لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه دانشگاه اصفهان
26 عدد
امروزه زخم پوش ها يا پانسمان هاي تجاري مختلف، توسعه يافته و به بازار معرفي شده اند. اما تنوع آن¬ها، انتخاب نوع مناسب را سخت مي كند. اگر چه از مهم¬ترين دلايل استفاده از زخم پوش، محافظت از زخم در برابر آلودگي و جلوگيري از عفونت است، اما در حقيقت، هدف اصلي استفاده از آن، سرعت بخشيدن به روند ترميم زخم است. مهندسي بافت پوست با بكارگيري داربست هاي زيست سازگار، سلول هاي مناسب و مولكول هاي تسريع كننده ترميم، شرايط لازم براي ايجاد مجدد بافت پوست را فراهم مي كند. يكي از روش هاي رايج توليد زخم پوش الكتروريسي مي باشد.الكتروريسي فرآيندي جهت توليد انواع نانوالياف و ميكروالياف از محلولهاي پليمري، سراميكي يا محلولهاي كامپوزيتي متشكل از پليمر- نانوذرات و همچنين مذابهاي به شمار مي رود. در روش الكتروريسي هم از مذاب و هم از محلول پليمري ميتوان استفاده كرد. استفاده از ژلان گام به عنوان يك پليمر طبيعي كه زيست سازگاري مناسبي در برابر سلول¬هاي فيبروبلاست پوستي از خود نشان مي دهد و پتانسيل استفاده به عنوان ماتريس، براي ترميم و بازسازي انواع وسيعي از بافت و ارگان را دارد. يكي ديگر از پليمرهاي رايج در زخم پوش ها پلي كاپرولاكتون است كه به دليل ويژگي زيست تخريب پذيري به طور گسترده اي براي حوزه هاي مختلف بازسازي بافت و ترميم زخم مطالعه شده است. يكي از چالش هاي مهندسي بافت و ديگر روش هاي تهاجمي در درمان پوست، ايجاد عفونت مي باشد؛ لذا به نظر مي رسد توليد زخم پوشي كه حاوي داروهايي با خواص ضد باكتريايي و بازسازي كننده باشد، مي¬تواند باعث حل اين مشكلات شود و ترميم پوست به روش مهندسي بافت را، به طور چشم گيري افزايش دهد. با اضافه كردن دارويي مثل پنتوكسي فيلين كه يك مشتق گزانتيني است كه سبب تعديل و يا مهار عملكرد فاكتورهاي التهابي، كاهش ويسكوزيته خون، بهبود جريان خون محيطي و افزايش اكسيژن رساني به بافت ها مي¬گردد. لذا وجود آن در زخم پوش، موثر خواهد بود.
برج¬هاي خنك¬كن دوگانه¬ي يكپارچه نيروگاهي با كمك گرفتن از مبدل¬هاي حرارتي، باعث كم شدن اختلاف دما ميان آبگرم با محيط، در برج تر مي شود، با اين عمل هم مصرف آب به ميزان بسيار زيادي كاهش يافته و همچنين ميزان توان خنك-كاري قابل توجه¬اي حاصل مي شود. برج¬هاي خنك¬كن دوگانه ساخته شده در خارج كشور مناسب براي مصارف كوچك و اغلب براي سيستم هاي تهويه مطبوع مي باشد، درحالي كه برج مذكور براي كاهش مصرف آب نيروگاه هاي بخار بوده و مي تواند در تمامي فصول سال مورد استفاده قرار گيرد. اين برج شامل يك پوسته كه در بالاي آن، به محفظه سنجش دبي هوا و كمي پايين تر به فن، به منظور القاي جريان هوا، در اطراف برج، دريچه هاي ورودي هوا به منظور خنك¬كاري در قسمت¬هاي خشك و تر، به طوري كه بخش خشك در ناحيه فوقاني و در بيرون پوسته و بخش تر در ناحيه تحتاني و درون پوسته برج مي باشد و در انتها، به صفحه تخليه سيال خنك¬كننده محدود مي شود. همچنين براي افزايش ميزان توان خنكاري مبدلهاي حرارتي، آب به ميزان اندك و زمان¬ دار بر روي مبدل¬ها افشانه شده است.
