لیست اختراعات با مالکیت
حسن سليمي
7 عدد
در اين سيستم به دليل شكل جديد لوله احتراق، ديگر قطر ثابت نيست وجريان به صورت دو بعدي و سه بعدي است كه تحت اين شرايط به حالت واقعي مخزن نزديك تر است. در سيستم جديد عمليات مخلوط كردن نفت، نمونه سنگ وآب بدون دخالت دست و با روش اشباع شدگي صورت مي گيرد.پس اولا" نفت،نمونه سنگ و آب به صورت يكنواخت با هم مخلوط مي شوند و ثانيا" امكان استفاده از نفت زنده در اين سيستم وجود دارد. از طرف ديگر در اين سيستم عمليات pack كردن بدون دخالت دست و با دستگاهي به نام shacker انجام مي شود، به همين دليل اولا" سيستم به صورت يكنواخت pack مي شود.ثانيا" از لحاظ تراوايي و تخلخل به حالت واقعي مخزن نزديك تر مي شود. در سيستم جديد جريان سنج توانايي تحمل 500psi1 فشار را دارد، به همين دليل مي توان با فشار واقعي مخزن كار كرد. در سيستم جديد براي اندازه گيري دماي داخل لوله احتراق از چهل ترموكوپل استفاده مي شود.اين ترموكوپل ها به صورت جداگانه و از خارج بدنه وارد لوله احتراق مي شود به همين دليل در صورت خراب شدن يكي از ترموكوپل ها، تعويض آنها به راحتي صورت مي گيرد. از طرف ديگر اختلافي بين دماي واقعي و دماي نشان داده شده بر روي نمايشگر وجود ندارد.
دستگاه سيلابزني مغزه به منظور شبيه سازي جريان سيال در شرايط مخزن در مقياس آزمايشگاهي به كار برده ميشود. اين دستگاه به منظور مطالعات آزمايشگاهي فرآيندهاي ازديادبرداشت نفت در حالت هاي ثانويه و ثالثيه مانند تزريق گاز در حالتهاي مختلف، تزريق نانو، تزريق مواد شيميايي و ... قبل از اجراي پروژه هاي صنعتي به كار برده ميشود. محاسبات مربوط به تراوايي نسبي و مطلق سنگ و سيال را نيز ميتوان بررسي نمود. در اين دستگاه جهت بالا بردن ضريب ايمني و سرعت عمل به جاي استفاده از پيچ و مهره در محفظه هاي انتقال سيال و نگهدارنده مغزه از درپوشهاي رزوه اي با گام بلند كه فشار بالاتري نيز تحمل ميكنند استفاده شده است. به منظور افزايش دقت نتايج بدست آمده تمامي گيج هاي فشار ثابت آنالوگ با مبدلهاي فشار جايگزين شده و براي ثبت داده هاي فشار و همچنين كنترل پمپ هاي تزريق از نرم افزار كامپيوتري استفاده شده است. طراحي سيستم به گونه اي است كه كمترين اتلاف حرارتي و كمتري فضاي حجم مرده (Dead Volume) را داشته باشد.
پژوهشهاي انجام شده در حيطه تشكيل رسوب آسفالتين، در شرايط ترموديناميكي تشكيل رسوب آسفالتين (استاتيك) و مطالعات ديناميكي رسوب آسفالتين بر روي مغزه انجام مي شود. تهيه يك استراتژي پيشگيري مناسب براي مطالعه رسوب آسفالتين و پارامترهاي تاثيرگذار بر آن ضروري است. بنابراين انجام آزمايشات تخليه طبيعي و فرآيندهاي ازدياد برداشت شامل تزريق گاز بر روي مغزه ضروري است. به منظور انجام آزمايشات از دستگاه بررسي رسوب آسفالتين در محيط متخلخل استفاده مي گردد. با استفاده از اين دستگاه مي توان شرايط دما و فشار مخزن را در آزمايشگاه اعمال كرد. تمامي شيرهاي مورد استفاده در بيرون دستگاه تعبيه شده اند. كه نه تنها باعث كنترل راحتتر سيستم نسبت به نمونه هاي قبلي مي شود بلكه اتلاف حرارتي به كمترين ميزان خود رسيده است. بر خلاف نمونه هاي قبلي، بجاي استفاده از پيچ براي نشت بندي و بستن اتصالات از سيستم درپوش هاي رزوه اي با گام بلند استفاده شده است.همچنين با توجه به نشست رسوبات آسفالتين در طول مغزه، ثبت داده هاي فشاري در فواصل مختلف مغزه جهت درك بهتر ميزان آسيب وارده ضروري به نظر مي رسد. محفظه نگهدارنده مغزه طوري طراحي شده كه مي توان از مغزه با اندازه هاي مختلف طولي استفاده كرد.از آن مي توان به وجود سه سنسور فشاري بر روي بدنه اشاره كرد كه فشار را در فواصل مختلف ثبت مي كنند كه نسبت به نمونه هاي قبلي تعداد سنسورهاي فشاري بيشتر شده است.
