود باتري ها و هزينه هاي سرويس دهي و نگهداري آن ها مي باشد. انرژي امواج رايويي را از طريق آنتن هاي شبكه GSM دريافت مي كنيم، انرژي نوري را از طريق سلول هاي خورشيدي مينياتوري، انرژي گرمايي را از طريق قطعات ترموالكتريك (TEG) و انرژي جنبشي را از روش پيزوالكتريك برداشت مي كنيم. سپس تمامي اين انرژي ها را كه متناسب با مكان و شرايط آب و هوايي است در صورت وجود به انرژي الكتريكي تبديل و در مرحله بعد توسط مبدل Boost آن ها را تقويت و تثبيت مي كنيم. سپس به عنوان يك منبع انرژي الكتريكي در سيستم هاي كم مصرف الكترونيكي مورد استفاده قرار مي دهيم.
هدف از اين اختراع ساخت يك دستگاه نظارتي بر عملكرد سيستم عصبي بدن انسان مي باشد،كه بايد بصورت قابل حمل و پيوسته به بدن فرد مربوطه نصب شود. بنابراين نياز به يك تغذيه داريم تا انرژي الكتريكي اين سيستم را با اطمينان بالا تامين كند. با توجه به انرژي¬هاي موجود در محيط اطراف و حتي وجود انرژي¬هايي در بدن انسان كه اين دسته از انرژي¬ها بصورت تمام نشدني و دائمي مي¬باشند، با ساخت دستگاه برداشت¬كننده انرژي¬ تركيبي از محيط و بدن انسان كه اين انرژي¬ها شامل گرماي بدن انسان و انرژي مكانيكي در اثر راه رفتن مي¬باشند، مي¬توانيم انرژي الكتريكي مورد نياز يك وسيله الكترونيكي كم مصرف را تامين كنيم. با برداشت انرژي گرمايي از بدن انسان و تبديل آن به انرژي الكتريكي يك مقدار DC بسيار كوچك توليد مي¬شود كه توسط مبدل بوست آن را به مقدار مورد نياز افزايش مي¬دهيم. همچنين در خصوص برداشت انرژي مكانيكي در اثر راه رفتن، انرژي الكتريك توليد مي¬شود كه ابتدا توسط يكسوكننده آن را به سيگنال DC تبديل و سپس توسط مبدل باك آن را تثبيت مي¬كنيم. ايده اصلي تكنيك¬هاي برداشت انرژي در واقع براي انتخاب يك جايگزين مناسب براي باتري¬ها بوده است چرا كه باتري¬ها به دليل طول عمر محدودشان داراي هزينه¬هاي تعويض و سرويس¬دهي مي¬باشند، در صورتي كه با تكنيك¬هاي برداشت انرژي ديگر نياز به تغذيه خارجي مانند باتري نمي¬باشد. انرژي الكتريكي توليد شده را براي تامين تغذيه يك سيستم اندازه¬گيري هدايت الكتريكي پوست بكار برده¬ايم. باتوجه به اينكه احساسات، عواطف، استرس و عملكرد اعصاب بر روي هدايت الكتريكي پوست تاثيرگذار است، بنابراين تشخيص به موقع آن از اهميت ويژه¬اي برخوردار است و مي¬تواند بر تشخيص و درمان بيماري¬هاي مربوطه به پزشك معالج كمك فراواني كند. سيستم EDA بكار فته در اين اختراع مقاومت الكتريكي پوست را توسط الكترود¬هاي روي پوست اندازه¬گيري كرده و عمليات پردازشي آن نيز توسط ميكروكنترلر ARM صورت مي¬گيرد. تمامي داده¬ها توسط ميكروكنترلر پردازش و از طريق ماژول بلوتوث بصورت بي¬سيم انتقال پيدا مي¬كنند. اين داده¬ها را مي¬توان از طريق تلفن همراه مشاهده كرد تا پزشك معالج يا خود فرد بتواند تصميمات لازم را براي درمان و پيشگيري¬هاي لازم انجام دهند.