در اين اختراع يك دستگاه تزويجگر منشوري جهت كوپلينگ نور به درون فيلم هاي نازك با استفاده از يك برد ميكروكنترلري راه اندازي گرديده است. مهمترين چالش اين دستگاه كه قادر است ضخامت و ضريب شكست لايه ي نازك موجبري را با دقت بالايي اندزه گيري كند، يافتن مقادير دقيق زواياي تزويج نور يا مودهاي موجبري ساختار است. با تحليل داده هاي دريافت شده از آشكارساز نوري نصب شده بر روي منشور كه نور منعكس شده از محل اتصال منشور به لايه نازك را اندازه گيري مي¬كند زواياي موجبري و نهايتا ساير پارامترهاي موجبر قابل محاسبه هستند. در ايده¬ي ارائه شده سعي شده است تا با طراحي يك الگوريتم مناسب بر روي يك ميكروكنترلر معمولي ماژولي مستقل بدون نياز به كامپيوتر ايجاد گردد. با در نظر گرفتن فرازها و فرودهاي سيگنال فيدبك كه از آشكارساز دريافت مي¬شود زواياي تزويج محاسبه و بر اساس آنها با استفاده از روابط فيزيكي ضخامت و ضريب شكست محاسبه مي شوند. در حال حاضر تمامي دستگاههاي مشابه مبتني بر PC بوده و حذف نياز به ¬آن مي تواند به نحو قابل توجهي به سادگي و كاهش هزينه دستگاه كمك كند كه در اين اختراع محقق گرديده است.
الكترود خشك فعال براي ثبت سيگنالهاي حياتي خلاصه اختراع: امروزه گسترهي ثبت غيرتهاجمي سيگنالهاي حياتي در كاربردهاي پزشكي، توانبخشي و حتي سرگرمي به شكل درازمدت و خارج از مراكز درماني افزايش يافته است. الكترودهاي رايج نقره/نقرهكلريد همراه ژل يا چسب رسانا عملكرد خوبي در ثبت انواع سيگنالها از خود نشان ميدهند، اگرچه پروسه مونتاژ اين الكترودها در ثبتكنندههاي قابلحمل و در غياب فرد متخصص زمانبر و دشوار است. الكترود خشك فعال ادعاشده از يك مدار الكترونيكي براي پيشتقويت سيگنال قبل از ارسال آن به تقويتكنندهي اصلي بهره ميبرد. امپدانس ورودي زياد تقويتكننده داخلي امكان دريافت سيگنال حياتي را بدون نياز به ژل فراهم ميكند. الكترودهاي خشك فعال طراحيشده، ضمن سادگي و قيمت تمامشده پايينتر نسبت به نمونههاي خارجي، ميتواند سيگنالهاي حياتي مختلف مانند نوار مغز، نوار قلب و نوار ماهيچه را بدون نياز به ژل و يا سيستم ثبت مخصوص به خود دريافت كند. براي ثبت نوار مغز از روي پوست سر الكترود خشك شانهاي و براي ثبت ساير سيگنالها از نواحي بدون مو الكترود خشك صاف طراحي شده است. ساختار دو طبقه برد چاپي و بهكارگيري روش شيلد فعال در طراحي آن، ميزان نويز و انحراف خط پايه سيگنال را تا حد استاندارد پايين آورده است.
