لیست اختراعات با مالکیت
حسين نوري
20 عدد
در اين تحقيق كاربرد دستگاه جدا كننده فلزات سنگين از محلول هاي آبي و پساب هاي صنعتي موردبررسي قرار گرفت. دستگاه شامل اجزايي شامل يك لوله از جنس پلكسي گلاس به ارتفاع 1 متر و قطر داخلي 44 ميليمتر، قيف بوخنر متخلخل به قطر 40 ميليمتر و اندازه منافذ 15 تا 40 ميكرون بهعنوان پخشكنندهي هوا، ظرف جمعآوري كف، كپسول نيتروژن، جريانسنج هوا و شيلنگ و اتصالات براي اتصال اجزا ميباشد. گاز نيتروژن از پايين ستون وارد قيف سينتر گلاس شده و پس از عبور از اين قيف به صورت حباب وارد ستون مي شود. داخل اين ستون با محلولي شامل ماده ي فعال سطحي و فلز سنگين پر شده است. با توجه به وجود ماده ي فعال سطحي، اين حباب ها بر روي سطح مايع تشكيل كف مي دهند و اين كف ها به وسيله ي قيف و شيلنگي كه بالاي ستون وجود دارد به بيرون هدايت مي شوند و در يك ظرف جمع آوري مي گردند. اين كف حاصله داراي غلظت بسيار بالايي از فلز سنگين و ماده فعال سطحي مي باشد و آب باقيمانده همان آب تصفيه شده مي باشد.
در اين تحقيق كاربرد دستگاه جداكننده ي رنگزاها از پسابهاي صنعتي موردبررسي قرار گرفت. رنگزاهاي راكتيو قرمز 198 و راكتيو قرمز 120 دو رنگزاي بسيار پرمصرف و مضر در صنايع نساجي هستند كه در برابر تخريب بيولوژيكي بسيار مقاوم هستند و پايداري زيادي نيز در طبيعت دارند به همين دليل در اين تحقيق موردبررسي قرار گرفتند. دستگاه شامل اجزايي مانند يك لوله از جنس پلكسي گلاس به ارتفاع 1 متر و قطر داخلي 44 ميليمتر، قيف سينتر گلاس به قطر 40 ميليمتر و اندازه منافذ 15 تا 40 ميكرون بهعنوان پخشكنندهي هوا، ظرف جمعآوري كف، كپسول هوا، جريانسنج هوا و شيلنگ و اتصالات براي اتصال اجزا ميباشد. ميزان غلظتهاي مختلف از رنگزا و ستيل تري متيل آمونيوم برمايد (CTAB) بهعنوان مادهي فعال سطحي با دبيهاي متفاوتي از هوا آزمايش شد. نتايج آزمايشها نشان داد شرايط بهينه براي جداسازي هر دو رنگزا در غلظت 50 پي پي ام از رنگزا، غلظت 30 پي پي ام از CTAB، دبي 10 ليتر بر ساعت از هوا و زمان 12 دقيقه به دست ميآيد كه در اين شرايط بهينه درصد جداسازي رنگزاها حدود 95 درصد به دست آمد. با توجه به نتايج بهدستآمده ميتوان گفت كه استفاده از دستگاه جداكننده ي رنگزاها يك دستگاه بسيار مؤثر و پركاربرد و كمهزينه براي جداسازي رنگزاها از پسابهاي رنگي ميباشد.
جهت جلوگيري از گرد و خاك و رهائي از ذرات ريز آن كه اثرات فوق العاده اي در سلامت انسان محيط زيست و ساير جانداران بايد ماده اي انتخاب گردد كه بتواند خاكهاي سست را تثبيت نمايد. اين ماده از تركيب چند ماده ديگر است بدين صورت كه گوگرد با فلدسپار به صورت پودر مخلوط شده سپس تحت حرارت 143 درجه سانتي گراد ذوب گردد و بر روي مناطق مورد نظر پمپ و پخش گردد. به علت مقاومت بالا و رنگ روشن گوگرد اين عمل عمر و پايداري زيادي در مقايسه با قير و ملاچ دارد. پايداري مخلوط فوق قابل بازيافت است و مي توان دوباره آن را ذوب نمود و در منطقه مورد نظر پاشيد.
