لیست اختراعات با مالکیت
حميد خرسند
9 عدد
\\"عابرآگاه\\" روشي علمي و منظم، براي تبليغات موثر و جلوگيري از بينظمي تبليغاتي در شهرها به همراه درآمدزايي و اشتغالزايي است. تبليغات يكي از موثرترين راههاي فروش است، تبليغات با ذهن و علايق اجتمايي مردم سر و كار دارد. مقدار بسيار زيادي از تبليغات در كشور ايران به طور بسيار نامنظم بر روي پيادهروها، ميادين و چهار راهها صورت ميگيرد، و در نهايت كف پيادهروها پر از كاغذهاي رنگارنگ تبليغاتي است. روش نوين تبليغاتي \\"عابرآگاه\\" طرحي نوين براي به نظم درآوردن تبليغات است. اجراي اين روش از طرفي باعث جلوگيري از هزينههاي زائد، جلوگيري از هدر رفتن كاغذ و ثروت، جلوگيري از تجمع مردم در معابر عمومي و از طرف ديگر باعث پاكيزه ماندن و حتي زيباتر و شيكتر شدن شهرها و اماكن و معابر نيز خواهد شد.
امروزه ساخت پيل هاي سوختي گامي مهم در توليد انرژي به صورت پاك و با كمترين هزينه مي باشد. يكي از انواع اين پيل ها، پيل سوختي غشاء پليمري مي باشد. اين نوع پيل ها داراي اجزاي مختلفي هستندكه از آنها مي توان صفحات دو قطبي را نام برد. يكي از مشكلات پيش روي اين پيل ها، خوردگي اين صفحات مي باشد. از اين رو آلياژها و پوشش هاي متفاوتي به منظور افزايش طول عمر اين صفحات انتخاب شده است اما ميل به بهينه كردن ويژگي هاي اين صفحات وجود دارد. در اين اختراع با اعمال پوشش كربني بر روي SS-316، مقاومت به خوردگي نمونه ها افزايش يافت. براي اعمال پوشش كربني از روش اسپاترينگ (كندوپاش) استفاده شد. به منظور نتيجه گيري دقيقتر، پوشش به 3 ضخامت 100، 200 و 600 نانومتر بر روي زيرلايه فوق اعمال شد. تست هاي پلاريزاسيون خوردگي در اسيد سولفوريك 1 مولار و در دماي 70 درجه سانتيگراد انجام شد كه كاملا با محيط درون پيل سوختي شبيه سازي شده است. مقاومت به خوردگي نمونه ها در اين محيط افزايش يافت و حتي نمونه فولاد زنگ نزن با ضخامت 200 نانومتر بهترين عملكرد را داشته و مناسب قرارگيري در شرايط كاري مي باشد.
استفاده روز افزون از روش متالورژي پودر در صنايع مختلف و به خصوص در صنعت خودرو به دليل جذابيت و ويژگي هاي خاص اين روش و مسائل فني و اقتصادي رو به گسترش است. با اين وجود برخي از خواص مكانيكي و مقاومت سايشي به دليل حضور تخلخل هاي داخلي نسبت به قطعات كار شده و يا ديگر روش ها مانند ريخته گري كمتر است. لذا بهبود كيفيت سطحي آنها از اهميت زيادي برخوردار است. بسته به جنس و شكل و ابعاد و بخصوص كاربرد قطعه در صنعت روش هاي سطحي مختلفي را مي توان بكار گرفت كه هر يك محدوديت هاي خاص خود را دارد. با توجه به خواص سطحي قطعات متالورژي پودر ، پوشش دهي اين قطعات به سادگي قطعات معمول نيست. مشكل اصلي در اينجا، تخلخل هاي سطحي، اكسيدها و آلودگي هاي موجود در منافذ سطحي اين قطعات است. فرايند پاشش پلاسمايي يكي از تكنيك هاي بكار گرفته شده براي پوشش دهي گستره وسيعي از مواد مورد استفاده در صنايع اتومبيل، هوافضا، توربين هاي گازي؛، كشتيراني و تجهيزات پزشكي است كه براي دستيابي به استحكام و تافنس بالا و افزايش مقاومت به سايش و خوردگي بكار مي رود. در اين تحقيق از پودر پيش نفوذي Distaloy AE ساخت شركت هوگوناس سوئد استفاده شده است. اين پودر يكي از انواع پودرهاي نيمه پيش آلياژي نفوذي مي باشد كه به خاطر خواص بسيار خوب از جمله نشان دادن استحكام زياد پس از تف جوشي، داشتن عناصر آلياژي مناسب براي عمليات حرارتي، قابليت تراكم پذيري بالا در هنگام پرس، جدايش بسيار كم عناصر آلياژي ، پايداري ابعادي بسيار خوب و تلفات پودر بسيار كم اخيرا در صنايع مختلف مخصوصا در صنعت خودرو بسيار مورد توجه قرار گرفته است.