نگه داشتن ميزان آب در يك حد مناسب در پيل سوختي غشا پليمري بسييار حائز اهميت است. مناسبترين روش كنترل رطوبت در پيل، مرطوب سازي گازهاي ورودي است كه در يك مرطوب ساز انجام مي¬شود. از ميان انواع روش¬هاي مرطوب سازي، بهترين روش مرطوب سازي استفاده از مرطوب ساز غشايي مي¬باشد. در اين نوع مرطوب سازها كانال¬هاي عبور گازهاي خشك و مرطوب در صفحات نگهدارنده ايجاد مي¬شوند. صفحات نگهدارنده در دو طرف غشا قرار مي¬گيرند. با عبور گاز خشك در يك سمت و گاز مرطوب از سمت ديگر، آب و گرما از ميان غشا انتقال مي¬يابند. در اين اختراع ساختار جديدي براي مرطوب ساز صفحه¬اي ارائه شده است كه با استفاده از فوم فلزي، عرض كانال¬ها را به هشتاد برابر افزايش مي¬دهيم. اين اقدام ماشينكاري و ساخت مرطوب ساز را سادهتر و كم هزينه¬تر مي¬كند، مساحت فعال غشا براي انتقال آب را افزايش مي¬دهد و نيز با حذف شانه¬هاي تو پر سبب كاهش وزن مرطوب ساز مي¬شود. فوم فلزي همچنين از شكم دادن كانال¬ها جلوگيري مي¬كند و به دليل داشتن تخلخل بالا سبب افزايش مدت اقامت گاز در كانال¬ها و به تبع آن انتقال بيشتر آب و نيز سبب توزيع يكنواخت دما و به تبع آن افزايش دوام غشا مي¬شود.
زانتان با توليد سالانه تقريبي30000 تن در اكثر صنايع به خصوص صنايع غذايي و شيميايي كاربردهاي زيادي دارد. صمغ زانتان قابل حل در آب سرد است و محلول حاصل خاصيت سيالي شبه پلاستيك دارد. ويسكوزيته زانتان در مقابل رنج وسيعي از PH و دما مقاوم و در برابر تخريب آنزيمي پايدار است. زانتان علاوه بر آب سرد در آب گرم نيز حل ميشود و رفتار آن وابسته به طبيعت پلي الكتروليت مولكول زانتان است. محلول هاي زانتان حتي در غلظت هاي كم پليمر بسيار ويسكوز هستند. اين خصوصيات در خيلي از صنايع به خصوص صنايع غذايي كه در آنجا زانتان به عنوان تغليظ كننده و همچنين تثبيت كننده سوسپانسيون ها و امولسيون ها به كار ميرود، مفيد است. براي توليد زانتان در صنعت از گلوكز به عنوان سوبسترا استفاده ميشود كه باعث قيمت بالاي زانتان توليدي در صنعت ميشود. در جست و جوي انجام شده مقاله ي منتشر شده اي تحت عنوان توليد زانتان از نشاسته ميوه بلوط يافت نشد، در حاليكه اين ماده به وفور در جنگلهاي بلوط واقع در دامنه رشته كوه هاي زاگرس توليد و تقريباً بدون استفاده رها مي شود. لذا اين ايده براي بار اول به مرحله اجرا درآمد و مزايا و معايب استفاده از ميوه بلوط براي توليد صمغ زانتان مورد بررسي قرار گرفت. به همين علت با توليد صمغ زانتان از ميوهي درخت بلوط كاهش قيمت زانتان توليدي نتيجه ميشود و كشور را از واردات سالانه حدود 70 تن صمغ زانتان بي نياز ميكند.