رسوب تركيبات آسفالتين در مخازن ايران سالانه مقادير قابل توجهي بر هزينه هاي مورد نياز در بهره برداري از ميادين مي افزايد. افزايش قابل توجه هزينه هاي فرآورش و انتقال نفتهاي آسفالتيني از يك سو و كاهش ضريب بازيافت مخزن در اثر انسداد حفره هاي محيط متخلخل مخزن از سوي ديگر سبب شده تا رسوب آسفالتين به يكي از مشكلات جدي در فرآيند توليد از مخازن تبديل شود. اين دستگاه توانايي انجام آزمايشات تشكيل رسوب آسفالتين در دما و فشار هاي بالا (از محدوده دما و فشار مخزن تا دما و فشار تجهيزات سرچاهي و جداكننده ها) را دارد. امكان ارزيابي تاثير افزودني هاي گوناگون مانند اثر شوري، برگشتپذيري تشكيل رسوب آسفالتين، اثر بازدارنده ها، اثر كاهش فشار و اثر تزريق گازهاي مختلف نظير دي اكسيد كربن، نيتروژن و تركيبي از گازهاي مختلف در اين مجموعه امكان دارد. همچنين يكي از تست هاي مهمي را كه مي توان توسط اين دستگاه مورد آزمايش قرار داد تست آماس مي باشد كه انجام آن با دستگاه هاي ديگر بسيار پر هزينه مي باشد. در اين سيستم علاوه بر جريان تكفازي اين امكان وجود دارد كه جريان چندفازي به منظور بررسي پارامترهاي مختلف انجام شود. همچنين در اين سيستم بدليل طراحي مناسب شيرها و مسيرهاي انتقال سيال اتلاف حرارتي به حداقل ميزان ممكن رسيده است. شيرهاي پركاربرد اين دستگاه از خارج كنترل مي شوند طوريكه نيازي به باز و بسته كردن در اصلي دستگاه نمي باشد. با توجه به مشكلاتي كه در صنعت نفت در زمينه رسوب آسفالتين در مخزن، چاه، لوله ها و تاسيسات سر چاهي مواجه مي باشد و هزينه هاي برطرف سازي آن نيز بسيار زياد مي باشد اين ضرورت احساس مي شود كه در ابعاد آزمايشگاهي به بررسي رفتار رسوب آسفالتين تحت تاثير پارامتر هاي مختلف پرداخت. موارد بكارگيري اين مجموعه دستگاه آزمايشگاهي يكي از اجراييترين امكاناتي هست كه مي توان آزمايشات تشكيل رسوبات آسفالتين را در دما و فشار بالا براي كليه فرآيندهاي تخليه طبيعي و تزريق گاز هاي مختلف انجام داد و قابل استفاده در مراكز تحقيقاتي و پژوهشكده ها مي باشد.
آزمايش سيلابزني در مغزه، مهمترين آزمايش مهندسي نفت در مقياس آزمايشگاهي است. براي هر فرآيند مورد مطالعه در اين آزمايش، مهمترين دادهاي كه بايستي اندازهگيري شود، حجم سيالات توليدي از مغزه به منظور محاسبهي درصد توليد نفت است. كيفيت پايين تفكيك سيالات خروجي و چسبندگي نفت به جدارههاي جداسازهاي موجود، دقت كم اندازهگيري و ناپيوستگي آن، نياز به كاربر براي ثبت دادهها از معايب روشهاي موجود است. در اين اختراع، دستگاه شيشهاي ابداع شده است كه ابتدا سيالاتي (گاز، نفت و آب) كه همزمان از مغزه توليد شدهاند، از پايين دستگاه (اشباع اوليه از سنگين ترين سيال: آب) به آن وارد و بر مبناي قوانين اختلاف دانسيته و شناوري به خوبي و بدون آغشتگي (چسبندگي) به جدارهي شيشه از يكديگر جدا ميشوند و همزمان حجم دقيق آنها تا دقت يك صدم سيسي اندازهگيري و ثبت ميگردند. خلاقيتهاي به كار رفته سبب كيفيت مطلوب جداسازي سيالات مختلف توليدي از مغزه، اندازهگيري گيري دقيق حجم سيالات تفكيك شده و امكان ثبت پيوستهي حجم ها در طول آزمايش بدون نياز به كاربر ميشود تا دقت و اعتبار آزمايشهاي سيلابزني به بالاترين سطح ارتقا يابد؛ در عين حال، قيمت تمام شدهي مناسب دستگاه براي توليد آن در مقياس انبوه، داراي توجيه اقتصادي است.