در اين پژوهش، براي اولين بار در جهان، با استفاده از شبكههاي عصبي و الگوريتم ژنتيك به بررسي پارامترهاي تأثيرگذار در روش نشست بخار شيميايي حرارتي بر مشخصات نانولولههاي كربني چندجداره قبل از رشد پرداخته شد. بدين صورت كه پارامترهاي دما و زمان عمليات آماده سازي، ضخامت كاتاليست، دما و زمان رشد و دبي گاز هيدروكربن به عنوان پارامترهاي ورودي شبكه عصبي و پارامتر قطر نانولوله، به عنوان خروجي شبكه عصبي در نظر گرفته شد. با استفاده از داده هاي تجربي (پارامترهاي ورودي) منتج شده از مقالات معتبر، رشد نانولولههاي كربني چند جداره به وسيله شبكه هاي عصبي مصنوعي مدل سازي شد تا براي پيشبيني قطر نانولولههاي كربني چند جداره مورد استفاده قرار گيرد. پس از حاصل شدن بهترين شبكه آموزش داده شده با شبكه عصبي، ارتباط آن با الگوريتم ژنتيك جهت حصول مقادير بهينه شده انجام شد. با توجه به نتايج حاصل شده ميتوان ديد كه اين پيوند، ابزاري مناسب براي بهينه كردن پارامترهاي توليد نانولولههاي كربني ميباشد. به عبارت ديگر، پس از رشد نانولولههاي كربني، نتايج حاصله نشان داد كه پيوند بين شبكههاي عصبي آزموش ديده و الگوريتم ژنتيك پيشبيني بسيار دقيقي در رابطه با قطر نانولولههاي رشد يافته ارائه ميدهد.
در اين تحقيق براي اولين بار در كشور، كوره تيوپي اتمسفر كنترل با استفاده از لامپ هاي حرارتي تشعشي (طيف نوري مرئي قرمز تا مادون قرمز ) طراحي و ساخته شد كه نرخ گرمايش، سرمايش و دماي حداكثر آن (بصورت مقطعي) به ترتيب تا 600 °C/min ، 300 °C/min و به 1800 °C قابل افزايش مي باشد. براي خنك كردن سريع، از سيستم خنك كننده داخل بلوك استفاده شد. مهمترين كاربرد كوره هاي تشعشي در آنيلينگ و اعمال سيكلهاي حرارتي سريع (شوك حرارتي) است كه در اين مدل كوره تيوبي، به دو صورت افقي و عمودي قابل تنظيم مي باشد كه توسط تيم پژوهشي طراحي، شبيه سازي و ساخته شد. در طراحي و انتخاب مواد سيستم حرارتي فوق، اصول فيزيكي تابش امواج الكترومغناطيس و همچنين ماهيت فيزيكي جذب، انعكاس يا عبور اين امواج در مواد مختلف رعايت شد. تمامي قسمتهاي بدنه داخلي و خارجي، شاسي و باكس سيستم كنترل كوره عمليات حرارتي سطحي، توسط نرم افزار Catia R21-2014 طراحي شد. در كوره هاي المنتي يا مقاومتي با افزايش نرخ حرارت (حداكثر 60 °C/min)، دست يابي به دقت مورد نياز كاهش مي يابد. بنابراين با استفاده از قطعه الكترونيكي SCR با خروجي 4-20 mA به ترموستات PID دار قابل كنترل با كامپيوتر، دقت دستگاه بطور چشمگيري (با تلرانس ± 0.5 °C) افزايش يافت.