1) عنوان اختراع : \tكارت واسط تبديل كننده درگاه كنترلر فلاپي درايو ( FDD) به پروتكل شبكه با امكان ذخيره سازي اطلاعات An interface card for converting floppy devic controller port (FDD) to network system 2) زمينه فني : الكترونيك 3) مشكل فني : در دستگاه هاي قديمي، بخصوص سيستم هاي كنترلر ديجيتال كارخانجات، عموما از فلاپي درايو جهت ذخيره سازي اطلاعات و همچنين برنامه هاي اجرايي استفاده مي گردد ولي فلاپي درايو ها شامل مشكلات زيادي هستند ازجمله : 1.\tتهيه فلاپي ديسك با توجه به منسوخ شدن بستر ذخيره سازي فلاپي ديسك، سخت مي باشد. 2.\tفلاپي كار كرده، كارايي اوليه ندارد. 3.\tحجم و ابعاد زياد، در مقابل حجم اطلاعات كم قابل ذخيره سازي 4.\tمشكل آرشيو اطلاعات دارند. 5.\tبعد از مدتي از استفاده كردن آنها، دچار مشكل عملكردي مي شوند. از طرفي در دنياي الكترونيك امروز، كليه تجهيزات، قطعات و كنترل كننده ها از طريق يك سيستم مركزي با يكديگر در ارتباط هستند. در اين طرح، علاوه بر حل مشكل ذخيره سازي در فلاپي ديسك، استفاده از حافظه هاي الكترونيكي جهت حفظ اطلاعات، امكان دسترسي به اطلاعات ذخيره شده از طريق شبكه نيز فراهم مي گردد. 4) ارائه راه حل : جهت حذف فلاپي درايو و فلاپي ديسك و همچنين فراهم كردن امكان دسترسي مركزي به اطلاعات در اين طرح، يك كارت واسط الكترونيكي طراحي شده است كه قادر به ذخيره سازي سيگنال هاي ارسالي و دريافتي از كنترلر بر روي حافظه الكترونيكي است. به علاوه كليه عمليات كنترلي و خواندن و نوشتن اطلاعات مي توان از روي شبكه به صورت مركزي انجام داد. 5) تجهيزات بكاررفته : 1.\tJ6 USB B : پروگرمر ميكروكنترلر 2.\tMN1 USB FOZWB : متصل كننده پروگرمر به ic ميكرو 3.\tMN4 TPS73633 : رگولاتور ولتاژ 4.\tAT91SAM7X256 : ic ميكرو ARM 5.\tBPZ : كليد ريست 6.\tLM41Z0AIM5-3 : رگولاتور ولتاژ 7.\tS : بامپر 8.\tFPS009 : سوكت قرارگيري محل مموري كارت 9.\tFDD IDE PORT : پورت خروجي درايو فلاپي 10.\tY : كريستال 11.\tS6-800ZJC : كريستال اويلاتور 12.\tDM9161AE : IC شبكه 13.\tDS : لامپ LED 14.\tKS45 ETHERNET CONNECTOR : متصل كننده ic شبكه به شبكه 15.\tمقاومت : R 16.\tخازن : C 17.\tمنبع تغذيه 5 ولت :VCC 5M 18.\tسلف : L 6) توصيف فني : 1.\tدريافت سيگنال از LED Port توسط آي سي At 1sam7x 2.\tتبديل سيگنال و اجراي عمليات مدولاسيون و دي مدولاسيون براي تبديل سيگنال از پروتكل فلاپي ديسك به اطلاعات باينري 3.\tذخيره سازي اطلاعات باينري بر روي مموري كارت 4.\tپردازش سيگنال هاي دريافتي از شبكه و ارسال سيگنال هاي مموري كارت بر روي شبكه در صورت نياز 7) كاربرد صنعتي : در كارخانجات صنعتي ( نساجي، فولاد و ....) كه مجهز به تعداد زياد ماژول فلاپي درايو شده، مي توان هر يك از فلاپي درايو هاي قديمي را با سيستم نوين ارائه شده، جايگزين نمود و تمامي واحد هاي را از طريق شبكه به اتاق كنترل مركزي متصل كرد، بدين ترتيب كليه عمليات انتخاب ديسك، اجراي برنامه، ذخيره سازي اطلاعات و ... مي توان به صورت مركزي در اتاق كنترل انجام پذيرد. 8) نقشه : \tبر اساس نقشه پيوست يا موارد مشابه آن