يكي از مشكلات بزرگي كه زندانها با آن مواجه هستند، رشد جمعيت زندانيان در سالهاي اخير است. اين رشد جمعيت ميتواند مشكلاتي مانند افزايش بيماريهاي واگيردار يا حتي مشكل در تأمين هزينههاي بهداشت، درمان و غذاي آنها باشد. با توجه به وضعيت زندانها، قوه قضائيه به دنبال اجراي سياست كاهش جمعيت كيفري در زندانها است. يكي از اين راهكارها، مجازاتهاي جايگزين حبس است. لذا در يكسال اخير سازمان زندانيان در حال استفاده و توسعه از پابندهاي الكترونيكي مي¬باشد كه بتواند برخي از زندانيان را در محيط خارج از زندان تحت كنترل داشته باشد. باتوجه به اين¬كه اين پابندها توسط باتري¬هايي با طول عمر حداكثر 13 روز تغذيه مي¬شوند، لذا بايد در مديرت شارژ كردن باتري¬هايشان نظارت جدي شود تا شخص مربوطه نتواند از محدوده تعيين شده خارج شود. با توجه به انرژي¬هاي موجود در محيط اطراف و حتي وجود انرژي¬هايي در بدن انسان كه اين دسته از انرژي¬ها بصورت تمام نشدني و دائمي مي¬باشند، با ساخت دستگاه برداشت¬كننده انرژي¬ تركيبي از گرماي بدن انسان، راه رفتن و نور مي¬توانيم انرژي گرمايي موجود در بدن انسان را به انرژي الكتريكي تبديل كنيم و چون مقدار توان دريافتي از منابع انرژي محيطي كم است از مبدل¬هاي DC-DC مخصوصي براي كنترل و تثبيت سطح ولتاژ استفاده مي¬كنيم. ايده اصلي تكنيك¬هاي برداشت انرژي در واقع براي انتخاب يك جايگزين مناسب براي باتري¬ها بوده است چرا كه باتري¬ها به دليل طول عمر محدودشان داراي هزينه¬هاي تعويض و سرويس¬دهي مي¬باشند. در صورتي¬كه با تكنيك¬هاي برداشت انرژي ديگر نياز به تغذيه خارجي مانند باتري نمي¬باشد و باعث مي¬شود كه بتوانيم بصورت قابل حمل از دستگاه استفاده كنيم
طيف¬سنجي، به مجموعه¬اي از روشها و فرآيندهايي گفته ميشود كه در آن برهم¬كنش¬هاي ميان پرتو و ماده مورد مطالعه قرار بگيرند. طيف¬سنجي انبوهي از تكنيكهاي مختلف است كه از يك پرتو براي دست¬يابي به ساختار و خواص مواد استفاده ميشود. ويژگي مشترك بين همه تكنيكهاي طيف¬سنجي تاباندن يك پرتو به يك ماده و مشاهده نحوه واكنش آن به چنين محركي است. اساس روش¬هاي طيف¬سنجي تجزيه¬اي را اندازه¬گيري مقدار پرتو توليد¬شده يا جذب¬شده توسط گونه¬هاي مولكولي يا اتمي موردنظر تشكيل مي¬دهد. تكنيك¬هاي مختلف طيف¬سنجي، براساس ناحيه طيف الكترومفناطيسي كه در اندازه¬گيري دخالت دارند، طبقه¬بندي مي¬شوند. نواحي طيفي مورد استفاده عبارتند از: پرتوهاي گاما (γ)، پرتوهاي ايكس (X)، فرابنفش (UV)، مرئي، مادون قرمز، مايكروويو و فركانس راديويي (RF). يكي¬از كاربردي¬ترين تكنيك¬هاي طيف¬سنجي، به روش تشديد مغناطيسي هسته (NMR) مي¬باشد. تشديد مغناطيسي هسته نامي براي عملكرد جذب تابش فركانس راديويي توسط هسته است كه براي مطالعه و تعيين ساختار تركيب مواد و يا سنتز شيميايي استفاده مي¬شود. با قرارگيري نمونه در يك ميدان مغناطيسي قوي خارجي، انرژي هسته عناصر مشخص، به¬علت خواص مغناطيسي كه دارند، به حداقل دو يا چند تراز كوانتيده شكافته مي¬شوند. در حالت عادي اختلاف انرژي بين ترازهاي اسپين هسته صفر است. ولي در صورتي كه اتم¬ها در معرض ميدان مغناطيسي خارجي قوي قرار بگيرند، حالت تبهگن سيستم كم مي¬شود. حال اگر ميدان مغناطيسي خارجي غيرفعال شود، اتم تشديد كرده و شروع به تشعش مي¬كند كه به آن تشديد مغناطيس هسته مي¬-گويند. سيگنال¬هاي دريافت¬شده از تشعشع هسته، در بخش آشكار¬ساز دستگاه طيف¬سنجِ NMR شناسايي و اندازه¬گيري مي¬شود. سپس براي شناسايي كمي و كيفي ساختمان يك مولكول و گروه¬هاي عاملي منحصر به¬فرد آن، سيگنال¬هاي دريافت¬شده ارزيابي مي¬شوند. در اين اختراع، از يك مدار ميدان مغناطيسي به منظور ايجاد يك ميدان مغناطيسي كاملا يكنواخت، قوي و قابل تنظيم استفاده شده است. براي اين منظور از آهنرباهاي نئوديميم، هسته فولادي و كلاهك سيم¬پيچي شده استفاده شده است. نمونه تحت آزمايش دقيقا وسط اين ميدان مغناطيسي قرار مي¬گيرد و سپس توسط يك كويل قفس پرنده، تابش الكترومغناطيسي در فركانس لارمور ايجاد مي¬شود كه اين فركانس توسط مدارهاي الكترونيكي و كنترلي توليد و
موارد یافت شده: 7