در اين تحقيق، نوعي از اتصال لحيم كاري تيتانيوم آلياژي Ti-6Al-4V توسط الياژهاي پركننده پايه تيتانيوم، زيركونيوم و نقره ساخته شده است. ابتدا نمونه ها بعد از آماده سازي (سنباده زني و شستشو با استون) و قرار دادن آلياژ پركننده توسط يك گيره، محكم شدند و سپس به دقت درون كوره تيوبي تحت اتمسفر گاز آرگون قرار گرفتند. مشاهدات ميكروسكوپي از مقطع اتصالات، حاكي از يكنواخت شدن ريز ساختار فلز پايه با آلياژهاي پركننده پايه تيتانيوم (950 درجه سانتي گراد - 30 دقيقه) و زيركونيوم (970 درجه سانتي گراد - 30 دقيقه) مي باشد. براساس نتايج آزمون برشي، بهترين استحكام اتصال براي آلياژ پركننده پايه تيتانيوم در دماي 950 درجه سانتي گراد و زمان 30 دقيقه برابر 570Mpa و براي آلياژ پركننده پايه زيركونيوم، در دماي 970 درجه سانتي گراد و زمان 30 دقيقه 584Mpa حاصل شد. استحكام اتصالات به وجود آمده براي آلياژهاي پركننده پايه تيتانيوم و زيركونيوم تقريبا هم ارز استحكام فلز پايه به دست آمد. همچنين تغييرات سختي در فلز پايه با آلياژ پركننده تقريبا معادل هم مي باشد. كاربردها: 1- اتصال ساختارهاي لانه زنبوري مورد استفاده در بدنه و بال هواپيما 2- ايجاد اتصالات مستحكم در اتصال صفحات مشبك مبدل هاي حرارتي مورد استفاده در موتور هواپيما 3- امكان اتصال آلياژهاي تيتانيوم به يكديگر 4- امكان جايگزين كردن روش اتصال از جوشكاري به لحيم كاري سخت براي آلياژهاي تيتانيوم 5- توليد سازه هايي با اجزاء زياد و پيچيده با در نظر گرفتن مسائل اقتصادي
زمينه فني: عمليات حرارتي تحت اتمسفر خنثي بر مواد فلزي و نانو ساختار با كنترل دقيق دما و فشار شرح مختصر: در اين طرح نوعي از كوره تيوپي با محفظه كوارتز ساخته شده است كه قابليت كنترل دقيق اتمسفر و دما را دارد شماتيك كوره به همراه تمامي جزئيات آن در شكل 1 توصيف اختراع رسم شده است. در اين كوره سنسور دمايي به نمونه ها متصل مي شود لذا دماي دقيق نمونه ها با دقت بالا قابل نمايش مي باشد. براي شروع كار ابتدا از پمپ مكش استفاده مي شود. سپس گاز ارگون بصورت استاتيك يا خلوص بالا به داخل سيستم تزريق مي شود و توسط نشانگر حجم گاز مقدار آن تنظيم مي شود. در بيشتر كوره هاي اتمسفر كنترل گاز خنثي در طول فرايند از يك مسير وارد و از طرف ديگر خارج مي شود كه باعث افزايش مصرف گاز خنثي خواهد شد ولي در اين كوره از گاز آرگون استاتيك بجاي ديناميك استفاده شده است كه علاوه بر كاهش مصرف گاز خنثي باعث اقتصادي تر شدن فرايند نيز مي شود. كاربردها: 1- انجام فرايندهاي لحيم كاري سخت و نرم تحت اتمسفر خنثي 2- ايجاد اتصال هاي نفوذي در دماهاي بالا مانند جوشكاري و لحيم كاري نفوذي 3- سنتز و رشد نانو لوله ها و نانو پوشش ها 4- تف جوشي و عمليات حرارتي سطحي انواع نانو پودرها حساس به اكسيداسيون خلاصه دستاوردها: در اين طرح نوعي از كوره تيوپي با محفظه راكتور كوارتز ساخته شده است كه قابليت كنترل دقيق اتمسفر و دماي نمونه را دارد. كل سيستم ساخته شده از قسمتهاي ذيل تشكيل شده است. - سيستم هاي خنك كننده ورودي و خروجي - محفظه كوارتز و دو جزئي داراي ورودي و خروجي چندگانه - سيستم كنترل كننده دما - نشانگر حجم گاز آرگون داخل سيستم - شيلنگ هاي اتصال دما بالا - پمپ خلاء پ - گاز آرگون 99/999 - نگهدارنده نمونه در اين كوره سنسور دمايي به نمونه ها متصل مي شود لذا دماي دقيق نمونه ها با دقت بالا..... تا دماي 1200c قابل نمايش مي باشد براي شروع كار باتدا از پمپ مكش ايجاد كننده خلاء 10-10 bar استفاده مي شود.سپس گاز آرگون بصورت استاتيك با خلوص بالا 99/999 به داخل سيستم تزريق مي شود و توسط نشانگر حجم گاز مقدار آن تنظيم مي شود و در نهايت كوره شروع به گرم شدن مي كند. مزيت استفاده از گاز آرگون استاتيك نسبت به حالت ديناميك آن كاهش مصرف گاز مي باشد، كه باعث اقتصادي تر شدن فرايند مي شود. براي كاهش دماي كوره از پمپ خلاءو سيستمهاي خنك كننده استفاده مي شود تا سرعت سرد كردن افزايش يابد. با استفاده از اين كوره مي توان بسياري از فرايندهاي متالوژيكي را بصورت مطلوب انجام داد و بر پارامترهايي مثل دما فشار كنترل دقيقي داشت. اهم پروسه هاي قابل انجام با اين كوره عبارتند از: 1- سنتز و رشد نانو لوله ها و نانو پوشش ها بر يك زير لايه 2- تف جوشي و عمليات حرارتي سطحي انواع نانو پودرهاي فلزي و غيرفلزي حساس به اكسيداسيون 3- انجام فرايندهاي لحيم كاري سخت و نرم تحت اتمسفر خنثي براي آلياژهاي حساس به اكسيداسيون مانند تيتانيوم ، زير كونيوم ، فولاد زنگ نزن و ... 4- ايجاد اتصال هاي نفوذي در دماهاي بالا مانند جوشكاري نفوذي و لحيم كاري نفوذي
موارد یافت شده: 9