اين پژوهش مرتبط با ساخت مدلي ساده و بزرگنمايي شده از ميكروسكوپ نيروي اتمي يا AFM است. ميكروسكوپ نيروي اتمي نخستين بار در سال 1986 اختراع شد. در حيطه آموزش مشكل هزينه و ابعاد دستگاه هاي واقعي است. به همين دليل نمي توان نحوه كار دستگاه را به سادگي نمايش داد اصول كلي كار بدين صورت است كه نمونه اي كه مي خواهيم تصوير سطح آنرا داشته باشيم زير يك سوزن بسيار تيز و ظريف كه به نوك يك شيء با قابليت ارتجاع به نام تيرك وصل شده و سر ديگر تيرك به يك پايه متصل شده است مي گذاريم. در اين ميكروسكوپ سوزن در قسمت انتهايي اهرم قرار گرفته كه در واقع نوك ابزار را تشكيل مي دهد و نمونه ما كه يك سطح چوبي داراي حفره ميباشد را زير تيغه حركت مي دهيم و انعكاس نور ليزر را كه به صفحه ركورد مي تابد يادداشت مي كنيم. نمونه به صورت رديفي ابتدا در جهت محور عرض ها به اندازه يك ستون دو ميليمتري جابجا مي كنيم و در طي اين مسير هر 2 ميليمتر به 2 ميليمتر مختصات نقطه نوراني روي صفحه ركورد را يادداشت مي كنيم بعد رديف بعدي را انجام مي دهيم تا انتهاي سطح نمونه و بعد جابجايي در جهت محور طول ها صورت مي گيرد اينكار را رديف به رديف انجام مي دهم تا زماني كه سطح كل نمونه از زير تيغه عبور كند. در اينجا هر چقدر فواصل گام ها كوچكتر باشد دقت كار بيشتر است. تيغه سطح نمونه را اسكن مي كند و اين مسير اسكن بصورت مارپيچ مي باشد. ايندر حالي است كه مسير ليزر بازتاب شده بر روي سطح ركورد بر حسب برآمدگي ها و فرورفتگي هاي روي جسم با بالا و پايين رفتن پايه تغيير كرده و تصوير توپوگرافي از سطح جسم در مونيتور نقش مي بندد. دقت اين تصويربرداري دقتي در حد 2 ميليمتر است در يك ميكروسكوپ واقعي اين دقت به نانومتر مي رسد. اندازه ها به صورت تناوب صفر و يك خوانده مي شود سطح برجسته عدد يك و سطح فرورفته عدد صفر را شامل مي شود. اعداد بدست آمده را مي توان وارد برنامه اكسل كرد. و از قسمت نمودارها يك نمودار سطح از اين داده ها مي گيريم كه در واقع همان تصوير نمونه را بدست مي آوريم.
برداشت زرشك به شيوه هاي سنتي زمان بر پر هزينه و مشكل مي باشد بعلاوه در اين روش ها آسيب هايي به درختچه زرشك وارد مي شود بطوريكه محصول سال بعد را كاهش مي دهد يا در سال بعد محصولي نخواهيم داشت از طرف ديگر كمبود نيروي كارگري مشكلات عديده اي را براي باغ داران در فصل برداشت بوجود مي آورد. بر اين اساس اختراع مورد بحث در جهت حل مشكلاتي موصوف طراحي و ساخته شده است. در كمباين زرشك موصوف شيكر با استفاده از نيروي مكانيكي توليد شده توسط يك موتور DC جعبه دنده اي كوچك راه اندازي و با كمك يك نفر عمل برداشت را با سرعت قابل قبولي انجام مي دهد بعد از ريزش محصول يك سفره محصول را به سمت يك سيستم انتقال بادي هدايت مي كند و به مخزن جمع آوري مي فرستد.
موارد یافت شده: 7