لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ ثبت: 1399/12/17
خلاصه اختراع:

زخم پوش هيدروكلوئيدي دولايه برپايه تركيبات طبيعي با قابليت تسريع ترميم زخم هاي فشاري و مزمن با روشي ساده طراحي شده است. با توجه به اينكه زخم هاي فشاري و مزمن مانند زخم هاي بستر، روند التيام بسيار كندي دارند و زخم پوش هاي قبلي تمام ويژگي هاي لازم را بصورت يكجا ندارند، زخم پوش طراحي شده بدليل بهره گيري از خواص هم افزايي تركيبات موجود، اين مشكلات را برطرف ساخته است. اين پوشش با داشتن تركيبات نزديك به پروتئين هاي طبيعي پوست، به عنوان پوست موقت عمل كرده، بدليل داشتن كوركومين، عسل و داروي آنتي بيوتيك خواص ضدالتهابي و آنتي باكتريالي خوبي داشته و با ايجاد يك بستر مناسب براي تكثير سلولي و با تحريك فاكتورهاي رشد، روند التيام زخم را افزايش مي دهد. بررسي ها در در محيطin-vivo بر روي موش هاي آزمايشگاهي بسته شدن سريع دهانه زخم بدون هيچگونه عفونت و اسكار را نشان مي دهد. انتظار مي رود با توجه به كاربرد موثر زخم پوش توليدي در اين محصول از يك سو و صرفه اقتصادي توليد آن از سوي ديگر، بتوان به راه حل مناسبي در جهت ارتقاء سلامت بيماران مبتلا به زخم هاي فشاري و مزمن و نيز كاهش هزينه هاي درماني آنان دست يافت.

تاریخ ثبت: 1400/05/04
خلاصه اختراع:

بتن هاي هوشمند خودترميم شونده، جهت ترميم ميكروترك هاي ايجاد شده در سازه هاي بتني، طراحي شده است. با توجه به اينكه يكي از مهم ترين مشكلات صنعت عمران تضعيف استحكام سازه هاي بتني در اثر ايجاد ميكروترك ها در داخل سازه مي باشد، استفاده از اين فناوري منجر به ترميم هوشمند اين ميكروترك ها مي شود. سيستم طراحي شده، داراي ميكروكپسول هاي كامپوزيتي پوسته- هسته دار مي باشد كه پوسته شامل پليمرهاي اوره- فرمالدئيد، و هسته شامل اپوكسي، نيترات كلسيم و خاك رس مونت موريلونيت به عنوان عوامل ترميم كننده و تقويت كننده مي باشد. مكانيسم ترميم به اين صورت مي باشد كه با ايجاد ميكروترك در سازه هاي بتني، اين ميكروتركها به سطح ميكروكپسولهاي پخش شده در بتن رسيده و با شكستن پوسته آن ها و در اثر نيروي جاذبه مويينگي، عوامل ترميم كننده وارد ميكروترك ها شده و با انجام پليمريزاسيون باعث ترميم قسمت ترك خورده مي گردد. علاوه بر ترميم، اين سيستم بدليل داشتن خاك رس باعث بازيابي استحكام مكانيكي نيز شده و همچنين مانع نفوذ عوامل متعدد خورنده به ساختار سازه هاي بتني نيز مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1397/05/07
تاریخ ثبت: 1398/02/23
مخترع/مخترعان: ايمان رهبر
خلاصه اختراع:

كربن يكي از عناصر شگفت انگيز طبيعت است كه كاربردهاي متعددي در زندگي بشر پيدا كرده است. اين عنصر به صورت هاي مختلف در طبيعت يافت مي شود كه همگي به فرم جامد هستند و در ساختار آنها اتم هاي كربن به صورت كاملاً منظم در كنار يكديگر قرار گرفته اند. شيميدان ها به سختي مي توانند جايگزيني براي گرافن پيدا كنند چرا كه گرافن با پايه كربني و دانسيته اتمي بالا ماده اي منحصربه فرد بشمار مي آيد. نقاط كوانتومي گرافن (GQDs) بخش هاي بسيار كوچكي از گرافن هستند، كه در آن ها انتقال الكترون در هر سه بعد فضايي محدود شده است. اگر اندازه ي ورق هاي گرافني كوچك شده و به زير 100 نانومتر برسد، قطعات حاصل بعنوان نقاط كوانتومي گرافن (GQDs) شناخته خواهند شد. اين فناوري يكي از جديدترين فناوري ها بوده كه به طور حتم بسياري از بخش هاي توليدي و صنعتي را در بلند مدت تحت تاثير خود قرار مي دهد. براي بهبود ساختار و گزينش پذيرتر كردن اين ساختار، مايع يوني كه خود به تنهايي داراي مزيت هاي بسياري است را به نقاط كوانتومي گرافن متصل كرديم. به همين منظور در بخش اول، مايع يوني 1-(3- تري متوكسي سيلان پروپيل)-3- متيل ايميدازوليوم كلرايد توسط، N- متيل ايميدازول و 3-كلروپروپيل تري متوكسي سيلان در دماي 75-80 درجه سانتيگراد در شرايط بدون حلال، به مدت 3 روز تهيه شد. در بخش دوم، نانوكاتاليست برپايه نقاط كوانتومي گرافن به عنوان هسته نانو ساختار، و مايع يوني 1-(3- تري متوكسي سيلان پروپيل)-3- متيل ايميدازوليوم كلرايد تهيه شده در بخش اول نيز به عنوان بازوي گزينش پذير بر روي نقاط كوانتوم گرافن، در شرايط بدون حلال و در دماي 75-60 درجه سانتيگراد تهيه شد. در پايان، ساختار اين نانو كاتاليزور با روش‌هاي FT-IR, XRD, TGA, PL, TEM, و ,EDX شناسايي و تاييد شد.

تاریخ ثبت: 1402/05/15
خلاصه اختراع:

با دستگاه لايه‌‌ نشاني لانگموير- بلاجت زاويه‌‌دار مي‌توان بلور‌هاي كلوئيدي دو بعدي با ابعاد بزرگ و كيفيت بالا در فصل مشترك هوا-مايع ايجاد كرده و سپس به روي بستر دلخواه انتقال داد. اين دستگاه از دو قسمت مجزا ساخته شده است. قسمت اول، مخزن دستگاه لانگموير- بلاجت است كه حاوي يك مخزن براي مايع بوده و از دو ديواره‌‌ي متحرك بر روي سطح مايع تشكيل يافته است، حركت همزمان دو ديواره‌ به سوي هم، منجر به اين مي‌شود كه ذرات كلوئيدي معلق بر روي سطح مايع با سرعت يكسان به دو سمت بستر فشرده شده و فيلم نازك منظم و يكپارچه در دو طرف آن تشكيل ‌شود. همچنين، قسمت دوم دستگاه لايه نشاني غوطه‌‌وري با قابليت تنظيم زاويه‌‌ي بستر مي باشد كه از يك ليزر نيم‌‌رسانا براي تنظيم دقيق زاويه استفاده مي‌شود. زاويه دار كردن بستر شيشه‌‌اي متصل شده به دستگاه لايه نشاني غوطه وري، اولا امكان استفاده از اين بستر براي تزريق قطره‌‌اي از محلول مورد نظر با سرعت كنترل شده، در سطح مشترك هوا-مايع، بدون شكستن كشش سطحي مايع، را ايجاد مي كند. ثانيا، انتقال كامل فيلم نازك روي سطح مشترك هوا-مايع را به روي بستر تسهيل مي كند.

تاریخ ثبت: 1403/09/05
خلاصه اختراع:

به شكست ماده در اثر اعمال نيروهاي متناوب كمتر از استحكام نهايي و (اغلب) كمتر از حد تسليم، خستگي گفته مي‌شود و وقتي اتفاق مي‌افتد كه ماده تحت تنش‌هاي تكراري يا نوساني قرار گيرد كه منجر به شكست ناگهاني قطعه مي‌گردد. دليل اصلي خطرناك بودن شكست خستگي اين است كه بدون آگاهي قبلي و قابل رويت بودن اتفاق مي‌افتد و علت شكست زودهنگام بيشتر قطعه‌هاي صنعتي است كه به‌طور معمول همراه با جوانه‌زني ترك در سطح قطعه يا نواحي تمركز تنش و اشاعۀ آن در ناحيۀ تحت تنش بيشينه است. آماده سازي سطوح خستگي با دقت بالا در صنعت جمله نمونه هاي استوانه اي نياز به آماده سازي سطوح دارند كه با دستگاه تراش نمي توان به سطح مورد نظر رسيد بنابراين ساخت دستگاهي با دقت ميكروسكوپي و قابل حمل مي تواند به آماده سازي سطوح صيقلي با دقت بالاي خستگي جهت استفاده در صنعت استفاده شود.

موارد یافت شده: 5