اين طرح در راستاي بهبود خواص فيزيكي و شيميايي آسفالت آماده شده است بدين صورت كه مواد اوليه آسفالت به يك ميكسر حرارتي اضافه شده و سپس فلدسپار و گوگرد پودري با قير مخلوط شده وبه دماي ١٢٠ درجه سانتيگراد ميرسند در آنجا با سنگدانه ها مخلوط ميگردند و بعد از ١٠ دقيقه زمانيكه فلدسپار و گوگرد باعث زنجيره اي شدن ساختار قير 1 (پليمريزاسيون) شدند آماده پخش روي زمين و استفاده ميباشد . فلدسپار نقش پايدار كننده گوگرد و تركيب گوگرد با آن قير را پايدار ميكند . از خواص آن ميتوان به قابليت بازيافت آن ، مقاومت در برابر نمك پاشي زمستان ، مقاومت در برابر يخ زدگي و بالا بردن عمر روسازي راه و همچنين عدم نفوذ مواد شيميايي به داخل آسفالت اشاره نمود .
زمينه فني اين اختراع تلفيقي از علم مكانيك و الكترونيك مي باشد كه به كمك اين دو علم مي توان شارژي ساخت كه در مواقع اضطراري موبايل خود را شارژ كرده و حدود چند دقيقه مكالمه كرد و يا بالا بردن آمپراژ ميزان شارژر باطري را افزايش داد. كه با چرخاندن هندل و انتقال نيرو از 2 چرخ دنده به سيم پيچ برقي توليد نمود كه با گزراندن از ديد برق توليدي را 1 سو كرده و با ذخيره سازي در 2 خازن يك برق بدون نوسان يك سو توليد كرده و با ارسال به باطري موبايل، باطري را شارژ كرد. در اين اختراع با توجه به نحوه ساخت آن مزاياي زيادي را مي توان نام برد از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره كرد: الف ) خط توليد ساخت شارژر با فناوريهاي انرژي هاي نو ب) سيستم دوراني بودن ج) حجم كم و بالا بودن كارايي
زمينه فني اصلي طرح ارائه شده، علم پزشكي و بيومكانيك بوده كه در نهايت محصول غايي با رشته ارتوپدي فني ارتباط مستقيم خواهد داشت. بيان مسئله: مفصل ساب تالار در حين راه رفتن، به ترتيب در ابتدا و انتهاي فاز ايستايي وارد پرونيشن و سوپينيشن ميگردد. اين توالي حركت مفصل ساب تالار حين راه رفتن، كمترين ميزان مصرف انرژي و فرايند تخريبي مفاصل اندام تحتاني را حين راه رفتن به ارمغان ميآورد. در افراد مبتلا به صافي كف پا، اين حركات مختل شده و مفصل ساب تالار قادر به انجام سوپينيشن نخواهد بود. بنابراين مصرف انرژي راه رفتن افزايش يافته و به مرور زمان با تخريب مفاصل اندام تحتاني همراه خواهد بود. عارضه صافي كف پا به صورت معمول از طريق كفيهاي استاتيك درمان ميگردد. اين گونه از كفي ارتوپديك، ارتفاع قوس طولي داخلي پا را افزايش داده و منجر به سوپينيشن مفصل ساب تالار ميگردد. بدين ترتيب نقص ايجاد شده در اثر صافي كف پا جبران ميگردد. اما استفاده از اين نمونه كفي ارتوپديك، علي رغم جبران سوپينيشن، امكان پرونيشن مفصل ساب تالار در ابتداي مرحله ايستايي راه رفتن را مختل مينمايد. در نتيجه با وجود استفاده از اين كفي ها، امكان ايجاد فرايند هاي تخريبي مفاصل همچنان وجود خواهد داشت. كفش ارتوپديك طرح تهران دايناميك بوده و علاوه بر افزايش قوس طولي داخلي پا و ايجاد سوپينيشن مفصل ساب تالار در انتهاي فاز ايستايي، قادر به كاهش ارتفاع قوس طولي داخلي و ايجاد پرونيشن مفصل ساب تالار در ابتداي فاز ايستايي نيز بوده و بنابراين تمام حركت طبيعي مفصل ساب تالار را بازسازي مينمايد. در نهايت ميتوان چنين ادعا نمود كه: كفش ارتوپديك طرح تهران قادر به بازسازي هر چه كامل تر بيومكانيك طبيعي اندام تحتاني بوده و امكان ايجاد فرايندهاي تخريبي را تا بيشترين حد امكان كاهش ميدهد.
موارد یافت شده: 20