لیست اختراعات با مالکیت
الهام خراشادي زاده
3 عدد
راكتور خورشيدي گندزدايي آب با راندمان بالا ، دستگاهي كارا براي گندزدايي آب در شرايط بحراني و مناطق صعب العبور مي باشد. اساس كار اين دستگاه استفاده از تمام پرتو خورشيدي فرودي از طلوع تا غروب است تا به كمك تابش UV-A و UV-B بعنوان يك عامل مؤثر ضدميكروبي بتوان آب را گندزدايي كرد. اين دستگاه شامل دو ديوار منعكس كننده است كه كلكتور سهمي تركيبي ناميده مي شود و طراحي آن براساس قابليت انعكاس نور مي باشد بصورتيكه تمام تابش خورشيدي فرودي را متمركز مي كند.همچنين پوششي از نانوذرات با خاصيت فتوكاتاليست در جداره داخلي شيشه در نظر گرفته شده است تا در شرايط ابري و طول شب نيز فرآيند گندزدايي انجام شود.
يك سلول خوردگي و اكسيداسيون آندي با تنظيمات دو و سه الكترودي به دو صورت يكپارچه و قطعات مجزاي قابل اتصال طراحي شده است. برتري قابل توجه سلول در اين است كه مي توان نانوساختارها را بر روي يك سطح از زيرلايه فلزي (آند) و به طور انتخابي رشد داد و اين امر باعث ارتقاء عملكرد فيلم نازك حاصل مي شود. ابتكار به كار رفته در طراحي سلول انجام فرآيندهاي ذكر شده با قابليت كاربرد به صورت تنظيمات دو و سه الكترودي را امكان پذير مي كند. فاصله بين الكترودها در هر يك از تنظيمات به صورت استاندارد و ثابت بوده و اين امر تكرارپذيري مشخصات ساختاري و عملكرد نانوساختارهاي حاصل را تضمين مي كند. نوآوري اختراع در اين است كه اثر مخرب حاصل از قرارگيري لبه هاي الكترودها داخل محلول الكتروليت بر رشد نانوساختارها حذف شده و جريان عبوري در طول فرآيند اكسيداسيون آندي ثابت باقي مي ماند. علاوه بر اين، از نظر فني با تغيير ضخامت قطعات به كار رفته در ساخت سلول، فاصله بين الكترودها قابل تغيير بوده و نيز مقدار محلول به كار رفته در حين واكنش به حداقل مقدار خود رسيده و ساخت و كاربري آن را بسيار مقرون به صرفه مي كند.
در اين طرح، ساخت يك سال اقتصادي چند منظوره (انجام فرآيند آنودايز و آناليزهاي (فوتو) الكتروشيميايي) با سطح الكترود در معرض الكتروليت كاملاً مشخص انجام شده است، كه امكان ساخت پوشش هاي متخلخل با مورفولوژي هاي نانولوله و نانوحفره را بر يك سطح از زير لايه فلزي فراهم مي كند. برتري قابل توجه اين طرح، انجام فرآيند آنودايز تنها بر روي يك سطح زيرلايه مي باشد (زيرلايه در محلول غوطه ور نشده و طراحي سل به گونه اي است كه تنها يك سطح آن در معرض الكتروليت قرار مي گيرد)، در نتيجه سطح مؤثر الكتروشيميايي و عملكرد الكترود حاصل، به طور چشمگيري افزايش يافته و از اثرات مخرب تشكيل فيلم نازك بر هر دو سطح زيرلايه جلوگيري مي كند. علاوه بر اين، از اين سل به منظور انجام آناليزهاي (فوتو) الكتروشيميايي نيز مي توان استفاده كرد به گونه اي كه قابليت محاسبه دقيق سطح الكترود در معرض الكتروليت را به كاربر مي دهد (به عنوان چالش اصلي در انجام آناليزهاي الكتروشيميايي)، در حالي كه فواصل بين الكترودها نيز قابل تنظيم بوده كه اين امر تكرار پذيري نتايج را تضمين مي كند.
موارد یافت شده: 3