لیست اختراعات با مالکیت
حسين شريعت
8 عدد
فرموله كردن علف كش D-2 , 4 با زئوليت آلي به منظور كاربرد خاكي در سال هاي اخير بين مسائل زيست محيطي و كشاورزي برهم كنش متضادي به وجود آمده است. استفاده از علف كشها جهت به دست آوردن محصول سودآور امري اجتناب ناپذير است اما تحقيقات مختلف نشان داده است وجود علف كش ها در محيط زيست سبب بروز بيمارهاي مختلفي در انسان مي شود. آبشويي علف كشهاي آنيوني، مقدار علف كش لازم جهت اثرگذاري را افزايش داده و علاوه بر جنبه هاي اقتصادي منجر به آلودگي هاي زيست محيطي نيز مي گردد. بنابراين بايستي به طريقي جزء فعال اين علف كش را در درون يك ماتريكس قرار داد تا هم در مدت زمان طولاني تري جزء فعال را آزاد كند و هم آبشويي علف كش و اثرات زيست محيطي ناشي از مصرف آن را كاهش دهد. علف كش D-2 , 4 يكي از پر مصرف ترين علف كشها در ايران است كه به دليل دارا بودن بار منفي در pH هاي معمول خاك مي تواند به سرعت تحت تأثير آبشويي قرار گيرد و وارد آبهاي زيرزميني شده و آنها را آلوده نمايد. بنابراين ايجاد يك فرمولاسيون با رهاسازي كنترل شده از D-2 , 4 با استفاده از مواد ارزان قيمت مانند كانيهاي رسي بومي ايران جهت مصرف خاكي به منظور كاهش خطرات آن در محيطهاي در تماس با انسانها، اثرگذاري بيشتر آن، بالا بردن صرفه اقتصادي ناشي از هدرروي كمتر و كاهش خطر آبشويي ضروري مي باشد.
امروزه استفاده از علف كشها به منظور به دست آوردن حداكثر محصول امري ضروري به نظر مي رسد. استفاده نامناسب از علف كشها و حركت آنها در خاك نگراني هاي زيست محيطي بسياري از جمله آلودگي آبهاي زيرزميني، كاهش كارآيي علف كش ها در نتيجه آبشويي آنها و صدمه به گياهان مجاور را به وجود آورده است. يكي از بزرگترين معايب فرمولاسيون هاي معمول علف كش ها، آزادسازي كل جزء فعال يك علف كش به درون محلول خاك و افزايش احتمال هدرروي و آلودگي آبهاي زيرزميني است. يكي از روشهاي كاهش آبشويي علف كشها و بالا بردن كارآيي آنها استفاده از فرمولاسيونهاي كندرهاست. در اين فرمولاسيونها جزء فعال علف كش به تدريج در طول زمان، به درون محلول خاك آزاد شده و مقدار علف كش مورد نياز جهت آبشويي نامطلوب محدود مي گردد. در اين نوع فرمولاسيون ها، علف كش در درون يك حامل يا ماتريكس قرار مي گيرد و فقط قسمتي از جزء فعال آن به فرم قابل دسترس در مي آيد و بقيه آن در ماتريكس باقي مانده و به تدريج آزاد مي شود. بنابراين با توجه به مصرف زياد علف كش D-2 , 4 در ايران و عدم اجتناب از مصرف آن و همچنين عدم وجود فرمولاسيون هاي كندرهاي آن، ساخت و معرفي يك فرمولاسيون كندرها با استفاده از يك حامل مناسب و ارزان قيمت ضروري به نظر مي رسد.
به منظور بهبود همرمان خواص سطحي و افزايش زيست سازگاري كاشت هاي مورد استفاده در اورتوپدي، جهت پوشش دادن فولاد ضد زنگ آستنيتي 316 ال، براي اولين بار هيدروكسي آپاتيت به طور همزمان به محلول نيتروكربوريزه الكتروليتي پلاسمايي اضافه شد. محلول پايه اوره اي با كلريد آمونيوم، كربنات سديم، آب و هيدروكسي آپانيت آماده شدند. سپس نمونه ها با جريان مستقيم و كمترين اختلاف پتانسيل 135 ولت پوشش داده شدند. آناليزها بر روي نمونه، حضور عناصر كلسيم، فسفر، نيتروژن و كربن را نشان داد كه كلسيم و فسفر به صورت تركيب هيدروكسي آپاتيت رسوب كردند. در نهايت نتايج نشان داد كه امكان پوشش دهي هم زمان هيدروكسي آپانتي و نيتروكربوريزه كردن الكتروليتي پلاسمايي وجود داشته و افزايش هيدروكسي آپايت به الكتروليت باعث كاهش ولتاژ اعمالي در اين پروسه مي شود. براي بررسي زيست سازگاري نمونه نيتروكربوريز شده به همراه هيدروكسي آپايتت، نمونه در استخوان درشت ني خرگوش قرار گرفت. ميزان رشد استخوان برر وي نمونه ها بررسي شد. و روند ترميم نسبت به نمونه هاي فولاد ضد زنگ كه به عنوان كاشت هاي ارتوپدي استفاده مي شود سريعتر بود
در قسمت توضيح اختراع، فرآيند ساخت پوشش نانو كريستالي آلياژي Zn-Ni با اندازه كريستالي زير ۶٧ نانومت توضيح داده شده است. در اين اختراع آلياژ نانو كريستالي Zn-Ni با استفاده از محلول الكتروليت قليايي و بوسيله جريان DC بر روي فولاد پوشش داده شده است. براي دست يابي به پوشش نانو كريستالي از محلول الكتروليتي كه حاوي مقدار مشخصي ماده افزودني است، استفاده شده است و ماده افزودني نقش ريز كنندگي را بر عهده دارد. از جمله ويژگي هاي برجسته اين روش ساخت، ساده بودن فرايند آبكاري الكتريكي است. از نتايج مهم اين اختراع مي توان به بهبود خواص مقاومت به خوردگي و سختي اين پوشش اشاره كرد كه رشد چشمگيري داشته است.
موارد یافت شده: 8