دستگاه بيليروبين متر جلدي يك دستگاه غيرتهاجمي است كه براي اندازهگيري سطح بيليروبين كل، در خون از طريق پوست طراحيشده است. بيليروبين يكي از رنگدانههاي صفراوي است كه از تجزيه طبيعي هموگلوبين (در پايان عمرش) حاصل ميشود. در حالت طبيعي اين ماده از طريق كبد انسان دفع ميگردد، اما اگر از حد طبيعي موجود در خون فراتر رود، در خطرناكترين حالت موجب بروز كرنيكتروس ميشود. اساس كار دستگاه، ارسال نور به پوست، دادن فرصت براي جذب نور و سپس جمعآوري باقيمانده نور كه از پوست بازتاب ميشود، است. براي اين منظور از يك LED RGB بهعنوان فرستنده و يك گيرندهي نور خطي استفادهشده است. طولموج 460 نانومتر داراي بيشترين ضريب جذب بيليروبين است كه علاوه بر آن مواد ديگري ازجمله ملانين، هموگلوبين و ... در اين طولموج با ضرايب مشخص جذب ميشوند. شدت نور پس از جمعآوري بر اساس قوانين جذب و بازتاب نور و چگالي نوري به غلظت مواد مذكور مربوط شده و با كسر غلظت مواد اضافي بر اساس ضريب جذبشان، غلظت بيليروبين حاصل ميشود. براي كسر مواد اضافي نياز است نور در چندين طولموج به پوست ارسال شود و سپس با حل معادلات چند مجهولي نتيجه حاصل گردد.
فيبريلاسيون بطني يكي از نامنظمي هاي قلبي است كه در آن انقباضات طبيعي بطن از بين رفته و به جاي آن انقباضات بسيار سريع و نامنظم ظاهر ميشود. اين نامنظمي در مرحله نهايي بيماريهاي قلبي اتفاق ميافتد كه كانونهاي مختلفي در بطنها شروع به صدور ايمپالس مينمايند، در نتيجه دپلاريزاسيون نامنظم و ناهماهنگي در بطنها به وجود مي آيد و عضله قلب بجاي انقباض مؤثر داراي حركات لرزش مانند ميشود، در نتيجه پمپاژ خون توسط قلب متوقف شده و برون ده قلبي و جريان خون مؤثر سريعاً كاهش مييابد و در پايان منجر به مرگ و ايست قلبي ميشود. براي از بين بردن اين عارضه از دستگاهي به نام دفيبريلاتور يا الكتروشوك استفاده مي شود. دفيبريلاتور با اعمال شوك الكتريكي به قلب سلولهاي ميوكارديال قلبي را دپلاريزه كرده، از انقباضات ناهماهنگ بطني- دهليزي جلوگيري مي كند.
در اين اختراع يك روش مناسب جهت سنتز مشتقات مختلف رزامين از واكنش آلدهيد و 3-آمينوفنول در حضور كاتاليست-هاي هتروژن ارائه شده است. ابتدا شرايط واكنش نظير شرايط حرارتي و ريز موج، دما، نوع حلال و مقدار كاتاليست جهت سنتز رزامين بهينه شد و سپس مشتقات مختلف رنگهاي رزامين با بازده خوب تهيه گرديد. همچنين طول موج جذب و نشر رنگهاي رزامين سنتز شده بررسي گرديد و نتايج نشان دادكه اين تركيبات داراي خاصيت لومينسانس ميباشند. بنابراين از آنها ميتوان به عنوان رنگ ردياب استفاده شود. از مزاياي اين اختراع ميتوان به افزايش بازده محصول نسبت به روشهاي قبلي، فرآيند خالص سازي آسانتر، قابليت بازيابي و استفاده مجدد كاتاليست، شرايط ملايم بدون استفاده از اسيدهاي خطرناك مايع اشاره كرد و به دلايل زيست محيطي و اقتصادي استفاده از اين روش بسيار با ارزش است.
موارد یافت شده: 26